Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 30.697
|
čitano: 14.597.128
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Bio sam danas opet biciklu voziti do Osora (64km). Vozio sam malo polakše, jer je cesta bila mokra, a ja na slick gumama Cool

Dommy ono ti nacrtam uskoro, ne uhvatih vremena Osmijeh

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
Oly_E3 kaže...

Bio sam danas opet biciklu voziti do Osora (64km). Vozio sam malo polakše, jer je cesta bila mokra, a ja na slick gumama Cool

Dommy ono ti nacrtam uskoro, ne uhvatih vremena Osmijeh

Hahahahaha zar je tako los grip sa slick gumama?

Ja sam jednom na svojem KTM-u 125exc sa supermoto gumama isel u gorice i taman je zapala ona prva kisa i bilo je ko na ledu, nisam bas znao onda voziti i previse dosao u zavoj, malo dirnuo prvu kocnicu i fijuuuu odletel sam :)

When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm. KTM <3 Husky <3
15 godina
neaktivan

Nije proklizivalo, ove Continentalove imaju dobar grip (a i deblje su nego obične slick gume; 1.6 vs. 1.1-1.25), ali sam sporije išao u zavojima da ne bi slučajno nekako proklizao...

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
15 godina
neaktivan

Otvorio sam ležaj u nabama s cestovnog bicikla (prvi put nakon 3 godine, iako je riječ od M495 nabama (znači serija ispod Deore serije), nije niti kap vode ili zrno prljavštine ušlo u ležajeve), očistio, stavio novu mast i sada se točkovi malo bolje okreću :)

Na brdskom stražnja naba mi je u banani (Deore M525)... Povoljno su mi uletjele Deore XT nabe (M775 - prednja i stražnja) sa Deore XT rotorima (novi 2010 - 180 i 160mm) pa ću to dati u servis da mi promjene, te da mi odzrače kočnice.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.10.2010 15:35 (Oly_E3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Danas sam malo bicikli sredio :)

Odvozio 10-ak km :) Stvarno nema boljeg osjećaja vožnje kroz prirodu sa 20-ak km na sat....

Eh sada počinje zima, bude bilo blata i svega, za to mi vjerovatno trebaju gume...

Znaći kako odabrati gume za nedostupne terene (snijeg (možda 1-2cm snijega, blato itd)

U ostalom, dali je moguće vozit po snijegu (Nemislim na snijegu pod 20cm, nego susnježova kada padne, pa bude tanki sloj)

Toliko sam očajan da moram u potpis stavit oglas da prodajem fotoaparat... http://www.bug.hr/forum/topic/fotoaparati-kamere-tv-hi-fi/prodaja-sony-dsc-650-hitno/72240.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Postoje gume za snijeg, imaju male čavliće (klinove) da drže grip. Također gume sa dubokim ripnama dobro drže snijeg. Ja sam zimus sa Kendama malo po snijegu vozio, ali polako, nije ništa proklizivalo

evo zimske gume, nemoj gledati cijenu link

Inače bi na tvome mjestu uzeo neke gume sa dubokim ripnama i da su specifirane za blatne terene (jer imaš za razne terene: fin zemljani sloj, makadam, blato, cesta)

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 18:24 (Oly_E3).
14 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...

Postoje gume za snijeg, imaju male čavliće (klinove) da drže grip. Također gume sa dubokim ripnama dobro drže snijeg. Ja sam zimus sa Kendama malo po snijegu vozio, ali polako, nije ništa proklizivalo

evo zimske gume, nemoj gledati cijenu link

Inače bi na tvome mjestu uzeo neke gume sa dubokim ripnama i da su specifirane za blatne terene (jer imaš za razne terene: fin zemljani sloj, makadam, blato, cesta)

Volim biciklizam, svaki tjedan dobru turu odvozim...

Ali zimi ne tako često, sada želim to promjenit :)

Koliko traju te gume, toćnije oće izdržat 2 sezone?

Toliko sam očajan da moram u potpis stavit oglas da prodajem fotoaparat... http://www.bug.hr/forum/topic/fotoaparati-kamere-tv-hi-fi/prodaja-sony-dsc-650-hitno/72240.aspx
15 godina
neaktivan

To ovisi, moraš pogoditi gume... Sve zavisi koliko voziš i po čemu (recimo ja sam se zahebo za gumama za brdski bicikl, uzeo sam gume za finu zemljanu podlogu, a ja vozim po suhom i oštrom makadamu. Eno već sam zadnju bacio, a prednja je na 20% gripa, a napravio sam 700km na njima)

Gume za makadam najduže mogu izdržati, ali po blatu su loše, jer imaju guste i niske ripne, pa blato ostaje između njih i proklizuju. Također i po snjegu nisu baš nešto. Gume za blato su odlične za blato, ali se brzo troše po cesti (velike ripne stradavaju), a mogu i po snjegu. Gume za snijeg idu samo na snijeg, a gume za cestu (ovisi od varijante)mogu voziti po svim tipovima asfaltiranih ili betoniranih puteva...

2 sezone... širok pojam Osmijeh

14 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...

To ovisi, moraš pogoditi gume... Sve zavisi koliko voziš i po čemu (recimo ja sam se zahebo za gumama za brdski bicikl, uzeo sam gume za finu zemljanu podlogu, a ja vozim po suhom i oštrom makadamu. Eno već sam zadnju bacio, a prednja je na 20% gripa, a napravio sam 700km na njima)

Gume za makadam najduže mogu izdržati, ali po blatu su loše, jer imaju guste i niske ripne, pa blato ostaje između njih i proklizuju. Također i po snjegu nisu baš nešto. Gume za blato su odlične za blato, ali se brzo troše po cesti (velike ripne stradavaju), a mogu i po snjegu. Gume za snijeg idu samo na snijeg, a gume za cestu (ovisi od varijante)mogu voziti po svim tipovima asfaltiranih ili betoniranih puteva...

2 sezone... širok pojam  Osmijeh

Pih, vozim po brdovitom terenu, znaš kako je tamo :D Grbavo, strmo, i makadam tu i tamo... Cesta, kada idem odradit rutu imam po 1km ceste...

Evo nešto

http://www.njuskalo.hr/bicikl-gume/guma-bmx-michelin-mambo-20x2.125-2.1-oglas-1277402

http://www.njuskalo.hr/bicikl-gume/guma-bicikl-kenda-26x1.95-k-837-oglas-969283

Ovo je ono što si ti rekao visoke ripne

i

http://www.njuskalo.hr/bicikl-gume/cavlerice-26-oglas-1594715

Eh, ovo mi izgleda nešto čudno, ima li tko iskustva, dali bi to bilo idealno...

15 godina
neaktivan

To je samo za snijeg i led, na ostalom je šteta voziti tu gumu

NEgo kako voziš po makadamu, baš kao i ja, o ovim gumama ja sanjam

Prednja: Maxxis Larsen 26x1.9

Stražnja: Geax Saguaro 26x 2.2

Do ovoga sam došao nakon brojnih čitanja, poručavanja reviewa itd. Uglavnom za sljedeću moju XC sezonu idu ove gume (a nadam se i full Deore XT bicikl, na dobrom sam putu da to ostvarim Cool)

16 godina

ova guma na zadnjem linku je doma napravljena (tj. dodani su šarafi). Tak da ako imaš kakvu staru gumu, a da se još drži, možeš se poigrati malo i napraviti takvu jednu za probu

hm...a možda je i kupljenja takva, neznam ni sam

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 18:52 (denix).

2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...

To je samo za snijeg i led, na ostalom je šteta voziti tu gumu

NEgo kako voziš po makadamu, baš kao i ja, o ovim gumama ja sanjam

Prednja: Maxxis Larsen 26x1.9

Stražnja: Geax Saguaro 26x 2.2

Do ovoga sam došao nakon brojnih čitanja, poručavanja reviewa itd. Uglavnom za sljedeću moju XC sezonu idu ove gume (a nadam se i full Deore XT bicikl, na dobrom sam putu da to ostvarim  Cool)

Tenks puno si pomogao :)

Sada se bacam na nadogradnju prednjega mjenjača :)

Trenutno imam Shimano Deore XT, mislim si uzet Shimano Prednji.... :)

Tu sam opet zapeo :D Mjenjanje, moram li imati neki poseban alat, mislim da ću trebat lanac mjenjat, eh sada kako ga otvorit pa vratit?

15 godina
neaktivan

Trebaš imati alat za skidanje nipli s lanca... Pogledaj ovaj video. Uglavnom da se kupiti za 80-ak kuna. Ja sam se isto opremio alatom (budem uslikao radionu kada mi sve stigne). Također pogledaj malo na ovom siteu ostale stvari vezane uz štimanje komponenata.

14 godina
neaktivan

Planiram uzet ove gume i staviti blatobrane da mogu ludovat po šumi.

BF:BC2 ingame:xRALEx
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E ti Scorpioni su samo za fine mekane terene, imao sam ih (spomenuo sam ih par postova iznad) i jako brzo se troše na makadamu. Inače blatobrani su bezveze po meni, ionako ćeš tenisice i hlače ukakati sa blatom imao ti blatobrane ili ne (samo će ti leđa i torso ostati netaknuti od strane blata...

