@doxy:
Huh, a jesi toga natrpao u jedan paragraf! Dakle, vozio sam ja svašta, od Stojadina do novijih Japanskih jurilica...
Tako da nikako ne padam na foru "Njemac je zakon". Jednostavno, sad želim posjedovati pristojan "polugradski" auto koji može na otvorenom potegnuti kad mora i koji će biti sposoban X godina fino držati svoju vrijednost. Od svih automobila navedenih u ovoj temi dosada, bez ikakvih predrasuda smatram da VW ima najkvalitetniju unutrašnjost za uloženo/dobiveno, a 1.4L TSI-jem (132kW/180KS) koji troši 5.8L/100km i razvija max 230km/h (0-100km/h za 6.8) mi zvuči jako, jako prihvatljivo. Prema svim dostupnim testovima, VW-ovi DSG-i spadaju u najbolje koji postoje i to me ne muči pretjerano. Jedino je problem subjektivnog dojma vožnje s tim čudom, ali sigurno ga neću kupiti prije nego isprobam na vlastitoj koži kako mi odgovara (ili ne).
@svi ostali:
Drago mi je što vlasnici Clia koji su se javljali nemaju problema sa svojim ljubimcima, ali kad praktički iz prve ruke vidite kako se netko muči s njim godinu dana, nikakva nagovaranja sa strane nažalost više ne pomažu. Jednostavno već imate prilično loš dojam o istom i nekako vam se baš i ne igra ruski rulet. Slična stvar kod mene je i s pojedinim modelima AR-ova - kad je frendu i meni otkazalo gl. računalo pri ~200km/h na autocesti s porukom "Engine Error" ne bi uzeo taj auto da mi ga netko nudi besplatno. Znate kako je, kad vidite takve stvari malo vam to "zasmrdi" pa radije ne bi...