Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.012
|
čitano: 16.489.955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Auti - ultimativna tema
  1. Vid ovog. Nit pojasa nit mu zmigavci rade... Jedva ide 
  2. Citroen iz 1 rata
Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
Auti - ultimativna tema

danas pao meet kafenisanje sa bitarom u krku...uskoro nadam se i kvalitetni djir sa swiftarom i cuprom

16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
hahhaajaads kaže...

Danas sam jednom liku pregledao kakvo je stanje sa km i dijelovima za golf 6, uvoz njemacka sa 130tkm (znaci uvezo ga lik kod nas prije par dana, govorio je da je uvezen od prvog vlasnika blablalba, garanziran i sl.), dam frendu da mi provjeri u ovlastenom kad ono auto bio razbijen (cijeli prednji kraj je bio u kurslusu) i imao je 135tkm ali u 3mj  2017  

Edit: da se taj lik sad hoce zainatit, moze ga oderat po djepu i uzet tog golfa u pol cijene samo da ovaj suti na sudu 

To je 130 tisuca nakon sto se je razradio.

15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Klik

Dosta zanimljivi podaci naseg tehnickog,

Ma daaj, mene kad sam bio sa fiatom u stp-u, srusili zbog visoko postavljenih dnevnih svjetala, podesili i odma pustili i sad tu pisu fiat ne valja, a sve ostalo kod mene prošlo bez problema, cijeli veliki servis napraviš za cijenu police osiguranja i prolaziš sigurno tehnički jer je sve novo... bez veze...

RuskeGTT kaže...

danas pao meet kafenisanje sa bitarom u krku...uskoro nadam se i kvalitetni djir sa swiftarom i cuprom

Nikad se ne zna
Malo je preskup most sad u sezoni, ali su zato ceste po Krku vrhunske

EDIT:

OT:
Naletio na fejsari, šireni i ispolirani usisni i ispušni kanali na glavi mazdinog 2.3 dizel motora, ovo vrhunski izgleda, samo mi sad pada na pamet, neće li brtva usisa/ispuha bit usko grlo haha, tj stvarati restrikciju zbog manjeg/originalnog promjera?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2019 22:01 (1BIT).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Došao s terena i pokupio tablicu svoju 

Pitao na tehničkom u vezi onih tablica po 2000kn, izgleda da se promjenilo. Sad se može prebaciti s auta na auto (isti vlasnik) i dalje vrijedi 5 godina. Ali bitno da se može prebaciti, prije nije moglo. Tak da si razmišljam uzeti kroz koji mjesec STRMI 

"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers." - Colin McRae
17 godina
Stric_Jura kaže...

ma ne bi Nijemci, oni su pošteni....

ah Hrvati i rabljeni Golfovi, fatalna i sjebana ljubav...

Stereotip nepoderivog auta. :D

U Njemackoj sa nasim ljudima sto manje posla imati... topla preporuka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2019 23:51 (unknown).
13 godina
Stric_Jura kaže...

ma ne bi Nijemci, oni su pošteni....

ah Hrvati i rabljeni Golfovi, fatalna i sjebana ljubav...

Da sam vidiš koliko skršenih Megana je uvezeno , a ni Focusi ne idu ništa lošije . 

Problematika uvoza je što je cijeli lanac koji sudjeluje u tome (carina , stp i ostali ) podmitljiv i svi od toga imaju koristi , tek kad se to počisti i krene kažnjavat varalice ce postojat neki red u tom sektoru . 

6 godina
1BIT kaže...
RuskeGTT kaže...

Nikad se ne zna
Malo je preskup most sad u sezoni, ali su zato ceste po Krku vrhunske

nadam se da ste pazili na ogranicenje kod izlaza iz drage bascanske jer je tamo kamera za brzinu 

cesta 104 od valbiske do ulaza na brzu cestu kod skretanja za malinsku je bas top topova...

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2019 16:20 (aloevera13).
15 godina
Auti - ultimativna tema

znam napamet sve po krku, ne brini se, ali bili smo samo pol h na kafi u krku...iducih dana vodim bitaru na cepanje po brdascima :P

i isporuka iridijumki naravno po promo cijeni

15 godina
Auti - ultimativna tema

negooo...trazim folije za karoseriju, recimo formata 1x2m i slicno, tj nebitno, ionako ce se rezat random, ali opet da nisu neke male 20x30 i sl...boje sjajno crna, srebrna i bijela...

savjeti? linkovi?

17 godina
RuskeGTT kaže...

negooo...trazim folije za karoseriju, recimo formata 1x2m i slicno, tj nebitno, ionako ce se rezat random, ali opet da nisu neke male 20x30 i sl...boje sjajno crna, srebrna i bijela...

savjeti? linkovi?

Kamen inženjering. Tamo ja uzimam foliju...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
Auti - ultimativna tema

kakve su cijene za m2?

17 godina
RuskeGTT kaže...

kakve su cijene za m2?

neznam. prek firme uzimam dosta pa imam veliki rabat i pdv odbijam...

Nazovi i pitaj. Decki su susretljivi...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
14 godina
ivanoile kaže...

Klik

Dosta zanimljivi podaci naseg tehnickog, klasicna trojka + Mazda i Toyota kao pouzdani auti, ali VW katastrofa, u nekim tablicama gori od Fiata (neispravnost do 50 tisuca km...)

Dosta cudna stvar takoder razlika u prolaznosti izmedu starosti i kilometraze, u jednoj VW prosjek u drugoj katastrofa.

Te tablice su bezveze.

13 godina
Auti - ultimativna tema

Uzeo danas novih 16 svjećica, V8 a 16 komada (twin spark). Ove trenutne svjećice na benzinu nemaju problema, ali za plin su oslabile. Još da ih je sutra zamijeniti. Htio sam druge fotke staviti, ali kad uploader neda 4K jer su preko 5MB, a neda mi se sad konvertirati

Potrošnja zasad 14.5/100km zadnjih 500km, ali dosta je gaženja tu bila u 1-2 do blokade zbog zvuka. Inače danas odvozio normalno, onakon 20% preko limita cijelo vrijeme taman ispod kazni kako i vozim i bila potrošnja oko 12L tak da je ok. Vjerujem da kad se stave i nove svjećice da će biti još bolje,ali i ovako zadovoljan. Baš me oduševila mečka za ovo malo što imam.

14 godina
Auti - ultimativna tema

A ovo 42 je prosječna brzina? Da si u centru Zg sa prosjekom 15 trošio bi ti 25 litri. :D

13 godina
DiRT kaže...

A ovo 42 je prosječna brzina? Da si u centru Zg sa prosjekom 15 trošio bi ti 25 litri. :D

Da,jer je dosta bilo stajanja na mjestu i slušanja zvuka  kad netko dođe,pa onda pada prosječna dosta. Ali znam da je prava prosječna mojom standarnom vožnjom oko 55km/h (toliko je bilo na 630i zadnjih 3000km). 

Evo jučer sam odvozio točno 100km sa 12L potrošnjom (Do VT je bila 11.2 za 50km , 4 ljudi u autu, klima upaljena) sa nekih 20% standard većom brzinom i malo zezancije prva-druga u centru čisto zbog dubine V8-ice.

Slika je na 12.5 za 74km, kažem na kraju za 100km 12L. S tim da je to moja vožnja. Kad stari to vozi to bude i niže,jer čovjek stvarno svaka čast vozi sve po propisu.

S obzirom da ima plin, vozim se dosta dosta jeftinije nego na 630i. Tamo je zadnjih 3000km bila 10.5 i nek je prosječna cijena goriva bila 10kn zadnjih godinu dana to ispadne 105kn/100km, dok se vamo vamo vozim 50-60kn/100km ovisno tko i kako vozi

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2019 8:50 (sstrmi).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Louder than your girlfriend last night 

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina

jbg, ja volim te smiješne stickere. Na prošlog sam nalijepio +5hp sticker i batmana. Na ovog ove dvije na stakla odozada 

6 godina

taj mercedes ima 300njak konja ?

impresivna je potrosnja plina, tj usteda na gorivu jer ovako ispada kao da vozis nekakav 1.4 16v benzinac :D

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ma, ak meca ima plin onda te boli za potrošnju i da troši 30L ispada da troši 15 na bengi, a ne štediš ga.

6 godina

nakon koliko km se pali plin? vjv kada se auto ugrije?

a zimi mu treba jos duze da se upali?

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ovisi kakav je stavljen, al trebalo bi od 30-40°C, bolje što niže, meni se na 40 cca, znači da je veća potrošnja benge pogotovo po zimi, al dobro još su druge stvari neispravne nikak da se riješe pa onda je još veća potrošnja, al ak je sve ispravno i ak se benzinci brzo zagrijavaju, može neki auto po ljeti i palit na plin, dok nekima treba nekoliko stotina metara do 1km, po zimi 1-2km, al opet kažem sve ovisi kakav je sustav i koji je auto, dal ima zaštitni poklopac dolje ispod motora itd...

13 godina
aloevera13 kaže...

taj mercedes ima 300njak konja ?

impresivna je potrosnja plina, tj usteda na gorivu jer ovako ispada kao da vozis nekakav 1.4 16v benzinac :D

306ks , ovo je noviji 7G mjenjač pa ima i do toga naspram starog 5 brzinskog. Vamo je dobro pokriven raspon. Pa da, velika ušteda na gorivu. Ovo je prvi auto da imam s plinom,i moram reci da je to dobra stvar

DiRT kaže...

Ma, ak meca ima plin onda te boli za potrošnju i da troši 30L ispada da troši 15 na bengi, a ne štediš ga.

Tako nekako

aloevera13 kaže...

nakon koliko km se pali plin? vjv kada se auto ugrije?

a zimi mu treba jos duze da se upali?

Uključeno mi je automatsko paljenje nakon 40s,ali pošto je ovo 5.0 V8 to nakon 40s ima doslovce već solidnu temp. Jučer sam odvozio cca 2,2km do doktorice i bio na 90 stupnjeva (radnoj).

Ako logučno isključim automatsko paljenje plina na prekidač,onda mogu sam birati. Tako cu za zimu ostaviti, ili otici poštelati mapu plina pred zimu da pali sam tek na 60-70 stupnjeva.Iako sam dobio savjez,da je po minusu bolje isključiti automatsko paljenje i ne paliti plin opcenito na relacije do 5km - znači za minus pričamo. Tak da cu se i držati toga

DiRT kaže...

Ovisi kakav je stavljen, al trebalo bi od 30-40°C, bolje što niže, meni se na 40 cca, znači da je veća potrošnja benge pogotovo po zimi, al dobro još su druge stvari neispravne nikak da se riješe pa onda je još veća potrošnja, al ak je sve ispravno i ak se benzinci brzo zagrijavaju, može neki auto po ljeti i palit na plin, dok nekima treba nekoliko stotina metara do 1km, po zimi 1-2km, al opet kažem sve ovisi kakav je sustav i koji je auto, dal ima zaštitni poklopac dolje ispod motora itd...

Ma ovo se dost brzo grije

16 godina
Auti - ultimativna tema

90 stupnjeva vode NIJE radna temperatura motora nakon 2km jer se za 2km ulje u motoru još nije zagrijalo. Tek kad se ulje zagrije, onda se može reć da je motor na radnoj temperaturi, mjerit radnu temp. kazaljkom za vodu je stupidno.

13 godina
jopis kaže...

90 stupnjeva vode NIJE radna temperatura motora nakon 2km jer se za 2km ulje u motoru još nije zagrijalo. Tek kad se ulje zagrije, onda se može reć da je motor na radnoj temperaturi, mjerit radnu temp. kazaljkom za vodu je stupidno.

A znam da,bmw je imao za prikaz temp ulja a vode, dok vamo imam za vodu a nemam za ulje

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ulje dode na radnu temperaturu nakon vode nekih 15 min kasnije najcesce. 

13 godina

Samo pazi na održavanje plina , nebi vjerovao kakvog smeća bude u filteru tekuće faze . A ako budeš imao problema predlažem ti dečka iz Ernestinova , slagao je par takvih meca na plin i sličnih egzotika pa ima iskustva . 

12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Malo offtopic, ali mislim da bi ljudi u ovoj temi imali iskustva s ovime.

Asfaltiranje dvorišta, tražio sam ponude od 3 tvrtke samo mi je jedna dala 125kn/m2 5cm debljine, ali moram sve pripreme sam napravit, znači rubljaci i podloga od 40 cm i poravnat. Jel to fer cijena? Imam nekih 260m2 ispadne me 33000 kn.

17 godina
ZooZ kaže...

Malo offtopic, ali mislim da bi ljudi u ovoj temi imali iskustva s ovime.

Asfaltiranje dvorišta, tražio sam ponude od 3 tvrtke samo mi je jedna dala 125kn/m2 5cm debljine, ali moram sve pripreme sam napravit, znači rubljaci i podloga od 40 cm i poravnat. Jel to fer cijena? Imam nekih 260m2 ispadne me 33000 kn.

u zagorju ti je oko 100kn m2 ako sam pripremas podlogu...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice