eo ovako. ja imam problema sa asus nvidia geforce 9600GT grafickom karticom. skoro uvijek kada idem upaliti neku igru meni ekran se zamrzne i pocne treperit svakih 10 sekundi. pa ako mi mozete pomoci jer mi stvarno ovo ide na zivce. ako vas jos sta zanima pitajte. e i jos mi se nekad pojavi uz to plavi ekran koji stoji manje od sekunde i komp mi se resetira
A da pogledas moze li ti napajanje podnit graficku karticu, to jest pogledaj od koliko ti je WAT-i napajanje.
a kako da to vidin ???
A vidi na računu od kompjutera ili otvori kućište i pogledaj šta piše. Meni je tako znao ekran poplavit i reset par puta, ali nakon deinstalacije i ponovne instalacije driver od grafičke sve radi kako treba.
najvjerojatnije ces morat otvorit komp, sa live ili desne strane i pogledas di ti je napajanje i na njemu ce ti pisat od koliko je WAT-i točnije kolika mu je snaga npr. 450WAT, a koliko ti graficka trosi, to ne znan, pokusaj provjerit na sluzbenim stranicam proizvodaca, ali to ti je najvjerojatnije problem, je li ti se to događa u svakoj igrici ili samo u nekim???
ako su ti novije igrice u kojima izbacuje moze bit da moras updateat drivere, pa bi sve tribalo bit OK.
Pa nije ta grafička toliko gladna napajanja. Meni je radila na NEON 400w (smeće od napajanja). Jedion ako nema neko prastaro
ovisi, npr ako ti je komp ikada iša u servis na zamjenu napajanja ili slicno, lako su mogli ubaciti staro, ili ako si minja graf. pa ti je ostalo staro napajanje koje ti je nju podrzavalo.ali stvarno, ne mora bit do napajanja, nego mozda do drivera
najvjerojatnije ces morat otvorit komp, sa live ili desne strane i pogledas di ti je napajanje i na njemu ce ti pisat od koliko je WAT-i točnije kolika mu je snaga npr. 450WAT, a koliko ti graficka trosi, to ne znan, pokusaj provjerit na sluzbenim stranicam proizvodaca, ali to ti je najvjerojatnije problem, je li ti se to događa u svakoj igrici ili samo u nekim???
Za tu grafičku u manualu piše da joj treba 450W tako da ako imaš 350W, lako moguće da je to. Po jedno Chieftecovo napajanje od 550 (450) i miran si.
a koliko to kosta ?
U Vemilu;
Chieftec power supply 450W, ATX 2.0, 2×12V, Active PFC, AFC, 12cm fan, 2×SATA connectors - 398,00 kuna
a od 550W dođe 519,00 kuna. Ali ovaj od 450W će biti sasvim dovoljan.
Uzmi ovo: Napajanje CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX. Link. Biti će dobro i za ubuduće. U biti je Corsair ili Fortron "marka" napajanja. U cijeni nećeš pogriješiti svejedno. I ja sam uzeo u Vemil-u Chiefteca Turbo series 850W pred četiri mjeseca, a to jako napajanje sam uzeo iz razloga što često upgrade-am grafičke kartice ili želim koristiti dvije kartice istovremeno-Crossfire!
je li bi uz to trebao kupit neki drugi hladnjak ili samo napajanje ?
Treba ti samo napajanje da pogoni grafičku.
A za grafičku instaliraj RivaTuner i podešiš vent na koju hoćeš brzinu vrtnje.
Koliko ja znam Geforce 9600GT nema baš problema sa "grijanjem", a napajanje (PSU) samo po sebi ima ventilator tvornički ugrađen!
oke. samo me jos zanima cemu sluze neke cjevi na grafickoj ??? je li to kakvo hladjenje ili sta ??? na slikama koje sam nasao nigdje toga nema pa ako mozete rec
Uglavnom su to toplovodne cijevi za bolje hlađenje.
a koja je to vrsta hlađenja ???
Ma ne treba ti nikakvo hlađenje. Stavi napajanje, ukopčaj grafičku i vozi. Kakve veze ima novo napajanje sa hlađenjem grafičke!? Grafička ima svoj kuler a i ta grafička se niti ne grije previše. Vjerovatno imaš pasivno hlađenje. Dali imaš ventilator na poleđini ghrafičke ili samo blokove sa cijevima?
pa znam da ne treba. pitam iz znatizelje :)
Mislim da imaš 9600Gt sa pasivnim hlađenjem. (Cijevi na grafičkoj k.) Da li je to: Gigabyte GF 9600GT, passive, 512MB DDR3, TV-out, Dual DVI? Link!
ja mislim da je to to samo sta je moja grafa of asusa
aha. to je to. eo van i slika sta mi se pojavi na ekranu 30 sekundi kasnije nakon sto udjem u neku igru
Po meni je ili problem sa matičnom ili napajanje. Iz vlastitog iskustva govorim i ne tvrdim da je 100% tako.
Koju matičnu ploču imaš? Možda je i do BIOSa. Iako bih prije rekao do napajanja.
Ajde prije nego što kupuješ novo napajanje skini najnovije drivere s nVidijine stranice i probaj njih instalirat, ako će i dalje slika j*bati, odnesi na servis da prvo oni pogledaju. Nemoj bacati pare na novo napajanje prije nego što ne budeš 100% siguran u čemu je problem.
to mi je bilo nakon sta sam instalirao najnoviji driver za grafu. a maticna mi je Intel Johannesburg DQ35JO
Jesi li probao update BIOS-a? Može vrlo lako do toga biti.