Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.160
|
čitano: 16.827.963
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema

Achtung achtung!!

Ako nekog zanima obiteljski karavan koji ubrzaje kao m4, molim javiti se 😎

https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-3-touring-b3-biturbo-touring-automatik-oglas-45892243

Ako ste ipak neki tip koji voli malo starija auta, otic na kakav meet pokazat se i osvojit pehar od 15 eura iz Tedija za style/oem+ click below

https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-m5-e39-oglas-45894117

Hvala na razumijevanju, cijena nije fiksna ✅  

17 godina

Lijepa kolica. Moj radni kolega ima istog takvog pa sam ga imao priliku provozati.

Ipak, kad prijeđeš četrdesetu nekako volja za takvim jurilicama jenjava i više gledaš SUV-ove i karavane.  

Ne mogu više zamisliti da si kupim bilo što slično onome što sam do sada vozio (a bilo je svakakvih bijesnih mašina). S godinama čovjek dođe u fazu da mu je 110 dizelskih konja i više nego dovoljno.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
14 godina
Auti - ultimativna tema

6 godina
cro_blue kaže...

Lijepa kolica. Moj radni kolega ima istog takvog pa sam ga imao priliku provozati.

Ipak, kad prijeđeš četrdesetu nekako volja za takvim jurilicama jenjava i više gledaš SUV-ove i karavane.  

Ne mogu više zamisliti da si kupim bilo što slično onome što sam do sada vozio (a bilo je svakakvih bijesnih mašina). S godinama čovjek dođe u fazu da mu je 110 dizelskih konja i više nego dovoljno.

pa dobro bas 110 ks i nije. Ja nikad nisam ludio za bijesnim masinama i uzivam u AUDI A4 B9 karavan sa 190 KS. NIsam trazio 190 i 150 je dovoljno ali tako se poslozilo. Prosjek brzine na 20.000 KM je 31 km/h.....Imam 50+ godina ;)

16 godina
3dfx kaže...

Ekipa, koji je najboilji/najkvalitetniji BMW servis u Zagrebu ili blizoj okolici. I da upisuje servise u BMW bazu.

Dobio sam preporuku za Amaremus, pa cisto da provjerim vasa iskustva.

Hvala uanprijed

Više manje sve ti je to tu negdje... Čim bude nešto vezano za elektroniku ili programiranje budu te poslali u Tomić

#fsb
14 godina

Wut?
Za kodiranje i programiranje su braća Gavran bogovi bmw scene. Tj Driver's wish,a imaju i baš servis za bmw Raven motors.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Prije tjedan dana se upalio check engine i ocistio sam kodove (nox), danas se vratilo pa izgleda da cu morati novi nox senzor kupiti.

Error code: 361300

NOx sensor according to DeNOx-Kat, signal: interruption

68 851km

G21 320xd 2021

Imate li preporuku nekih webshopova di uzeti? Kod nas nisam nasao, i uzeti original ili zamjenski?

U bimmerlink imam puno valuesa, pa nezz koji da gledam za senzore. Obicno onaj blizu motora crkne.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2025 18:21 (dustY).
16 godina
Uzmi oem i miran si… cca 550€
#fsb
15 godina
Auti - ultimativna tema

ja ne znam kako vam se da zajebavati s tim dizelacama

uzmite benzinca i mirne glave cete voziti i zivjeti

6 godina
Auti - ultimativna tema

Kako dobro počistiti vjetrobransko staklo? 

naime zamijenio sam bio samo metlice brisača i pošto su neke jeftine su mi ostavljale crtice dok brišu, nakon brisanja sve oke.

onda sam kupio baš komplet metlice i okvir zajedno da ne mijenjam sam, opet su mi crtice dok brišu, kao da je neka prljaština na staklu.

ne znam da li ce biti dovoljno samo sa miniwashom obrati i detdrđentom ili treba nekakvo sredstvo?

čisto da se pripremim unaprijed :)

17 godina
Auti - ultimativna tema

Jutro svim!

Razmišljam o promjeni auta, električni za električni.

Trenutno imam Teslu Model 3 Standard Range iz 2022. godine sa cca 95 000 km. Prije mjesec dana je stavljena nova. Inače se stavljaju popravljene baterije koje imaju kapacitet isti kao što je imala vaša kad je crkla. Ova je baš nova, stigla iz tvornice iz Amerike.

Uz to na autu su nove zimske gume na felgama, i na proljeće su stavljene nove ljetne gume na druge felge. Dakle, 2 seta felgi sa novim gumama.

Auto sam kupio u Beču i uvezao ga ovdje, pa me je ispao dosta jeftiniji nego što bi to bilo tu. Uz to, kupio sam ga baš u vrijeme kad su Teslama pale cijene zbog Muskove afere sa Trumpom.

Znači, sad bi mogao dobiti par tisuća eura više nego što sam platio auto u Beču.

Gledam da uzmem novu Teslu Model 3, ali ovaj put Long Range.

Godišnje radim cca 35 000 - 40 000 km. Ako uzmem taj auto novi, moram ga voziti minimalno 4 godine da mi se isplati. Veliki plus je što na poslu imam besplatno punjenje, pa mi je za vožnju na posao i s posla (cca 100 km dnevno) trošak punjenja 0€.

E sad, malo me muči prodaja tog auta nakon 4 godine i cca 150-160 kkm. Bit će i dalje u garanciji. (milsim da je sad 9 godina i 192 000 km)

Kad kupiš dizela ili benzinca, odprilike znaš kolko će cijena pasti s vremenom. Ovdje je sve tolko nepredviljivo da je praktički nemoguće znati kakve će cijene biti za godinu dana, a kamoli za 4 godine.

Jel netko imao nekog sličnog iskustva? da je prodavao električni auto sa cca 150 kkm. Jel se to može prodati?

14 godina

Hauber za OEM ako si siguran da je to

14 godina
Auti - ultimativna tema

17 godina
aloevera13 kaže...

Kako dobro počistiti vjetrobransko staklo? 

naime zamijenio sam bio samo metlice brisača i pošto su neke jeftine su mi ostavljale crtice dok brišu, nakon brisanja sve oke.

onda sam kupio baš komplet metlice i okvir zajedno da ne mijenjam sam, opet su mi crtice dok brišu, kao da je neka prljaština na staklu.

ne znam da li ce biti dovoljno samo sa miniwashom obrati i detdrđentom ili treba nekakvo sredstvo?

čisto da se pripremim unaprijed :)

meni se to cesto desava jer i moram glinom ispolirat stakla svakim par mjeseci jer mi unisti brisace

16 godina
mika2210 kaže...

Jutro svim!

Trenutno imam Teslu Model 3 Standard Range iz 2022. godine sa cca 95 000 km. Prije mjesec dana je stavljena nova. Inače se stavljaju popravljene baterije koje imaju kapacitet isti kao što je imala vaša kad je crkla. Ova je baš nova, stigla iz tvornice iz Amerike.

Uz to na autu su nove zimske gume na felgama, i na proljeće su stavljene nove ljetne gume na druge felge. Dakle, 2 seta felgi sa novim gumama.

Auto sam kupio u Beču i uvezao ga ovdje, pa me je ispao dosta jeftiniji nego što bi to bilo tu. Uz to, kupio sam ga baš u vrijeme kad su Teslama pale cijene zbog Muskove afere sa Trumpom.

Znači, sad bi mogao dobiti par tisuća eura više nego što sam platio auto u Beču.

Godišnje radim cca 35 000 - 40 000 km. Ako uzmem taj auto novi, moram ga voziti minimalno 4 godine da mi se isplati. Veliki plus je što na poslu imam besplatno punjenje, pa mi je za vožnju na posao i s posla (cca 100 km dnevno) trošak punjenja 0€.

E sad, malo me muči prodaja tog auta nakon 4 godine i cca 150-160 kkm. Bit će i dalje u garanciji. (milsim da je sad 9 godina i 192 000 km)

Kad kupiš dizela ili benzinca, odprilike znaš kolko će cijena pasti s vremenom. Ovdje je sve tolko nepredviljivo da je praktički nemoguće znati kakve će cijene biti za godinu dana, a kamoli za 4 godine.

Jel netko imao nekog sličnog iskustva? da je prodavao električni auto sa cca 150 kkm. Jel se to može prodati?

što češ ušparati na punjenju, to češ kasnije nadokanditi.... Kupovima strujića koji već ima 100tkm i ako se misli dosta voziti nema smisla jer uzas ga je prodati sa cca 150tkm a da nije baš na poklon...

#fsb
14 godina
Auti - ultimativna tema

Evo sad sam 100% siguran da je zadnji nox, prvo kaze signal interruption i onda nakon nekog vremena kaze da je zadnji inactive predugo. Sensor values pokazuje nox 1 ok, nox 2 ne reagira

17 godina
mika2210 kaže...

Jutro svim!

pa učlani se  Strujni Krug imaš tamo hrpu ljudi s takvim iskustvom, koliko vidi prodaju se i kupuju električni auti normalno. Ima i još jedna nova udruga, eMobilnost Hrvatska , to su sve grupe na telegramu gdje možeš dobit hrpu korisnih informacija

14 godina
Auti - ultimativna tema

11 godina
Auti - ultimativna tema
Društvo, ako netko treba auto za ženu, curu, ljubavnicu, kćer ili sebe želi počastiti jednim od, ako ne i najzabavnijim hatchbackom (nisam rekao ja, rekao je Jeremy Clarkson), bacite oko na njuškalo link. Čak njuškalov algoritam kaže da je dobra cijena, gledao sam slične vani i stavio koju stoticu manje. 

Od bitnog za taj auto (motor) prije koji tjedan je napravljen (vrlo skupi) veliki servis (promijenjeni svi filteri, ulje, zupčasti remen, pumpa vode i ulja, turbo).

Prije nego krenu pitanja zašto prodajem nakon takvog ulaganja, čisto jer želim probati noviju ST, dokle ih se još nađe pristojno očuvane s pristojnim kilometrima.  Za 5-6 godina Bog zna čega će biti normalnog s manual mjenjačem i na benzin bez tegljenja tone baterija za sobom. 
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:56 (Karlek_19).
11 godina

Briši.. slučajno. sorry

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:55 (Karlek_19).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice