Problem sa 16:9 formatom slike PC->SONY LCD

poruka: 6
|
čitano: 2.065
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav svimaIzlanuo se imam naime neobican problem .Računalo sa HDMI kablom spojeno je na Sony LCD .Za gledanje filmova  koristim media player classic koji dolazi sa zadnjom dostupnom inačicom K lite codec packa.Kad ukljucim film  na kompu uredno mi pusti film i na kompu i na LCD-u no problem mi je što je slika na kompu u 16:9 formatu dok je na LCD-u u potupunosti razvucena preko cijelog ekrana što mi predstavlja problem u gledanju filma.Imam zadnje Radeon HD4670 drivere a driveri su postavljeni u extended mode -u.

KAko da podesim MPC da prikazuje istu sliku kao i na racunalu dakle u 16:9.

Eto pitanje je malo čudno ali ako netko zna pomoglo bi mi .(PS izvrtio sam sve meni poznate kombinacije ali ništa)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa 16:9 formatom slike PC->SONY LCD

ja sam npr postavio dodatni display preko win control panela, dakle tv mi je extended display i kada gledam film pokrenem ga u nekom playeru, player odvučem mišem na taj drugi display stavim na full screen i to je to.

17 godina

Mislim da ti negdje u ccc-u postoji opcija scaling ili tako nešto pa pogledaj tamo.

To be or not to be
16 godina

u pravilu, postavkama playera odrđuješ takve stvari, dodatno CCC nudi theatar mode (što spominje Robi..).

Tko zna zašto... ali nije svejedno ni koji port (ako su dva DVIa) probaj zamijeniti primarni-sekundarni raspored i treba biti priključen za vrijeme paljenja računala.

-Na TVu treba vidjeti njegove opcije, skaliranja (kao fit, scaling, pixel 1:1 ili sličan naziv..) i isprobati.

Ako je deklariran kao HDready, 1366, često radi na 1024 ili 1280 (ovisno kako ga sistem detektira).. isprobaj.

-jedan 'sporedni' problem, koji se može pojaviti je HDCP...

Previše kombinacija, a ništa od tog nije konkretno, samo moguće... Neodlučan

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
robisierra92 kaže...

ja sam npr postavio dodatni display preko win control panela, dakle tv mi je extended display i kada gledam film pokrenem ga u nekom playeru, player odvučem mišem na taj drugi display stavim na full screen i to je to.

E tak i ja radim kada spojim monitor na laptop.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan

Hm scaling u ccc mi je poštelan ok i slika je centrirana ,prevlačenje displaya ne dolazi u obzir zbog načina na koji je postavljen od TV i računalo.Hm ma muči me to što sam jednom prilikom to i uspio napraviti a onda nadogradnjom dali codeca dali drivera sve to opet izgubio .A neznam više¨¨!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice