Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.547
|
čitano: 17.327.149
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

A kod mene na Kantridi već četiri godine bez potrebe za zimskima. 

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja stavio ljetne i nis se ne zalim :) 

Tihe, drze, auto na autocesti stabilniji nego sa zimskima. A ovdje u Rijeci ljeto :D

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Da se pohvalim, otišao jučer na tehnički, puntać 16-u godinu za redom prolazi bez 100Kn u pretnicu

Sve super, jedino sam dobio usmeni prigovor da mi ručna ne drži ravnomjerno na lijevom i desnom kotaću, mislim u granicama tolerancije je, ali kao nije kako bi trebalo biti, to je inaće nemoguće fino podesit kod fiata, tako da se neću sa tim opće zamarat, bitno mi je da drži kad ju potegnem...

Kako sam napravio novu prometnu, u policiji su mi krivo upisali dimenzije, kao osnovnu imam 195 50 R15, za nju inaće treba atest, sad dal mi ju priznaju il ne, nemam pojma, al ionako ju nemam namjeru stavljat, jer mi je onda preslab auto

Uglavnom zamolio sam ih da mi upišu osnovnu dimenziju sa kojom inaće auto dolazi iz tvornice, vele mi pa kao nebi oni to smjeli, to bi trebao ić na policiju da mi upišu, al ajde, napravit će iznimku i upisali mi 165 70 R14, to su mi trenutne zimske...

(veli mi lik ako se dogodi nesreća i nemaš upisanu dimenziju guma koju imaš na autu, jednim djelom te se može krivit u nesreći zbog toga, pa makar i ne bio kriv...)

Eko test odličan, gledam na leru mi je skoro pa premali, na granici minimuma

SLIKE

BTW: piše mi koeficjent kočena radne kočnice 72%, šta je taj koeficjent kad je auto novi 100%?

EDIT:

naletio na sliku

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 14:17 (1BIT).
17 godina
Auti - ultimativna tema
a ja svoga spremam za tehnicki pocetkom 4mjeseca hahah
OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Fap fap fap

Najveći seks kad se gazna površina gume oboji u neku svijetlu boju

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 20:40 (ja111).
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema

#just_rural_things 

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Vidim da je kolega par postova prije imao scenu na semaforu, pa da se nadovežem djelomično na idiote na cesti.. Šta je s ljudima i vožnjom ispod ograničenja? Nije problem ako netko ide 60 u zoni 70, to je sasvim okej, ali u zadnje vrijeme prečesto viđem slučajeve koji voze 50, pa čak i do 40km/h u zoni 70. Prije par sati idem kući i vidim u daljini neki peugeot SUV, nekako si mislim za zonu 70 prebrzo mu se približavam, a držim 70-75km/h stalno, da bi ustanovio da genijalac vozi 35+/-... Bilo bi sve super da se pomakne malo desno da ga se može zaobići, ali čovjek malo vijuga po cesti i stalno skače na kočnice, pa što reći onda?? Napokon se malo rasčistilo, ali vući se iza takvih par km i nije baš iskustvo koje miluje živce. Što je najbolje, čovjek mi odmahuje dok sam ga zaobilazio (malo sam sjeo na trubu, opravdano mislim). Poanta je, već ako traži neku ulicu ili određenu kuću, može makar stati sa strane i propustiti promet te provjeriti google maps ili nešto, a ne na ovaj način "ugrožavati" promet ako ćemo to tako nazvati.

[url=http://profile.xfire.com/lux21][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/lux21.png[/img][/url]
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Meni su gori oni kreteni puni sebe koji nabiju gas kad ih počneš preticati.

Najčešće su to balavci sa curama/društvom u "underpowered" autima, pa nije neki problem, ali kada si u suprotnoj traci, pretičeš nešto sa 250 konja i taj nabije gas, nije baš ugodno.

14 godina
Luxy2501 kaže...

Vidim da je kolega par postova prije imao scenu na semaforu, pa da se nadovežem djelomično na idiote na cesti.. Šta je s ljudima i vožnjom ispod ograničenja? Nije problem ako netko ide 60 u zoni 70, to je sasvim okej, ali u zadnje vrijeme prečesto viđem slučajeve koji voze 50, pa čak i do 40km/h u zoni 70. Prije par sati idem kući i vidim u daljini neki peugeot SUV, nekako si mislim za zonu 70 prebrzo mu se približavam, a držim 70-75km/h stalno, da bi ustanovio da genijalac vozi 35+/-... Bilo bi sve super da se pomakne malo desno da ga se može zaobići, ali čovjek malo vijuga po cesti i stalno skače na kočnice, pa što reći onda?? Napokon se malo rasčistilo, ali vući se iza takvih par km i nije baš iskustvo koje miluje živce. Što je najbolje, čovjek mi odmahuje dok sam ga zaobilazio (malo sam sjeo na trubu, opravdano mislim). Poanta je, već ako traži neku ulicu ili određenu kuću, može makar stati sa strane i propustiti promet te provjeriti google maps ili nešto, a ne na ovaj način "ugrožavati" promet ako ćemo to tako nazvati.

Ovo i mene zivcira uzasno u zadnje vrijeme, ali samo pokazuje koliko malo vozacke kulture vozaci imaju.

Uopce nije problem ako netko vozi ispod ogranicenja, al me uzasno zivcira kad to rade npr. po slavonskoj u lijevoj traci. Hoces vozit ispod ogranicenja? Super, al to radi u desnoj traci, a u lijevoj pusti ljude da voze kako hoce.

14 godina
chutac kaže...

Najčešće su to balavci sa curama/društvom u "underpowered" autima, pa nije neki problem, ali kada si u suprotnoj traci, pretičeš nešto sa 250 konja i taj nabije gas, nije baš ugodno.

Dizel power samo ahahaha

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 23:44 (ivanzu).
17 godina
Luxy2501 kaže...

Može biti da je to jedan od onih debila koji tipkaju po mobitelu za vrijeme vožnje.
Inače i mene takve situacije iznerviraju, pogotovo ako nemaš priliku za pretecicanje takve budale.

Primjer ''texter-a'' :

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.3.2017 0:56 (BORG).
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Mene zna smetati ako se npr na Slavonskoj trebam uključit i sad kolona auta se vozi po desnoj traci, a lijeva prazna, mogli su se prebacit taj komad ceste na lijevu traku i poslje se vrate u desnu (barem ja tako radim ako okolnosti dopuštaju), da se ljudi na ubrzanoj mogu normalno ubacit i onda ima još likova koji se voze 30 umjesto da ubrzaju na ubrzanoj traci...

Zadnji put je bila tako gužva i iznenadio me jedan lik u pugu 206, ostavio mi je malo više mijesta da se mogu ubacit (prikočio), zahvalio sam mu sa sva četiri žmigavca, jer inaće te nitko ne doživljava i dobiš želju ih najrađe bubnut, pogotovo kad se paralelno vozimo, a meni nestaje trake...

I ono propuštanje vozila je kod nas problem, najčešće su ljudi živčani i nitko ne propušta auto, a malo onih koji propuste, za tim jednim autom se ubace još dvoje/troje...

Idealno riješenje kod takvih sitluacija je tkz "zip zatvarač" ubacivanje, di se ubacuje jedan iz lijeve trake, jedan iz desene i tako naizmjenično, znači svako treba propustit jedno vozilo ispred sebe i u bočnoj traci samo jedan se smije ubacit, drugi čeka da ga propusti sljedeće vozilo...

Kad bi tako ljudi bili toleranti, u gradu u najvećoj gužvi bi se promet brže odvijao, jer bez obzira na gužvu, ljudi bi se ipak više kretali, nego stajali...

11 godina
chutac kaže...

Hahahah baš sam nedavno na takvog naletel u nekoj staroj BMW 3-ojki.. Al se frajer zajebo, nije znal da sam bil u 3. pa je mel priliku svjedoćiti kak zgleda od 70 do 140 za kojih 8-9 sek.

17 godina
Karlek_19 kaže...

nije znal da sam bil u 3. pa je mel priliku svjedoćiti kak zgleda od 70 do 140 za kojih 8-9 sek.

pa nije vrag da si konacno stisnul ecoboosta do crvenog? 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
11 godina
Auti - ultimativna tema

160 je crveno, ovo je malo prek 5 glavi bilo

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

160 u trećoj?
Meni je na 160 u četvrtoj, 125 u trećoj 

11 godina
Auti - ultimativna tema

Jepp, baci oko na youtube (ova od 100 i 125 konja imaju dosta duge brzine, 140 konja ima kraće, zbog drugog diferencijala..)

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

E, a na koliko ti je blokada?
Meni je na 6000 i jednom sam skoro došao do nje(displej se zacrvenio, pa sam šaltao )

12 godina
Luxy2501 kaže...

Ja sam imao scenu neki dan di sam se vozio iza neke starije zene gdje je ograničenje 80 a ona se vozila 60,i kad sam je odlucio prestizati ona odjednom krene na moju traku gdje prestizem i tako sam skoro zavrsio u grabi,trubio sam ko majmun dok se nije maknula.

I poslije kad sam je prestigo doslo mi je da se zaustavim ispred nje i pošteno je nagradim lijepim rijecima ali nisam

11 godina
chutac kaže...

E, a na koliko ti je blokada?
Meni je na 6000 i jednom sam skoro došao do nje(displej se zacrvenio, pa sam šaltao )

Nisam probal, na webu piše 6500, ali sam vidio nekoliko videa gde ide prek 6500, tak da stvarno nebih znal.

17 godina
chutac kaže...

Ne samo da nije ugodno već i zakonom zabranjeno

Ja bi radije ih nalupao bejbzol palicom...

17 godina
Auti - ultimativna tema
jebo me patak ak nem sad zmontiral ljetne gume...
14 godina
Auti - ultimativna tema

Da seosvrnema na ove tipkajuce vozace i spore babe...

Sto se tice goranicenja, po zakonu ne smije se voziti ispod pola od maximalne dopustene brzine ...znaci na brzoj cesti nesmjes ispod 55 (110 brza cesta)...

Sto se tice zivciranja usred spore babe ispred ... nema koristi od tog zivciranja(inace govori covjek koji je cekicem mahao babi kroz prozor nakon sta je ispred mene vozila 35 km/h  na cesti di je ogranicenje 90 km/h)

ali opet na kraju shvatis da nema koristi ..uvik ima nekakvih budaletina koje rade gluposti, ja radije pazim da sam ne napravim slicnu glupost... jer provociranje vozaca u prometu moze biti puuuuno opasnje od samo izazivanja manje prometne nesrece...
a dobra volja u prometu (primjer kad propustite nekoga da se uključi) itekako utječe na zadovoljstvo propustajuceg i propustenog vozaca te tako pridonosi kvaliteti sigurnosti u prometu...

I jos nesto ...vidim svi tu pisete o nekoj slavonskoj, pretpostavljam ZGB, a da tek znate kako je kod nas u Splitu ....
Zagreb je mila majka kako je kod nas ... zivio sam neko vrijeme u zgb i moram rec da je gore daleko visa kultura prometa nego kod nas ....

a inace žene u prometu msm da nema koristi komentirat ... one ipak sami promet drugacje shvacaju... kad je meni moja prija rekla pa sto da sam presla tri trake odjednom( nakon stučenog blatobrana)....

a za ove mlađahne što stiskaju kada ih preticem ... najradje bi im se zabio u auto kad to naprave ....

prije dok sam vozio 1.9cl(obicni dizel) 63ks uzbrdo ak se zaletim 100 ide i izdržat ce uz Klis al ako samo taknem kocnicu on pada i odma saltam nizu... i sad naravno idem u traku za pretjecanje a budala stisne gas i vozi paralelno sa mnom..i naravno iza mene se neko pojavi a ja mu smetam .i onda moram po kocnici...

zato sada nemam takvih problema sa 3.o tdi

Može
16 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

I jos nesto ...vidim svi tu pisete o nekoj slavonskoj, pretpostavljam ZGB, a da tek znate kako je kod nas u Splitu ....
Zagreb je mila majka kako je kod nas ... zivio sam neko vrijeme u zgb i moram rec da je gore daleko visa kultura prometa nego kod nas ....

Ma ako zanemarimo par budala u Zg-u, nije loše, samo je problem prenapućenosti, gužve su ogromne, semafori nisu sinkronizirani (osim zelenog vala), pa na jedno te istoj cesti staješ po tri/četiri puta i tu se ljudima tlak diže, pa i tolerancija jednih prema drugima pada, zna se dogodit da ćak ako si jedan od mirnijih vozaća i sad pustiš da ti se ubaci jedno vozilo, ovaj iza tebe se objesi za trubu ko majmun za bananu jer eto izgubio je punih 10sec vremena...

Zagreb ima samo jednu zaobilaznicu koja spaja istok sa zapadom (Od Škorpikove do Ivanje Reke) i prema broju stanovnika, to je premalo, negdje sam čitao, bilo je u planu od EU-fondova povuć neka sredstva i radila bi se još jedna zaobilaznica u podnožju Sljemena, bila bi izdignuta od samog grada, kako je brdovito, imala bi viadukte i tunele, nešto slićno kao što Rijeka ima A7 brzu cestu sa viaduktima i tunelima sa pogledom na Trsatsku gradinu, time bi se dalo brže doći sa istoka na zapad grada i smanjile bi se same gužve u gradu, al u ovoj državi uvijek negdje zapne, tako da je za sada sve na nacrtima stalo, imam ih negdje u pdf-u, možda ih nađem, pa stavim sliku plana...

A što se tiće Splita, već sam pisao prije, ja ne znam jesu ljudi daltonisti ili svi istom optićaru idu, pa im dioptrija ne valja, al kolko vidim, tamo se masovno kroz crveno prolazi...

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

znas zbog cega nema koristi - jer sluzbeno nitko nije poginia zbog tog kilavljenja i mobitela. a nije da nije bilo prilika...

konkretno, prije kakvih misec, misec ipo, spustam se put city-a, zenska na mobitelu iz suprotnog smjera vozi ravno u mene i auto isprid. obojica joj sviramo i naglo se vrati natrag u svoju traku. samo me zena sprijecila da ne odem za njom i porazbivam joj i mobitel i auto! 

s druge pak strane, nedavno zena s ditetom od tipa kojem sam proda svoj auto nije imala toliko srice, pa joj je u istoj takvoj situaciji mobitelasica odvalila cilu livu stranu i retrovizor jer jbga, mora visit na mobitelu. svaka druga osoba u splitu visi na mobitelu za volanom, visi i kilavi se! a panduri ne reagiraju kao da to nije njihov problem. za njih postoji brzina, i to je sve. 

sto se tice crvenih u st, uopce me ne cudi sto toliko ljudi prolazi. u splitu postoji crveni val i namjerno su semafori programirani da ides od semafora do semafora i moras stat... tek u trenutku kad sam bia zadnji na zutom sam iz semafora u semafor uspijeva nekako proc i to tako da se opet vuces po 30. ljudima je pun k...c jer je ocito da netko namjerno to radi sa semaforima. ono sto bi i dica isprogramirala za vukovarsku, velebitsku, poljicku i dom.rata, to ovim genijalcima ne da ne uspjeva, vec ocito rade suprotno, ciljano, namjerno. i normalno da je ljudima puna kapa... pa dodjes u zg, i odvezes s jednog kraja grada na drugi, s 50-60km/h i samo gledas kako se pred tobom pali zeleno i vidis da se ocito moze i zna... a onda u st krenes na semaforu, pristojno, mirno, i vidis da ti se pred ocima pali crveno... pa ko tu koga jebe? bolje bi bilo da kompletno pogase semafore... 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Primjetio sam da najvise plavuse u bijelim BMW 3 vise na mobitelu dok voze.

16 godina
neaktivan
wifi kaže...

pa dodjes u zg, i odvezes s jednog kraja grada na drugi, s 50-60km/h i samo gledas kako se pred tobom pali zeleno i vidis da se ocito moze i zna... a onda u st krenes na semaforu, pristojno, mirno, i vidis da ti se pred ocima pali crveno... pa ko tu koga jebe? bolje bi bilo da kompletno pogase semafore... 

Ma nije ni u Zg-u baš da se pale jedno za drugim, velim, to jedino zeleni val, ostale da bi prošao na zeleno, moraš bar 80 jurit da stigneš, kad su gužve, nema šanse, to je dosta izraženo na Zagrebačkoj aveniji, kod Vrbana/Španskog/Prećkog cesta sa tri trake u oba smjera, svaki semafor te zaustavi, po meni žešća glupost, ako cesta sa tri trake u oba smjera nema prednost od sporednih, onda kvragu i sve, a i glupo je to tam složeno, svakih 400m drugo naselje i svako naselje ima spoj na tu cestu i svaki spoj semafor, umjesto da je samo jedno naselje imalo spoj, pa da svi na taj spoj silaze i iz jednog naselja idu u drugo, ovako se svi zadržavaju na samoj aveniji i stvaraju se gužve, pogotovo za one koji idu prema Škorpikovoj...

A ovo za Split, ma pogasit semafore i samo kružne tokove pravit

Ionako se semafora nitko tam ne pridržava

BTW:

Našao sam slike vezano za drugu zaobilaznicu za Zagreb koja se planira podno Sljemena, evo SLIKE ak kog zanima, tu se vide viadukti, a di cesta prestaje su tuneli, tunela bi bilo najmanje 10...

17 godina
1BIT kaže...
wifi kaže...

pa dodjes u zg, i odvezes s jednog kraja grada na drugi, s 50-60km/h i samo gledas kako se pred tobom pali zeleno i vidis da se ocito moze i zna... a onda u st krenes na semaforu, pristojno, mirno, i vidis da ti se pred ocima pali crveno... pa ko tu koga jebe? bolje bi bilo da kompletno pogase semafore... 

Ma nije ni u Zg-u baš da se pale jedno za drugim, velim, to jedino zeleni val, ostale da bi prošao na zeleno, moraš bar 80 jurit da stigneš, kad su gužve, nema šanse, to je dosta izraženo na Zagrebačkoj aveniji, kod Vrbana/Španskog/Prećkog cesta sa tri trake u oba smjera, svaki semafor te zaustavi, po meni žešća glupost, ako cesta sa tri trake u oba smjera nema prednost od sporednih, onda kvragu i sve, a i glupo je to tam složeno, svakih 400m drugo naselje i svako naselje ima spoj na tu cestu i svaki spoj semafor, umjesto da je samo jedno naselje imalo spoj, pa da svi na taj spoj silaze i iz jednog naselja idu u drugo, ovako se svi zadržavaju na samoj aveniji i stvaraju se gužve, pogotovo za one koji idu prema Škorpikovoj...

BTW:

Našao sam slike vezano za drugu zaobilaznicu za Zagreb koja se planira podno Sljemena, evo SLIKE ak kog zanima, tu se vide viadukti, a di cesta prestaje su tuneli, tunela bi bilo najmanje 10...

ljubljanska je skroz ok kaj se tice semafora, sve ovisi o doba dana.

meni iz markusevca (dubrava-n.branirova-heinzelova-slavonska-ljubljanska) treba cca pola sata do jankomira ako je sve u redu s prometom (rano ujutro ili kasno navecer), stanem na 5-6 semafora kroz cijelu trasu.

znam programe na semaforu napamet, di usporit/dat gas u odnosu na stanje semafora kojeg vidis na 500m :D

kaj se tice sjeverne obilaznice, kolko su stare te slike? meni izgleda nevjerojatno da bi netko gradio cestu kroz gracane-bukovac-remete (prakticki ide kroz krematorij lol) sestinski dol, mikulici..

izgleda mi nemoguce da ide tom trasom. o cijeni za sve te vijadukte i tunele da ne pricam.

imas mozda slike vece rezolucije?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.3.2017 16:44 (nixass).
16 godina
1BIT kaže...
wifi kaže...

BTW:

Za zagrebacku se nemogu sloziti sa tobom. Tocno sam ju doktorirao. Vozim se iz smjera jankomir 60kmh i moram priznati u 80% slucajeva ce me svaki semafor docekati na zeleno i to ti mogu garantirati jer sam proslo i pretproslo ljeto mjesec dana svaki dan isao na drugi kraj grada i vozim brzinom od 60kmh te me vecinu slucajeva svi semafori docekaju na zeleno. Zanimljivo.zar ne .

Edit : ja sam se vozio po noci dakle od 21 sat gdje nije neki promet naspram jutarnjeg tako da ujutro ova metoda ne sljaka ker svakakvih vozaca ima sto voze slalome, pa gledaju u mobitel i ne krenu na vrijeme sa semafora pa se stvaraju guzve.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.3.2017 17:55 (Fake_Alert).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Bok

Može pomoć. Zna li netko koje žarulje idu na Octaviu 1 2001 na gepek za osvjetljenje tablice? Može preporuka nekih ledica s ebay-a.

LP i hvala

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.3.2017 18:07 (Tony1999).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice