Pojačalo za slušalice preporuka.

poruka: 31
|
čitano: 12.472
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Pojačalo za slušalice

Pozdrav. Kupio sam slušalice Sennheiser HD518, frequency 14-26000 Hz, 108dB, 50Ω. Kada slušam preko zvučne kartice jednostavno nisu dovoljno glasne.
Ja sam gledao u ronisu pojačalo za slušalice Nuforce uDAC-2, 889kn, ali ne znam da li bi odgovaralo, pa ako netko zna nešto o tome pojačalu ili da me uputi na neko drugo (može i jeftinije;) bio bih zahvalan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 18:00 (Mislav001).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

biće tzaj Njuforse dovoljan, al jel imaš integrušu il dodatnu - meni preko X FI ne treba pojačalo (imam HD 555)

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Pojačalo za slušalice
Mislav001 kaže...

Pozdrav. Kupio sam slušalice Sennheiser HD518, frequency 14-26000 Hz, 108dB, 50Ω. Kada slušam preko zvučne kartice jednostavno nisu dovoljno glasne.
Ja sam gledao u ronisu pojačalo za slušalice Nuforce uDAC-2, 889kn, ali ne znam da li bi odgovaralo, pa ako netko zna nešto o tome pojačalu ili da me uputi na neko drugo (može i jeftinije;) bio bih zahvalan.

Mislim da ga nemaju u ponudi vec neko vrijeme . Ugrabi u Sonus Art-u noviji uDAC 3 . Poboljsan sa podrskom za DSD ( Direct stream digital ) .

60 kn skuplji nego uDAC 2 ali i bolji.

http://www.sonusart.hr/product.aspx?c=12&p=1139

Preporodit ces se {#}

It's all about the sound . (Quincy Jones)
11 godina
neaktivan
Re: Pojačalo za slušalice preporuka.

hvala na odgovoru, imam integriranu

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 17:46 (Mislav001).
11 godina
neaktivan
unimatrix001 kaže...

Mislim da ga nemaju u ponudi vec neko vrijeme . Ugrabi u Sonus Art-u noviji uDAC 3 . Poboljsan sa podrskom za DSD ( Direct stream digital ) .

60 kn skuplji nego uDAC 2 ali i bolji.

http://www.sonusart.hr/product.aspx?c=12&p=1139

Preporodit ces se {#}

hvala na pomoci, a da kupim neko polovno pojacalo 500, 600kn tipa ono mozes ukljuciti i vise zvucnika i slusalice, to ne bi bila ta kvaliteta onda jel? laik sam u ovome pa sorry ako ti se cine glupa pitanja...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 17:47 (Mislav001).
17 godina
odjavljen
Mislav001 kaže...
unimatrix001 kaže...

hvala na pomoci, a da kupim neko polovno pojacalo 500, 600kn tipa ono mozes ukljuciti i vise zvucnika i slusalice, to ne bi bila ta kvaliteta onda jel? laik sam u ovome pa sorry ako ti se cine glupa pitanja...

Sa takvim pojacalom bi imao dovoljnu snagu za slusalice i zvucnike ali nikako i kvalitetu zvuka. Ovisi sta je vaznije .

Btw ... Nema glupih pitanja , postoje samo glupi odgovori :)

Ovdje smo da jedni drugima pomognemo :)

11 godina
neaktivan
unimatrix001 kaže...
Mislav001 kaže...
unimatrix001 kaže...

Sa takvim pojacalom bi imao dovoljnu snagu za slusalice i zvucnike ali nikako i kvalitetu zvuka. Ovisi sta je vaznije .

Btw ... Nema glupih pitanja , postoje samo glupi odgovori :)

Ovdje smo da jedni drugima pomognemo :)

ocito bi mi onda uDAC 3 dao i snagu i kvalitetu barem sto se tice slusalica, a to mi je vaznije, pa mislim da cu ga uzeti...tnx{#}

17 godina
odjavljen
Mislav001 kaže...
unimatrix001 kaže...
Mislav001 kaže...
unimatrix001 kaže...

ocito bi mi onda uDAC 3 dao i snagu i kvalitetu barem sto se tice slusalica, a to mi je vaznije, pa mislim da cu ga uzeti...tnx{#}

Dao bi ti on snage dovoljno i za 300ohm slusalice a sto se kvalitete tice presisa i neke skuplje DAC-ove :)

Ja imam Fiio E10 pa ipak razmisljam i o ovome :) Zadovoljan sam s njim ali je uDAC3 prilicno bolji {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 9:15 (unimatrix001).
12 godina
neaktivan

imaj na umu da kod tih pojačala nemaš korekcije zvuka pa da kasnije ne bude: "uh, to mi niko nije reko"

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
zlatkor kaže...

imaj na umu da kod tih pojačala nemaš korekcije zvuka pa da kasnije ne bude: "uh, to mi niko nije reko"

kao sto sam gore napisao laik sam u tome pa ne znam na sto mislis, pretpostavljam da se radi o podesavanju tonova, smanjivanju i pojacavanju bass-a itd.?

17 godina
odjavljen
zlatkor kaže...

A sta ce mu uopce ta opcija . Ako ima dovoljno kvalitetan snimak i izvor mu je pc jednostavno '' premosti '' signal direktno preko usb-a na DAC pa u slusalice. Covjeku treba kvalitetan i originalan ( koliko -toliko ) zvuk i dovoljno snage u pojacalu sa sto nizim THD-om i uzivat ce sasvim dovoljno 

11 godina
neaktivan
unimatrix001 kaže...
zlatkor kaže...

A sta ce mu uopce ta opcija . Ako ima dovoljno kvalitetan snimak i izvor mu je pc jednostavno '' premosti '' signal direktno preko usb-a na DAC pa u slusalice. Covjeku treba kvalitetan i originalan ( koliko -toliko ) zvuk i dovoljno snage u pojacalu sa sto nizim THD-om i uzivat ce sasvim dovoljno 

upravo to

17 godina
Mislav001 kaže...

Kupiš si zvučnu Asus Xonar DG ili Xonar DGX. Ima pojačalo za slušalice do 150Ω i sigurno ne bi bilo pretiho + imao bi jako dobar zvuk jer je zvučna dobra.

Twitter: @191x7
17 godina
odjavljen

Onda ti je usb DAC/Amp sasvim dovoljan. Ako ikad i kupis nekakvo pojacalo imas na uDAC-u analogne i jedan digitalni izlaz ( slika )  pa ti ovaj moze posluziti samo kao konverter . Za slusalice je vise nego dobra stvar :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
191x7 kaže...
Mislav001 kaže...

Kupiš si zvučnu Asus Xonar DG ili Xonar DGX. Ima pojačalo za slušalice do 150Ω i sigurno ne bi bilo pretiho + imao bi jako dobar zvuk jer je zvučna dobra.

Moze i tako iako je vanjski DAC po meni bolja opcija jer je zasticen od interferencija . A i kvaliteta zvuka je bitno bolja . Mozda jednom kupi i malo bolje slusalice :) 

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 16:26 (unimatrix001).
11 godina
neaktivan

Ovo sa zvucnom zvuci cak i primamljivo jer je dosta jeftinije, no vjerujem da je kvaliteta na strani DAC-a.
Jos nesto, taj DAC spojim preko usb-a i jel komp sam prepozna da preko usb-a prebacuje zvuk ili moram nesto podesiti?

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 17:04 (Mislav001).
17 godina
odjavljen
Mislav001 kaže...

Ovo sa zvucnom zvuci cak i primamljivo jer je dosta jeftinije, no vjerujem da je kvaliteta na strani DAC-a.
Jos nesto, taj DAC spojim preko usb-a i jel komp sam prepozna da preko usb-a prebacuje zvuk ili moram nesto podesiti?

Driver ti se sam instalira automatski . Tebi je samo potrebno da taj uDAC u postavkama oznacis kao prioritet ( slika )

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 17:16 (unimatrix001).
11 godina
neaktivan
unimatrix001 kaže...
Mislav001 kaže...

Driver ti se sam instalira automatski . Tebi je samo potrebno da taj uDAC u postavkama oznacis kao prioritet ( slika )

aha, jasno mi je sada {#}

17 godina

Sa zvučnom dobijaš i equalizer, virtualnih 7.1 (dolby headphones), mogućnost spajanja 5.1 zvučnog sustava, podešavanje snage pojačanja (pojačala), acoustic echo cancelation, mogućnost maskiranja glasa, ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Eto , sad sve izvazi sta ti je u stvari potrebno i odluci . Usporedi obje opcije sta i koliko nude i kupi . Hoces li samo sirovi visokovjerni zvuk ( kojim se opet mozes igrati u postakama equalizera u playeru ) ili ono sto dobijes uz zvucnu a navedeno je iznad . Tvoji su novci  , razmisli , pa kupi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Sa zvučnom dobijaš i equalizer, virtualnih 7.1 (dolby headphones), mogućnost spajanja 5.1 zvučnog sustava, podešavanje snage pojačanja (pojačala), acoustic echo cancelation, mogućnost maskiranja glasa, ...

Gledao sam ovu gore sto si stavio Asus Xonar DG u Links-u 265kn, ovu DGX nisam nasao, ako znas gdje ima stavi, a sta je sa ovim sto je napisano o losim driverima (vidi sliku).

Ako znas jos neke dobre stavi slobodno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 17:40 (Mislav001).
17 godina

Xonar DGX http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Xonar+DGX

Xonar DG http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Xonar+DG

Razlika je samo u konektoru.

Panj koji kudi drivere nije čuo za UniXonar drivere kao ni za Daniel_K drivere za Xonar.

Prve verzije drivera imale su mušica, noviji čak ni službeni nemaju problema.

A što se tiče pojačanja; ta normalno je da mu šumi ako je stavio pojačanje na maksimalno a ima slušalice od 32 ohma ili od 50 ohma.

To nije do pojačanja već do trganja slušalica.

11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Xonar DGX http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Xonar+DGX

Xonar DG http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Xonar+DG

Razlika je samo u konektoru.

Panj koji kudi drivere nije čuo za UniXonar drivere kao ni za Daniel_K drivere za Xonar.

Prve verzije drivera imale su mušica, noviji čak ni službeni nemaju problema.

A što se tiče pojačanja; ta normalno je da mu šumi ako je stavio pojačanje na maksimalno a ima slušalice od 32 ohma ili od 50 ohma.

To nije do pojačanja već do trganja slušalica.

Ok. I da je uzmem i instaliram, hoce smetat ova integrirana sto je imam?

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 17:55 (Mislav001).
17 godina

Neće smetat. Ovisno o postavci u biosu integrirana će se isključiti (ako je na Auto ili Disabled) ili ćeš moći koristiti obje (ako je u biosu na Enabled za integriranu).

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Neće smetat. Ovisno o postavci u biosu integrirana će se isključiti (ako je na Auto ili Disabled) ili ćeš moći koristiti obje (ako je u biosu na Enabled za integriranu).

Ok, hvala {#}

11 godina
neaktivan
Kupio zvucnu karticu navedenu gore, zvuk je sada stvarno kvalitetan i dosta jak, preusdilo je to sto je cak 600kn jeftinijia od pojacala o kojem smo pricali u temi. Anyway, hvala svima na pomoci.
17 godina

Držiš na onoj postavki za "Gaming headsete" 32-64 Ohma?

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Držiš na onoj postavki za "Gaming headsete" 32-64 Ohma?

da, jel bi puno smetalo slusalicama ako se nekad prebaci na vise od 64? probao sam puta prebacit, i kad ne svira nista ne cuje se nikakvo zujanje ili sustanje...

17 godina

Pa nije baš preporučeno. Osim toga, i ovako bi ti morale biti preglasne kada ih pojačaš do maksimuma, nema smisla veće pojačanje.

11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Pa nije baš preporučeno. Osim toga, i ovako bi ti morale biti preglasne kada ih pojačaš do maksimuma, nema smisla veće pojačanje.

Istina {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice