Kupujem novi auto na jesen - Polo GTI

poruka: 54
|
čitano: 34.112
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

@doxy:

Huh, a jesi toga natrpao u jedan paragraf! Smijeh Dakle, vozio sam ja svašta, od Stojadina do novijih Japanskih jurilica... Izlanuo se Tako da nikako ne padam na foru "Njemac je zakon". Jednostavno, sad želim posjedovati pristojan "polugradski" auto koji može na otvorenom potegnuti kad mora i koji  će biti sposoban X godina fino držati svoju vrijednost. Od svih automobila navedenih u ovoj temi dosada, bez ikakvih predrasuda smatram da VW ima najkvalitetniju unutrašnjost za uloženo/dobiveno, a 1.4L TSI-jem (132kW/180KS) koji troši 5.8L/100km i razvija max 230km/h (0-100km/h za 6.8) mi zvuči jako, jako prihvatljivo. Prema svim dostupnim testovima, VW-ovi DSG-i spadaju u najbolje koji postoje i to me ne muči pretjerano. Jedino je problem subjektivnog dojma vožnje s tim čudom, ali sigurno ga neću kupiti prije nego isprobam na vlastitoj koži kako mi odgovara (ili ne).

@svi ostali:

Drago mi je što vlasnici Clia koji su se javljali nemaju problema sa svojim ljubimcima, ali kad praktički iz prve ruke vidite kako se netko muči s njim godinu dana, nikakva nagovaranja sa strane nažalost više ne pomažu. Jednostavno već imate prilično loš dojam o istom i nekako vam se baš i ne igra ruski rulet. Slična stvar kod mene je i s pojedinim modelima AR-ova - kad je frendu i meni otkazalo gl. računalo pri ~200km/h na autocesti s porukom "Engine Error" ne bi uzeo taj auto da mi ga netko nudi besplatno. Znate kako je, kad vidite takve stvari malo vam to "zasmrdi" pa radije ne bi... Smijeh

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
14 godina
neaktivan
RE: Kupujem novi auto na jesen - Polo GTI
Čini se da si već odlučio, pazi na DSG i XDS i sretno! :-)
15 godina
neaktivan
Ivan1902 kaže...
Čini se da si već odlučio, pazi na DSG i XDS i sretno! :-)

Pa mislim da je jasno iz prvog posta da sam se odlučio (EDIT: Ako mi DSG bude OK, naravno...). Smijeh

Pitanja iz 1. posta i dalje stoje, naravno... A sva osobna iskustva i odgovori na njih su i dalje dobrodošli.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 10:12 (vlad0).
17 godina
protjeran

U krajnjem slučaju, sve je stvar ukusa. Npr., frendov Clio, ima sad nekih 400 000 km...prvi vlasnik, jedini problemi koji su bili, bili su u prometnim nesrećama...znači kvarovi 0 bodova. VW se dobro prodaje, drži cijenu i s 10 godina starosti, i utrapi se lako, ali ti kupuješ benzinca s 180KS...tak da razmisli i o tome, ko će ti to kupit. Tko će htjet sportaka rabljenog kupit će "boljeg" ili skupljeg, a ko kupuje takvog, ima love i za bolje.

Prodajem STEAM account s 14 igara. PM
16 godina

ja sam vozil Ibizu Bocanegru ( 1.4 180 Ks ) 
auto je ubojica 

automatski mjenjac,
Saltanje na volanu je lako kad se vozi ravno no kad se skrece onda je malo zbunjujuce ali zato ga bacis u drive ili sport i sam gas :D 

Kolike su sad cijene Pola ?? 

EDIT : najveca prednost bocanegre je to kaj je posebna nema ih na cestama 

MOJ AVARTAR = JAMES HETFIELD /// WEB SITE http://hcgamer.weebly.com/ !!!!!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 12:39 (GRDI-146).
17 godina

Po meni je Polo GTI stvarno primamljiv auto. To kaj pise da trosi 5.8l - to je samo marketing, da je dizelas onda da. Mislim da je takav mali auto poprilicno brz i sa 105 KS. Tj. nije da mislim - nego znam.

Zakaj bi ja uzel dizelasa - puno manji troskovi odrzavanja, mala potrosnja, manja cijena samog vozila i na kraju, puno ces ga lakse prodat nego GTI verziju.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
16 godina
neaktivan

Meni je isto zgodnicki taj clio, ali se bojim previse kvarova. Takoder mi se svida i opel corsa opc

clio

opc

Model fashion guru.
15 godina
neaktivan
Batista kaže...

Po meni je Polo GTI stvarno primamljiv auto. To kaj pise da trosi 5.8l - to je samo marketing, da je dizelas onda da. Mislim da je takav mali auto poprilicno brz i sa 105 KS. Tj. nije da mislim - nego znam.

Zakaj bi ja uzel dizelasa - puno manji troskovi odrzavanja, mala potrosnja, manja cijena samog vozila i na kraju, puno ces ga lakse prodat nego GTI verziju.

Argumenti ti stoje i u biti u tom nekom smjeru i sam razmišljam: ako mi se prijenos na GTI-u ne bude svidio, svakako ću uzeti Highline dizelaša i dodati opremu do GTI verzije. Onda definitivno dobijam manju potrošnju goriva. Loša stvar je da se onda vrijeme do 100-tke nažalost povećava... Nasreću, ne gori mi pod petama pa stignem razmisliti još dobrih mjesec i pol. Osmijeh

17 godina
vlad0 kaže...
Batista kaže...

Argumenti ti stoje i u biti u tom nekom smjeru i sam razmišljam: ako mi se prijenos na GTI-u ne bude svidio, svakako ću uzeti Highline dizelaša i dodati opremu do GTI verzije. Onda definitivno dobijam manju potrošnju goriva. Loša stvar je da se onda vrijeme do 100-tke nažalost povećava... Nasreću, ne gori mi pod petama pa stignem razmisliti još dobrih mjesec i pol. Osmijeh

Grdi ti je dao izvrstan savjet, sigurno ćeš se osječati bolje u nekom autu kojeg ne vozi svaka druga starica u gradu -_-"

17 godina
neaktivan

DSG je buducnost i ko kaze da je bolji manualac nije vozio DSG. Kad oces da ga deres samo lagano rucicu u S i auto leti, a neces poderat lamelu kao na manualcu. Isto vrijedi i za hard start sa semafora.

Polo GTI je sigurno bolji od Ibize 6j cupre. Cupra je bila test poligon za Pola pa joj zna proklizat kais kompresora, a ni problemi sa tc joj nisu strani. Pogledaj i Fabiu VRS ako oces ustedit koju kunu.

Seat 4 ever....
17 godina
vlad0 kaže...

ako mi se prijenos na GTI-u ne bude svidio, svakako ću uzeti Highline dizelaša i dodati opremu do GTI verzije. Onda definitivno dobijam manju potrošnju goriva. Loša stvar je da se onda vrijeme do 100-tke nažalost povećava...

onda spadas u skupinu fensi korisnika gt inacica.

ne moze se razmisljat o "gitku" pa premisljat na dizel.

drugo, to se ne daje zeni da vozi.

premda ih ja znam dosta koji samo na vrh gasa vozaju poso-kuca-kuca-poso...gitkov se turceler mora zavrtit.

svidja mi se tvoj izbor i ovo sto sam ja napisao nije u losoj namjeri,nadam se skorim slikama tvoga stroja...i on drzi cijenu..nema kod gt-a padanja cijene ;)

teško vrijeme za matore
15 godina
protjeran
torrente kaže...
.nema kod gt-a padanja cijene ;)

Stvarno tako mislis?

Kako vam ta auta nisu mala, zar nemate potrebu za nekim muskim autom?

Mislim bez uvrede.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto
15 godina
neaktivan
torrente kaže...
vlad0 kaže...

ako mi se prijenos na GTI-u ne bude svidio, svakako ću uzeti Highline dizelaša i dodati opremu do GTI verzije. Onda definitivno dobijam manju potrošnju goriva. Loša stvar je da se onda vrijeme do 100-tke nažalost povećava...

onda spadas u skupinu fensi korisnika gt inacica.

ne moze se razmisljat o "gitku" pa premisljat na dizel.

drugo, to se ne daje zeni da vozi.

premda ih ja znam dosta koji samo na vrh gasa vozaju poso-kuca-kuca-poso...gitkov se turceler mora zavrtit.

svidja mi se tvoj izbor i ovo sto sam ja napisao nije u losoj namjeri,nadam se skorim slikama tvoga stroja...i on drzi cijenu..nema kod gt-a padanja cijene ;)

A čuj, DSG nisam probao - ako ti jesi, slobodno nabaci svoje iskustvo. Ne mogu tvrditi da je to to dok ne probam, ne? A ako budem s GTI-a morao ići na niže (dakle, ako mi se DSG ne svidi), vjerojatno ću uzeti dizela jer onda mi je manje-više svejedno. Nažalost, u GTI ponudi imaju samo DSG... :/ GTI je kao ideja zapravo upao "slučajno" (proradili su stari impulsi. Zapravo sam htio uzeti Pola a kad sam vidio da imaju i GTI jednostavno sam se zaljubio na prvi pogled (joj, da barem taj DSG bude OK!).

I ne brini se što se jurilica tiče, imao sam ranije fino moddani Swift (yes, onaj stari;), ali ovaj novi što ti planiraš mi nikako "ne sjeda"... Probao sam, ali stvarno mi nekako nije sjelo. IDK why.

Hehe... A što se žene tiče, bez brige. DSG ne može pokidat na svoju ruku ni da hoće - samo ako je neka tvornička greška, a to je onda već druga priča.

17 godina
Mentalist kaže...

Stvarno tako mislis?

Mislim bez uvrede.

da mislim.

ne,nemam potrebe.

:D

teško vrijeme za matore
15 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
torrente kaže...

Stvarno tako mislis?

Mislim bez uvrede.

A što je muški auto? A pazi, ovo je

Pola GTI. Smijeh

17 godina
vlad0 kaže...
Mentalist kaže...
torrente kaže...

Stvarno tako mislis?

Mislim bez uvrede.

A što je muški auto? A pazi, ovo je

Pola GTI. Smijeh

zakonnnnn

rapidshare premium and warez-bb user
15 godina
neaktivan

BTW, što se tiče testne vožnje (ako ima još zainteresiranih za polo GTI):

VW partner #1: "Trenutno ne raspolažemo testnim vozilom."

VW partner #2: "Obzirom da su prve količine vozila naručene prije mjesec dana i da vozila stižu krajem listopada, ovaj trenutak Vam ne mogu ponuditi probnu vožnju ali znam da po dolasku GTI-a u naš salon odmah ide na TEST. Stoga Vam mogu obećati da se čujemo krajem listopada po pitanju probne vožnje."

VM partner #N: još čekam odgovore od ostalih, ali nekako me malo strah da će nažalost biti isti kao i prva dva... Hm... Mršti se

14 godina
neaktivan
Pa dobro ti je to, u međuvremenu odi na probnu vožnju Clia Sport, Ibize Cupra, Cooper S, Golfa GTI, i onda za kraj si ostaviš Polo... Zapravo, odi samo probaj Ibizu, auti su identični...
15 godina
neaktivan
Ivan1902 kaže...
Pa dobro ti je to, u međuvremenu odi na probnu vožnju Clia Sport, Ibize Cupra, Cooper S, Golfa GTI, i onda za kraj si ostaviš Polo... Zapravo, odi samo probaj Ibizu, auti su identični...

Je dobro je v'rit: "Što se tiče testne vožnje,automobil nemamo niti ćemo ga imati za testnu vožnju. Čak nisam siguran da li će ga imati tko u mreži."

Odlično... Jednostavno ne mogu vjerovati da od svih VW partnera ama baš nitko nema GTI. Mislim, WTF?

17 godina
neaktivan
vlad0 kaže...

Je dobro je v'rit: "Što se tiče testne vožnje,automobil nemamo niti ćemo ga imati za testnu vožnju. Čak nisam siguran da li će ga imati tko u mreži."

Odlično... Jednostavno ne mogu vjerovati da od svih VW partnera ama baš nitko nema GTI. Mislim, WTF?

Ako si (relativno) blizu granice, rješenje se samo nameće... Ne vjerujem da u Austriji ili Italiji (pa vjerovatno i Sloveniji) nemaju GTI kao testno vozilo!

Sako cera bolje, sako jutre huje!
15 godina
neaktivan

A Civic Sport,1.8 140ks? 5 vrata.

http://www.honda.hr/automobili/cijene.asp?IdModel=5B0CD960-2B20-480B-AB15-5093E51C4B60

156 000 košta..to ne dolazi u obzir?

Iskreno uz cijenu Pola GTi radije bi uštedio još dvije tisuće eura i razmišljao o ovom Civicu.

16 godina
protjeran
tnakir kaže...
vlad0 kaže...
Ivan1902 kaže...
Prvo i osnovno, auto nije loš, lijep je, ali ima i boljih i jeftinijih, kao Renault Clio Sport...

A ne, ne ne... Clio ne želim kupovati ni za živu glavu. Nakon što je kolegica s njim bila u servisima za razno razne gluposti nema nikakve šanse. A vjerojatno najsmiješnija stvar je bila ova zadnja situacija koja joj se dogodila - počela joj je blinkati "nepostojeća" lampica (o kojoj uopće nema spomena u manualu). Ispostavilo se nakon dosta mozganja da ta lampica označava par mogućih problema kod dizel agregata... A stvar je u tome da ona vozi - benzinca. Hehe...? Izlanuo se

Meni je sef imao Clio Sport i kaze da mu je taj auto najvise prirastao srcu, a vozio je sve i svasta. Sada ima Subaru Imprezu STI i kaze da bi je odma mijenjao za klija :)

sef ti nema pojma sto vozi ocito..

17 godina
thedream kaže...

http://www.honda.hr/automobili/cijene.asp?IdModel=5B0CD960-2B20-480B-AB15-5093E51C4B60

Iskreno uz cijenu Pola GTi radije bi uštedio još dvije tisuće eura i razmišljao o ovom Civicu.

To je relativno, kad vidiš koliko djelova ima za vozila iz VAG koncerna, za godinu dvije,  te će se cijene još više razlikovati...

Inaće, čovjek mora vidjeti koji auto njemu više odgovara, ovaj civic je posebna životinjica, to znaju svi koji su ga vozili...

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 18:53 (rooswelt1991).
15 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
thedream kaže...

To je relativno, kad vidiš koliko djelova ima za vozila iz VAG koncerna, za godinu dvije,  te će se cijene još više razlikovati...

Inaće, čovjek mora vidjeti koji auto njemu više odgovara, ovaj civic je posebna životinjica, to znaju svi koji su ga vozili...

To je čisto moje mišljenje, nisam ljubitelj ovjesa Pola,kako običnog cestovnog,tako i nabrijanijeg GTI-ja. Otišao bi toliko daleko,pa čak i bezobrazno,i izjavio da mu je ovjes na razini Swifta GTi iz 90te godine. Jednostavno malkice prekrut i u kombinaciji sa nedovoljno preciznim ručnim mjenjačem može itekako izazvati glavobolju neiskusnijem vozaču,čak štoviše - dovesti ga u opasne situacije. S druge strane Civic je također sportskog duha, GTi - wannabe,ako se tako može reći,jer je taj 1.8 140ks motor itekako potentan,i sam auto skače kao kozlić. Znam po prijatelju iz Rijeke koji ima 5vr varijantu,felge su sa Accorda,auto je kompletno uređen izvana,dok je najvažnij ostalo isto - motor 1.8 140ks. Stvarno je vrlo drzak motor,i pun potencijala što po gradu,što na otvorenom.

Možda pišem presubjektivno,ali Polo GTi je po meni precjenjen automobil,isključivo radi GTi sufiksa,koji uvijek ima dodatnu draž na cijenu. Hoću reći - mislim da ne opravdava cijenu,nek se nitko ne naljuti. Općenito rijetko koji VW opravda svoju cijenu osim na prodaji na polovnom tržištu,pa u pravilu gubiš manje s godinama nego kod konkurencije,no ipak - mora se priznati - i platiš u startu finu razliku. Gotovo da dođe na isto..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice