Dilema: Canon rebel T3 ili Nikon D3100

poruka: 4
|
čitano: 4.386
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dilema: Canon Rebel T3 ili Nikon D3100

Obje ponude su u paket sa jos dodatnim objektivom Canon sa 75-300mm, a Nikon sa 55-200mm (oba su f/4.0-5.6.)

Po Vama koji bi bio bolji izbor? Video mi nije primaran, ali dobro da oba fotica raspoloazu tom opcijom. 

waffen

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Dilema: Canon Rebel T3 ili Nikon D3100
Radi se o Canonu 1100D i Nikonu D3100.

D3100 ima nesto veci senzor, ali manji pixel pitch, no bolji je po pitanju suma, ima jasnije boje i po slikama je bolji opcenito. Video je na strani Canona zbog zvuka.

Sto se tice opreme, 75-300 ima vecu duljinu, ali 55-200 (ako je VR) ima stabilizaciju sto je velika prednost, odnosno kao kit objektiv je bolji.

Imam i sam 75-300, nije previse detaljan, a izostatak IS mu ne ide na ruku.

Ovdje se moras sam odlucit jer biras izmedu dva primarna proizvodaca. Canon ima nesto jeftiniju opremu....
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
odjavljen
Dilema: Canon rebel T3 ili Nikon D3100

Imam slicno pitanje kao i kolega gore

Uskoro(kroz koji mjesec)budem uzeo novi dslr i kao pocetniku (ne totalnom ali nisam se nikad ozbiljnije bavio fotografijom) ne treba mi neki preskupi fotic a opet htio bih ako bude potrebe da ga lako mogu nadograditi boljim objektivom i slicno pa sam se zato odlucio za dslr. Dvoumim se iumedju ova dva modela i gledajuci malo reviwevove vidim da jedni hvale 1100d dok drugi hvale Nikona,a zakljucak je da su oba odlicno entry level dslrovi

Imam budzet od oko 3k kuna. Moze i koja stotka vise

Napisite neke svoje prijedloge i iskustva s ovima ili boljima ako ih ima ili uskoro dolaze na trziste

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.5.2013 13:46 (Zin8).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Dilema: Canon rebel T3 ili Nikon D3100
Zin8 kaže...

Imam slicno pitanje kao i kolega gore

Uskoro(kroz koji mjesec)budem uzeo novi dslr i kao pocetniku (ne totalnom ali nisam se nikad ozbiljnije bavio fotografijom) ne treba mi neki preskupi fotic a opet htio bih ako bude potrebe da ga lako mogu nadograditi boljim objektivom i slicno pa sam se zato odlucio za dslr. Dvoumim se iumedju ova dva modela i gledajuci malo reviwevove vidim da jedni hvale 1100d dok drugi hvale Nikona,a zakljucak je da su oba odlicno entry level dslrovi

Imam budzet od oko 3k kuna. Moze i koja stotka vise

Napisite neke svoje prijedloge i iskustva s ovima ili boljima ako ih ima ili uskoro dolaze na trziste

Dobar objektiv ce te izac onda vise od body-a :)

A nema druge, ili 1100D ili D3100/D3200 (novi model, nesto bolji)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice