Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.012
|
čitano: 16.494.607
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ja cu valjda sad 8-9mj promijeniti ulje, jednostavno me muci to :D. 60-80eur 6l ulja, i 15eur jedan filter.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Ja svakih 10tkm ili godinu dana ovisi šta prije dođe livam Liqui Moly Long Life lll i u Avensisu i u Golfu VI. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2023 12:17 (nicky.sl).
9 godina
protjeran
Re: Auti - ultimativna tema

Itekako moze

svako servis moram zbog garancije radit u ovlastenom servisu tako da redovni servis mi je oko 200€

ja nista ne ujebem namjerno, koristim auto po propisanim intervalima i sve ti je receno prilikom kupovine, sve servise imas dokumentirane 

Nijedan moj Auto apsolutno nije govno, rade kao urica, vecina kilometraze je autoput, opreme brdo...

al da boli k sta je sa njim nakon...nije moja briga, videno-kupljeno bez ikakvih skrivenih informacija 

btw zasto da ja brinem sto neko moze/ne moze kupit auto iz salona???

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2023 12:58 (Tvpronlem).
16 godina
picajzla0707 kaže...
Memphis kaže...

Možda ako vidim dvovljnu kvotu za održavanje predavanja. 

Naravno da ti nedostaje jer si nepismen. Trebaš imat neko znanje da bi shvatio. Seljaku ili običnom useru moš prodat svašta njemu tak svejedno, entuzijastu baš i ne. Ne radi se o nikakvom "crkavanju" niti lošem glasu već trendovima auto industrije. Kod tih novih maratosnki servisnih intervala marketing igra veliku ulogu. A sve zato da te potakne da što prije promijeniš tj. kupiš novi auto kao što sad delaš i sa bijelom tehnikom.

očekivao sam više od takvog 'znalca'

kad ono klasičan teoretičar zavjera

podsjećaš me na nekadašnje znalce, koji su se zgražali na 15k kilometara promjene ulja, kad je svaki mujo, pardon, memphis, znao da se ulje mijenja na 5k kilometara

za neko čudo, pored svih muja, odnosno memphisa, moja toyota je doživjela 24 godine s promjenom ulja upravo prema preporukama proizvođača - svakih 15k km dobila bi friško ulje i radila je kao urica do zadnjeg dana

i to ne full sintetičko s kojim si opsjednut, nego obični castrol total quartz 7000

prije toyote, prastari taunus s v6 motorom dobivao je ulje svakih 10k kilometara, također po preporuci proizvođača

ne bi vjerovao, doživio je i više godina od toyote, usprkos znalcima poput tebe koji su tvrdili da se to mora mijenjat na 5k km, jer inače neće potrajat duže od par godina

možda sam u krivu, nisam nit inžinjer, niti neki znalac, iako sam vozač preko 30 godina, a bogme i više sam popravaka na svojim autima odradio sam nego što su to odradili serviseri, ali za tvrdnje poput tvojih ipak bi trebali nekakvi dokazi ili barem solidni argumenti

ti nemaš nit jedno nit drugo, samo laprdaš bezveze

Pa nisam ti ni odogvorio već si počeo srat. Rekao sam da ću ti možda odogovorit. A vidim o uljima nemaš pojma pa ni ne čudi. Jer to kaj ti šarafiš doma ne znači da je ulje zato bolje. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2023 23:30 (Memphis).
5 godina
Auti - ultimativna tema

Upalila mi se lampica za dpf pred par dana kad sam još na moru bio. Kad se upalila sam ga stiso pun gas u  nižoj i ugasila se i od onda nije palila. U međuvremenu sam išao i doma sa mora i napravio mu prisilnu regeneraciju (400km brže vožnje u višim okretajima). To mi se sad prvi puta upalila ta lampica, iako je već na prošlom tehničkom dpf bio malo onečišćen. Da li ima potrebe za otvaranjem i i pranjem dpf-a sad kad još nije tolko loše ili je moguće to pročistiti nekim aditivima i slično?

Skidanje i gašenje dpf-a me trenutno baš ne zanima pošto je stariji već auto pa da nebi bilo problema na tehničkom. Ostaje kao zadnja opcija.

Radi se o Seat Leonu fr 2014. god 135 kw 2.0 TDI

mateo
16 godina
Auti - ultimativna tema

koliko km im auto ?

#fsb
5 godina
Auti - ultimativna tema

190xxx km

mateo
12 godina
Stane256 kaže...

Upalila mi se lampica za dpf pred par dana kad sam još na moru bio. Kad se upalila sam ga stiso pun gas u  nižoj i ugasila se i od onda nije palila. U međuvremenu sam išao i doma sa mora i napravio mu prisilnu regeneraciju (400km brže vožnje u višim okretajima). To mi se sad prvi puta upalila ta lampica, iako je već na prošlom tehničkom dpf bio malo onečišćen. Da li ima potrebe za otvaranjem i i pranjem dpf-a sad kad još nije tolko loše ili je moguće to pročistiti nekim aditivima i slično?

Skidanje i gašenje dpf-a me trenutno baš ne zanima pošto je stariji već auto pa da nebi bilo problema na tehničkom. Ostaje kao zadnja opcija.

Radi se o Seat Leonu fr 2014. god 135 kw 2.0 TDI

Imas obican OBD2 pri ruci ? Ako da, mozes provjerit stanje dpfa preko dpf vag pro aplikacije, tam mozes saznat i kolki ti be soot tak da znas dal je filter za bacit ili ne.. ali dok se upalila lampica znaci da mu je zivotni vijek kratak

17 godina
Ima netko iskustva sa KIA benzincima, automatski mjenjac?
1.4 automatik.

Trenutno nam je auto dizelas i slabo se vozimo pa shemiram da ga prodam. Zao mi je auta jer se vozimo na kratke relacije i jako malo pa auto "propada". Drugi auto kaj imamo je sluzbeni i vise nema potrebe za velikim dizelasom.
17 godina
Auti - ultimativna tema

Imao hyundaia 1.4, motor je napravio 300k, jedini kvar je bio senzor radilice. Još uvijek je na njemu originalni kumplug. Doduše manualni mjenjač

Rvat katolik!
5 godina

Nemam to, al mogu odvest mehi da pogleda 

mateo
13 godina

Što se tiče tehničkog tu nemas problema kada je sve dobro napravljeno, a auto ima dobru smjesu i izgaranje

15 godina
tnakir kaže...

Imao hyundaia 1.4, motor je napravio 300k, jedini kvar je bio senzor radilice. Još uvijek je na njemu originalni kumplug. Doduše manualni mjenjač

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
17 godina
luka94 kaže...
tnakir kaže...

Ispričavam se - spojka, kvačilo kako oćeš :)

Uglavnom, meni je Hyundai zakon, a pošto je Kia sestrinska firma, vjerujem da ćeš bit zadovoljan.

Jedino šta je na njemu redovito trebalo mijenjat su faking stabilizatori koje san zbilja često minja (svako 60-ak tisuća) - nemam pojma razlog, al nije bija neki trošak.

Rvat katolik!
6 godina
Auti - ultimativna tema

Koje auto bi preporučili do 8000 eura za obitelj od četvero.

Dvoje male djece, jedan bebač, jedan ima 5 godina.

Vozač ima 195cm i 90kg. 

Ne voze se neke prevelike relacije, ne rade se veliki kilometri, uglavnom po Splitu i okolici. Poželjno da je što prostraniji. Polovno naravno. Igra opciju i iz njemačke ako mislite da se to isplati.

Divide et impera!
8 godina
Toyota Auris? Frend kupio nedavno, nema nekih zamjerki.
13 godina
Auti - ultimativna tema

Jednostavno nevjerojatno da je ovo auto star 17 godina (2006 godiste). Kada je izasao bila je nevjerojatna pljuvačina po E60, a 20 godine poslije predstavljanja, ispalo je da je odlično ostario i jos uvijek ne izgleda zastarjelo

12 godina

meni i dalje izvana izgleda katastrofa, živi užas i ona starija serija mi izgleda deset puta bolje

ali da je makina u odnosu na novije modele, to jest

ima ga kolega već godinama i to je toliko pouzdan i dobar auto da je to čudo

9 godina
protjeran
Meni definitivno najruzniji bmw koji je ikad izasa
Ne znam jel mi gore izgleda sad ili kao nov

Al ispao je dosta pozuzdan, osim navodno M modela koji je katastrofa, srica nema ih puno u hrv 😅
13 godina
Auti - ultimativna tema

Znači kada pričam ovako sa fanovima bmw-a, obicno vole E60 ali kažu upravo obrnuto da su utukli para. Iako naravno da ces utuci para kada 90% njih kupi dizela sa 250-280tkm na satu po 5-6k i onda se čude kada se utuče par tisuca eura. Evo ja svog prodajem, sutra bi trebao prodati za 9k, ali kod mene nema ulaganja pa je zato ta cijena. Uostalom onaj tko je imao bmw-a, zna da je najskuplji bmw onaj najjeftiniji 

Mislim svatko ima svoje mišljenje, tako neka hejta tko hoće E60 jel, jer evo ja osobno nisam fan E39, ne sviđa mi se izgled i nisam ga nikada imao niti cu imati. Pregazile su ga godine za mene i to je to, a sva sreća ima ljudi koji ga vole i top, isto kao i E60. Štoviše tržište za E60 je ogromno, grupa E60 RH ima 10500 članova na fejsu, a BMW fan klub gdje su fanovi komplet marke ima 26k tako da to dovoljno govori. Prodam E60 bez problema 

11 godina
Auti - ultimativna tema

imao dva komada e39 jedna bila 528i druga 530d sa m branicima,meni se sviđa kako vani tako unutra imale su hrpu opreme i putovao sam relacija sb-njemacka,nova auta se mogu posramit kraj nje,

9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

zna li teko da li trebam lijecnicku potvrdu za produljenje vozacke (nemam nikakve dioptrije niti ogranicenja) ??

14 godina
Auti - ultimativna tema

Sve bi to bilo okej da su vlasnici istih normalni, evo jedan od mnogih primjera tulipana (oglas E60 klik)

Taj e60 može brat bratu vrijediti 6tis eur kao i večina, to je stara izvozana raga koja će tražiti hrpu novca.

Benzince priznajem doduše

17 godina
Strm kaže...

Sve bi to bilo okej da su vlasnici istih normalni, evo jedan od mnogih primjera tulipana (oglas E60 klik)

Taj e60 može brat bratu vrijediti 6tis eur kao i večina, to je stara izvozana raga koja će tražiti hrpu novca.

meni su custom felge red flag za rabljeni auto (zovite me snobom kolko hocete).

da ne pricam o svemu ostalom.

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
14 godina

Ma nisu red flag ako je nešta prikladno. Ali u ovom slučaju, kao i većini, nije haha

17 godina
nixass kaže...
Strm kaže...

meni su custom felge red flag za rabljeni auto (zovite me snobom kolko hocete).

da ne pricam o svemu ostalom.

Ma felge su još najprihvatljivije jer je samo zamjena bez modifikacija, no kad nestručno mjenjaju pola auta i to se improvizira, od farbanja do struje, kineskih radija i čega sve ne, nije vrijedno ni gledanja.

11 godina
Auti - ultimativna tema

ali taj e60 je opet bolji od novog forda kie i ostalih auta i trajat ce 3x vise od njih

14 godina
Auti - ultimativna tema

Hoće, hoće...

13 godina
Auti - ultimativna tema

Sumnjas da neće? Nisu ljudi ni svjesni koliko E60, pogotovo dizela ima daleko preko 500tkm haha. Moj 530D je kupljen sa 386, ja ga prodao sa 406tkm u siječnju prosle godine i ne znam s koliko ga je sada ovaj prodao prosli mjesec, ali s obzirom da je lik radio u Austriji, vrlo vjerojatno je sada na 425tkm+. Eno jučer je osvanuo 530D 2006 sa 550tkm mislim za 5k.

M57 odvrti to bez problema, samo da je malo održavan 800tkm može preći, isto kao i N52.

13 godina

Ja jučer prodao svog 530i 2006 330tkm OEM M za 9000 KLIK. Sada sam u razmisljanju uzeti E60 V8 nebitno pre lci ili LCI, šestaka LCI ili F10 šestaka. Do subote se budem odlucio, ali nakon 4xE60 mislim da je vrijeme za promjenu 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice