Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.508.643
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
unknown kaže...

Nije mi samo jasno zasto toliko proizvodaca forsira Elektricne aute. Mislim jasno mi je do neke mjere kada uzmemo u obzir kolike su cijene tih auta.

Ali realno govoreci Nitko od kupaca ne stvara potraznju za takvim necime. Plus Struja nije izvor energije nego oblik energije. Opet se ta struja mora od nekud stvoriti. NE ili FG.

Kada cujem da Audi, VW i ostali namjeravaju skoro svu proizvodnju prebaciti na elektricne aute pada mi mrak na oci, posto im je to imperativ. Nema vise MSU.

proizvodjaci placaju penale ako im ukupni CO2 ispih proizvedenih vozila premasuje odredjenu vrijednost.

jedini nacin za smanjiti CO2 je proizvodnja hibrida i el. autiju, ne rade oni to iz dobrote

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
nixass kaže...

proizvodjaci placaju penale ako im ukupni CO2 ispih proizvedenih vozila premasuje odredjenu vrijednost.

jedini nacin za smanjiti CO2 je proizvodnja hibrida i el. autiju, ne rade oni to iz dobrote

Znaci politicari opet sranja rade...

15 godina
Auti - ultimativna tema

Tmurni dani 

https://www.youtube.com/channel/UCNEZ9fPqdssgI2SReOIXOeQ
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Poznata mi je ta cesta, gdje je tocno, ne mogu se sjetiti.

15 godina
nul-3 kaže...

Tmurni dani 

koji motor u njemu imas i kak si zadovoljan s autom, udobnost i pouzdanost? 

15 godina
neaktivan
dmanz kaže...

Jel to u Sigetu? 

Sesvete, išao sam u neovisnu di inaće ne idem i di me ne znaju

15 godina
unknown kaže...

Nije mi samo jasno zasto toliko proizvodaca forsira Elektricne aute. Mislim jasno mi je do neke mjere kada uzmemo u obzir kolike su cijene tih auta.

Ali realno govoreci Nitko od kupaca ne stvara potraznju za takvim necime. Plus Struja nije izvor energije nego oblik energije. Opet se ta struja mora od nekud stvoriti. NE ili FG.

Kada cujem da Audi, VW i ostali namjeravaju skoro svu proizvodnju prebaciti na elektricne aute pada mi mrak na oci, posto im je to imperativ. Nema vise MSU.

Otvaranje potpuno novog trzista na kojem mogu ubirat jos vece marze nego do sada, vrlo jednostavno. Uz to im idu na ruku i vlade koje uvode sve stroze regulacije CO2, prisiljavajuci ljude da kupuju nove aute. Pa ne bi njemacka vlada npr. radila nesto protiv svoje vlastite industrije. 

Di2 & EPS FTW!
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Dosta dobra cijena zimskog staklopera, 25L 168Kn, cca 7Kn litra, tko ima firmu sa voznim parkom, ovo mu se isplati, cca 8 vozila opskrbi sa ovim kanisterom
Mall.hr black friday

EDIT:
Također K2 aditiv za čišćenje injektora na benzincima 18Kn, duplo jeftinije od STP-a/Liqui moly-a koji su po 45/50Kn...
Mall.hr black friday

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2019 23:13 (1BIT).
15 godina

1.9 TDI 77kw, imam ga kratko tako da...

Tvrd je auto dosta, nije udoban baš... ovako je ok, ništa ne trese, ništa ne udara, za 13 godina star auto stvarno sam zadovoljan :)

https://www.youtube.com/channel/UCNEZ9fPqdssgI2SReOIXOeQ
12 godina
Auti - ultimativna tema

Sta se ovdje dogodilo 

Naravno auto je odma odletio i sa fejsa i sa mobile.de 

Tj. ne, jos uvijek je na mobile.de, ispod slika vidim "Lasic Automobile", ocito mu netko kupuje tamo aute, ovaj skida km te se onda auto tamo i poslika da je kao sve u redu sa km i sl. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2019 11:19 (hahhaajaads).
13 godina
Dogodila mi se neobična situacija pri pokušaju kupovine svog prvog auta.Nakon dugo razmišljanja koji auto uzeti iz kompaktne klase za cca 50000 kn odlučio sam se za Golf 6 1.6Tdi dsg,2010g.sa full opremom.Istina prešao je 200000 km ali čovjek je kako kaže uredno održavan i sređivan za njega a prodaje se zbog odlaska u inozemstvo.Uz cijenu od7550 EUR idu i dva seta skupih ali felgi sa skupim gumama.Prodavač je udaljen od ZG vise od 300 km i trenutno je vani do 5.12.ali bi on nakon tog datuma došao poslom u ZG i ja bi tad pogledao auto s mehaničarom.Više dana smo se dopisivali SmS porukama i po svemu auto mi se svidio i odlučih da ga rezerviram.Prošlo je 2 dana i on mi šalje SmS da uplatim 1000 kn kapare jer ga zovu i drugi kupci.Cijelo vrijeme dopisivanja nismo spomenuli cijenu i bio sam spreman dati koliko pise na oglasniku.Odlučih da ga prvi put nazovem da popričamo,uzmem podatke i sl.Pričao je kako je puno uložio i da je sređivao auto za sebe.Regan još desetak mj,kupio ga vani prije tri godine.Kažem greskom cijena je 7750(umjesto 7550) ili može nešto niže.Nešto računa i kaže cijena je fiksna.Rekoh ok ( u tom trenutku nisam shvatio da sam dao vise) uplatiti ću kaparu od 1000 kn.Sutra dan nazovem i kažem da sam zabunom ponudio vise i da je realno da platim koliko pise u oglasniku.Čovjek neće ni da čuje kaže cijena je 7750 EUR.Znam da me sad drži u šaci zbog kapare ali je nelogično umjesto da malo spusti cijenu on traži i vise i to kod dok nisam niti vidio auto.Sad razmišljam da popušim 1000 kn jer ne mogu prijeći preko takve nepravde.Prije je bio spreman da se auto proba i spoji na dijagnostiku a sada samo kratko proba na parkingu.Još me traži i da mu platim bus doma ako kupim auto a on je ionako svojim poslom trebao doći i vratiti se...
O Matijeviću jesi li pri piću?!Kud će boca nego da se joca.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2019 11:30 (ZdravkoZ).
17 godina
hahhaajaads kaže...

Sta se ovdje dogodilo 

Tj. ne, jos uvijek je na mobile.de, ispod slika vidim "Lasic Automobile", ocito mu netko kupuje tamo aute, ovaj skida km te se onda auto tamo i poslika da je kao sve u redu sa km i sl. 

Gamad tipicnog balkanskog poremecaja.

Satrat mu zglobove i 10 godina dobrotvornog rada.

Koji su to ljigavci...

@Zdravko - odustani od tog Golfa...

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2019 11:29 (Batista).
12 godina
ZdravkoZ kaže...
Dogodila mi se neobična situacija pri pokušaju kupovine svog prvog auta.Nakon dugo razmišljanja koji auto uzeti iz kompaktne klase za cca 50000 kn odlučio sam se za Golf 6 1.6Tdi dsg,2010g.sa full opremom.Istina prešao je 200000 km ali čovjek je kako kaže uredno održavan i sređivan za njega a prodaje se zbog odlaska u inozemstvo.Uz cijenu od7550 EUR idu i dva seta skupih ali felgi sa skupim gumama.Prodavač je udaljen od ZG vise od 300 km i trenutno je vani do 5.12.ali bi on nakon tog datuma došao poslom u ZG i ja bi tad pogledao auto s mehaničarom.Više dana smo se dopisivali SmS porukama i po svemu auto mi se svidio i odlučih da ga rezerviram.Prošlo je 2 dana i on mi šalje SmS da uplatim 1000 kn kapare jer ga zovu i drugi kupci.Cijelo vrijeme dopisivanja nismo spomenuli cijenu i bio sam spreman dati koliko pise na oglasniku.Odlučih da ga prvi put nazovem da popričamo,uzmem podatke i sl.Pričao je kako je puno uložio i da je sređivao auto za sebe.Regan još desetak mj,kupio ga vani prije tri godine.Kažem greskom cijena je 7750(umjesto 7550) ili može nešto niže.Nešto računa i kaže cijena je fiksna.Rekoh ok ( u tom trenutku nisam shvatio da sam dao vise) uplatiti ću kaparu od 1000 kn.Sutra dan nazovem i kažem da sam zabunom ponudio vise i da je realno da platim koliko pise u oglasniku.Čovjek neće ni da čuje kaže cijena je 7750 EUR.Znam da me sad drži u šaci zbog kapare ali je nelogično umjesto da malo spusti cijenu on traži i vise i to kod dok nisam niti vidio auto.Sad razmišljam da popušim 1000 kn jer ne mogu prijeći preko takve nepravde.Prije je bio spreman da se auto proba i spoji na dijagnostiku a sada samo kratko proba na parkingu.Još me traži i da mu platim bus doma ako kupim auto a on je ionako svojim poslom trebao doći i vratiti se...

lik te ocito zajebava

nek dodje u zg, pa ga fino trazi natrag 1000kn

12 godina
ZdravkoZ kaže...

Nazovi ga sa drugog broja i reci ak dodje u Zagreb da mu dajes 8000-8200 kesa, nek se on malo vozika i trosi gorivo ak vec neda 1000kn nazad...

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2019 11:42 (hahhaajaads).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Lik te zajebava, a dsg iz toga doba ima problema kao i taj motor. 

8 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...

Sta se ovdje dogodilo 

6 godina

ma daj lik je neki teski muljator, steta da si uplatio 1000 kn jer realno niti si vidio auto uzivo, niti ti mozes znat da on nije slikao nekog golfa i postavio "fake" oglas i mulja sada.. 

ako ne zeli da se auto proba pola sata, sat onda isto mulja. trebas spojit na dijagnostiku, pogledat cijeli ovjes u rupi, pogledat motor, provozat auto pola sata da vidis ako se nesto dogadja.. ako je netko odrzavao auto kako spada i oce ga prodat vjeruj mi da tih 1h vremena nece bit problem da ga pogledas detaljno.

13 godina
Šteta za 1000 kn ali sam stvarno htio osigurati si taj auto jer od svih činio se najbolje uloženo - dobiveno.
Provjerio sam što sam mogao:da mu je to jedini oglas,u Fini dali auto ima opterećenja pa i reg.oznake pošto su vidljive.Uspio sam utvrditi da se dotični domaći br.mobitela koristi trenutno u inozemstvu...znači sve je štimalo s te strane
13 godina
Auti - ultimativna tema

ahahahah

5 godina
neaktivan

Iskreno, cini se kao tipicna navlakusa - uplati kaparu za auto prije nego ga vidis, svaka lekcija se placa nazalost,

nikad davati novce bez da vidis auto - to im je fora da skupe novce. Covjek se odselio u inozemstvo, gdje ces ga ti naganjati za te novce po sudovima i slicno, i taman je 1000kn granica za prijavu policiji (citaj policiji se neda zajebavati sa tako malim iznosima i natjeravati ljude...)

(2) 9 godina star dizel + DSG mjenjac? Puno bolja kupnja ti je manualni mjenjac - na ovome ako nesto ode gledaj minimalno 1,5 tis eura / 2 tis eura troska za ponovno slaganje DSG-a. Anyway : Svi pisu da nema ulaganja u auto / da je sve tip top => a to nema sanse da znas bez da platis pregled u servisu / neostaru (posto gledas VW) - a cak ni tada ne mozes biti 1000% siguran.

Pregrmi tih 1000kn zivotne lekcije i drugi put pametnije

Pozdrav, 

Pero

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2019 13:52 (PeroTisek).
13 godina
Hvala.U pravu si...Nešto sam i naučio🤔.Gore bi bilo da sam možda kupio taj auto za sve novce pa imao brdo problema.
15 godina
odjavljen
ZdravkoZ kaže...
Hvala.U pravu si...Nešto sam i naučio🤔.Gore bi bilo da sam možda kupio taj auto za sve novce pa imao brdo problema.

Ja se iskreno nadam da ćeš vratiti tih 1000 kn nazad.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
Auti - ultimativna tema

evo i prvi review novog golfa od svabe (autogefuhl)

12 godina
Fanu kaže...

Full oprema a nema hidraulicne podizace haube 

Nisam nigdje cuo nista o start stopu, znaci jos uvijek se mora ic u postavke svaki put kad upalis auto i onda ga tamo gasit ? 

17 godina
Fanu kaže...

Bolje izgleda u videu nego na slikama. 

Kao i vecina danasnjih VW-ova, ako nije nakrkan opremom ne izgleda primamljivo.

Kad ga se nakrka opremom, nije pristupacan cijenom... No ne sumnjam da ce bit hit, ko i svaki Golf prodavat ce se ko kifle..

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2019 14:56 (Batista).
15 godina
hahhaajaads kaže...
Fanu kaže...

Full oprema a nema hidraulicne podizace haube 

Nisam nigdje cuo nista o start stopu, znaci jos uvijek se mora ic u postavke svaki put kad upalis auto i onda ga tamo gasit ? 

Iskreno zašto bi to bilo tebi bitno? Nije da je alfa romeo pa da ti je hauba stalno dignuta a tak i tak nemaš ti tu kaj burgijat po njemu. Golf 7 je imao hidraulicne ovaj ne a vjerujem da imaju svoje razloge ovi inžinjeri iz fauvea.

15 godina
Shaka111 kaže...

Iskreno zašto bi to bilo tebi bitno? Nije da je alfa romeo pa da ti je hauba stalno dignuta a tak i tak nemaš ti tu kaj burgijat po njemu. Golf 7 je imao hidraulicne ovaj ne a vjerujem da imaju svoje razloge ovi inžinjeri iz fauvea.

Jer je sef rekao da treba stedit, zamisli ako je hauba na*ebala, koliko je tek i ostalih stvari u autu stavljeno jeftinije da se ustedi. Nije Dieselgate prosao bez posljedica.

Di2 & EPS FTW!
17 godina
ivanoile kaže...

Otvaranje potpuno novog trzista na kojem mogu ubirat jos vece marze nego do sada, vrlo jednostavno. Uz to im idu na ruku i vlade koje uvode sve stroze regulacije CO2, prisiljavajuci ljude da kupuju nove aute. Pa ne bi njemacka vlada npr. radila nesto protiv svoje vlastite industrije. 

Evo par brojki o krizi. 1.BMW zeli do 2022, znaci za dvije godine, ustediti 12.000.000.000 €. Istovremeno Audi 15.000.000.000. Svaki 6 od 60.000 radnika ce do 2025 izgubiti posao. Mercedes odpusta 1100 vodecih ljudi iz konstrukcije i menadzmenta. VW odpusta vec do 2022 30.000. Samo u ovoj godini idu 5.000-7.000. Profesor Düdenhoffer procjenjuje, da ce do 2030 u Autofirmama i dostavljacima oko 235.000 radnika izgubiti posao!

Svi kao Nesto napredno a samo se radna mjesta gube.

15 godina
odjavljen
unknown kaže...
ivanoile kaže...

Evo par brojki o krizi. 1.BMW zeli do 2022, znaci za dvije godine, ustediti 12.000.000.000 €. Istovremeno Audi 15.000.000.000. Svaki 6 od 60.000 radnika ce do 2025 izgubiti posao. Mercedes odpusta 1100 vodecih ljudi iz konstrukcije i menadzmenta. VW odpusta vec do 2022 30.000. Samo u ovoj godini idu 5.000-7.000. Profesor Düdenhoffer procjenjuje, da ce do 2030 u Autofirmama i dostavljacima oko 235.000 radnika izgubiti posao!

Svi kao Nesto napredno a samo se radna mjesta gube.

Pa što je tehnologija naprednija zahtijeva manje radnih mjesta, što je tu čudno?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
Jakovp kaže...

Pa što je tehnologija naprednija zahtijeva manje radnih mjesta, što je tu čudno?

Nista čudno... Mislim da sam sa tim tekstom podsvjesno sebi kupio jedan Japanski Lexus. :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice