Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.543
|
čitano: 17.286.693
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
DuMe kaže...
sstrmi kaže...

https://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-159-3.2-jts-v6-4x4-oglas-23377728

NIsam dosad ni gledao alfu,ali ovaj je auto stvarno prelijep.

MatijaZG šta kažeš na ovaj motor u njemu i općenito za ovaj model?

Baš mi se dopao na prvu ovaj model

Za tu lovu ja bi prije ovo uzeo

https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-5-525xd-lci-m-paket-oglas-22349135

Da vi znate kakav Citroen se za tu lovu moze naci, ne bi druge ni gledali...

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Vozio DSG i fora je kada ga gaziš, inače baš i ne. Vozio robotizirani ručni i sranje je. Vozio pravi automatik i super je u ogromnom dizelu za lagodnu vožnju.

Za krstaricu TC automatik, za jednog sportaša ručni, za jednog dual clutch.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Da vi znate kakav Citroen se za tu lovu moze naci, ne bi druge ni gledali...

A tek kako ružan japanski dizajn, uff...

17 godina
Auti - ultimativna tema

U subotu prodao KTM-a i onda za pol sata quada. Jucer narucio novog, danas ga dofural. 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema
  • Imate li kakva iskustva s ovim mjenjačem? Zanima me pouzdanost ovih mjenjača nakon 200tkm.

16 godina
neaktivan
DuMe kaže...
  • Imate li kakva iskustva s ovim mjenjačem? Zanima me pouzdanost ovih mjenjača nakon 200tkm.

Kako mi možemo znat koji je to mjenjač po slici. Koji je auto u pitanju. Ovo može bit neki iz palete ZF-a a može bit i Aisin kao u volvu.

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

BMW je to, ZF 8HP. Sačekaj Matiju, on je njih doktorira :D

16 godina
neaktivan

Taj zf 8hp se ugrađuje i u alfe to je klasični automatik. Samo redovna promjena ulja svakih 150k i može trajat beskonačno.

12 godina
Auti - ultimativna tema

To je unutrašnjost BMWa X1 E84. Mjenjač je ZF 8HP, dakle 8 brzinski. Brz, uglađen. Najbolje ga održavati u ovlaštenom.

Automatski mjenjači u BMWima su realno među najkvalitetnijima. Automatika u E39 je vrh što se tiče pouzdanosti. U E60 je bio mrvicu osjetljivi. Nema tu puno filozofije. Poštovati servisni interval i radit će jako dugo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.1.2018 23:16 (MatijaZG).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Mislim na taj mjenjac u e60 modelu,planiram nesto upiknit iz dojclanda pa planiram o takvom mjenjacu. Nesto do 150 tkm,525 ili 530d,zadnja linija tog modela(mislim da je 2008 ili 2009).

Auto mi jako lijepo izgleda,a nađe ih se za 12,13 tisuca eura

14 godina
Lord_Marko kaže...

U subotu prodao KTM-a i onda za pol sata quada. Jucer narucio novog, danas ga dofural. 

Što si imao? 525?

Ubi bene, ibi patria.
14 godina
DuMe kaže...

Mislim na taj mjenjac u e60 modelu,planiram nesto upiknit iz dojclanda pa planiram o takvom mjenjacu. Nesto do 150 tkm,525 ili 530d,zadnja linija tog modela(mislim da je 2008 ili 2009).

Auto mi jako lijepo izgleda,a nađe ih se za 12,13 tisuca eura

Zbilja mislis da ces nac nesto sa stvarno tako malom kilometrazom? Tko uzima limuzinu te klase da radi 15ak tkm godisnje?

17 godina
gamer34 kaže...

Zbilja mislis da ces nac nesto sa stvarno tako malom kilometrazom? Tko uzima limuzinu te klase da radi 15ak tkm godisnje?

Slažem se s tobom, takvi auti kad su bili novi radili su po 40.000-100.000 godišnje

15 godina
neaktivan
MusicWoman kaže...
chutac kaže...
MusicWoman kaže...

Jos kada te "priljepi" za sjedalo...  

Ima automatik prednosti, ali ja ih ne volim...

Je, skroz je drukčiji osjećaj vožnje, makar je i auto slabiji 

Ja bih izabrao automatik prije ručnog ako uzimam nešto za putovanje, tipa E klasu i sl. ili ako uzimam auto za stazu i zavoje, onda bih uzeo dual clutch, ali samo ako već imam jednog sa ručnim.

Htio bih imati dual clutch, ali bih rađe htio ručni :)

Ja niti u tom slucaju ne bih uzela automatik, koliko god bilo komotnije, nekako bi mi bilo dosadno i uspavljujuce... 

Ljudi nisu ni svjesni koliko im automatik nedostaje dok ga jednom ne probaju voziti. Za samog sebe nebi nikad rekao u životu da ću napisati ovu rečenicu, dok se nisam provozao u njemu. Imam DSG + F1 na volanu. I dok sam nakon mjesec dana ponovo sjeo u manual auto, upravo ti dosadi to našaltavanje gore-dolje po brzinama. Netko ispred tebe uspori, ajd šaltaj iz pete u cetvrtu. Ubrzas malo, pa opet u petu. Dolazi zavoj, opet šaltaj niža. Dok sa automatikom skroz zaboraviš na to i samo slušaš kako sam odrađuje posao. Da ne govorim o lakoći kretanja u bilo kojem brijegu i na skliskim površinama uz autohold. Vožnja autoputom sa aktivnim tempomatom, milina. Kad budem mjenjao auto, vjerujem da 99% da ću tražiti automatik i da se više nikad ne vraćam na manual. A zapravo mi je patnja za električnim autom, dok budem u mogućnosti. Ali ne ove zujalice - hibride, nego ozbiljniji u kategoriji poput tesle.

8 godina
protjeran
MusicWoman kaže...

Ja niti u tom slucaju ne bih uzela automatik, koliko god bilo komotnije, nekako bi mi bilo dosadno i uspavljujuce... 

Komocija se osjeti, osobito po gradu, gdje je gust promet, ili na duge staze na autocesti.

Nije uspavljujuc, jer i dalje ti manualno "saltas", ali sa papucicom. Dodas gas, na trenutak oduzmes,

i osjetis kako motor ide u visu brzinu. Meni je iskustvo sa automatskim mjenjacem veoma komotno,

osobito u kamionu, gdje zapnes na autocesti, pa kreni-stani 1000x u sat vremena, od 30 do 80 km/h.

Trosis mrvicu vise na automatiku, ali i to "poravnas" kad uhvatis osjecaj za optimiziranu voznju.

Primjerice, po gradu ne trosim skoro nista, jer vozim elektricni motor do 45km/h (hibrid Yaris),

ali isto tako sam ga dobio i da "glajda" na elektricni pogon i na 60km/h.

Naravno, sa jacim motorom bi taj automatski mjenjac dosao do jos vise izrazaja,

tko si ga moze priustiti.

17 godina

Kad sam bil mladi i naivan sam stalno prical kak nikad necu imat auto s automatikom, gust mi je mijenjat brzine. Nakon desetak godina voznje na posao i dva sata u autu dnevno te pola milijuna kilometara kasnije, fuck manual! Kupili smo automatika i vise nikad ne budem kupil auto bez automatika. Sljedece kaj planiram je automatik sa pogonom na sva cetiri kotaca.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.1.2018 8:27 (NEW_MAN).
15 godina

Ista stvar kod mene, pričal sam samo manual je manual. Sad dok radim 50 km dnevno pa po gradu zajebancija prva druga pa repeat x puta i onda gledam starog u Mercedesu kak s automatikom ''ljenčari'' a sve ide glatko ko san, rekoh i ja bih to  A on nekad pričao ko ja i ti sad, kupio automatika 2010. i od onda samo oni dolaze u obzir. Čini se da većini kod automatika vrijedi ona: neću s konja na magarca.

16 godina
Da on bi mogao imati problema sa policijom u Zagrebu ako stavim opruge 3-3.5 cm niže od tvorničkih ?
Originalni amortizeri,upisane 17" felge i gume samo radi amortizera,ostalo neupadljivo...
12 godina
doky01akablava kaže...
Da on bi mogao imati problema sa policijom u Zagrebu ako stavim opruge 3-3.5 cm niže od tvorničkih ?
Originalni amortizeri,upisane 17" felge i gume samo radi amortizera,ostalo neupadljivo...

Teško je odgovoriti na to pitanje. Teoretski ako prolaziš traku na tehničkom, ne bi trebao imati problema. Ja sam na svim autima imao Eibach Pro Kit, dakle -3/-3,5 i nikad me niti na tehničkom nisu zafrkavali. Samo na jednoj 156 sam imao bilstein b14 gewinde i tamo sam morao uvaliti 200kn jer mi je prednji kraj strugao par puta na stanici. 

Činjenica je da su sada postali rigorozni i možeš češće naletiti na murju sa pokretnom stanicom. Ako nabavim alfu koju imam na piku, onda vjerojatno ide gore KW v1 i atest preko TUVa. Vlasnik kaže da su amortizeri još tvornički a auto ima 160.000km. Kad nabavim nove amortizere i Eibach, dođem približno na 6000kn što je cijena KW gewindi.

16 godina
Neodlucan sam haha,golf je sad neudoban,a na oprugama ću tražiti lagano bubrege na crnom tržištu :D

Meni su još org na 232 tkm,prigušenje prednjih i zadnjih na 80%,nadam se da je to oke i da ne moram mijenjati amortizere jos,stavio bi opruge radi držanja ceste i izgleda ...
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

I automatik i ručni imaju svoje prednosti.

Ja da imam E klasu, svakako bih htio automatik, ali da imam E klasu kupe sa nekim lijepim benzincem, svakako bih htio ručni mjenjač.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Rekao mi je frend za nekih 19% poreza da ti njemacka vrati nakon sto kupis auto iz auto salona, platos sve pa ti nakon 2-3 tjedna vrate tih 19%..  jel zna netko sta vise o tome?

http://trakt.tv/user/MjezZza
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.1.2018 12:31 (maxy0).
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

ja sam kupio auto u hr, i napravio bebu, pa su mi zeni dali keku eura...isto nije losh deal...

16 godina
neaktivan
chutac kaže...

I automatik i ručni imaju svoje prednosti.

Ja da imam E klasu, svakako bih htio automatik, ali da imam E klasu kupe sa nekim lijepim benzincem, svakako bih htio ručni mjenjač.

E nećeš razbojniče , samo "osnovni" E200 benzinac možeš dobit sa ručnim mjenjačem, svi ostali serijski dolaze sa 9G automatikom.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Jedini rucni mjenjac koji vrijedi spomena uz danasnje automatike

Di2 & EPS FTW!
15 godina
neaktivan

Zaboravio si na Porsche i Corvette sa 7 ručnih brzina, sve stare gated mjenjače, Spyker c8 i vjerojatno još hrpu kojih se ne mogu sjetiti.

Da, mjenjač u fićeku je lijep, ali da je jedini vrijedan? hahaha

15 godina
chutac kaže...

Zaboravio si na Porsche i Corvette sa 7 ručnih brzina, sve stare gated mjenjače, Spyker c8 i vjerojatno još hrpu kojih se ne mogu sjetiti.

Da, mjenjač u fićeku je lijep, ali da je jedini vrijedan? hahaha

"Fićek" ima jedini takav mjenjac na svijetu da je road legal atm(tj. upitno je jer u nekim zemljama ne moze proci tehnicki navodno)... I sama cijena je relativno paprena(cca 8k €)

btw. guglaj Biposto Dog Ring gearbox

Di2 & EPS FTW!
15 godina
neaktivan

Da, fora stvar i htio bih probati, ali po čemu je to "jedini mjenjač koji vrijedi uz današnje automatike"?

Niti su današnji automatici bolji od svega ostaloga, niti je to. Samo je drukčiji.

15 godina
chutac kaže...

Da, fora stvar i htio bih probati, ali po čemu je to "jedini mjenjač koji vrijedi uz današnje automatike"?

Niti su današnji automatici bolji od svega ostaloga, niti je to. Samo je drukčiji.

Vrlo jednostavno. Glavni adut obicnog "manualca" je osjecaj voznje (sportske), uz to jedino moze biti i jeftiniji popravak. Tako da ako gledam da uzivam u voznji onda gledam sto je najzanimljivije na trzistu od toga, a to je trenutno taj mjenjac, sutra mozda bude neki drugi, ali ovo je jedino vrijedno spomena jer nesto zanimljivije od rucnih mjenjaca, a opet nije automatik.

Automatici imaju adut da su svestrani, grad, otvorena cesta, autoput... potrosnja im je skoro ista kao i manualcima, a CO2 je neki put i 10% manji na automatiku sto recimo kod nekih auta znaci i nizi uvoz...

ZF mjenjaci su uzitak za vozit i uz njega 95% vozaca nema potrebu za rucnim mjenjacima. 

Upoznao sam ljude koji su uzimali aute poput GTI-a, S3... i u pocetku im je zabavan rucni mjenjac bio, ali nakon godinu dana su zalili za automatikom, kao i nekolicina kolega u temi. 

Rucni mjenjac u nekoj maloj vikend masini, ali automatik (primarno ZF i kako koji DSG) u svemu ostalom.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ja očekujem mjenjač i u elektroničkim autima

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice