Što bi željeli čitati u novom Bugu izdvojena tema

poruka: 2.129
|
čitano: 632.615
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Što bi željeli čitati u novom Bug-u
ante5656 kaže...

Želio bih da bug ima svaki mjesec neku samogradnju ...

Slažem se s tobom, to mi je bio jedan od najzanimljivijih dijelova časopisa. Ali ne znam zašto su ga UKINULI?????

Toni
15 godina
Što bi željeli čitati u novom Bugu

Pisači velikog formata, novosti, dobavljivost uHR, TCO.

Multifunkcijski uređaji za profesionalnu primjenu.

Brand name radne stanice.

Stručnjak za odmaganje...

3 0 hvala 0
14 godina

U zadnje vrijeme sam primjetio na netu da neke ekipe rade ciljano hard testiranje nekog konkretnog gadgeta u trajanju od oko 30 dana te da to isto elaboriraju i video dokumentiraju, e sada, ja bih želio da BUG i članovi njegovog stručnog radnog tima učine svaki mjesec makar sa jednim NEW gadgetom isto takvo nešto, makar, ne bih imao ništa protiv da svatko uzme u obradu jednu cjelinu, jedan OS, jedan prijenosnik, jedan PC, jedan tablet, jedan smartphone, miš, tipkovnicu, fotoaparat, izradu kućišta, sastavljanje konfiguracije i slično, a sve uz popratni video sadržaj.

Jedna je stvar kada vidimo da su/ste imali nešto na testu, i da su/ste ažurni, ali kako to nešto radi i kako se je pokazalo ( vama u redakciji BUG-a ), koju imate pohvalu ili pokudu, na što treba skrenuti pozornost prilikom kupnje, unpackinga, punjenja baterije, održavanja, servisiranja, i svega što je vetano za današnju IT, koja je sve više sveprisutnija u svim oblicima života, pa čak i kada spavamo! 

Recimo iskreno, meni se osobno više sviđa Titanium Grey SGN II od bijele verzije, e pa bilo bi zgodno kada bi neko od osoblja testirao recimo tog sivog ikada bi on, istina vjerojatno/možda sa punim pravom rekao/priznao da se njemu više sviđa ona bijela verzija koja je možda nježnija, ali njemu to nije minus već veeeliki plus, ili zašto bi radije IPad od 7 incha od Ipad4, ili zašto bi više volio NEXUS tablet, bilo koje dijagonale!

Nadam se da sam makar malo zaintrigirao i zainteresirao ekipu u BUG-u, a ne bih imao ništa protiv kada bi postojala opcija da se radi i paralelno multi testiranje, recimo jedan određen tip mobitela, od strane nekoliko dobrovoljaca koji imaju "taj" mob, sa nekoliko različitih verzija ROMova, kernela, ICSa, JBa, svega mogućeg što se recimo može instalirati na taj jedan Android mob!! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Pitanje za Bugovce-u Hr su počeli stizati Shuttle-ova računala na recenzije. Jeste li i Vi dobili jedno i hoćemo li ga vidjeti u slijedećem broju?

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Što bi željeli čitati u novom Bugu
Mitch kaže...
Ja bih volio da se riješi mit kakvi su zapravo kit objektivi

Na ovo ti odma mogu odgovorit - nikakvi :)

Rvat katolik!
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Mitch kaže...

I to je popriličan mit samo po sebi, a odgovor je u najmanju ruku tragikomičan :P

Sve ovisi kakvi su ti prohtjevi, ali ima jako lijepih kit objektiva koji su prosječnim korisnicima i više nego dovoljno dobri.

EDIT: Htio bih vidjeti recenziju foto printera po kategorijama. Od nekakvih 500kn na više...pa malo best buy po svakoj kategoriji, pa neki best-budget, pa neki best-mid-range itd... I to po mogućnosti da se vidi recimo koliko koji košta po ispisu (recimo, 13x8 fotke), odnosno koliko se takvih fotki može ispisati s jednim standardnim spremnikom za pojedini printer.

The Chinaman is not the issue here!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 14:13 (Abatwa).
17 godina
Abatwa kaže...
tnakir kaže...
Mitch kaže...

I to je popriličan mit samo po sebi, a odgovor je u najmanju ruku tragikomičan :P

Sve ovisi kakvi su ti prohtjevi, ali ima jako lijepih kit objektiva koji su prosječnim korisnicima i više nego dovoljno dobri.

EDIT: Htio bih vidjeti recenziju foto printera po kategorijama. Od nekakvih 500kn na više...pa malo best buy po svakoj kategoriji, pa neki best-budget, pa neki best-mid-range itd... I to po mogućnosti da se vidi recimo koliko koji košta po ispisu (recimo, 13x8 fotke), odnosno koliko se takvih fotki može ispisati s jednim standardnim spremnikom za pojedini printer.

Kit objektivi su najcesce "neostri", sa usranim mehanizmima, optika nije "cista" kao kod mid range objektiva. Kit objektivi su kit objektivi. Ono, da imas nesto s cim ces fotkat.

Rvat katolik!
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kit objektivi su najcesce "neostri", sa usranim mehanizmima, optika nije "cista" kao kod mid range objektiva. Kit objektivi su kit objektivi. Ono, da imas nesto s cim ces fotkat.

Znam ja relativno puno o kit objektivima i ne bih sad ulazio off-topic u raspravu o tome, ali stojim kraj toga da je većini prosječnih korisnika kit na auto modu sa upaljenim flešom dovoljno za manje više sve. Pogotovo Olympus kitualci. E sad, hoće li netko ostati 'prosječan korisnik' je ono što se treba znati prije nego se uđe u raspravu o objektivima. S time ću te pozdraviti jer zaista ne bih off-topic da nas admini ne spenkaju :)

The Chinaman is not the issue here!!!
15 godina

@Miro: Nije li ovošansa da se pokuša dogovoriti test profi uređaja?

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
17 godina

za sijecanj mi htio iscrpnu recenziju od wii-u ;)

a i vecina nas ovdje bi se slozila samnom {#}

Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Test tipkovnica i miševa za dizajnere i kodere. 

13 godina
neaktivan

Veliki test netbooka/tableta i kombinacija sličnih, 10.1-11.6" veličine ekrana.

I neka bude u bugu za 1mj :)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Defa.psd kaže...

Test tipkovnica i miševa za dizajnere i kodere. 

+1

Također mi je se svidila tema broja o Raspbery Pi u prošlom broju i želio bih da bude sve više sličnih tema, a ne samo pukih testova.

14 godina

Volio bih pročitati jedan detaljniji osvrt na novu zakonsku odredbu da će se od iduće godine ukinuti porez na luksuz, koji je SAMO 30%, odnosno da će se bitno olakšati uvoz IT opreme izvana, vjerojatno se primarno misleć iz USA {#} ????

Ako se u tu aklamaciju uklapaju mobiteli, raznorazni prijenosnici i tablete, manje ili veće, AIO računala, PC računala, sve supsumirano pod IT kraticom i značenjem, da se to malo provjeri, obradi, koliko tu ima štofa za raditi!  

ATJ Lučko
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

Ja bi volio citat nesto dobro

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja bi volio vidjet recenzije all in one računala koja postoje danas...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U novom Bug-u bi volio čitati malo više o igranju igara na velikim rezolucijama, koliko se memorije troši i koje komponente tu imaju najveću ulogu.

Također usporedbu starijih grafičkih kartica, nemamo svi za najnovije modele. Tu treba napraviti odnos starih cijena pa i prije i na kraju jednu

dobru preporuku koje se komponente isplate, a koje ne isplate kupovati ako su polovne.

16 godina
ATJLučko kaže...

Volio bih pročitati jedan detaljniji osvrt na novu zakonsku odredbu da će se od iduće godine ukinuti porez na luksuz, koji je SAMO 30%, odnosno da će se bitno olakšati uvoz IT opreme izvana, vjerojatno se primarno misleć iz USA {#} ????

Ako se u tu aklamaciju uklapaju mobiteli, raznorazni prijenosnici i tablete, manje ili veće, AIO računala, PC računala, sve supsumirano pod IT kraticom i značenjem, da se to malo provjeri, obradi, koliko tu ima štofa za raditi!  

Daj link.... gdje si to cuo/procitao? koliko znam, to se odnosi samo na nakit, satove, zlato i sl.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
13 godina
neaktivan

Ja bi volio pročitati koju pametnu o: kompjuterskim stolicama (koža,drvo,metal,mreža...) kao i komfornosti,pravilnom podešavanju,dugotrajnom sjedenju....Znači o odubnosti,smanjenju mogućih problema sa rukama,vratom,leđima...tako neki članak{#}

ex Quilombo23

15 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sheldon Cooper Ph.D kaže...

Ja bi volio pročitati koju pametnu o: kompjuterskim stolicama (koža,drvo,metal,mreža...) kao i komfornosti,pravilnom podešavanju,dugotrajnom sjedenju....Znači o odubnosti,smanjenju mogućih problema sa rukama,vratom,leđima...tako neki članak{#}

Baš planiram da kupim novu stolicu i ovakva tema bi bila apsolutni pogodak.

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
17 godina

Dao sam TU je se totalno slazem sa kolegama ! .. ipak je stolica bitan fakotr za nase provedeno vrijeme uz kompjuter sto se tice konfora , udobnosti pa i malo estetike u cijeloj prici ...

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.12.2012 14:56 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Test Nvidia GeForce GTX 660 - čeka se već 3 broja, gdje je zapelo? Može usput i GTX 650 Ti.

Zapravo, rađe bi je vidio u sklopu hard testa svih aktualnih grafičkih kartica (kojeg sam i očekivao kad nije bilo recenzije). A ne bi bio na odmet ni test procesora do 2000 kuna.

Također, volio bi češće testiranje pojedinačnih komada novog hardvera (pogotovo srednje klase) - npr. napajanja (koja jako rijetko testirate), hard diskove (zašto ne bi testirali kad se pojavi novi model, za SSD vam nije problem), kučišta (ajd, njih još tu i tamo testirate, ali premalo), procesore (ne da samo testirate najjače modele kad izađu nego i one slabije), jeftinije matične itd.

U biti, volio bih dobiti i rezultate one ankete koju ste slali na mail - čega bi voljeli više, a čega manje u BUG-u. Znam da se industrija seli prema mobilnom, ali mislim da još postoji veliki interes za PC. Jer ovi stalni testovi laptopa, mobitela i tableta me baš i ne zanimaju.

P.S.
Ne drobim baš puno po forumu pa da iskoristim priliku: iskrene čestitke za 20 godina postojanja, želim vam još puno godina izlaženja u tiskanom izdanju! {#}

Moj PC  
3 1 hvala 2
14 godina
neaktivan
Linkosaan kaže...
Sheldon Cooper Ph.D kaže...

Baš planiram da kupim novu stolicu i ovakva tema bi bila apsolutni pogodak.

Odlicna ideja koju bi ja, iz trenutne potrebe, dopunio i kompjuterskim stolovima.

14 godina

Obzirom je i vrapcima na granama jasno da je 5 i kusur incha nov standard dijagonale smartpone-a, želio bih u broju za siječanj ili najkasnije za veljaču čitati jedan osvrt redakcije BUG-a na oto činjenično stanje!

Ne bi bilo zagorega da makar stave uz slike i generalno poznate činjenične specifikacije, pa da kažu koji je njihov potencijalni favorit, ili kojeg ( bi ) zbog nečeg favorizirali, a sve dok ne dođu na naše tržište, kada će se moći konkretnije isprobati kroz razna testiranja!

Obzirom je članak o Samsung Galaxy Note II bio tipa blitz vijesti, volio bi da se učini članak koji bi malo bolje obradio trenutno NAJ MOB što god tko kazao, sam za sebe te da se nešto kaže i o eventualnim konkretno konkurentima, ali da se pokuša učiniti i nekakva ( eventualna ) poveznica sa nadolazećim 5 incha mobovima - zvijerima, najkraće budi rečeno!  

ATJ Lučko
Moj PC  
2 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne znam je li to već itko predložio, ali volio bih da u jednom od nadolazećih BUGova tema broja bude ulazak Hrvatske u EU.Hoće li se išta promijeniti vezano uz tehniku, gadgete, IT i općenito za nas geekove :) Napr: Hoće li iTunes postati dostupan kod nas? Hoćemo li povoljnije moći kupovati tehniku? Hoćemo li imati bolju kvalitetu i povoljnije cijene usluga?

I tako dalje....Ma shvaćate što hoću reći {#}

10 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bilo bi dobro kada bi napravili jednu temu, odnosno izbor freeware ili open sourcea (po svim kategorijama) koji se može koristiti na računalima u tvrtkama, znači za komercijalnu upotrebu. Jer ima dosta freeware-a samo za osobnu, ne i za komercijalnu, ali je nekima iz licenčnih uvjeta nejasno smije li se instalirati za komercijalnu upotrebu ili samo za osobnu. Pa bi bilo lijepo imati jednu probranu kolekciju od strane Vas Bugovaca, što se smije imati kada dođe BSA u kontrolu na računalima u tvrtci a da je besplatno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 8:43 (dominus).

8 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Što bi željeli čitati u novom Bug-u
evo ja bi volio vidjeti temu procesori u zadnjih 5god ,nekakve chartove tj opcenito pomak perfomansi u igrama i aplikacijama tocnije vise informacija zasto,kako itd...primjer proc i7 980(nebitan primjer) star skoro 5 godina parira u igrama danasnjem i7 na istom taktu...eto neznam volio bi vise konkretnih informacija doznati...ili evo drugi primjer kao najnoviji i5 ima za 40% jaci "ipc" od prvog i7(jedan forumas mi je to rekao)al ja nevidim ni 1% a kamoli 40%necega, pa di je to onda ishlapilo?!i jos sto cuda
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
14 godina

Volio bih vidjeti test mobitela(android, sumnjam da ima drugih u tom cjenovnom rangu) do 1500 kuna, ipak nemamo svi za One X ili galaxy s3(iphone 5 da i ne spominjem)

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si

2 0 hvala 0
14 godina
Ivan_hacker kaže...

Volio bih vidjeti test mobitela sa  android OS-om, (sumnjam da ima drugih u tom cjenovnom rangu) do 1500 kuna, ipak nemamo svi za One X ili galaxy s3(iphone 5 da i ne spominjem)

Da se malo nadovežem, i preciziram zamolbu kako bi to ja predložio; volio bih čitati o današnjim aktualnim Android mobitelima, s granicom koja seže da su bili u prodaji od 01. siječnja 2012 godine pa do danas, koliko se može naći dostupno danas sada!

Obzirom ih u ponudi operatera ima uz xyz tarifu za šaku novaca, neka budu podijeljeni u četri grupe; ispod 1000.00 u slobodnoj prodaji, nešto kao entry level, iznad 1001.00 kune do 2000.00, od 2001.00 kune pa do 49999.00 kuna i iznad 5000.00 kuna kao high end modeli mobitela sa kojima se danas barata, uz referencu možda, koliko košta najskuplje ili najjeftinije kod kojeg operatera u kojoj konkretnoj tarifi!

Ako se usvoji molba o temi, ako sam bio pre nedorečen sa cijenovnim rangom, isti se može korigirati sukladno stanju i situaciji koja se zatekne i koji budu mogli se dobaviti ili biti uopće dostupni!

ATJ Lučko
12 godina
neaktivan

Evo ja skupljam i imam sve brojeve od 170. i evo sada radim novu konfiguraciju i eto bilo bi lijepo kad bi dosao jedan novi BUG o tome . Pošto je zadnji test bio tamo u  davnom 228. broju ( grafe do 2000 kn ) i 232. (procovi do 1000kn )216. ( procovi do 2000 kn ). Svakako je realno za ocekivati takav BUG u naredna 2-3 mjeseca... Polako je vec dosta tema o prijenosnicima i tabletima :D.

3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice