Mislim da bi bilo OK da se nešto kaže i o satelitskom pračenju i nadzoru vozila, tko pruža navedene usluge u HR i koje su cijene
Što bi željeli čitati u novom Bugu
- poruka: 2.129
- |
- čitano: 625.632
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne sjećam se da je ikada bila, a ako je i bila to je bilo jako jako davno, tema o tv karticama, svih vrsta, dvb-t, dvb-s, što je danas dostupno na tržištu, usporedba, softveri,uglavnom sve o digitalnoj televiziji kao i usporedbu sa uslugama koje danas pružaju neki rpovderi tipa maxtv i slične stvari. ali prvenstveno bih volio čitati o ponudi kartica na našem tržištu i i njihovu analizu.
hvala unaprijed
bio je cijeli broj o digitalnom signalu i televiziji, a bilo je i usporedbi između raznih davatelja usluga televzije i interneta
da, ali nije bila ponuda pci i pci-e karticama uopće. jeli tako da sam u pravu
Bilo bi dobro malo odraditi temu o napajanjima,ali onim od 400W-600W
Nemaju svi ili nisu svi zainteresirani za high napajanja,pa da se malo posveti koji članak o zlatnij sredini
Kako dobiti posao u bugu
Kako dobiti posao u bugu
Dobra fora za novu nagradnu igru - osvojite posao u redakciji časopisa Bug.
Kako dobiti posao u bugu
Dobra fora za novu nagradnu igru - osvojite posao u redakciji časopisa Bug.
Posao- testiranje najnovijeg,najbržeg i najskupljeg hardvera. Plaća-15 000 kn.
- igranje najnovijih,najzabaavnijih i najzahtjevnijih igrica. Plaća- 8000 kn+zdravstveno+ čevapi i mala piva svakog petka.
Tko traži? Tko želi? Ponuda 1257 ...prvi put,drugi put...ošlo.
Zasto ne bi imali rubriku preporuka best buy komponenti... Da to postave na 2 stranice bilo bi super.
Zasto ne bi imali rubriku preporuka best buy komponenti... Da to postave na 2 stranice bilo bi super.
to bi bilo zgodno, i ja to pozdravljam
mogli bi pisat o x64 programima jer sve više ljudi koristi x64 os i mislm da je vrijeme da se i počnu koristit jer poduže vrijeme koristim x64 računala a na njima vrtimo x86 programe to se vidi i u vašim rubrikama na dvd nema x64 softwarea
Ja bi volio vidjet HARD TEST: "Fićo" VS. "Yugo" VS. "Peglica"
ON TOPIC: kao što je netko tam otrag naveo test usb 2.0 diskova ali neka budu 3.5 inčni.....ako ih još ima na tržištu
Mogo bi neki test iPhone vs PSP Go vs Dsi
Volio bih da se sučelje ízmijeni, da se malo modernizira i da se stavi nova kategorija izbora: freeware programi na tom DVDu. Dakle, odaberem to i prikažu se samo besplatni programi. Ionako samo njih gledam i instaliram.
Kako dobiti posao u bugu
Da bilo bi dobro na primjer staviti neku "nagradnjaču" u kojoj bi npr najbolja recenzija nekog proizvoda ili neka kolmuna bila objavljena u Bug-u.
Test audiofilskih slusalica i pripadajuce opreme. Pojacala za iste i sve sto spada u 'to'...
Test Sony Ericsson Kite.
http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/kita?cc=ph&lc=en
Mogli bi napisati nešto o dijagnostičkim karticama za stolna računla i prijenosna računala.
Mislim da ova tema nema smisla jer nase zelje ionako nitko ne cita niti ih uvazava.
No kartice teksta se moraju popuniti, honorar se mora dobiti pa ce uvijek neciju zelju i "pogoditi".
kako da ne
rekli smo u četvrtom mj. da hoćemo recenziju ipada i dobili smo je :)
EDIT -
Htio bih vidjet top 10 ili 15 najboljih digitalija iz svake kategorije (mobiteli,televizori i fotoaparati)
Mislim da ova tema nema smisla jer nase zelje ionako ne cita niti i uvazava.
Ja sam tražio test kučišta i zvučnika i bilo je.
i ja sam tražio test tv kartica, poluzadovoljan, jer nisu ni izdaleka sve kartice na tržištu pokazali, a kamoli recenzirali, dan je pregled ito najviše usb kaertica, ali ajde, ima nešto, pa je i to ok
Već 3. mjesec zaredom : Želim test antivirusa!Valjda će ovaj mjesec bit nešto
Uz ono moju zelju o uvodenju optike u nase stanove, ponude svih providera, konkretne planove providera o brzinama i uslugama.....ovo bih isto tako volio procitati!
Da se uzme malo vise antivirusa.....znaci neka se uzmu svi "popularni" free antivirusi i oni koji se placaju i da se naprave realne usporedbe i detaljan opis svakoga antivirusa....kakva mu je detekcija, mogucnosti...sve vrline i mane.
AV test je već dugo u planu, ali autor (zbog svojih drugih obaveza) stalno odgađa realizaciju...
Optika u stanovima - ovo je dobra tema, ali jasno ti je i samom da je sve to još uvijek na razini egzotike (što se tiče dostupnosti), više u planovima provajdera, nego u ponudi...
Bilo bi dobro malo odraditi temu o napajanjima,ali onim od 400W-600W
Nemaju svi ili nisu svi zainteresirani za high napajanja,pa da se malo posveti koji članak o zlatnij sredini
I ovo je u planu, čeka na red...
Kako dobiti posao u bugu
Jel ovo pitanje ili prijedlog teme?
Ako je pitanje, odgovor je - teško.
A ako je prijedlog teme - onda je već imaš u svakom broju! Napiši bolju recenziju hardvera od dečki iz Laba, bolju kolumnu od Olega, bolju recenziju igre od Vrdelje - pošalji je, pa ćeš postati suradnik. I ako budeš u stanju redovito ponavljati te radnje iz tjedna u tjedan - eto posla!
Volio bih da se sučelje ízmijeni, da se malo modernizira i da se stavi nova kategorija izbora: freeware programi na tom DVDu. Dakle, odaberem to i prikažu se samo besplatni programi. Ionako samo njih gledam i instaliram.
Vidio sam jako puno stranih cover DVD-a i koliko god oni bili ušminkani s flashom i raznim multimedijama, niti jedan nije tako funkcionalan i jednostavan za pregledavanje kao naš.
Uz novi broj 211 imaš DVD na kojem je posebno izdvojeno 100 freewarea :)
Kako dobiti posao u bugu
Da bilo bi dobro na primjer staviti neku "nagradnjaču" u kojoj bi npr najbolja recenzija nekog proizvoda ili neka kolmuna bila objavljena u Bug-u.
Bilo je svojedobno takvih pokušaja (s recenzijama igara), ali rezultati su bili jako, jako loši...
Test audiofilskih slusalica i pripadajuce opreme. Pojacala za iste i sve sto spada u 'to'...
Slušalice još kako tako, ali pojačala? Malo možda previše hi-fi za nas...
Test Sony Ericsson Kite.
http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/kita?cc=ph&lc=en
I što s njim? Kod nas nije u ponudi...
Ti si nešto u zadnje vrijeme nabrušen na nas? Puno puta sam spomenuo da ja pratim ovu temu, pa ako je i ti pratiš - mogao si to već pročitati. Isto tako i moja objašnjenja da u pravilu ne komentiram(o) sve prijedloge (jer smisao teme je da vi predlažete, a mi s vremenom realiziramo, a ne da o svakom prijedlogu vodimo raspravu), ali i da treba vremena da se nešto i pojavi u časopisu.
i ja sam tražio test tv kartica, poluzadovoljan, jer nisu ni izdaleka sve kartice na tržištu pokazali, a kamoli recenzirali, dan je pregled ito najviše usb kaertica, ali ajde, ima nešto, pa je i to ok
TV kartice su komponenta koja odumire i vrlo je skromna ponuda. Svi se okreću USB rješenjima, zato smo samo njih opisali u ovom broju. Istina je da ih u ponudi ima još puno (u odnosu na opisane), ali naš urednik testiranja je imao stav da nema koristi od gomilanja, zbog relativno malih razlika među njima. Sada se već upuštam u komentare koji su off-topic za ovu temu i mjesto im je u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/bug/bug-211/56508.aspx, pa ću ovdje staviti točku.
Miro dal bi moglo biti nešto od dijagnostičkih kartica za kompove pošto ih nema za kupit kod nas u dućanima al se mogu naručit. Dal bi mogli napisat koju riječ o tome?
Bilo je svojedobno takvih pokušaja (s recenzijama igara), ali rezultati su bili jako, jako loši...
A da se na forumu otvori jedan "natječaj" (ajmo ga tako nazvati) i da se stave recenzije unutra pa ako ovaj put "zakažemo" jednostavno je nemojte objaviti...
Vidio sam jako puno stranih cover DVD-a i koliko god oni bili ušminkani s flashom i raznim multimedijama, niti jedan nije tako funkcionalan i jednostavan za pregledavanje kao naš.
Uz novi broj 211 imaš DVD na kojem je posebno izdvojeno 100 freewarea :)
Mislio sam na to da se malo modernizira sučelje, ikone, ''boja'', jer sad izgleda kao da je napravljeno za Win98 (pretjerujem). Netreba stavljat nikakve flash animacije i-što-ti-ja-znam. I bilo bi super da se uvede filtriranje ''po cijeni'', odnosno da li je program besplatan, trial/demo, shareware...
Ja bi recimo volio vidjeti jednu temu broja posvećenu datotečnim sustavima. Nekako mi se čini da živimo u uzbudljivim vremenima - uz Windowse i OSX, Linux dobija sve više pažnje a tu su i BSD, Solaris i slični Unixoidi. Svi od njih furaju neke svoje specifične zadatke i rade sa vlastitim datotečnim sustavima. koji su više ili manje kvalitetni.
No, koje su razlike između njih? O čemu se uopće radi? Na koji način funkcionira? Zašto linuksaši pričaju kako je NTFS zastario, zašto se diže fama oko ZFS-a, koje su uopće alternative koje polako dolaze na scenu (npr. btrfs, NILFS). Je li moguće na Windowse instalirati drivere za linuxov ext2 (a je)? Također, pojavili su se i SSD-ovi, koji su tehnološki drastično različiti u odnosu na stare diskove s rotirajućim pločama. Koristi li njima log-structured fs (kao ZFS ili NILFS)? Što je s WinFS-om, koji je trebao donijeti revoluciju i o čemu se točno radi?
Uglavnom, mislim da je tema prilično široka, može ju se obraditi doboljno jednostavno za BUG i dovoljno složeno (za Mrežu), stvarno bi volio vidjeti te stvari kvalitetno predstavljene i pojašnjene, onako kako su to BUG-ovci nekad radili!
Neznam nista o linux-u,niti me puno interesira,nepratim takve teme ali vidim da dosta ljudi to zanima.ili su mozda dovoljno glasni da utisaju ove druge.dajte im jednom temu o tome
kako da ne
rekli smo u četvrtom mj. da hoćemo recenziju ipada i dobili smo je :)
Cuj....moraju nesto i stavit....a ne znaci da je stavljeno radi npr. tvoje zelje.
Ja sam tražio test kučišta i zvučnika i bilo je.
Naveo sam ti gore primjer. Mislis da je to bilo radi tvoje "zelje"? NHF.
Već 3. mjesec zaredom : Želim test antivirusa!Valjda će ovaj mjesec bit nešto
Uz ono moju zelju o uvodenju optike u nase stanove, ponude svih providera, konkretne planove providera o brzinama i uslugama.....ovo bih isto tako volio procitati!
Da se uzme malo vise antivirusa.....znaci neka se uzmu svi "popularni" free antivirusi i oni koji se placaju i da se naprave realne usporedbe i detaljan opis svakoga antivirusa....kakva mu je detekcija, mogucnosti...sve vrline i mane.
AV test je već dugo u planu, ali autor (zbog svojih drugih obaveza) stalno odgađa realizaciju...
Optika u stanovima - ovo je dobra tema, ali jasno ti je i samom da je sve to još uvijek na razini egzotike (što se tiče dostupnosti), više u planovima provajdera, nego u ponudi...
Ti si nešto u zadnje vrijeme nabrušen na nas? Puno puta sam spomenuo da ja pratim ovu temu, pa ako je i ti pratiš - mogao si to već pročitati. Isto tako i moja objašnjenja da u pravilu ne komentiram(o) sve prijedloge (jer smisao teme je da vi predlažete, a mi s vremenom realiziramo, a ne da o svakom prijedlogu vodimo raspravu), ali i da treba vremena da se nešto i pojavi u časopisu.
Miro, nisam "nabrusen", vec samo kazem kako je......nista "osobno", vjeruj mi nije.
Rekao sam i ja svoju zelju posto gle ima temo o B.net-u na forumu i njihovim brzinama.....sve vise providera sve cesce spominje samo "optiku". Gdje god se okrenes prica se o "optici" te sam zato rekao da bi bilo lijepo pogledati ponudu providera i sta oni konkretno kazu o tome te da se usporede njihove cijene i ponude.
Sigurno znas kako je za vrijeme "modema" u svakome broju BUG-a bio mali dio koji je bio odvojen za providere tj. bio je stavljen uvijek kompletan cijenik i ono sto provideri nude te br. na koji se spajas preko modema.
Naravno, bilo je to prije dosta vremena i zauzimalo je neku trecinu stranice....pa bi danas bilo lijepo to obradit pa makar samo u jednome broju da citatelji vide sta svi nude, jer ima dosta providera, vodi se rat cijenama i sa brzinama te bi uistinu bilo lijepo vidjeti kompletnu ponudu da se ljudi malo informiraju posto se danas provideri "bore" za svakoga usera. Ovo je bio dvobroj i taman bi se lijepo to uklopilo u njega.....no nadam se da ce jednoga dana i to doci na red.
Zasto sam spomenio optiku!? Zato sto je prije cca mj. dana predstavnik t-coma ili nekog drugoga providera na TV-u govorio o optici i kako ce biti uvedena u roku "xx" mjeseci (koliko se sjecam bila je rijec o mjesecima, ali nisam dobro sve cuo tj. kasno sam se "prikljucio" posto je bolja polovica pisala clanak za novine, a ja sam igrao i imao slusalice na usima te mi je ona dala znak da poslusam o cemu pricaju). Iskreno nisam cuo do kraja sta je rekao ni koji su tocno planovi + HRT (bar mislim da je bio HRT u pitanju) je taj intervju ocito debelo "srezao" i skratio maksimalno. Pa bi bilo lijepo o tome malo iscrpnije procitati u IT casopisu koji se bavi time....ako nista drugo onda bar to staviti u "Mrezu", ako mislis da to nije tema za "BUG".
Iskreno, kazem....prvi puta da nisam kupio BUG odmah cim je izasao no nadam se da ste bar malo obradili Ubuntu 10.04 jer je zasluzio da bude u ovome broju posto je ipak nova verzija u pitanju koja je donijela i neke promjene.
P.S.
Pisem ocajno jer sam danas rastavljao tipkovnicu i cisto je i ocito je bilo bolje dok je ispod tipki bilo onoliko smeca!
Miro je rekao:
TV kartice su komponenta koja odumire i vrlo je skromna ponuda. Svi se okreću USB rješenjima, zato smo samo njih opisali u ovom broju. Istina je da ih u ponudi ima još puno (u odnosu na opisane), ali naš urednik testiranja je imao stav da nema koristi od gomilanja, zbog relativno malih razlika među njima. Sada se već upuštam u komentare koji su off-topic za ovu temu i mjesto im je u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/bug/bug-211/56508.aspx, pa ću ovdje staviti točku.
......................................
Sorry, ali nisi u pravu. ne znam na osnovu čega si zaključio da tv kartice odumiru. Hoćeš reći da će ih naslijediti usb varijante, one koje jesu opisane u časopisu....ili si mislio općenito na tv kaertice
zatim, ne znam na osnovu čega si zaključio da su one na odumiranju. pratim jako jako dugo tu scenu i one nisu u odumiranju, već su jako jako trendy, sudeći po novim prizvođačima, i ogromnom broju novih kartica na tržištu koji dobijaju svoj puni smisao pojavom digitalnog signala. I ne samo njih, već kad sam predložio da se u BUG-u piše o karticama, predložio sam sve vrste kartica, i dvb-t, dvb-s......
Možda je odzvonilo analognim karticama, što je točno, ali kada je riječ o digitalnim karticama, mislim da si potpuno fulao.
zatim navodiš da ih u ponudi ima jako puno u odnosu na opisane te kažeš da je urednik testiranja imao stav da nema koristi od gomilanja. To je jako čudan stav, u najmanju ruku, obzirom da su navedene 5-6 usb varijante a nijedna PCI ili PCI-e kartica, te uzgred rečeno nije napravljen nijedan test kartice, već su samo navedene. nadalje, tim čudnije da nije navedena nijedna pci-e kartica jest tekst autora članka koji izrijekom kaže ( a ja se slažem s njim) da su citiram:"Prijemnici u obliku interne PCI ili PCI-e kartice su obično kvalitetnije rješenje zbog boljih komponenanta".
Stoga, tim više mi je čudnije da nije navedena nijedna takva kartica.
nadalje, u tekstu je korektno objavljena recenzija aplikacije i kako s njome raditi terratec home cinema i to je ok. volio bih da je objavljena recenzija još neke aplikacija, ali što je tu je.
eto, toliko od mene. Pozdrav
P.S. I da, sorry jer sam ovdje ovo napisao, imaš pravo, ovdje je ipak tema o predlaganjiu, a ne u broju 211 gdje treba biti, pa ako smtraš potrebnim, slobodno premjesti. nadam se da ov onije uzrokovalo neki veći probelm, samo sam izrazipo svoje mišljenje i nadam se, doprinjeo raspravi. I ispričavam se na krivom citiranju, trebao sam unutar poruke, ali se nadam da je i ovako razumljivo
pa bilo bi dobro malo o providerima,iako većina ljudi je osuđena na t-scum....bilo bi dobro malo pritisnut t-scum.....nije vrag da su i vama zaprijetili u bug-u da pazite šta pišete