inace mislim da su zlatni globus i oskar izgubili svoj kredibilitet u zadnjih nekoliko godina,jer i prije se znalo desiti da neko ostvarenje koje nije zasluzilo nagradu(ili glumac)odnese pobjedu,al u zadnjih nekoliko godina to se cesto desava..a vidimo i sve cesce optuzbe da se ljudi iz komisija daju vrlo lako podkupiti,a komisija iz z.globusa cak i za neku smjesnu svotu...
Iako u zadnjih 20 godina ima nekoliko nezasluženih dodjela (Shakespeare in love pored Private Ryana, Tommy Lee Jones (Fugitive) - Ralph Fiennes (Sch. List), Forrest Gump, Engleski Pacijent, deseci nominacija Meryl Streep), ima ih dosta i u povijesti, tako da jedino u čemu Oscar konstatno gubi na kvaliteti jesu "over the top" nominacije popularnih filmova, Avatar primjerice.
upravo to,sve sto si napisao stoji,pogotovo Meryl Strepp,po meni totalno precijenjena glumica...to sto nominiraju stalno visoko budzetne filmove velikih kompanija,samo po sebi govori kako komisija djeluje,sto vec vise nije ni tajna,pronasli su ih novinari po raznim putovanjima na racun filmskih studija i sa raznim skupocjenim poklonima...al et,koliko god mi govorili oscar je i dalje za vecinu "obicnih" gledatelja glavno mjerilo kvalitete...
il npr.Raging Bull Martina Scorsesea,nije osvojio oscara,osvojio ga onaj film R.Redforda te jos Redford za reziju dobio...ok film al ipak Scorsese i De Niro,da ne govorim o J.Pesciju koji mi je najdrazi glumac...ja mislim,apsurd da ne moze veci biti..