Čišćenje lanca na biciklu

poruka: 9
|
čitano: 16.917
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Znači zanima me s čime je najbolje očistiti lanac bicikla, ali da nemoram kupovati nikakva posebna ulja i sl.

Znam da prvo treba odmastiti lanac i za to bih koristio WD-40 jer njega jedinog imam, a za podmazivanje bih koristio ulje za motornu pilu ono koje se koristi za podmazivanje lanca motorke.

Što vi mislite o tome.

Hvala!

16 godina
neaktivan

operi ga miniwashem i onda opet stavi ulja za motorku, ali jako malo.

moj Bux.to http://bux.to/?r=JURGOLINHO
16 godina
neaktivan

Koristi tzv Suho ulje jer se za njega ne lijepi prašina i nećistoća. Imaš ga u bike shopu za 30-ak kuna

Hp for life
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 0:26 (ja_888).
16 godina
neaktivan
RE: Čišćenje lanca na biciklu
ja_888 kaže...

Koristi tzv Suho ulje jer se za njega ne lijepi prašina i nećistoća. Imaš ga u bike shopu za 30-ak kuna

Ovo ja radim.

Ali može i sa uljem za motornu, samo prvo prebriši lanac i sve zupce krpom pa miniwoshom. pa namaži lanac a odmah i ležajeve, ja uvijek sve odjednom.

Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :)
17 godina
neaktivan

Skini lanac i preko noći ga ostavi u nafti (ilitiga  dizezlu), nemoj pomoću nikakvih džeterdženata jer ti mogu oštetit zupčanike. ujutru kad ustaneš operi lanac vodom (jer nevjerujem da baš voliš miris nafte), osuši ga i dobro ga podmaži

http://www.travian.com.hr/?uc=hr4_42259
16 godina
neaktivan
maniak kaže...

Skini lanac i preko noći ga ostavi u nafti (ilitiga  dizezlu), nemoj pomoću nikakvih džeterdženata jer ti mogu oštetit zupčanike. ujutru kad ustaneš operi lanac vodom (jer nevjerujem da baš voliš miris nafte), osuši ga i dobro ga podmaži

ovo je odlican nacin, ali jednostavniji je da malo benzina ulijes u nekakvu posudicu, uzmes nekakav kist(malo veci, za farbanje) i samo mazes po lancu

poslije operes vodom, dobro nauljis i onda provrti lanac po svim zubčanicima da se dobro razmaze..

16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
maniak kaže...

ovo je odlican nacin, ali jednostavniji je da malo benzina ulijes u nekakvu posudicu, uzmes nekakav kist(malo veci, za farbanje) i samo mazes po lancu

poslije operes vodom, dobro nauljis i onda provrti lanac po svim zubčanicima da se dobro razmaze..

jednostavniji? ja bih rekao kraci samo, ali uostalom, ti spavaš, dok se kompletan čisti, zar ne?

Ako ocima gledamo, a mozgom vidimo, onda slijepi ljudi nemaju mozga
17 godina
neaktivan

Ako ti je lakše možeš ovo.Na kraj stranice vidi

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
16 godina
neaktivan
BannedOnThisForum kaže...
stipica_zd kaže...
maniak kaže...

jednostavniji? ja bih rekao kraci samo, ali uostalom, ti spavaš, dok se kompletan čisti, zar ne?

pametno rečeno, moja greška...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice