Call Of Pripyat Benchmark

poruka: 187
|
čitano: 49.598
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

Da imam catalyst 9.12 u iščekivanju boljeg 10.1Nevinašce Nego zaš mi se sistem ruši usred Everestovog System stability testa? Probao prvi puta i nakon 2 min restart. Onda sam prvo digao malo napon u BIOS-u i opet. poslije sam stavio settings na Auto u BIOS i onda je počelo pregrijavanje i temp u idle core 1-4 su oko 71-74 stupnja. No OK pustio tako i onda za 4 min došle temp na 85 i opet se srušio. lol Onda sam vratio voltažu na 1,1625 malo viša od one prve jer mi tako traži i opet temp oko 39-41°C u normalu. Samo me strah da nije neš pošlo po zlu ako je to neki stability test procesora jer tamo sve 4 jezgre rade na 100%

loss of interest question wonder waves of fear they pull me under
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

He he ne boj se nemaš straja dok god ne pretjeraš sa voltažom.Možda se ruši radi memorije jer mi se čini da je preclockana a nije dizana njena voltaža.Ne stavljaj voltažu proca na auto.Igraj se malo dok ne nađeš stabilnost ako ti se da.Kako ti je prije sve radilo ok?Možemo ovo o oc-anju u onoj drugoj temi:oc intel...

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 18:17 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Call Of Pripyat Benchmark

Ma moja memorija je OCZ Platinum, ona overclockerska. ta ide na 1066 bez beda nego ja nis imao pojma kako se stavi sa 800 na 1000 u BIOS-u jer imao sam opciju samo 800 ili 1066, a to nis znao napravit pa je sam BIOS pri clockanju proca digao taktove sabirnici i memi zajedno. Kapiš? Jer sam prvi puta sve stavio na Auto, ali zbog temp sam morao ručno smanjivati voltažu dok nis dosegao stabilnost rada. Sad sam opet odvrtio jedan bench 5 min i nema beda sve 5!!! OK!!! Samo ako pokrenem opet taj Everest stability onda se bojim. ustvari nis prije ga nikad pokretao na default taktovima. ot Sve u svemu problema nema sve riješeno i postajte samo dalje svoje reze za S.T.A.L.K.E.R.

17 godina
protjeran
dery kaže...

He he ne boj se nemaš straja dok god ne pretjeraš sa voltažom.Možda se ruši radi memorije jer mi se čini da je preclockana a nije dizana njena voltaža.Ne stavljaj voltažu proca na auto.Igraj se malo dok ne nađeš stabilnost ako ti se da.Kako ti je prije sve radilo ok?Možemo ovo o oc-anju u onoj drugoj temi:oc intel...

Evo nakon malo pokretanja winza i prčkanja na BIOS settingzima sam digao napon na 1,1875.Sad je sve u redu. Everest Stability test je odvrtio 15 minuta, nije se rušio sustav, temperature CPU-a su okvirno 38° prije testa i na 59°C nakon testa. Ove gornje se nisu mijenjale zadnjih 5 minuta tako da je to ta temp max u okvirno 100% opterećenosti 4 jezgara. tnx i natrag na ontopic STALKER Call Of Pripyat benchŠutim

17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
dery kaže...

Evo nakon malo pokretanja winza i prčkanja na BIOS settingzima sam digao napon na 1,1875.Sad je sve u redu. Everest Stability test je odvrtio 15 minuta, nije se rušio sustav, temperature CPU-a su okvirno 38° prije testa i na 59°C nakon testa. Ove gornje se nisu mijenjale zadnjih 5 minuta tako da je to ta temp max u okvirno 100% opterećenosti 4 jezgara. tnx i natrag na ontopic STALKER Call Of Pripyat benchŠutim

Ja ti preporučujem OCCT za provjeru stabilnosti. Postavi large data set i prioritet na najviši i ako to prođe sistem je stabilan.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2010 6:39 (Razer_Copperhead).
16 godina

Stoncin izgleda da je kod tebe ovde slab rezultat je si u advanced opcijama stavija sve na max dok to drugi nisu.Tebi i Hyperionu je sličan rezultat.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Eo bez advanceda...

edit: sada sam treći najboljiCool Iza eXpl0it i Razer_Copperheada

Viši FPS bez Advanced na max Viši FPS bez Advanced na max
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 20:23 (stoncin3).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Update na početnoj stranici. Uveo sam rang listu za neke postavke, dakle ne za sve nas. Primjedbe uvažavam?Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stoncin3 kaže...

Update na početnoj stranici. Uveo sam rang listu za neke postavke, dakle ne za sve nas. Primjedbe uvažavam?Osmijeh

Znači, da uđem na listu trebam izvrtiti test na 1680x1050?

16 godina
neaktivan

Evo izvrtio i ja taj famozni benchmark:

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369...Mislim da ce se to promjenit uskoro (na bolje)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
TomoR kaže...
stoncin3 kaže...

Znači, da uđem na listu trebam izvrtiti test na 1680x1050?

Ja ću napravit drugu kako se bude nakupilo postova poslije. Pa ćemo imat DX10.1, DX11, 1680x1050, 1920x1200, 1280x1024 ili po potrebi. Sve kao na početku samo sam htio da svatko odvrti tko želi na najvišim postavkama?

16 godina
neaktivan

Evo i mog rezultata

Postavke:

• Prest - Ultra
  • DirectX 10.1
  • 1280 x 1024
  • MSAA: 4x
  • MSAA for A-tested objects: DX10.1
  • SSAO Mod: HDAO
  • SSAO Quality: Ultra

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja sam konačno napravio apdejt sa clockanom grafičkom. ->Moj PC

CPU 3,00GHz quad core/GPU 850/1200 Radeon 5850 CPU 3,00GHz quad core/GPU 850/1200 Radeon 5850
she caught me off my guard amazes me the will of instinct
17 godina

AMD Phenom II X6 1090T 4050mhz

5870 875/1300 default

1920x1200, ultra preset, dx11, teselacija (sve max bez aa)

http://img121.imageshack.us/img121/6431/stalkernoaa.jpg

1920x1200, ultra perset, dx11, 4x AA, teselacija (sve max)

http://img269.imageshack.us/img269/5988/stalkeraa4x.jpg

2x 5870 875/1300 default

1920x1200, ultra preset, dx11, teselacija (sve max bez aa)

http://img512.imageshack.us/img512/7995/stalkercopnoaa.jpg

1920x1200, ultra preset, dx11, 4x AA, teselacija (sve max)

http://img696.imageshack.us/img696/3485/stalkercop4xaa.jpg

AMD / ATI all the way
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 13:02 (Cele303).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Večeras i ja odvrtim još jednom jer sam clockao još HD 5850 na 870/1225MHz prije ali nisam odvrtio bench!

sticky boredom with a book:S
17 godina

Ovo gore je na Asus Crosshair IV Formula ploči...

Ovaj screenshot niže je 5870 sa X4 965 na 4.0GHz i Gigabyte 790FXT-UD5P, 1920x1200, dx11, sve max bez AA

http://img31.imageshack.us/img31/570/stalkerc.jpg

Ovaj screenshot niže je 5870 sa i7 920 3.8GHz + turbo always on sa Asrock X58 Extreme, 1920x1200, dx11, sve max bez AA

http://img96.imageshack.us/img96/7348/stalker.jpg

Slijedeći screenshot je 5850 sa X4 965 na 4.0GHz i Gigabyte 790FXT-UD5P, 1920x1200, dx11, sve max bez AA

http://img156.imageshack.us/img156/6939/stalkerdx11.jpg

Na žalost kada sam radio ovaj test nije bilo call of pripyata, već clear sky, dx10.1, 1920x1200, sve max bez AA, 5850, E8600 4.2GHz i Asus Maximus II Formula

http://i37.tinypic.com/25ukswg.jpg

AMD / ATI all the way
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Svaka čast. Hvala na trudu...;) Ja postam večeras kasno... Moram još clockati proc konačno. Imao sam problema dosada sa stabilnošću... Da li se više isplati clock na 3,0 GHz ili sabirnica FSB na 400 pa clock na 2,8 gledajući dugoročno i igre i ovakve stvarčice benchmarks itd...

sticky boredom with a book:S
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 10:31 (stoncin3).
15 godina

evo mojih rezultat  sa GAINWARD GTX470  pod advance sve na max 

pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 17:22 (pasko).
15 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

Svaka čast. Hvala na trudu...;) Ja postam večeras kasno... Moram još clockati proc konačno. Imao sam problema dosada sa stabilnošću... Da li se više isplati clock na 3,0 GHz ili sabirnica FSB na 400 pa clock na 2,8 gledajući dugoročno i igre i ovakve stvarčice benchmarks itd...

Jesu to rezultati sa uključenom teselacijom i SSAO? Nalaze se pod Advanced Options.

Za OC dosta ti 3Ghz, pokusaj ici na FSB:DRAM 1:1 omjer, tada izvlacis maxiumum iz kompa.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 16:24 (Weky).
17 godina
protjeran

Ti si to dirao u Advanced opcije?  Pitam jer imaš manji score nego ja na HD5850. Ja sam samo pokrenuo test in-bench bez diranja!

:S

free speech for the dumbxD
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 16:25 (stoncin3).
15 godina
odjavljen

Najbolje dodaj pravila u prvu poruku da svi koji imaju DX11 grafu uključe teselaciju pod advanced options jer je to pravi DX11, i onda cemo vidjeti koja je kartica jača od koje (naravno mislim na dx11 grafe).

17 godina
protjeran

Eto. Stavio sam: neka se bencha sa DX11, 1680X1050, ultra, Advanced opcije sve na maxed outu znači teselacija i ostalo pod advanced opcijama na najviše;)

Listu ću poslije updateati kad se nakupi postova.

15 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

Eto. Stavio sam: neka se bencha sa DX11, 1680X1050, ultra, Advanced opcije sve na maxed outu znači teselacija i ostalo pod advanced opcijama na najviše;)

Listu ću poslije updateati kad se nakupi postova.

Ajde sad probaj odvrtit sa tim postavkama na svojoj 5850 da vidimo na čemu stojiš ;)

17 godina
protjeran

Evo sad nisam na svome kompu pa kad stignem doma navečer... Oko 10 sati.Osmijeh ustvari mislim da je na prvome postu u temi onaj rezultat to što ti pitaš?

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 16:47 (stoncin3).
17 godina
protjeran

Bilo bi dobro kad bi na listi prvih 10 uz ime napisali i model grafičke kartice.

Jesus Saves! xfire --> ddoxy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Weky kaže...
stoncin3 kaže...

Za OC dosta ti 3Ghz, pokusaj ici na FSB:DRAM 1:1 omjer, tada izvlacis maxiumum iz kompa.

hvala. Vidiš nisam niti mislio na to? Sada mi je FSB 1333MHz pa bi RAM trebao clockati na 1333 isto samo ovaj moj ne ide preko 1066MHz! Vidio sam na reviewu na overclockersclubu. Jedino ako ga smanjim na 667MHzxD

doxy kaže...

Bilo bi dobro kad bi na listi prvih 10 uz ime napisali i model grafičke kartice.

Napisati ću i to. Hvala.

15 godina
odjavljen

RAM @ 533Mhz (efektivno 1066Mhz) - FSB @ 533Mhz. To rezultira taktom od 4,8Ghz, a Q6600 to neib sigurno izdržao uz zračno hlađenje. Onda probaj FSB 400Mhz i memoriju na 400Mhz i onda dolaziš u situaciju gdje mozes smanjit latenciju DDR memorije. Probaj na 4-4-4-12 onda postavit.

Onda bi imao takt od 3,6Ghz i memoriju na 800Mhz uz latencije 4-4-4-12 i FSB RATIO 1:1. Tada bi osjetio porast perfomansi u windowsima, u igrama slabo jer one neovise bitno o procesoru.

17 godina
protjeran

Već sam radio clock na FSB 400MHz sa multiplier na X8 znači CPU 3,20GHz, ali ne ide na stocku pa sam vratio na 333 i RAM na 500MHz.

17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Već sam radio clock na FSB 400MHz sa multiplier na X8 znači CPU 3,20GHz, ali ne ide na stocku pa sam vratio na 333 i RAM na 500MHz.

tesko ces iz tog quada izvuc vise od 3.2 - 2.4 ghz (govorim iz iskustva)

a sad na temu:

eo da se ja ubacim, bez dx 11 jer ne podrzava grafa ali sa dx10.1 sve ostalo maxed out reza 1080p

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
17 godina
protjeran

Probao sam sa 3,20GHz dalje ne ide na stocku i dobio sam jedino 800 score više na 3D MarkuSmijeh Poslije sam ga downclockao jer se rušio na Prime95 zbog grijanja

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice