Samsung BF-F8500 recorder

poruka: 12
|
čitano: 2.779
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozdrav zanima me na koji nacin bi trebao spojit b-net na ovaj samsung snimac za potrebe snimanja ako je netko njega ili nesto slicno dosad koristio......dakle kuzim dio ono hdmi daje sliku na tv,ovaj ant out znaci jedan antenski kabel od toga do tv-a i sad ovaj ant in me buni........dali bi tu trebao ic antenski kabel koji inace ide u b net prijemnik.....dali se onda uopce zaobilazi bnet prijemnik pa slika ide preko ovog snimaca ili kako god.....svaka pomoc je dobrodosla ako netko zna najbolje da mi objasni ka nekom tudumu di sta ide :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Samsung BF-F8500 recorder

Kabel koji ide u B.net-ov prijemnik odspoji i spoji na antenski ulaz snimača, a antenski izlaz snimača spoji na B.netov prijemnik.

Međutim, ako sam dobro shvatio iz uputa, ovaj snimač može snimati samo DVB-T programe, tako da ćeš u slučaju B.net-a noći snimati imati samo MUX A programe (HRT 1, HRT 2, RTL, Nova) jer su kod b.net-a drugi programi kodirani i prenose se u DVB-C standardu.

KaeR
13 godina

Ali ovaj antenski izlaz iz snimaca se ne spaja na tv kako je i nacrtano ispod njega....ovaj snimac ima ugraden u sebi i dvb-t i dvb-c tako da bi mora sve snimat.....ako ne ovako onda kolik mi je ponato posto je prijemnik od b-neta sa karticom da kupi conax modul i stavi sve skupa u ovaj snimac, skenira kanale i preko njega onda gleda sve i snima...

17 godina

OK, DVB-C mi je promakao u specifikacijama snimača, pa ako se u njega ugradi Conax modul (u common interface (CI / CI+) utor - provjeri imaš li takvu mogućnost, jer vidim da postoji par podvarijanti ovog modela snimača), tada bi ti B.net prijemnik postao nepotreban.

A ako to nije moguće, signal trebaš nekako prosljediti (iz ant. izlaza snimača do ant. ulaza prijemnika - zbog toga postoje ti priključci) da bi uopće mogao nastaviti gledati TV.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 14:18 (KaeR).
13 godina

Je postoji na snimacu ulaz za karticu tako da onda nebi smilo bit problema....nista hvala na odgovoru pomoga si mi koliko si moga iden sad pospajat sve to pa cu vidit kako ce proc

12 godina
neaktivan

na taj snimač možeš snimiti samo sa antene, dakle kanale 21-69 koje modulator primi...tako da taj b-net neće ić, sumnjam da ima RF modulator, a čak i da ima snimka će bit KOMA kvalitete!

ne možeš spojiti vanjski uređaj - zašto nisi stavio slike cijele zadnje strane?

0 0 hvala 0
13 godina

Jutros je sve spojeno na sistem kako je kolega povise reka....uredno mi je skenira sve kanale od b-neta i trenutno moze snimit jedino ove hrv kanale,za ostatak mi javlja da je kodirano radi kartice ali i za to ima rjesenje a to je da bi trebalo kupit conax modul i sve skupa u snimac stavit ponovo skenirat kanale i trebalo bi sve radit osim ako b-net nije kasnije to zastitija.....slika je skinuta sa neta ali koliko mi je u glavi sad mislin da ni nema nesto vise prikljucaka od ovoga osim sa bocne strane CI slot i sa prednje jos jedan usb

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 21:53 (Smretko).
12 godina
neaktivan
Smretko kaže...

Jutros je sve spojeno na sistem kako je kolega povise reka....uredno mi je skenira sve kanale od b-neta i trenutno moze snimit jedino ove hrv kanale,za ostatak mi javlja da je kodirano radi kartice ali i za to ima rjesenje a to je da bi trebalo kupit conax modul i sve skupa u snimac stavit ponovo skenirat kanale i trebalo bi sve radit osim ako b-net nije kasnije to zastitija.....slika je skinuta sa neta ali koliko mi je u glavi sad mislin da ni nema nesto vise prikljucaka od ovoga osim sa bocne strane CI slot i sa prednje jos jedan usb

conax modul je jedno a kartica neš drugo...tak da neće ić samo sa modulom!!

jebote šta su osiromašili današnje uređaje...na svom HDD/DVD snimaču sony imam 2x scart, 2xAVin/out, tako da mogu spojit  3 uređaja sa kojih mogu snimiti na HDD/DVD...

13 godina

Pa kartica ide u modul u sve skupa u snimac tako da na kraju on preuzima ulogu b-net prijemnika....od kolege sa posla prijatelj jedan sta radi u panasonic ducanu i pacijent je za takve stvari jeenom od kupac je na taj nacin rijesija cili problem....ima par miseci san jednom kupcu proda proslogodisnji samsing snimac koji je jos ima dvb-s u sebi al nesto manji hdd kasnije mi se vratija u ducan rec da je prezadovoljan da snima sve sta god mu se prohtije takoder sa b-neta eventualno tu i tamo da se nade neki hd kanal blokiran al ostalo radi sve....tako da poucen iskustvima drugih i pozitivnim reakcijama nevidim razloga zasto nebi ni ovaj put sve radilo normalno.

12 godina
neaktivan
Smretko kaže...

Pa kartica ide u modul u sve skupa u snimac tako da na kraju on preuzima ulogu b-net prijemnika....od kolege sa posla prijatelj jedan sta radi u panasonic ducanu i pacijent je za takve stvari jeenom od kupac je na taj nacin rijesija cili problem....ima par miseci san jednom kupcu proda proslogodisnji samsing snimac koji je jos ima dvb-s u sebi al nesto manji hdd kasnije mi se vratija u ducan rec da je prezadovoljan da snima sve sta god mu se prohtije takoder sa b-neta eventualno tu i tamo da se nade neki hd kanal blokiran al ostalo radi sve....tako da poucen iskustvima drugih i pozitivnim reakcijama nevidim razloga zasto nebi ni ovaj put sve radilo normalno.

očeš reć da ja sebi kupim Conax modul i stavim u satelit receiver i da primam B-net programe??

13 godina

Kakve veze ima tvoj satelitski reciver sa ovim,nekuzim tvoju misao.......ovaj samsung snimac ima u sebi dvb-c tuner tako da ce vatat sve kanale od b-neta uz pomoc conaxa i b-net kartice......

13 godina

Evo samo da javim ako netko ubuduce bude imao problema kao u ovoj situaciji, danas san nakon par dana cekanja da stigne conax montira sve i skenira radi ka sat tako da samo on je potreban.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice