Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.513.767
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
gocc01 kaže...

Mislim da imam pizdariju. 

Jučer sam kod vulkanizera koji mi je pjeskario i lakirao zimske felge zamjenio komplet kotače, imam zimski i ljetni set i ljetne smo potrpali u auto, reko budem ih opral i otpeljal u Vulkal na čuvanje. 

I sad u praoni obavim posao i mislim si kak sam ih dobro opral da se nece ni vidjet kaj pise kam ide koja felga i onda skuzim da mi nije ni oznacio. 

Kaj sad? I felge i gume su nove, u 5. mjesecu sam kupio sve novo i do sad napravio cca 5000km.

Vidi se koja je lijeva, a koja desna, a onda ih uparis na nacin da mjeris ripnu, nista strasno

15 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Kaj sad?

nikakav problem... kao prvo lako ćeš utvrditi koje su lijeve, a koje desne. a s obzirom da voziš mazdu 6 sa prednjim pogonom razlika potrošenosti gume bi već i nakon 5k km trebala biti vidljiva.

šublerom možeš na precizno izmjeriti koliko je koja guma potrošena i tako skužiti koje su prednje, a koje zadnje.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
11 godina
Auti - ultimativna tema

Onda ok, to mi mogu i u Vulkalu riješit pošto su mi ih oni i montirali i balansirali pa onda ću im napomenut sutra. 

Hvala.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
15 godina
Auti - ultimativna tema

pricate o cadi na turbobenzincima...niste vidjeli moj branik i sajba...nesto kao golf 2 d...a cadu skinuti sa boje je pothvat kakvog neznam ni dal oni svi razni detaileri bi mogli skinuti kako spada...

17 godina
nine kaže... 

ja iskreno mislim da ti je gaženje išlo u prilog po pitanju injektora  zamašnjak ti nije patio jer u glavnom voziš na otvorenom.

prisjeti se avanture sa focusom kaj si nedavno prepričavao? to je realnost rabljenog dizela.

injektori, turbina, zamašnjak je bilo sve ok. Ajde zamasnjak je kazal znakove umora. Ali kolko puta se s autom startalo, prevozil teret i naganjalo nije ni cudo.

avantura s focusom je ta da je to realno auto star skoro 10godina, iz uvoza i ima skoro 200tkm na satu. Realno nemam kaj cmizdrit. Ali vjerujem da sam taj auto kupio novi (kao cmaks) prica bi bila ista kao i s cmaksom. 

Mentalitet je takav da se auto s 200tkm tek razradil. Yeah right. Onda se cudis kad ti prdne dpf, zamasnjak, turbo i injektori. Realno je to izvožen auto. I pametan covjek koji ga se na vrijeme rijesio.

Da kupis novog dizela nemas o cemu razmisljat prvih 100-150tkm. A to je od 5-7g vožnje. A za to vrijeme skupis lovu za novi auto. I tako u krug. Tak to funkcionira vani. Al jbg nemamo mi financije tim tempom pa nam rikavaju auti. 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sam sad na oko 105t km, sad ga moram brzo prodati prije nego po racunici ispadne da mi se vise isplatilo uzeti dizela 

15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže... 

Da kupis novog dizela ...

znaš kak se kaže, da je babi muda  prosječna starost vozila u hr. je iznad 12 godina. samo taj podatak govori da velikoj većini ljudi u državi novi auto nije opcija.

mislim da te ne moram podsjećati na moje mišljenje da bi svi dizeli sa 200k+ km (često i manje) trebali već biti u preši za stari metal 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ne znam koja je logika uopce uzimati dizela za po gradu kao sto cesto vidam kada sada benzinci malo trose i nemaju filtere da se zacepe.

16 godina
ivanzu kaže...

Ne znam koja je logika uopce uzimati dizela za po gradu kao sto cesto vidam kada sada benzinci malo trose i nemaju filtere da se zacepe.

Nece se na dizelu nijedan filter zacepiti ako ga 2 put mjesecno propuses kako treba i dades priliku da obavi regeneraciju kako treba,a sto ljudi voze godinu dana po gradskim guzvama i kad krepa egr hladen vodom,dpf bude nepovratnoa zacepljen i aktuator turbine itd.,onda nastaje plac...

14 godina
Auti - ultimativna tema

I dalje nema logike kada kod benzinca ne moras nista od toga raditi, a uz to su i jeftiniji za kupiti vecinom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.11.2017 23:50 (ivanzu).
16 godina
ivanzu kaže...

I dalje nema logike kada kod benzinca ne moras nista od toga raditi, a uz to su i jeftiniji za kupiti vecinom.

Zna se zasto se dizel vozi,radi okretnog moment i potrosnje,od 1700 rpm vec mozes pretjecati bez brige dok kod benzinca ? 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Pod benzince mislim automatski na turbo GDI motore jer vise nemas u ponudi nigdje bez turba osim u mazde. Znaci voze se isto kao dizeli samo bez roktanja, potrosnja za 1L ,1.5L vise.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.11.2017 23:59 (ivanzu).
15 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
ivanzu kaže...

Zna se zasto se dizel vozi,radi okretnog moment i potrosnje,od 1700 rpm vec mozes pretjecati bez brige dok kod benzinca ? 

Znaci benzinac je nesiguran za pretjecanje jer ne razvija maksimalni moment na 1700 okretaja? 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
Auti - ultimativna tema

Dovoljno je pogledati OVO da se vidi da mlincek jede cekicara, pogotovo u medu-ubrzanju u petoj brzini.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Da i? Pa nebi kupio to trocilindarsko govno nema sanse. 1.6 tdi ce napraviti cca 300tkm uz dva,tri kvara a ovaj 1.0 motorcek to moze sanjati. Ja neznam koju ti potrebu imas stalno ocrnjavati dizele jer vozis benzinca,nije mi jasno.

isto kak je netko iznad izjavio da dizel nakon 200tkm treba u presu a benzinac je cvijece nakon 200tkm ne kuzim toliku zadrzost samo zato jer se vozi benzin ostalo ne valja.

kao sto sam rekao svaki ima svoje prednosti i mane i kak je lord marko rekao ak se kupi novi nemas brige cca 200-250tkm ak malo pazis.

evo moj primjer 1.6tdi u G7. 175tkm, ulje se mjenja svakih 10-12tkm,nikad ga ne stiscem dok ulje ne dode do 85 stupnjeva,ne mucim ga na malim okretajima a zadnjih 10 mjeseci imam svaki dan do posla 5km u jednom smjeru. Nista se jos nije zastopalo a da se dpf i zastopa pocisti se za male pare i terak dalje. Pricate tek toliko da pricate.... bez uvrede ikome 👍

PSN:Tomislav025
16 godina
doky01akablava kaže...
ivanzu kaže...

Ako neznas brzine mjenjati kupis automatika

15 godina
Auti - ultimativna tema

Trebam auto stavit na valjke ovih dana. Ima netko preporuku da nije skupo previse, okolica Rijeke ili cak Zagreb?

Di2 & EPS FTW!
17 godina
Auti - ultimativna tema
15 godina
Auti - ultimativna tema

91H vs 94V. 

17 godina
mystik kaže...

91H vs 94V. 

A sto je ovaj xl i fp?

Jel to vrijedi tolko vise?

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.11.2017 11:21 (andreas11).
15 godina
Auti - ultimativna tema

XL -xtra load, odnosno povećana nosivost. Uglavnom za dostavna vozila.

FP znači da ima zaštitu za rub felgi

91 H, 615kg nosivost i max brzina 210

94 V, 670kg nosivost i max brzina 240

Ovisno o autu, možda ti treba veći indeks nosivosti, odnosno 94 naspram 91, ali indeks brzine bi ti trebao biti dovoljan H.

16 godina
doky01akablava kaže...

Tko visoko leti, štedi gorivo.
15 godina
neaktivan
17 godina
chutac kaže...
 Za 585 uzmes Bridgestone LM001 i ne proklizes na prvoj kisi. 

link?

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

A zajebah se, mislio sam da tražiš 205/55/16.

Ali i dalje ne preporučam Savu. Ja sam ju htio uzeti, a odustao.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Eto ti te đavle

Slabo se vidi, kako sam prvu sliku opalio dok sam stajao, a drugu u vožnji (više sam se fokusirao na vožnju, nego na sliku, tako da je bad tajming...) al ova dva na nogostupu su se uspila bočno pogodit, slikano danas u podne...

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.11.2017 14:07 (1BIT).
16 godina
1BIT kaže...

A tek jucer... Zagrebacka kod konzuma ( izmedu antunovica i CC west )....

Polo navodno isao iz smjera preckog a motociklist iz smjera spanskog i nekako su se sudarili frontalna te motociklist odletio na pjesacku stazu... Navodno po komentarima na FB je poginuo ovaj na motoru i nedavno se ozenio... ybm ti zivot.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.11.2017 14:10 (Fake_Alert).
12 godina
protjeran
Fake_Alert kaže...
1BIT kaže...

Polo navodno isao iz smjera preckog a motociklist iz smjera spanskog i nekako su se sudarili frontalna te motociklist odletio na pjesacku stazu... Navodno po komentarima na FB je poginuo ovaj na motoru i nedavno se ozenio... ybm ti zivot.

Užas...ali malo crnog humora sasvim slučajno sa reklamom na prvoj slici ... ogromno VIDIMO SE!

https://www.youtube.com/user/ddokmanic
17 godina
Fake_Alert kaže...
1BIT kaže...

Prošao tamo..strava...

14 godina
Auti - ultimativna tema
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.11.2017 14:33 (ivanzu).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice