Pa odi na Shimano.com ili SRAM.com, za kočnice možeš pokledati Hayes.com (shimano i SRAM imaju svoje) i malo na Youtube da vidiš princip servisiranja bicikal.
Ja u ovom dučanu gledam opremu.
Pa odi na Shimano.com ili SRAM.com, za kočnice možeš pokledati Hayes.com (shimano i SRAM imaju svoje) i malo na Youtube da vidiš princip servisiranja bicikal.
Ja u ovom dučanu gledam opremu.
ko mi moze preporucit neki dobar chain guide .ugl
pogon truvativ hussefelt howitzer 32z
Pozdrav!
Molio bih ako mi neko može dati savjet kakav je ovo bicikl BALANCE Cross Rider u Hervisu...Zvao sam ih i vele da imaju veličinu rame 22 obzirom da sam visok 195 cm. Cijena je OK 1.199,00 kn a meni bicikl treba isključivo za cestovnu vožnju jednom tjedno rekreativno. Ako netko ima iskustva sa Hervisovim Balance biciklima puno bi mi pomogao u odabiru. Hvala unaprijed
http://www.hervis.hr/index.cfm?CFID=612232&CFTOKEN=24441432&fuseaction=Template.view&filename=/imperia_hervis_hr/cfm/vreste_sporta/00029/index.cfm&nav_id=4040662
Visko si kao ja i trebao bi ići na XL veličinu okvira. Raspitaj se malo oko ovog jer ovaj ima 28" kotače za razliku od standardnih 26".
da znam...rama je 22" a kotači su 28" jerbo je bicikl za treking kolko sam ja skužio...
nego dal ima neko možda savjet za ovaj bicikl: XPLORER RANGE 370 za cca 1.000,00 kn
http://www.xplorerlife.com/hrvatski/bicikli/ ...klikni na Mountain bikes/ Range 370
a o kojoj je ovdje igrici riječ
ko mi moze preporucit neki dobar chain guide .ugl
pogon truvativ hussefelt howitzer 32z
truvativ boxguide sam ja mislio kupit i zapravo sam ga vec kupio,,,ii kad sam to mjenjo skuzio sam da nepase zbog 4 izbocine od 22r,l,kojeg sam skino,,,neki su reklida to izbrusim ali meni je ipak bilo malo zao,pogona...jer je jos bio nov
truvativ boxguide sam ja mislio kupit i zapravo sam ga vec kupio,,,ii kad sam to mjenjo skuzio sam da nepase zbog 4 izbocine od 22r,l,kojeg sam skino,,,neki su reklida to izbrusim ali meni je ipak bilo malo zao,pogona...jer je jos bio nov
Evo ovako malo puno opreme ti tražiš za biciklu od 1500kn,u eurobikea mos nac legenda za 1600kn i ima prednje mortizere,21brzinu i kvaliteta na nivou ali ako mene pitas ne ispod 2000kn
Ljudi hvala na trudu ali ja sam nabavio Dema Adro, i ponesto dodatne opreme, i osobno sam prezadovoljan.
Mogu malo detaljnije specifikacije
Okvir:HYDROFORMING Aluminum alloy triple butted
Veličina okvira:17.5" / 19.5" / 21.5"
Vilica:SR SUNTOUR Raidon RLD, 100mm, coil / Remote Lockout
Osovina vilice:RITCHEY Logic Zero integrated
Osovina pogona:TRUVATIV Power Spline (113mm)
Pogonski lančanik:TRUVATIV ISOflow Power Spline (44x32x22T)
Prednja mašinica:SHIMANO SLX (09) M661 (34.9mm)
Zadnja mašinica:SHIMANO SLX (09) M662
Mjenjač:SHIMANO SLX (09) SL-M660 Rapidfire Plus
Brzine:27
Kazeta:SHIMANO (09) CS-HG61-9 (11-34T)
Lanac:KMC Z 9000 (108 links)
P/Z Kočnica:HAEYS Stroker Ryde Hydraulic Disc
Ručica kočnice:HAEYS Stroker Ryde
P/Z osovina:SHIMANO Deore M525 Disc (32 holes)
Žbice za kotač:stainless steel
Obruč/cijeli kotač:KBIX WMX Disc 559x16.5 (32 holes/ eyelet)
Gume:MAXXIS Ignitor 26x1.95 folding
Lulica:RITCHEY O/S (diam 28.6mm/ bar bore 31.8mm/ angle 6°)
Volan:RITCHEY Comp O/S (31.8mm)
Navlaka ručki:KELLYS LockOn gel
Cijev sjedala:RITCHEY (diam 30.4mm/ length 350mm)
Sjedalo:fi'zi:k Nisene III Sport
Pedale:VP alloy / steel
Oprema:CAT EYE reflector set
Težina (kg):13,20 (19.5")
Dosta dobar XC bicikl. Samo ova kazet se dosta potroši nakon malo više kilometara... (ja uvjek zasebno kupujem kazetu. Trenutno imam SRAM DG990)
Ne razumijem se previse u sve ove dijelove. Iako vozim dugo, biciklizam mi nije primarni sport. Ovaj bicikl sam odabrao jer su mi ga preporucili kolege sa kojima vozim, a oni znaju sta pricaju. Kazu da je jako kvalitetan, a pogotovo sa obzirom na cijenu.
EDIT: Inace, također sam cuo da je pozeljno izbjegavati shimanove dijelove na biciklu..ima li tu istine?
Ovisno koje. Shimano ima jako dobre mjenjače (ima i SRAM odlične), ali nije jak u kočnicama (zato su tu Avid ili Hayes)
Thx, znaci ipak primjedbe nisu neutemeljene. Ti se bavis biciklizmom?
Da 10-ak godina (i ne favoriziram niti jednu marku. Moje bicikle su uglavnom sastavljene od svih proizvođača)
Ljepo! Ja se bavim time primarno, vec borilackim vjestinama. Ali, volim sve sportove - i treniram sto vise mogu, a biciklizam sam ispocetka odabrao kao cardio vjezbu, jer od trcanja sam imao problema sa zglobovima. Jednoga dana sam otisao na downhill sa ekipom koja se time bavi, i otad idem jednom tjedno otprilike! Priroda, sport, i adrenalin su mi prekrasna kombinacija. S time da na vecini mjesta gdje dodjemo sa bikeom radimo i climbing, te ostanemo na izletu u prirodi..
ja si planiram kupit ovaj http://www.bim-bike.hr/katalog.php?stavka=224 što kažete ?
ja si planiram kupit ovaj http://www.bim-bike.hr/katalog.php?stavka=224 što kažete ?
vidim da je u hrvatskoj kriza kao uragan. ako si usred krize trosis vise nego kad si oko krize (uragan kad dodje unistava sve oko sebe ali tko je u nj. sredistu je 100% siguran i ima nekih 1h da sve skupi i da se izgubi odatle).
bicikl je ok, makar se nekuzim previse lijepo izgleda i koliko se sjecam ima jako kvalitetne kocnice i mjenjace, a ostalo mi se nije dalo gledat :D
Kupio sam ga i meni je prebrutalan
aj meni pomognite u vezi ovog bike dal ad kupim
i sta mislite o njemu
...