Sesnaestogodisnju Nishu koja zivi u Norveskoj, roditelji salju u Pakistan zato jer je otac uhvati u sobi da deckom. Pristojna drama, i dobar prikaz tih imigrantskih familija i pritisaka koji vrse jedni na druge te se i nakon preseljenja u razvijene zemlje zadrto drze tih pravila iz primitivnih sredina iz kojih su dosli. Preporuka.
Humorna drama o komicaru Pakistanskog podrijetla koji ima problema sa familijom jer se zaljubio u Amerikanku. Opet znaci Pakistanci i problemi sa njihovim obicajima i dogovoenim brakovima, ali ovaj film je ipak vedrijeg tona, a i bolji. Dobar film, preporuka.
Jim Jarmusch, Bill Murray, Adam Driver, zombiji. Kad ovako vidim sastojke, rekao bih mora biti odlican film, jer mi je sve navedeno super, ali nazalost kad se sve zbroji, rezultat je dosta mlak. Hrpa poznatih glumaca, pokoja drobra fora, ali najveci problem je sto svoje ideje Jarmusch bas nabija na nos da je u trenucima toliko banalno da je iritirajuce. George Romero je prije 40+ godina puno kvalitetnije odradio kritiku konzumerizma u svom klasiku i meni najboljem zombie filmu Dawn of the Dead (1978). Dead Don't Die mi ima prolaznu ocjenu iskljucivo zbog par meni jako dragih glumaca koje mogu gledat u svemu (tu prvenstveno mislim na Murraya), da nema njih, film bi mi bio bezvezarija, sto govori dosta o filmu. Tako da, nek svatko gleda prema svom nahodjenu.
Slijedeci Jarmuschov film bi trebao biti nastavak jednog od njegovih najboljih, Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999). Nadam se boljem filmu.