14 godina
neaktivan

Koje  bi ti preporučio za makadam i blato...Inače se vrlo malo vozim po asfaltu.....Do srijede bi mi bicikl trebao doći sa servisa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za makdam (čisti, malo vlažan, može i pokoja lokvica Cool) sam ovdje napisao > LINK, a inače imao sam i Maxxis Ingitore i dosta dobro drže i malo blata (isto su gume za makadam)

15 godina

aj neka mi neko kaze vec kad toliko o tim gumama, za sta su tj koje podloge napravljene kenda nevegal i maxxis highroller gume?

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ove kende sam imao i to su gume za suhi makadam, a ove druge nisam imao, ali čini se da su za makadam također. Evo user reviewa

14 godina
neaktivan

Evo složio sam si rutu za svaki dan da uđem u formu malo počinjem od ponedjeljka.Našao sam doma danas "Karta biciklističkih staza Parka prirode Medvednica" vrlo zanimljivo za svaku stazu ima i profil nadmorske visine itd.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gdje se takvo nešto može nabavit?
15 godina

Imaš karata medvednice u Školskoj Knjizi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stigao mi je alat (ključ za lanac, ključ za skidanje kazete s lancom, ključ za skidanje shimano hollowtech pogona), te Shimano Deore XT rotori. Još samo Shimano Deore XT nabe da dođu i šaljem to na servis da se promjeni, jer nemam alat za to Mršti se (stalak za centriranje, te ključevi za žbice)

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Stigao mi je alat (ključ za lanac, ključ za skidanje kazete s lancom, ključ za skidanje shimano hollowtech pogona), te Shimano Deore XT rotori. Još samo Shimano Deore XT nabe da dođu i šaljem to na servis da se promjeni, jer nemam alat za to Mršti se (stalak za centriranje, te ključevi za žbice)

Gdje si kupio rotore?zasto?i po kojoj cijeni?

I ti je sve iz hobija il vozis kakve trke?

Jahao sam pješice.
15 godina
neaktivan

Rotore mi je poznanik koji se bavi biciklizmom nabavio, a uzeo sam ih zato što mjenjam nabe (isto su povoljno uletjele Deore XT nabe, ali idu samo Shimano center-lock rotori, pa sam morao i njih uzeti, a i bolji su od Avidovih G3-ka (koji su 6-bolt)).

Trenutno planiram početi malo odlaziti na natjecanja, za sada je samo hobi (ali ionako perem sve turiste ovdje Cool)

15 godina
neaktivan

Ništa moram se riješiti ovih Shimano XT rotora, jer one Deore XT nabe nisam mogao nabaviti... Ovdje je oglas

U međuvremenu sam se popravio stražnju Deore nabu. Sjetio sam se da sam davno imao Deore nabe za V-brake kočnice, koje sam malo potražio po konobi, te shvatio da su djelovi gotovo identični... Tako sam sa starih (M510) stavio sve djelove na trenutne (M525) i radi skroz OK.

Ipak sam naručio Novatec Disc nabu (bolja je od Deore XT naba, lagana, te ima čak četiri industrijska ležaja, dok shimano nabe imaju konuse i kuglice (na svakoj strani po jedan, znači ukupno 2 ležaja) koje su OK kao ležaj, ali nisu toliko izdržljive kao industrijski ležaji). Ovu repariranu Deore ću ostaviti za rezervu, ili probati prodati (ispravna je, fino se vrti, nove kuglice i konusi, savršeno centrirana itd...)

Također moraju mi ovi na servisu odzračiti kočnice, te promjeniti pakne (uzeo sam vrh ponude; swisstop pakne, jer ove stock Avid su poprilično nekvalitetne, škripe, deru disk)... Jedan prijatelj mi je rekao kako prodaje Avid Juicy 7 kočnice, pa ću skoknuti do njega da vidim kakve su, jer osjećam da sam prerastao Jucy 3-ke (nekada im fali snage nakon dužeg kočenja) Cool

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo rampe.....

Prvo napravis postolje slova "L" i onda od pocetka rampe do kraja malo zaobljeno da nebude rampa ravna, mozes i ti da tvoja bude ravna al po mom misljenu bolja je koja je malo zaobljenja... i onda to sve popunis s postoljima i na to stavis dvi spertploce (tanki komadi drveta) koje se mogu savijati i mozes dobiti zaoblenji ramp......

Be Gamer
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.10.2010 21:06 (damircazin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

...........

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 2:57 (MilkMan).
15 godina
neaktivan

Možeš staviti ovdje slike za nas koji nemamo facebook account (kao ja npr)

15 godina

evo

blato blato
garaza frenda garaza frenda
od frenda 4,500 ga platio od frenda 4,500 ga platio
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice