Imam bickl Atala Stratos, nije nešto, ali nije ni loše, kupljen prije 2 mijeseca, koštao 300 KM tj. 1200 KN.
Na njemu stoji da je MTB, ima V-Brake, prednji amortizer, sic tvrd-otpa g*zica :)
E dobro, dakle dali bi mogao staviti na njega disk kočnice, na zad i na prijed, bili to bila isplativa investicija, i u koje su prednosti Disk kočionog sistema?
Usput čuo sam za neke, federe zadnji i prednji, ja sam to poistovjetio sa amortizerima?, i dali bi se zadnji ?feder? mogao dograditi na ovaj bicik.
Sve su to pitanja na koje zahtjevam odgovor.
Slika:
Atala Stratos-Dogradnja disk kočnice
- poruka: 17
- |
- čitano: 9.584
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
na prednjim (ili kupit amortizer koji to već ima) i zadnjim vilicama nemaš nosače kočionih čeljusti, to bi trebalo privariti i molit boga da je var dobar, uz to ti trebaju i dvije felge sa diskovima, što se tiče zadnjeg amortizera, moguće je ali opet tko će ti garantirati da je dobro zavareno a i nikad neće biti kao bicikli koji je dizajniran za zadnji amortizer, na kraju bi te sve to stalo više novaca nego da si kupio novi koji sve navedeno ima, da si više njuškao po trgovinama bi se našao kakav za tih 300 km, doduše ne sa alu okvirom.
Hvala, znači dogradnja bi bila skupa, eh da mi je potrebno naravno da bi stavio i nebi pitao za cijenu, ali sad pitanje je imam li potrebe za to?
Dakle, omjer cjene i potrebe je u pitanje, neradim ništa specijalno sa njim, ali se volim vozati po brdskim područjima(pogotovo spuštati se), kočnice su mi jako bitne.
Ove V-Brake, ili kako se već zovu, sam juče stezao kako bi bile jače, ali ponovno vremenom oslabe-to je i bio povod razmišljanja za disk kočnicama.
Za feder, ma i nije toliko bitan, imam tvrdo sijedalo, pa sam mislio da bi nalete na kamenja i ostalo ublažio federom, ali nije bitno.
Ne možeš ništa nadogradit, kraj priče.
Hvala, znači dogradnja bi bila skupa, eh da mi je potrebno naravno da bi stavio i nebi pitao za cijenu, ali sad pitanje je imam li potrebe za to?
Dakle, omjer cjene i potrebe je u pitanje, neradim ništa specijalno sa njim, ali se volim vozati po brdskim područjima(pogotovo spuštati se), kočnice su mi jako bitne.
Ove V-Breake, ili kako se već zovu, sam juče stezao kako bi bile jače, ali ponovno vremenom oslabe-to je i bio povod razmišljanja za disk kočnicama.
Za feder, ma i nije toliko bitan, imam tvrdo sijedalo, pa sam mislio da bi nalete na kamenja i ostalo ublažio federom, ali nije bitno.
što se tiče toga bi mogao kupiti prednju vilicu s nosačem kočione čeljusti i prednju felgu s diskom (ionako pri spustu koristiš najviše prednju kočnicu, zadnju dosta manje pa će i ta v-brake biti dobra), što se tiče udobnosti i to se da rješiti, šipka sica s amortizerom, cjena, od 20 eurića pa nadalje.
Ove V-Breake, ili kako se već zovu, sam juče stezao kako bi bile jače, ali ponovno vremenom oslabe-to je i bio povod razmišljanja za disk kočnicama.
što se tiče toga bi mogao kupiti prednju vilicu s nosačem kočione čeljusti i prednju felgu s diskom (ionako pri spustu koristiš najviše prednju kočnicu, zadnju dosta manje pa će i ta v-brake biti dobra), što se tiče udobnosti i to se da rješiti, šipka sica s amortizerom, cjena, od 20 eurića pa nadalje.
A gdje bi je mogao pronaći, možda u Intersportu, ili ?
Misliš ništa od navedenog ili apsolutno ništa?
Neki dan sam to vidio u bauhausu, cjena kako sam i napisao, mislim da ćeš to naći skoro u svakoj trgovini gdje prodaju biciklove.
Neki dan sam to vidio u bauhausu, cjena kako sam i napisao, mislim da ćeš to naći skoro u svakoj trgovini gdje prodaju biciklove.
Da, ali svakako ću prvo pogledat u Inter sport-u pa onda Bike dućanima.
Misliš ništa od navedenog ili apsolutno ništa?
Ne možeš staviti stražnje amortizere i diskove na prednji i stražnji kotač.
Pfff
Prokleti Hard Tail!!!
Ma u redu sve, ali sad vidim da sam mogao za malo veće pare uzeti Fully
Ma u redu sve, ali sad vidim da sam mogao za malo veće pare uzeti Fully
Tako je, ima ih od 5500 kn.
Da ne otvaram novu temu znači imam bicikl xplorer range 370 i planiram ugradit hidraulične disk kočnice problem je taj sto na zadnji kotač mogu stavit disk ali naprijed vilica nema te potrebne nosače pa me zanima da li bi mogao probušiti rupe u vilici i sam napravit nosače
Nova vilica ne dolazi u obzir jer volim tako samo dorađivati stvari... ali ako bih izbusio dvi rupe na vilici da li bi mogla izdrzat onda opterecenja a ako nemoze dodatno bi je ojačao tj stegnuo čeličnim stezalicama ;)
Nadam se da ste me razumili hah
Mislim da ti bušenje ne dolazi u obzir jer ti je u vilici feder ili nešto slično,čuo sam za adaptere za stražnju kočnicu za diskove,možda postoji varijanta za prednju,ali opet pitanje koliko je isplativo kad možeš naći polovne vilice sa prihvatom za diskove za doslovno 100njak kn.
P.S.:imaš temu biciklizam pa možda bi ti bilo pameno da tamo postaviš pitanje jer će ti ljudi znat bolje odgovorit.