Canon EOS 500D

poruka: 9
|
čitano: 8.367
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Canon EOS D500

Da li se mora sve ručno namjestiti za uporabu ili ima za skinut neki "profil" i to snimit na fotoaparat ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Canon EOS D500

ako mislis na to da li je sve na manual, nije.... imas profile za landscape, portret, makro, full auto, e onda dolaze ovi gdje namjesštaš neke stvari sam, a dio su opet automatske, te na kraju imas manual, gdje sve postavke sam biras i taj je najbolji za korisiti, ali ako kupuješ ili si kupio prvo prije nego okines fotku napravi to da procitas cijeli manual i upoznas fotic, i koliko ja znam ne postoje nikakvi profli za skinuti...

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 11:47 (eterna luchar).
16 godina
neaktivan
makopos kaže...

Da li se mora sve ručno namjestiti za uporabu ili ima za skinut neki "profil" i to snimit na fotoaparat ?

A da već kada imaš solidan DSLR, probaš malo učiti P, Tv, Av, M modove i ostale funkcije (WB, ISO.....)?

Inače na kotačiću imaš scenske programe (krajolik, noćne scene itd.)

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
17 godina

U kojoj rezoluciji je najbolje slikati? da li je najbolje slikat u najvećoj rezoluciji da bi se onda slika kasnije smanjila na PC-u i time ispadne kvalitetnija slika ?

17 godina
neaktivan
ako imas memorija na kartici onda najbojlje u RAW-u ili na najvecoj rezoluciji koju ima taj fotić...
17 godina

Da li je bolje slikat sa sRGB ili Adobe RGB ?

17 godina
neaktivan
Canon EOS 500D

Evo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Canon EOS 500D

Cool, Adobe RGB je kao RAW, bolje slika s njime imat taj "original" a onda je lakše to konvertat u sRGB za web ili šta god treba...

17 godina
RE: Canon EOS 500D

Da li ima neka jača baterija od one standardne LP-E5 ?

ili ih trebam kupit više i tako mjenjati ? da li su onda dobre one zamjenske ? ako su tek ok onda bi uzeo par takvih kreću se već od 255 kuna.

Koliko otprilike traju te baterije tj. za koliko slika u recimo full rezoluciji RAW ?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice