kao info svim anime freakovima, poceo je izlazit remake FMA pod imenom Fullmetal Alchemista: Brotherhood (ovo se ne propusta!) i DBZ pod imenom Dragon Ball Kai. FMA remake je vise novi serijal jer je mnogo toga izmijenjeno, dok je DB Kai ostao potpuno vjeran orginalu s malo poboljsanom animacijom, izbacenim ostecenim frejmovima i nekim dosadnim staticnim scenama. Planira se takodjer izrezat mnogo nepotrebnog sadrzaja i skratit DBZ na stotinjak epizoda. uz to pratim Bleach koji je prefora (iako malo previse forsiraju s fillerima no kraj price se sve vise blizi), 07 Ghosts(novi serijal, jos ne znam sto da mislim, ima potencijala u najmanju ruku) i Infinite Ryvius(stari SF anime iz 1999., malo retro ali prica je OK, mijesavina Lord of the Flies i Lost In Space).
Anime
- poruka: 4.029
- |
- čitano: 832.118
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Anime kao sto su Dragon Ball, Pokemon ili Jugi-o, uglavnom sve sto je prikazano na hrv televiziji
su uglavnom napravljene da reklamiraju igrace karte i uglavnom samo repetitivno sranje (tu pogotovo mislim na pokemon)
koja su uvreda za pojam Anime, ko zeli gledati prave anime, nema nego potegnuti za torrentima... tu imamo:
Ghost in the shell serial, Serial Experiments Lain, Welcome to the NHK, Blue Gender, Elfen Lied, Death Note, Ergo Proxy, Hellsing (Ultimate), Texhnolyze,
Darker than black, Cowboy Bebop, Paranoia Agent, i jos mnogi drugi...
Svi ovi anime imaju intrigantu, ponekad i vrlo zahtjevnu i najvaznije zanimljivu i pricu/e i namijenjeni su (vecinom) za odrasle ako znate na sto mislim.
Koga zanima ovakakav tip anime svakako bi trebao posjetiti Dark Anime Club za vise informacija o pojedinom naslovu
Dragonball, TOKKO, Trinity Blood i Naruto su Anime koje sam prije gledao.
Sad vec duze vrijeme ne gledam Anime.
Anime kao sto su Dragon Ball, Pokemon ili Jugi-o, uglavnom sve sto je prikazano na hrv televiziji
su uglavnom napravljene da reklamiraju igrace karte i uglavnom samo repetitivno sranje (tu pogotovo mislim na pokemon)
koja su uvreda za pojam Anime, ko zeli gledati prave anime, nema nego potegnuti za torrentima... tu imamo:
Ghost in the shell serial, Serial Experiments Lain, Welcome to the NHK, Blue Gender, Elfen Lied, Death Note, Ergo Proxy, Hellsing (Ultimate), Texhnolyze,
Darker than black, Cowboy Bebop, Paranoia Agent, i jos mnogi drugi...
Svi ovi anime imaju intrigantu, ponekad i vrlo zahtjevnu i najvaznije zanimljivu i pricu/e i namijenjeni su (vecinom) za odrasle ako znate na sto mislim.
Koga zanima ovakakav tip anime svakako bi trebao posjetiti Dark Anime Club za vise informacija o pojedinom naslovu
potpuno se slazem osim u vezi dragon balla koji je super anime, ima dobru pricu i jako je zabavan. ne znam, mozda sam ja od onih koji padaju na sve sto Akira Toriyama napravi, a mozda... dragon ball GT smatram losim i u rangu je pokemona, prvi db je veoma kvalitetan dok je Z pao u prici no ima opet ono nesto sto ga dize daleko iznad prosjeka... od ovih navedenih gledao sam sve osim paranoia agenta i blue gendera dok sad bas gledam welcome to the nhk i preeeeedobar mi je, jedno VELIKO HVALA! na preporuci. nakon tonu toga odgledanog nisam ni sanjao da cu nac nesto toliko kvalitetno. mislio sam cak da bolje od evengeliona, fma, bebopa, monstera ne moze, hvala bogu sto sam se prevario... prica prati zivot 22 godisnjeg Satou Tatsuhiroa koji je hikikomori (jap. rijec, a znaci povlacenje iz drustva, radi se o socioloskom fenomenu u kojem se osoba potpuno izolira od drustva i zivi gotovo bez socijalnog kontakta) dok postoji i blazi izraz NEET (Not in Employment, Education or Training). nakon 3 godine takvog zivota stvari se jednog dana iznenada pocinju mijenjati za Satoa... prica je kvalitetna, originalna i ozbiljna(podosta psihoanalize i referenci na freuda, junga i kritike modernoga drustva) no opet prepuna komedije (nisam se tako smijao jos od Superbada). likovi su zanimljivi, a animacija veoma dobra, detaljna. ovaj anime je definitivno namjenjen malo starijoj, ozbiljnijoj muskoj publici (17+) koja moze citati izmedju redova i ne umire od dosade ako nema hektolitara krvi i milijun ekspolozija u kojima rambo lukom i strijelom rusi helikoptere... sigurno mi ulazi u top 5 naslova! topla preporuka svima da pogledaju, pogotovo g33kovima...
--
dugo nisam gledao nis od animea, tak da ne znam kakva je situacija s novim naslovima, ali od onih koje jesam gledao preporucam: Ghost in Shell, Cowboy Bebop, Elfen Lied, Trigun i Berserk
A DMC anime nitko ne gleda?
hmmm, jel spada u Anime kategoriju i onaj crtic koji je ishao chini mi se na RTL-u?
radi se o nogometu, povremeno sam ga prati, a nedavno sam se zazhelio to malo pogledati, ali ne znam kako se zove....
uglavnom krece pricha iz djetinjstva, pa oni kasnije igraju za japansku repku...
ima tko kakvu ideju?
hmmm, jel spada u Anime kategoriju i onaj crtic koji je ishao chini mi se na RTL-u?
radi se o nogometu, povremeno sam ga prati, a nedavno sam se zazhelio to malo pogledati, ali ne znam kako se zove....
uglavnom krece pricha iz djetinjstva, pa oni kasnije igraju za japansku repku...
ima tko kakvu ideju?
bravo, svaka chast, na to sam mislio, samo nisam znao kak se zove
thx
Evo ja baš počea gledat chrome shelled regios, toplo ga preporučan i nove nastavke dragon ball kai i full metal alchemist 2 brotherhood
Ghost in the Shell je jednostavno prejak anime. al je dosta zahtjvan za gledat... nikako nije anime s kojim biste mogli započet gledanje animea. ja sam prvi film pogledao, nakon toga drugi i niš nisam kužio... pa sam nastavio sa First Gig serijalom, nakon par epizoda išao sam gledat prvi film, pa drugi... tad sam nešto pohvatao i pregledao First Gig do kraja, Second Gig još nisam jer sam trenutno ovisan o Bleachu inače, borba je odlično napravljena, bez pretjerivanja, al je Major prejaka (kad je gola clockana i baci se sa zgrade izmlatit lika)
Meni omiljeni i prvi anime jest bio Cowboy Bebop. Definitivno spada u sam vrh animea i obavezna je lektira svakome ljubitelju tih ludih japanskih crtića. Priča odlična, borba odlična, muzika u serijalu je odlično pogođena i uvijek se poklopi sa pričom. Fay Valentine odlična
mogao bi do sutra nabrajat, al samo još jedan serijal da preporučim: Samurai Champloo.. jedan od glavnih likova lud lud lud i bedast, al reže s katanom ko veliki.
e onda jedan stariji i manji al je zato prejj.. smješan Golden boy
mogao bi do sutra nabrajat, al samo još jedan serijal da preporučim: Samurai Champloo.. jedan od glavnih likova lud lud lud i bedast, al reže s katanom ko veliki.
Ghost in the Shell je jednostavno prejak anime. al je dosta zahtjvan za gledat... nikako nije anime s kojim biste mogli započet gledanje animea. ja sam prvi film pogledao, nakon toga drugi i niš nisam kužio... pa sam nastavio sa First Gig serijalom, nakon par epizoda išao sam gledat prvi film, pa drugi... tad sam nešto pohvatao i pregledao First Gig do kraja, Second Gig još nisam jer sam trenutno ovisan o Bleachu inače, borba je odlično napravljena, bez pretjerivanja, al je Major prejaka (kad je gola clockana i baci se sa zgrade izmlatit lika)
Meni omiljeni i prvi anime jest bio Cowboy Bebop. Definitivno spada u sam vrh animea i obavezna je lektira svakome ljubitelju tih ludih japanskih crtića. Priča odlična, borba odlična, muzika u serijalu je odlično pogođena i uvijek se poklopi sa pričom. Fay Valentine odlična
slazem se da je Ghost in The Shell dosta zahtjevan, al nije pretjerano. svakom ljubitelju SF-a bit ce prava poslastica i nije ni najmanji problem uci u pricu. za sve nejasnoce glede price postoje internet forumi/wikipedia pa ni pocetnicima ne bi trebao bit problem ako pocnu s njim... sto se same kompleksnosti tice Serial Experiments Lain i Texhnolyze su dozlaboga slozeniji naslovi i ne samo da nisu za pocetnike, nisu ni za vecinu tipicnih anime gledatelja. s druge strane GITS je puno vise mainstream. Bleach sam poceo gledat prije pola godine, a ovisan je toliko da sam u mjesec dana odgledao svih 170 epizoda koje su bile dostupne. sad svaki tjedan cekam srijedu da stigne nova epa. nekako su mi se ulijenili od one bitke Kenpachi vs Nnoitra po pitanju animacije borbi no srecom iskupili su se sa proslotjednom epom koja je po fajtu bila najjaca i u rangu one Ichigo vs Grimmjow (167 - po meni najbolja epa u seriji). Cowboy Bebop je vrh vrhova po kvaliteti (toliko razlicitih zanrova, za svakoga po nesto, kraj je bio preeeedobar, BANG!), iako osobno imam i nekoliko drazih. Samurai Champloo je od istog autora (Shinichiro Watanabe) i slabiji je u zadnjim epama, no kao cijelina je takodjer iznimno kvalitetan. Mugen mi je bio naj lik, Jin je kewl al Mugen je veca faca i bolje se tuce, hehe. Oro mozda ti prve epe nisu bile zanimljive, mozda ti samurajski setting nije zanimljiv, ne znam al definitivno nemoj odustat bar dok ne pogledas epu s bejzbolom xD ili branjem gljiva ili... Claymore mi je bio suuuper, mracni medieval setting (podsjeca me najvise na Berserk), krvi do koljena, odlicni fajtovi, zanimljiva prica, detaljna animacija... najbolja epa mi je bila ona teresa vs priscilla. death note mi je bio dobar do 25 epe gdje je trebao i zavrsit, od 25-36 prevladava vrlo losa, ispodprosjecna prica i sveopci debilizam. Berserk je remek djelo i obavezna lektira (prvenstveno manga). ako ti se death note svidio samo do 25 epe (i L kao lik) svakako pogledaj Monster koji je ozbiljan i kvalitetan od pocetka do kraja, a ako ti se svidio cijeli death note od 1-36 (pogotovo lik i djelo Kire) onda pogledaj Code Geass (mnogo slicnosti, ali opet drugacije). Howl's moving castle, Spirited away i Vampire hunter D su odlicni filmovi i takodjer svima ih preporucujem. od ostalih filmova takodjer preporucujem Grave of the Fireflies i 5 Centimeters per Second, no ako su vam dragon ball i rambo vrhunac zabave onda bjezite glavom bez obzira.
i ja mislim da ghost in the shell nije pre zahtjevan, a death note su sj... po meni dok je bilo L-a bilo je ok, nepredvidivi raspleti, smicalice, zagonetke
i nije mi se svidio kraj općenito kad su ga kiru izbužali, sad je stvarno bleach na vrhuncu s ovim novim fajtovima samo čekam da aizen se ubaci u fajt
a tek ichigo i ulqiora, isto bi volia vidit oće li ichigu otac doć se borit, a naruto da ne govorim manga je dosta bolja od anime-a šta se mene tiće
iako mi je on najbolji anime
Zna li neko gdje bi mogao downloadati Bleach od 01-50 epizode? Ostale sam našao na http://www.dattebayo.com
Evo kratko da se ubacim i ja u razgovor malo :) Mozda mi je promaknulo ali nisam primijetio da je netko spomenuo Mushishi, izvrsna serija i samo 26 epizoda. Mugen no Ryvius također, malo starije ali autor je isti kao i za Code Geass - Taniguchi Goro pa onima kojima se svidio CG neka pogledaju. Od tih starijih a manje poznatih Read Or Die i serija i OVA. Meni osobno se jako sviđa Scrapped Princess, pogotovo osebujan glas Fumiko Orikase koja daje glas i za Kuchiki Rukiu za one koji gledaju Bleach :P Pa Black Lagoon kao primjer čiste zabave, Ergo Proxy, Ghost Hunt za one koji vole spooky i paranormalno i tako.
Da niko nije spomenija Darker than black isto izvrstan anime po meni kratko traje...
stavia taman skida par koje ste preporučili pa ću stavit komentar
Evo kratko da se ubacim i ja u razgovor malo :) Mozda mi je promaknulo ali nisam primijetio da je netko spomenuo Mushishi, izvrsna serija i samo 26 epizoda. Mugen no Ryvius također, malo starije ali autor je isti kao i za Code Geass - Taniguchi Goro pa onima kojima se svidio CG neka pogledaju. Od tih starijih a manje poznatih Read Or Die i serija i OVA. Meni osobno se jako sviđa Scrapped Princess, pogotovo osebujan glas Fumiko Orikase koja daje glas i za Kuchiki Rukiu za one koji gledaju Bleach :P Pa kao primjer čiste zabave, za one koji vole spooky i paranormalno i tako.
Texhnolyze je uistinu poseban, poprilično mračan što se tiče crteža i boja, fina atmosfera, ide polako a sigurno, nema puno likova i nekih ludih dijaloga a opet nije jednostavan. Gore sam rekao da je Mushishi samo 26 epizoda jer me serija uistinu iznenadila i blago rečeno oduševila, uistinu je posebna, izdvaja se iz gomile animea koju nemilice redovno izbacuju na tržište pa se teme, likovi, rečenice doslovno ponavljaju, zato je i Ergo Proxy bio jednako poseban sa svojim pristupom. Serial Experiments Lain je također samo 13 epizoda ali se moraju preživjeti prve 2-3 epizode i izdržati do kraja :P Monster je nasuprot 75 epizoda pa ako se očekuje brza zabava to neće ići tako lako jer se lako navuče i ode vikend :P Teško je maznut' 100 epizoda u kratko vrijeme a hrpa njih su stvarno zarazne i ne puštaju :) Naruto 200-injak ep, pa nastavak, pa Bleach 220 epizoda, pa Kenshin ako je netko to gledao s 95 epizoda, Inuyasha, DBZ, Fullmetal Alchemist, Ghost in the shell serijal i filmovi, Twelve Kingdoms je vec netko spomenuo pa Hajime no Ippo, izvrsna sportska pirča o boksu, Hikaru no Go, isto tako sportska a tema je igra Go i tako dalje i tako dalje :P A Evangelion je svakako vrlo dobra serija i pojam za sebe i ostavlja te bez daha kad gledaš, prepuna raznoraznih simbola ali ipak fanovi pretjeruju malkice dizanjem u nebesa :) Shigofumi je kratka i izvrsna priča, ne tako teška ali tragična, nekima će se svidjeti sigurno :) Haibane Renmei je također kratak a vrlo dobar uradak. Kurenai je simpa tema, super likovi i crtež, malo borbe, malo tragedije. Uff, to je dosta zasad, javljam kasnije još ako nekome treba :) Ili ako je netko gledao nešto od ovoga pa da čujemo komentare.
Šta se mene tiče više volim gdje ima dobrog fajta, malo komedije i tako to,
dok anime gdje ima robota i pljuca ne volim baš, ali nađe se takav koji,
koji vrijedi pogledat
Zadnji anime što sam ja gledao je film Sword of the Stranger.
Dobar je, preporučam da pogledate.
A od serija sad sam na RahXephon i Zombie Loan.
Kad to odgledam vidit ću što dalje.
Preporučam i stranicu www.myanimelist.net za sve koji hoće
pogledati njihove rankove i ocjene anime, napraviti svoju listu itd...
Texhnolyze je uistinu poseban, poprilično mračan što se tiče crteža i boja, fina atmosfera, ide polako a sigurno, nema puno likova i nekih ludih dijaloga a opet nije jednostavan. Gore sam rekao da je Mushishi samo 26 epizoda jer me serija uistinu iznenadila i blago rečeno oduševila, uistinu je posebna, izdvaja se iz gomile animea koju nemilice redovno izbacuju na tržište pa se teme, likovi, rečenice doslovno ponavljaju, zato je i Ergo Proxy bio jednako poseban sa svojim pristupom. Serial Experiments Lain je također samo 13 epizoda ali se moraju preživjeti prve 2-3 epizode i izdržati do kraja :P Monster je nasuprot 75 epizoda pa ako se očekuje brza zabava to neće ići tako lako jer se lako navuče i ode vikend :P Teško je maznut' 100 epizoda u kratko vrijeme a hrpa njih su stvarno zarazne i ne puštaju :) Naruto 200-injak ep, pa nastavak, pa Bleach 220 epizoda, pa Kenshin ako je netko to gledao s 95 epizoda, Inuyasha, DBZ, Fullmetal Alchemist, Ghost in the shell serijal i filmovi, Twelve Kingdoms je vec netko spomenuo pa Hajime no Ippo, izvrsna sportska pirča o boksu, Hikaru no Go, isto tako sportska a tema je igra Go i tako dalje i tako dalje :P A Evangelion je svakako vrlo dobra serija i pojam za sebe i ostavlja te bez daha kad gledaš, prepuna raznoraznih simbola ali ipak fanovi pretjeruju malkice dizanjem u nebesa :) Shigofumi je kratka i izvrsna priča, ne tako teška ali tragična, nekima će se svidjeti sigurno :) Haibane Renmei je također kratak a vrlo dobar uradak. Kurenai je simpa tema, super likovi i crtež, malo borbe, malo tragedije. Uff, to je dosta zasad, javljam kasnije još ako nekome treba :) Ili ako je netko gledao nešto od ovoga pa da čujemo komentare.
evo baš stavio skidat i zombie loan,
ja sam pogleda do sad
DB, DBZ, DBGT, Naruto (220), Naruto Shippuden (109), Bleach (219), Darker than black(25), Hunter X Hunter, Vampire knight, Nabari no,
D Gray Man, Death NOte, Rounin Kenshin, Soul eater, Shaman king, Digimon, Full metal alchemist, Ghost in the shell nisam drugu
sezonu al je imam, volim kad ima puno epizoda, tako da puknem u playlist i gledam čitav dan
Već sam reka golden boy pogledajte nećete se prisstat smijat
evo baš stavio skidat i zombie loan,
ja sam pogleda do sad
DB, DBZ, DBGT, Naruto (220), Naruto Shippuden (109), Bleach (219), Darker than black(25), Hunter X Hunter, Vampire knight, Nabari no,
D Gray Man, Death NOte, Rounin Kenshin, Soul eater, Shaman king, Digimon, Full metal alchemist, Ghost in the shell nisam drugu
sezonu al je imam, volim kad ima puno epizoda, tako da puknem u playlist i gledam čitav dan
Već sam reka golden boy pogledajte nećete se prisstat smijat
Yeap, sve gore sam odgledao, i malo vise od toga :P Ima toga malo puno/previse cak jer neke su serije stvarno bile lose. Elfen Lied sam isto gledao, vrlo dobro i krvavo Kenshin je meni jedna od jacih/boljih serija, manga je doduse puno bolja, detaljnija, uostalom serija prati mangu do samo vol.18 tj. staje s drugim arcom, 63. ep ako se dobro sjecam, nakon toga anime ide dalje, ali dok autor Nabuhiro Watsuki ne zgotovi mangu, ali je serija malo pala na popularnosti pa je 95. ep zadnja a manga nije u cijelosti realizirana iako nedostaje, meni barem, najbolji dio mange. On je napravio Busou Renkin prije par godina ali serija je tako tako, srednja žalost . NHK ni Youkoso je vec dulje vrijeme na listi za gledanje ali nikako da dođe na red, cekam i cekam ali uvijek bude nesto novo pa dok se to pogleda a sad u 4.mjesecu je opet izaslo nekih 10-ak serija pa dok se sve to pogleda vec lagano zaboravim na sve ono sto je bilo u planu.. :P Ali, imam je u vidu ;)