Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.547
|
čitano: 17.331.005
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Toni RAZOR kaže... 

odavno sam ja prestao gledat sta ce neko drugo rec i jel seljo tuning ili nije. ako mi se nesto svidja to i uradim. neda bog da neko od vas vidi moj auto jer ce me ubit hahaha cijeli je "seljo tuniran"  pitanje postavljeno u prvom postu i dalje stoji.. jer ja znam o autima koliko i o fizici.

Odavno si prestao gledat dal ce ti ljudi reci dal je seljo tuning, a imas vozacku malo vise od godinu dana max(ako si polozio odmah nakon 18) 

16 godina
chutac kaže...

Na obadva C4, kupio filter goriva, na niti jednom se ne mijenja, integriran u pumpu+sito.

Ako se da rastaviti zasto ne promjeniti, te price o ne mjenjaju vjerojatno misle da ce nakon 200tkm se filter zacepit a motor ionak riknut? Koja im je to logika.

A ako se neda rastaviti onda su stvarno kreteni ti koji su radili taj auto...

Vjerojatno si gledao chris fix video kako izgleda filter nakon 300k milja?

Evo pogledaj.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
8 godina
protjeran
ivanoile kaže...
Čitatelj kaže...

Sigurno zelis CVT?

Da, zelim benzinca sa automatskim mjenjacem. Na webu pise da je CVT, na sluzbenoj ponudi ga oznacavaju VTT,

uglavnom sam ponudu za automobil dobio, 19.500€ sa nesto bonus dodatne opreme i Carbon spoiler umjesto obicni crveni.

Uglavnom je to benzinski motor 111ks / 6 brzina sa automatskim mjenjacem.

U zivotu sam prosao automobile bez servo volana i mjenjaca koji su bili katastrofa,

pa sve do automatskih mjenjaca. I mogu reci da mi je automatski mjenjac na PKW-u i LKW-u savrseno iskustvo.

Tako da tempomat, automatski mjenjac, i lagano uzivancija.

14 godina

Nadam se samo da nije 1.0 ili manje taj motor

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
14 godina
Čitatelj kaže...
SX4, Megane, i30, sa takvom opremom kostaju preko 28.000€.

U hr su automobili jeftiniji, manji su porezi na sve i svasta. Isti Yaris u Hr kosta 28.000kn manje, dakle 3500€ nize samo tako.

Ma hebes opremu, vozis 90ak km autoceste dnevno, osobno za to nebi gledao napucani B-segment, nego slabije opremljen C segment.

Osobno bih gledao Citroen C4 jer je model na zalasku pa su cijene nesto nize, a provjeren je i za putovanja dusu dao jer je udoban i dosta dobro izoliran. Koliko sam vidio sa 1.6 HDi motorom od 100ks starta na 19k eura i imas jos opreme za naklikat za soma eura.

EDIT: Nisam vidio drugu stranicu, da trazis benzinca sa automatskim mijenjacem, al u tom slucaju bi moj izbor bio isti samo s 1.6 turbo benzincem od 130ks i 6 stupanjskim pravim automatikom, a ne CVT-om.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 20:01 (gamer34).
12 godina
neaktivan
imam fulda kristall montero hp3 gume na 2.5 bara (preporuceno 2.3) ali i dalje mi auto pri vecoj brzini ili naglom startu proklizava u zavoju..dal je do guma ili tlaka? prije sam vozil na 3 bara i bilo je bolje ali cujem da se guma brze trosi i unistava
12 godina
neaktivan
edit

ulje ima miris po gorivu. dal je stetno ili da nastavim voziti? dnevno ugl radim oko 30+-km (15 do posla i 15 natrag)..citam po netu da ulje moze imati miris po gorivu zbog kratkih relacija i ne zagrijanog motora..
14 godina
Auti - ultimativna tema

Guma treba biti napuhana na onoliko bara koliko pise na autu, na vecim pritiscima gubi kontakt sa podlogom i lose drzi cestu jer je samo sredisnji dio gume u kontaktu sa podlogom. Miris benzina u ulju je normalan ako se vozi po gradu ili ako je turbo, ako je motor sa dosta km moguce da malo goriva dolazi u kontakt sa uljem kroz uljne prestene ili da smjesa ima previse benzina.

15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
chutac kaže...

Na obadva C4, kupio filter goriva, na niti jednom se ne mijenja, integriran u pumpu+sito.

Ako se da rastaviti zasto ne promjeniti, te price o ne mjenjaju vjerojatno misle da ce nakon 200tkm se filter zacepit a motor ionak riknut? Koja im je to logika.

A ako se neda rastaviti onda su stvarno kreteni ti koji su radili taj auto...

Vjerojatno si gledao chris fix video kako izgleda filter nakon 300k milja?

Evo pogledaj.

Ima dva sita, jedno na ulazu u rezervar i jedno na izlazu pumpe goriva. Ne znam jel uopće filtera ima.

gamer34 kaže...

Ma hebes opremu, vozis 90ak km autoceste dnevno, osobno za to nebi gledao napucani B-segment, nego slabije opremljen C segment.

Osobno bih gledao Citroen C4 jer je model na zalasku pa su cijene nesto nize, a provjeren je i za putovanja dusu dao jer je udoban i dosta dobro izoliran. Koliko sam vidio sa 1.6 HDi motorom od 100ks starta na 19k eura i imas jos opreme za naklikat za soma eura.

EDIT: Nisam vidio drugu stranicu, da trazis benzinca sa automatskim mijenjacem, al u tom slucaju bi moj izbor bio isti samo s 1.6 turbo benzincem od 130ks i 6 stupanjskim pravim automatikom, a ne CVT-om.

Ne postoji 1.6 turbo u c4 sa 130 konja. Ima 1.6 sa 156, to je THP i ima 1.2 sa 130, to je PureTech.

Moja preporuka je 1.4/1.6 VTi radi male potrošnje i mojih 105 tisuća bez kvara.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
11 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...
Toni RAZOR kaže... 

odavno sam ja prestao gledat sta ce neko drugo rec i jel seljo tuning ili nije. ako mi se nesto svidja to i uradim. neda bog da neko od vas vidi moj auto jer ce me ubit hahaha cijeli je "seljo tuniran"  pitanje postavljeno u prvom postu i dalje stoji.. jer ja znam o autima koliko i o fizici.

Odavno si prestao gledat dal ce ti ljudi reci dal je seljo tuning, a imas vozacku malo vise od godinu dana max(ako si polozio odmah nakon 18) 

ne odnosi se samo na auta...i da polozio sam nedugo nakon sto sam napunio 18 god.. a iman 19 god. vec neko vrijeme 

RAMPAGE
12 godina
sstrmi kaže...

Ma meni je problem što kod nas rijetko tko ima neku poštenu opremu,napiše ful oprema.Ono niki k nema,a ako kupujem već ovakav auto onda ću ga imati barem 5 godina pa bi htio i dobru opremu,tj bitno da ima kožna sjedala i putno računalo ostalo manje više

Nađu se kod nas opremljeni primjerci. Što ti točno znači putno računalo? Klasično putno računalo ima praktički svaki auto od početka 2000ih. Trenutno vozim E46, ali nadam se da ću uskoro tražiti jedan E92. To što je meni za taj auto must have je šestak. velika navigacija, M paket, kožna električna i grijana sjedala, šiber, bixenon, bluetooth, USB i harman/kardon. Sve ostalo je poželjno ali te su mi stavke najbitnije. Naravno, poželjan je i automatski mjenjač. Što god netko rekao, za 3.0 diesel motor sa skoro 250ks najbolji odabir je automatik.

14 godina
Auti - ultimativna tema

VTI voli popiti ulja.  

15 godina
neaktivan

Voli, ali kako kome. Moj popije litru na 10 tisuća i to je neki prosjek, no postoje ekstremi koji piju litru na 2-3 tisuće. Takvi ili imaju kvar ili nisu dobro "uvoženi" prvih par tisuća km ili ih se vozi penzionerski da nikada ne vide više od 3000 km ili nisu održavani.
To je motor koji te super služi ako ga voziš kako treba(zagrijavanje, gašenje s odgodom), voziš kroz sve scenarije stalno i redovno održavaš.

Da, poprilično je razmažen, ali trud vrati potrošnjom.

VTS ima problem sa podizačima ventila, poznati BMW-ov klik. Kada ga se vozi kako mu dolikuje(sportski) i po otvorenoj/autocesti, dobar je, ali nakon 50 km gradske, kreće kliktanje. I tako u krug.

Primjer zvuka:

16 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...

Nađu se kod nas opremljeni primjerci. Što ti točno znači putno računalo? Klasično putno računalo ima praktički svaki auto od početka 2000ih. Trenutno vozim E46, ali nadam se da ću uskoro tražiti jedan E92. To što je meni za taj auto must have je šestak. velika navigacija, M paket, kožna električna i grijana sjedala, šiber, bixenon, bluetooth, USB i harman/kardon. Sve ostalo je poželjno ali te su mi stavke najbitnije. Naravno, poželjan je i automatski mjenjač. Što god netko rekao, za 3.0 diesel motor sa skoro 250ks najbolji odabir je automatik.

još kad je taj automatik provjereni ZF nema brige. Ja ciljam neki F30 318/320d automatik. Privlači me kruzanje na 2k rpm na autocesti, probat ću utopit svog passata dok još mogu nešto dobit za njega, a onda pravac Deutschland.

14 godina
MatijaZG kaže...

Ne valja ručni mjenjač ili je automatski toliko puno bolji.Mislim kod dizela i može automatski,ali za benzinca bih htio radije ručni

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
12 godina
sstrmi kaže...

Ne valja ručni mjenjač ili je automatski toliko puno bolji.Mislim kod dizela i može automatski,ali za benzinca bih htio radije ručni

Ma naravno da valja mehanički ali vožnja tako jakog diesela ne može biti nikako uglađena ručnim, kao što možes sa automatikom. Benzinac je druga stvar, iako i u tom slučaju, ja bih odabrao automatik. Mehanički bih gledao isključivo za aute poput Z4 i slično.

8 godina
protjeran
sstrmi kaže...

Nadam se samo da nije 1.0 ili manje taj motor

1.5l 111KS automatski benzinac.

gamer34 kaže...

C4 sam isto gledao, osobito Kaktus koji mi je simpatican, ali takodjer preskup, oprema nula bez da platis 30.000€.

Toyota nema takav motor u ponudi, 1.6k turbo benzinac. Eventualno neki drugi auto s tim motorom, a da ne kosta 50% vise od Yarisa?

16 godina
sstrmi kaže...

BMW - evo koliko bi ovakav jedan na njušci bio,barem jedno 12-13k.A vamo je 8k,s tim da se to može i spustiti,ali nema veze.I davanja su svega 2k € za ovaj auto

"Samo" 200 tisuća kilometara, a sicevi k'o da su seoski bicikl, ispucani, zgužvana koža, oblik bočne potpore vozačevog sica na lijevoj strani izvijen polako.   Bježi od ovakvih automobila, ulišpanih do bola. Navlakuša samo takva. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 22:50 (WackyZG).
15 godina
neaktivan

Koji ti je cjenovni rang?
C3, automatik, 110 konja, sve poklikano(koža, dash cam, navigacija, grijanje sjedala, ...), 20 tisuća €.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Osobno nikada nebi dao 10k+ eura za auto sa 200k+ km. Da kupujem nešto za 2-3k eura ili nešto čisto za gušt, nebi mi bilo toliko bitno, ali dati preko 10k eura za tu kilometražu, nebi hvala.

Još kad vidim po oglasima one likove što traže sulude cifre za aute sa 350k km, pitam se tko to kupuje.

Što se tiče automatika, ja se nebi bunio. Ukoliko je provjeren i brz, izabrao bi ga ispred šaltunga. Pogotovo kod novih, jačih auta. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
16 godina
chutac kaže...

C3, automatik, 110 konja, sve poklikano(koža, dash cam, navigacija, grijanje sjedala, ...), 20 tisuća €.

Ti se stvarno trudis i ove godine biti Citroen salesman of the year 

15 godina
neaktivan

Rekao je da je gledao c4 i kaktusa, ali su mu skupi s obzirom na opremu. Ako uzima malu Toyotu, zašto ne mali Citroen, kad je već dva modela gledao.

I da, trebao bi mi Citroen neku maržu isplaćivati 

16 godina
chutac kaže...

I da, trebao bi mi Citroen neku maržu isplaćivati 

Nemaju oni tih para, pa ti pokrivas cetvrtinu europe 

15 godina
chutac kaže...

Usporedit Toyotu s Citroenom, za istu cijenu

Di2 & EPS FTW!
14 godina
chutac kaže...

Ne postoji 1.6 turbo u c4 sa 130 konja. Ima 1.6 sa 156, to je THP i ima 1.2 sa 130, to je PureTech.

Moja preporuka je 1.4/1.6 VTi radi male potrošnje i mojih 105 tisuća bez kvara.

Istina, 130ks je 1.2 puretech.

Osobno vti nebi gledao, ne znam kome treba takav "problematican" motor.

Čitatelj kaže...

C4 sam isto gledao, osobito Kaktus koji mi je simpatican, ali takodjer preskup, oprema nula bez da platis 30.000€.

Toyota nema takav motor u ponudi, 1.6k turbo benzinac. Eventualno neki drugi auto s tim motorom, a da ne kosta 50% vise od Yarisa?

Ajde malo zastani i pogledaj svu tu opremu koju uzimas, koliko toga ces redovito koristit i realno ti je potrebno.

Ja se osobno stvarno ne lozim previse na opremu, a pogotovo ne u tvom slucaju gdje radis puno km na autocesti i vise ti znaci udobnost i dobra zvucna izolacija nego koje kakvi relativno beskorisni gadeti. 

15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Usporedit Toyotu s Citroenom, za istu cijenu

Treba i Japancima pružiti šansu.

gamer34 kaže...

14 godina
chutac kaže...
gamer34 kaže...

Ti si posebna biljka. 

Inace koliko vidim vti se ionako vise ne prodaje u C4.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Zamijenio ga je 1.2 puretech koji i nije neka sreća sa 3 cilindra u autu takve veličine, trebali su napraviti neki 1.4-1.5L motor sa 150ks da imaju i neke jače motore u ponudi po prihvatljivoj cijeni. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2018 1:02 (ivanzu).
15 godina
neaktivan

Mislim istina je da motor nije na glasu kao pouzdan, ali meni je dobar 

16 godina
gamer34 kaže...

Istina, 130ks je 1.2 puretech.

Zato ispred dodas jos v i dobis vvti koji je apsolutno savrsenstvo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice