Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.508.853
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Auti - ultimativna tema

Damn

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
hardrock kaže...

Pozdrav ekipa,

znači danas sam službeno dobio vozačku u ruke (karton :D) pa me zanima koji auto biste mi predlozili za prvi auto

do max 15k kuna. Ne kužim se baš u automobile, a zahtjevi su mi da bude manji auto (tipa golf 8 koji sam vozio u autošk)

Po mogućnosti da je diesel al nije uvjet, zanimaju me japanci; honda civic il nissan almera, nes tipa to.

Pitam ovdje samo za vaše savjete naravno da imam automehaničara koji će samnom ici pogledati auto itd. :)

Našao sam jednu Nissan Almeru 1.5 dCi za malo vise od 14k kuna. (neznam ako smijem postati ovdje link s njuškala).

Svaki savjet mi je dobrodošao pošto sam novi u auto svijetu.

Hvala i lp.

Sve je to divno i krasno kaj ti ovi preporucuju, al znas i sam da u Toyotama, Suzukijima neces fukat...

BMW, Audi... Nemoj se zavaravat... :D

Truth in engineering.
14 godina
hardrock kaže...

Pozdrav ekipa,

znači danas sam službeno dobio vozačku u ruke (karton :D) pa me zanima koji auto biste mi predlozili za prvi auto

do max 15k kuna. Ne kužim se baš u automobile, a zahtjevi su mi da bude manji auto (tipa golf 8 koji sam vozio u autošk)

Po mogućnosti da je diesel al nije uvjet, zanimaju me japanci; honda civic il nissan almera, nes tipa to.

Pitam ovdje samo za vaše savjete naravno da imam automehaničara koji će samnom ici pogledati auto itd. :)

Našao sam jednu Nissan Almeru 1.5 dCi za malo vise od 14k kuna. (neznam ako smijem postati ovdje link s njuškala).

Svaki savjet mi je dobrodošao pošto sam novi u auto svijetu.

Hvala i lp.

Uzmi Clio ili megane

"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers." - Colin McRae
14 godina

To možda pali kod nekih srednjoškolki,ali ozbiljnija sponza svakako zna prepoznati auto. On za 15k može uzeti solidni E46 ili E39 prije redizajna ili neki budget loš E46 redizajn ali pošto ne traži takav auto, to mu nisam ni preporučio. Da je tražio limuzinu rekao bi medu ostalim da pogleda E46 jer to je stvarno dobar auto ili E36 316 ili 318i plin i deri

12 godina
hardrock kaže...

Imaš pravo, malo sam brzoplet (općenito), moram se prvo s mehaničarom čut pa ću vidjet što dalje.

Hvala i lp.

Drž se Corolle 

14 godina
hahhaajaads kaže...

Cini se ok, starije tablice tak da je vlasnik malo duze, jedino se pripremi na eto bar mali servis (svi filteri i naravno ulje), provjerit kak rucna drzi i kakav je ovjes i kocnice, mozda su i vec neka remenja za zamjenu isto tako...

Stare tablice ne znace nuzno da je covjek dugo vlasnik, vec moze biti da ih je prosli vlasnik ostavio na vozilu pri prodaji. No unatoc tome, Corolla izgleda uredno i uz odrednu korekciju cijene bi mogla bit dobra kupnja.

EDIT: Eh da, čari index oglasa, navedeni oglas je iz 4.2020.... Kakav srot od oglasnika, to je za nepovjerovat, nije ni cudo da se njuskalo i dalje drzi unatoc naplati oglasa, a ovi valjda pumpaju brojke oglasima starim po godinu dana i vise.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2021 21:13 (gamer34).
13 godina
hardrock kaže...

Imaš pravo, malo sam brzoplet (općenito), moram se prvo s mehaničarom čut pa ću vidjet što dalje.

Hvala i lp.

Rađe se protegni za ovak neš "novije".

Iako ti je moj savjet da ne potrošiš sve pare na vozilo. Jedino ak znaš 100% sve o tom vozilu i vlasniku, ali danas ni to nije neko pravilo.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2021 21:14 (ramzocro-HCR).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Hahahah ma to mi kazu i dečki s posla.. (sponzoruša uvijek ima, malo će se strpit )

Svejedno i dalje tražim neki normalan auto sa specifikacijama koje sam naveo,

svaki prijedlog je dobrodošao makar mi se ova toyota corolla najviše dopala.

Budem se sad za vikend vjerojatno javio mehaničaru pa da čujem koje on prijedloge ima.

Hvala

EDIT: da imam love uzeo bih ovaj auto, ne baš taj iz oglasa već taj tip auta: https://www.njuskalo.hr/auti/subaru-impreza-2.5-wrx-turbo-4wd-oglas-32475255

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2021 21:26 (hardrock).
17 godina
ramzocro-HCR kaže...

Rađe se protegni za ovak neš "novije".

Iako ti je moj savjet da ne potrošiš sve pare na vozilo. Jedino ak znaš 100% sve o tom vozilu i vlasniku, ali danas ni to nije neko pravilo.

Def odlican izbor, najdrazi auto u toj klasi koji sam vozio.

Truth in engineering.
12 godina
hardrock kaže...

Hvala i lp.

Evo ti auto za nabaviti Fiat Punto 3. Dakle benzinski Fire motor 1.2 koji trpi svakakve vrste vožnje. Servisi bagatela. 8v motor je čak i startan (koliko može biti za tu snagu).

Dogovoriš se za 2 soma eura sa prijepisom, punim tankom i vozi doma.

Ako želiš diesel, onda neki Golf 4 SDI, iako ćeš teško naći nešto ispod realnih 400.000km. 

Ne slušaj ove priče o prvi vlasnicima. Kupuješ auto za 2 soma i bitno ti je da nije trul, da je koliko toliko održavan i da je regan što više. 

Ne slušaj priče o vlasnicima penzićima. Znam jednoga koji je natočio vodu u motor. 

Tebi je jedino bitno ono što ti tog trena vidiš. Ne zanima te tko je vozio, kako je vozio, kada, zašto bla bla. Neka ide sa tobom netko tko može prepoznati neke osnovne stvari oko vozila. 

Nemoj se protezati i davati zadnju lovu za auto. Kupnja rabljenog vozila je uvijek lutrija. Uvijek moraš imati nešto sa strane.

Dođeš, provjeriš bez puno razgovora, dogovoriš cijenu i kažeš da želiš prespavati. Drugi dan zoveš ujutro i spustiš još 100/200€. Kada imaš ograničeni budget, svaki euro ti je bitan. Bolje da tebi ostane i džepu.

16 godina
MatijaZG kaže...
hardrock kaže...

Hvala i lp.

Evo ti auto za nabaviti Fiat Punto 3. Dakle benzinski Fire motor 1.2 koji trpi svakakve vrste vožnje. Servisi bagatela. 8v motor je čak i startan (koliko može biti za tu snagu).

Dogovoriš se za 2 soma eura sa prijepisom, punim tankom i vozi doma.

Ako želiš diesel, onda neki Golf 4 SDI, iako ćeš teško naći nešto ispod realnih 400.000km. 

Ne slušaj ove priče o prvi vlasnicima. Kupuješ auto za 2 soma i bitno ti je da nije trul, da je koliko toliko održavan i da je regan što više. 

Ne slušaj priče o vlasnicima penzićima. Znam jednoga koji je natočio vodu u motor. 

Tebi je jedino bitno ono što ti tog trena vidiš. Ne zanima te tko je vozio, kako je vozio, kada, zašto bla bla. Neka ide sa tobom netko tko može prepoznati neke osnovne stvari oko vozila. 

Nemoj se protezati i davati zadnju lovu za auto. Kupnja rabljenog vozila je uvijek lutrija. Uvijek moraš imati nešto sa strane.

Dođeš, provjeriš bez puno razgovora, dogovoriš cijenu i kažeš da želiš prespavati. Drugi dan zoveš ujutro i spustiš još 100/200€. Kada imaš ograničeni budget, svaki euro ti je bitan. Bolje da tebi ostane i džepu.

taj fire 1.2 8v a i 1.4 su takve rupetine od motora da nema sanse da bi ih u auto preporucio mladom vozacu bez iskustva, jednostavno prespor auto za ikakve manevre koji zahtijevaju da se maknes iz situacije sto brze moguce

SDI je valjda jedini motor koji je jos gori od FIREa sto se tog tice

nije da su losi, samo su slabi i nikakvi u pm a trose isto ko 1.9/2.0 turbodizelas

idealno je preporucit auto koji ima dobar omjer kvarenja i cijene dijelova, kaj ti znaci da bacis 2000€ na izlupanog hrdjavog 1.4 DOHC Japanca recimo za kojeg ce ti dijelovi i limarije i mehanike ispast 3x vise nego na nekom Peugeotu ili Alfi cisto jer ih je gro manje na cesti i u dijelovima

Koka, dskoteka, Marlboro, Suzuki
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2021 4:36 (8ax).
12 godina
8ax kaže...

taj fire 1.2 8v a i 1.4 su takve rupetine od motora da nema sanse da bi ih u auto preporucio mladom vozacu bez iskustva, jednostavno prespor auto za ikakve manevre koji zahtijevaju da se maknes iz situacije sto brze moguce

nije da su losi, samo su slabi i nikakvi u pm a trose isto ko 1.9/2.0 turbodizelas

idealno je preporucit auto koji ima dobar omjer kvarenja i cijene dijelova, kaj ti znaci da bacis 2000€ na izlupanog hrdjavog 1.4 DOHC Japanca recimo za kojeg ce ti dijelovi i limarije i mehanike ispast 3x vise nego na nekom Peugeotu ili Alfi cisto jer ih je gro manje na cesti i u dijelovima

Prije 4 godine sam imao istovremeno Alfu 156 2.4 20v 175ks i Lanciu Ypsilon 1.2 8v koju sam nabavio tadašnjoj curi sa kojom sam živio, pa ti vidi razliku. Često sam se znao vozikati lokalno sa Lanciom. Znao sam se fino propeljati od Opatije do Lovrana. 8v je startniji od 16v.

Kao prvi auto sam si sa 22 nabavio 156 2.0 JTS sa 170ks na Bilstein B12, dakle gewinde koje koštaju skoro kao gore navedeni punto. Snaga automobila i stabilnost su me spasile u nekoliko situacija, ali sve te situacije sam sam izazvao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2021 7:27 (MatijaZG).
15 godina
Šta si kupio na kraju?
16 godina
nansale kaže...
Šta si kupio na kraju?

Megane dCi 110KS, 2017. Ima inace Bose opremu i alu felge, auto izgleda bomba, jedine dvije stvari koji bih promijenio su digitalna instrument ploca i dodao bi ledice po vratima i uz naslon za ruku. Zato sam se malo poceo informirati o tome tu :)

16 godina
MatijaZG kaže...
8ax kaže...

Prije 4 godine sam imao istovremeno Alfu 156 2.4 20v 175ks i Lanciu Ypsilon 1.2 8v koju sam nabavio tadašnjoj curi sa kojom sam živio, pa ti vidi razliku. Često sam se znao vozikati lokalno sa Lanciom. Znao sam se fino propeljati od Opatije do Lovrana. 8v je startniji od 16v.

Kao prvi auto sam si sa 22 nabavio 156 2.0 JTS sa 170ks na Bilstein B12, dakle gewinde koje koštaju skoro kao gore navedeni punto. Snaga automobila i stabilnost su me spasile u nekoliko situacija, ali sve te situacije sam sam izazvao.

Uf, 2.0JTS, nadam se da nije bila Selespeed jos uz to I jel pukla glava na 2.4 20v

U Ypsilon 1.2 8v sam se i vozio, jest motor ok za tu velicinu i sve al ga treba gazit...

Koka, dskoteka, Marlboro, Suzuki
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2021 13:43 (8ax).
15 godina
Ne kuzim..pa ako je Bose onda bi trebao imati digit.instrument tablu s 5 modova prikaza..
16 godina
nansale kaže...
Ne kuzim..pa ako je Bose onda bi trebao imati digit.instrument tablu s 5 modova prikaza..

Ma izgleda da postoji vise stupnjeva Bose opreme.

15 godina

Bose edition paket opreme u M4 ti je slijedece: sportska polukozna sjedala, masaza sjedala, velika navigacija, dvozonska automatska klima, ambientalno osvjetljenje u vratima i oko mijenjaca, led svjetla, automatska svjetla, automatski brisaci, tempomat, Limitator brzine, multifunkcijski volan, digitalni brzinomjer, 5 modova voznje, bose ozvucenje, parking senzori, keyless go automatsko otkljucavanje i zaključavanje, paljenje na gumb, prepoznavanje znakova, 17' alu felge, opcije su jos grijanje sjedala i veličina ekrana..pa se nadam da ovo sve imaš.
16 godina
nansale kaže...

Bose edition paket opreme u M4 ti je slijedece: sportska polukozna sjedala, masaza sjedala, velika navigacija, dvozonska automatska klima, ambientalno osvjetljenje u vratima i oko mijenjaca, led svjetla, automatska svjetla, automatski brisaci, tempomat, Limitator brzine, multifunkcijski volan, digitalni brzinomjer, 5 modova voznje, bose ozvucenje, parking senzori, keyless go automatsko otkljucavanje i zaključavanje, paljenje na gumb, prepoznavanje znakova, 17' alu felge, opcije su jos grijanje sjedala i veličina ekrana..pa se nadam da ovo sve imaš.

Neke od ovih stvari imam, neke ne. Nemam ambijentalno osvjetljenje, keyless sustav i digitalni brzinomjer. Auto ocito nije Bose Edition paket, ali to i znam s obzirom na cijenu. No ja sam i dalje s njim zadovoljan, jedino bih zamijenio brzinomjer i dodao ambijentalno osvjetljenje. Nije must, ali bi mi bilo zgodno to dodati. Auto mi je i bez toga bomba.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2021 18:29 (emerik).
6 godina
Auti - ultimativna tema

je netko narucivao sa impex autodijelova

15 godina
Auti - ultimativna tema

Jel bi se isplatilo uzet ovo? Nije 1.4 vvti pa zato..

https://www.njuskalo.hr/auti/toyota-corolla-1.6-oglas-33315705

14 godina
Auti - ultimativna tema

143k km 

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2021 0:03 (ivanzu).
17 godina
ivanzu kaže...

143k km 

Pa zašto ne ako imaju npr 2 auta u obitelji kao kolega s posla ili se ne voze puno

Ta Corolla benzinac se vozila ~700km mjesečno pa mi reci matematički koliko je minimum kilometara mjesečno prihvatljivo da bi oglas tebi bio realan?

14 godina
Auti - ultimativna tema

Pogledaj kako izgleda unutrasnjost. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2021 10:01 (ivanzu).
16 godina
ivanzu kaže...

Pogledaj kako izgleda unutrasnjost. 

Opet, nije nerealno.  S obzirom da je žena vozila, moguće da su oštećenja od dugih/umjetnih noktiju, možda ima znoj koji potpomaže rastvaranju gume kojom je unutrašnjost prešpricana preko plastike. I da nije ništa od navedenog, što očekuješ od automobila koji je 2004. godište i koji se očito najviše vozio gradom? To je vozilo sada skoro 17 godina staro, početkom 2000. sve su unutrašnjosti bile presvučene tim gumiranim materijalom koji dobro da se nije u potpunosti rastvorio i ogulio. Japanci tih godina nisu baš niti poznati po kvaliteti unutrašnjosti. 

Za godine, auto izgleda sasvim dobro. Očekivanja su jedno, realnost drugo. 

14 godina
WackyZG kaže...

Opet, nije nerealno.  S obzirom da je žena vozila, moguće da su oštećenja od dugih/umjetnih noktiju, možda ima znoj koji potpomaže rastvaranju gume kojom je unutrašnjost prešpricana preko plastike. I da nije ništa od navedenog, što očekuješ od automobila koji je 2004. godište i koji se očito najviše vozio gradom? To je vozilo sada skoro 17 godina staro, početkom 2000. sve su unutrašnjosti bile presvučene tim gumiranim materijalom koji dobro da se nije u potpunosti rastvorio i ogulio. Japanci tih godina nisu baš niti poznati po kvaliteti unutrašnjosti. 

Za godine, auto izgleda sasvim dobro. Očekivanja su jedno, realnost drugo. 

Moja kanta je sad skoro 19 godina stara, isto ima malo kilometara i izuzev volana koji je kriminalno lose napravljen, nema poderotina i ne izgleda pohabano.

Eh da, i rucica mijenjaca je od loseg materijala te se doslovce raspala pa sam ju zamijenio novijom verzijom.

Ali kazem, 100tkm, 19 godina i unutrasnjost miljama bolja od ove Toyote.

13 godina
aloevera13 kaže...

ja sam narucival i sve pet, kako je bilo dogovoreno, tak je i došlo, nema greske

14 godina
aloevera13 kaže...

Ja sam 3 puta dosad,zadnja narudžba bila prije cca mjesec i nešto sitno i sve u redu i bez problema

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ipak sam odlučio se strpit na neko vrijeme, ušparat neš love i kupit solidan auto do cca 30k, neš kao honda jazz, mazda 2 il 3, toyota corolla (ako naiđe nešto).. 

Mislim da je pametnija odluka čekat nego brzat i požalit..

12 godina
hardrock kaže...

Ipak sam odlučio se strpit na neko vrijeme, ušparat neš love i kupit solidan auto do cca 30k, neš kao honda jazz, mazda 2 il 3, toyota corolla (ako naiđe nešto).. 

Mislim da je pametnija odluka čekat nego brzat i požalit..

Honda Civic/Sedan uzmi u obzir za tu lovu neku, nadje se dosta prvih/drugih vlasnika i ispod 200tkm, godina a negdje cca 2006-2008 ovisno kak naidjes. Ja sam bas planirao i gledao Sedane zadnjih par mj i taman prije par dana u 11 sati navecer izadje jedan iz okolice za 5100€, 2008 godina, prvi vlasnik, 1.8vtec (bez plina, napravljeno stelanje ventila i svi filteri) kao sa nekakvim body kitom (ali nije, znaci izgledao je top top), 166tkm i izvana i uznutra izgleda kao da je auto bio malo zesce garanziran i kao da je od nekog tko voli aute.. I ono, nisam htio zvat jer je tad kad sam ja gledao bilo negdje pol 1 ujutro da bi se probudio u 8 ujutra i skuzio da je nestala sa oglasnika  Valjda nisam za icim zalio kao za tim oglasom 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice