Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 618.252
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

skini aplikaciju RealTemp....

ona ce ti iscitavat temp svakih pola sekunde- sekundu. Takoder, zapisat ce i maximum temperaturu....

skini LinX i stavi ga na 20 minuta. to je dovoljno za bilo koji stres test....

povremeni peak od 80 ili 85, naglasak na privremeni, nije neki bed.....

ja imam peak od 81 stupanj, a CDUID daje average vrijednost......(vidi moj post)

btw. svaka ploca bi u BIOS-u trebala imati zastitu procesora od pregrijavanja, stoga to ukljuci  i ak ti se reboota stalno znat ces od cega je.....

takoder, amd za svaki proc kaze koja je max temperatura....te se i to (ovisno o BIOSu) moze postavit kao zastita.....

65 stupnjeva je "pichkin-dim"...tak da se po mom misljenu ne bi trebao zabrinjavati.....

"idealno" bi bilo ispod nule, ne?  :)))

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Temperature vaših PC grijalica

Prvo, ništa se nevidi. Ako imaš Katanu 3 i stock clockove sa normalnim naponom, onda nema šanse da ako je ispravno montiran cooler da ga ugriješ do 64C. Preporučene temperature za Thubana su između 55c do 62C max. On neće krepat odma ako se pregrije, niti mu može biti nešto, jel postoje mehanizmi koji ti ugase komp ako se pregrije upravo da se zaštiti chip. Ja sam to testirao i više nego nekoliko puta na više kompova i NEMOŠ ubit chip tek tako i da hoćeš {#}. Oštećenja i degradacija nastupaju nakon extremnih temperatura ( a to je daleko od 62C ) ili nakon dugotrajne upotrebe procesora na max i višim temperaturama te sa povišenim naponom iznad preporučenog. Katana 3 je i više nego dovoljna za stock Thubana ( to ej tvoj CPU ). Ti spominješ load temp od 50C što zvuči sasvim OK i kako bi trebalo bit, a temp CPU od 64C. E sad, ja sam  poprilici siguran da to pod CPU što ti je 64C, da je to zapravo temperatura MOSFET-a, dakle naponske regulacije, a ne procesora.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže..
..ako je ispravno montiran cooler da ga ugriješ do 64C.
Ti spominješ core temp od 50C što zvuči sasvim OK i kako bi trebalo bit, a temp CPU od 64C. E sad, ja sam  poprilici siguran da to pod CPU što ti je 64C, da je to zapravo temperatura MOSFET-a, dakle naponske regulacije, a ne procesora.

Ma inspravno je montiran 100% svaki puta sam slazem komp i uvijek je sve u redu, nije to neka filozifija. Pasta je ona koja je dosla s hladnjako(neka siva) mada sam probao i s zalmanovom bijelom i isto je.

E a ovo drugo sto si reko, kolko citam svi ovi koji imaju intele a i ovi drugi kazu da je taj CORE temp zapravo greska na tom procesoru. Neznam netko prica ovako a drugi onako.

Test user kaže...

skini aplikaciju RealTemp....

ona ce ti iscitavat temp svakih pola sekunde- sekundu. Takoder, zapisat ce i maximum temperaturu....

Pa ne pise li na njihovoj stranici da je to samo za intel?

Evo aj jos za Prime95, ali mi nije jasno kako stock procesor moze biti na 40 stupnjeva na IDLE uz aftermarket cooler?? Core temp mi je onda 28-9 stupnjeva. 

Koje je ispravno očitanje?

Edit: evo dodao sam sliku samo hwmonitora pod loadom kada radi 20 min na Prime95

LOAD - HM Mon LOAD - HM Mon
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 19:41 (nerevar20).
14 godina

dali mi je prevelika temperatura maticne i harda ? komp radi par sati , bez ikakvih paljenja igri , samo browser i neki programcici...

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 22:47 (dinos3).
14 godina
protjeran

Pa šta da ti kažem sve je u granicama normaleXD

Naravno malo su previsoke za idle ali to se rješi dodavanjem dva ventilatora u kejs:) Jedan da ti puše na HDD drugi za ispuh ovaj drugi ako bude 120mm bilo bi odlično!!!

When Youre Talking To YourSelf And Nobodys Home..
14 godina
imam 80mm . neznam gdje da prikljucim ovaj vent za hdd ? i gdje da stavim ovaj sto ispuhuje ? trenutno imam samo jedan .
14 godina
protjeran

Pa stavi ga onda na kućište iznutra ispod diskova! Tako da upuhuje zrak prema HDD-u:) A uključiš ga gdje i ostale ventilatore na matičnu ploču...

14 godina
al imam 2 hdda.
17 godina

Je8ale vas više temperature u idleu! {#}

Da si surfao 10 dana, temp ti ne bi bile veće. To su ok temperature kao svakome na ovom forumu u idleu.

Tek pod opterećenjem se vide razlike i onda znaš šta treba popraviti/ promijeniti.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nerevar20 kaže...
Evo aj jos za Prime95, ali mi nije jasno kako stock procesor moze biti na 40 stupnjeva na IDLE uz aftermarket cooler?? Core temp mi je onda 28-9 stupnjeva. 

Koje je ispravno očitanje?

Moze mi netko odgovoriti? radi se o phenom2 x6 procesoru

14 godina
protjeran
dinos3 kaže...
al imam 2 hdda.

Šta da više kažem iskoristi to što imaš;)

14 godina
neaktivan

AMD XFX Radeon HD 6950 2GB.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 3:39 (spajder68).
Moj PC  
0 5 hvala 0
14 godina
protjeran

Temp se u idle u 99% slucajeva ne racunaju sem kada je neki kvar u pitanju ili extrem.

Ja znam da je moj NB 65C i on me jedini brine. Ali sobzirom koja je ploca prodavac je to mogao bolje resiti,

ja nisam na OC sesiji da kacim ventilatore o kuke da ga hlade i da mi kuciste ruzno izgleda.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
14 godina
neaktivan

Evo sve na tvornickim hladnjacima dok nista ne radim jedino kad upalim Hmm 6 onda malo polude pa se ponekad i ugasi komp dok u drugim igricama bude sve ok samo blagi porast u granicama normale...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo temp GPU, CPU je negdje oko 57-59°C. Moram uzet novi cooler...

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DiRT kaže...

Pa normalno da ti je tako visoko za grafu kada držiš na 36% fan maximalno povećaj brzinu 

14 godina

Znam, al to mi je samo za benchmark i malo kad isprobavam neke jače igre, a vent je iznad 40% dosta bučan...

★★★★★
14 godina
meni se ma 50 jedva cuje . stock radeon hd 4670
16 godina
DiRT kaže...

Malo previše, bolji cooler i smanji Cpu Voltage na 1.4 pa dokle ide

Ex.AMD Fanboy
14 godina

To je bilo samo radi benchmarka i testiranja, inače mi je 3.6 ghz, 1.35v i nakon skoro 2 h OCCT-a i RAM na 50% temp je max bila 49°C. Inače ne prelazi 45-47, tako nešto.

EDIT: Evo mali update nakon BF3: SLIKA

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 15:06 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Znam da je ovdje samo pod benchanjem ili nešto, ali ovo je bolesno.
Nikada mi nisu bile takve temperature.

Otvorena balkonska vrata, napravljen propuh. Temperatura u sobi oko 15 °C + propuh.

Još jednom se isprićavam svima na ne-benchmark temperaturama.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
14 godina
neaktivan
DiRT kaže...

To je bilo samo radi benchmarka i testiranja, inače mi je 3.6 ghz, 1.35v i nakon skoro 2 h OCCT-a i RAM na 50% temp je max bila 49°C. Inače ne prelazi 45-47, tako nešto.

Samo gledaj onu temperaturu pod CPUTIN.

15 godina
neaktivan

evo pod heavy loadom (OCCT) jedino me zanima ovo aux, zašto je temperatura tolika i kako da je smanjim, ima li to kakvog utjecaja?? isto tak 5V wut? krivo očitava?

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2011 14:27 (uber_low).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
carmack kaže...
DiRT kaže...

Samo gledaj onu temperaturu pod CPUTIN.

Da:)

A zašto su tako niske temp jezgara (Core 0, 1, 2, 3) btw tako je i kod mene procesor baza oko 41° pod load-om a jezgre ispod 30°C samo?

Btw inače su mi jezgre uvijek bile toplije nego sam CPUTIN a to mi je tako otkako je proc otključan u Phenoma II x4 B55 da su mi core 0, 1, 2 i 3 na samo 22-23 :S

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2011 18:15 (Doc Holiday).
16 godina
moderator
Doc Holiday kaže...
A zašto su tako niske temp jezgara (Core 0, 1, 2, 3) btw tako je i kod mene procesor baza oko 41° pod load-om a jezgre ispod 30°C samo?

Btw inače su mi jezgre uvijek bile toplije nego sam CPUTIN a to mi je tako otkako je proc otključan u Phenoma II x4 B55 da su mi core 0, 1 , 2 i 3 na samo 22-23 :S

evo ponavljam po tko zna koji put u ovoj temi i na forumu...

AMD procesorima nakon otključavanja ne rade senzori jezgri i pokazuju netočne temperature, a često ne pokazuju točne ni prije otključavanja i zato se gleda temperatura procesora, a ne jezgri!

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke????
14 godina
protjeran

Hvala sada mi je jasno btw ovo mi je prvi AMD :P

I kod mene je bio slučaj da su temp jezgara bile niže nego sam CPU sa ovim procesorom prije unlocka? Dok kod Intelovih koje sam imao prije suprotno? To jest ispravno.

{#}

15 godina

Core2Quad Q9650@4050MHz 24/7 stable{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

čime hladiš? :)

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
15 godina
dombak1608 kaže...
phoenix2003 kaže...

čime hladiš? :)

Noctua NH-U12P dual fan{#}

14 godina

Evo mojih.Molim vas može li mi neko reći da li su sve temperature normalne?Komp radi vec negdi ajmo rec 10 sati s 2-3 sata igranja igrica.

http://imageshack.us/photo/my-images/850/capture20120103010211.png/

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 1:04 (monsieur).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice