Ključevi za vađenje radia

poruka: 22
|
čitano: 11.371
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

Trebao bi jednu uslugu ako ima netko.

Da li ima netko možda za Audi A3 one ključeve za vađenje autoradia a da je možda iz zagreba?

Trebam ga samo izvuč malo, kako bi ga mogao zamijeniti drugim, kojeg kupujem slijedeći tjedan, pa ako ima netko da se javi. Dolazim bilo gdje u ZG.

Riječ je o radiu i ključevim sa slike.

Hvala

Lp

Tko želi nešto naučiti, nači će način; tko ne želi, naći će izliku. (Pablo Picasso)
10 godina
neaktivan

Izreźi si od lima štapiće i riješio si problem.

14 godina
neaktivan
Re: Ključevi za vađenje radia

Kako ću ovo napraviti od lima?

Tko želi nešto naučiti, nači će način; tko ne želi, naći će izliku. (Pablo Picasso)
10 godina
neaktivan

Pogledaj na internetu kaj taj ključ potisne da izvadiš radio pa češ skužiti kaj govorim.

15 godina

Ak nemaš limiće od radija kupiš onaj set na ebay za 30 kn ili preko njuškala za 50

14 godina
neaktivan

stvar je u tome da su i meni išli vadit original radio iz a3 i nisu mogli nego mi je jedino zubak mogao izvaditi radio sa tim "originalima".

15 godina

Zato sam ti rekoa da imaš za kupit set raznih limića za sve tipove.

10 godina
neaktivan

Zdravo svima, mene zanima ovako, kupio sam radio i ugradio ga na one konektore iz auta, međutim sad se javlja problem sa pohranom mislim ne pamti ništa ako pjesme ispjevaju do 20 i ja stavim ono na njemu da zapamti, izbacim ključ i onda ga opet vratim i pjesme idu ispočetka 

15 godina
moderator

Probaj zamijeniti pozicije žica 4 i 7 na crnom konektoru.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 18:51 (XXX-Man).
10 godina
neaktivan

Te dvije žice ??

15 godina
moderator
NisamNormalan12 kaže...

Te dvije žice ??

Ništa ne vidim po slici, usporedi sa slikom u mojem postu iznad...

Ili daj sliku sa stražnje ili prednje strane konektora...ovako sastrane se ništa ne vidi...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
15 godina
NisamNormalan12 kaže...

Zdravo svima, mene zanima ovako, kupio sam radio i ugradio ga na one konektore iz auta, međutim sad se javlja problem sa pohranom mislim ne pamti ništa ako pjesme ispjevaju do 20 i ja stavim ono na njemu da zapamti, izbacim ključ i onda ga opet vratim i pjesme idu ispočetka 

Na jackovim od auta nemreš niti nemoj ništa dirat. To se preštekva na jacku od radija crvena i žuta žica za koje imaš već stopice.

Izgleda ovako;

10 godina
neaktivan
Pozdrav svima, evo danas sam išao kod nekog čovjeka da mi proba napravit to i napravio je, međutim dođem kući da zaključam neće, neće na daljinac, mislio sam da je on mrtav donesem rezervu ne radi ni on, izvadim žicu onu koju je on stavio da pamti vratim radio i kad radi brava zaključa se
16 godina
odjavljen

Nikad, ali nikad nemojte na novijim autima raditi metodom pokušaja i pogreške. Tvornički radio je spojen na dijagnostiku preko koje dobija i komandu za paljenje, odnosno gašenje. Neispravnim spajanjem može doći do pražnjenja akumulatora, ometanja rada ostale elektronike u autu ili čak do spaljivanja pojedinih kontrolera u autu (primjerice, ako se spoji izlaz za napajanje antene na podatkovnu liniju).

Također, bilo je slučajeva da se u računalu mora "odjaviti" postojanje radia kako računalo ne bi radilo probleme.

Uvijek treba tražiti informaciju za konkretni model auta prije spajanja radia kako bi se izbjegli navedeni problemi. U večini slučajeva se problem lako riješi zamjenom žica i dovođenjem dodatne acc +12V linije, najčešće s upaljača.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
10 godina
neaktivan
Misliš da je moj Passat iz 1999-e " novije " auto??
16 godina
odjavljen
NisamNormalan12 kaže...
Misliš da je moj Passat iz 1999-e " novije " auto??

U kontekstu opremljenosti računalom, da.

Nemam sad vremena tražiti konkretno, ali mislim da na tim godištima VW-a postoji problem puštanja +12 V na OBD sučelje, pri čemu ipak nisu bile zabilježene trajne smetnje na autu (najčešće ni povremene), ali je zato ta kombinacija znala spaliti dijagnostičku opremu u servisu.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
NisamNormalan12 kaže...
Pozdrav svima, evo danas sam išao kod nekog čovjeka da mi proba napravit to i napravio je, međutim dođem kući da zaključam neće, neće na daljinac, mislio sam da je on mrtav donesem rezervu ne radi ni on, izvadim žicu onu koju je on stavio da pamti vratim radio i kad radi brava zaključa se

reko sam ti da ne brikaš žice jer buš šlus negde napravil a ona se buš česal kad neš zgori

15 godina
moderator
NisamNormalan12 kaže...

A da odeš kod nekog tko zna što radi?

To "kod nekog čovjeka" mi zvuči ko neki lokalni knaufer koji usput i šarafa po autima...

16 godina

Ja sam imao problem, da kada ugasim kontakt, radio skros izgubi napajanje i vrati ga na tvorničke postavke, pa sam ga spojio na stalnu struju. Radio gasim držanjem off tipke, inače ostane upaljen on i lampice iznad tablica , srećom nisam nikada zaboravio ugasiti na duže vrijeme.

10 godina
neaktivan

Budem ga vjerovatno odvukao autoelektričaru, da mi ne budu ovi sjebali šta pa onda veći problem 

Evo tu su slike sa " leđa " konektora 

15 godina

Imas dvije žice sa dva osigurača, samo ih zamjenis (žice) i to je to..

10 godina
neaktivan
Zdravo, to su ove prve dvije žice ako se ne varam ( nebih da nešto zeznem odnosno da spalim šta)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice