Pioneer XF-DV323 povezivanje s PC

poruka: 16
|
čitano: 6.007
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav!
Nedavno sam povezao navedeno kucno kino sa PCem preko RCA kabla i tako dobio 2.1 sustav. Znaci rade mi samo 2 zvucnika i subwoofer.
Kojim kablom da spojim uredaj sa racunalom da mi radi svih 5 zvucnika i subwoofer? Hocu postici surround sistem s 5 zvucnika i bassom. 
U prilogu su slike sa straznjeg dijela uredaja i zvucna kartica na racunalu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 16:13 (xXxBartmanxXx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Pioneer XF-DV323 povezivanje s PC

Nikako, nemaš ni digitalni ni analogni 5.1 ulaz, jedino ako imaš opciju ili neki mod na reciveru da ti stereo raširi na svih 5 zvučnika

14 godina
neaktivan

Može malo bolje pojašnjeno? Imam na matičnoj još onaj SPDIF

17 godina

SPDIF izlaz na matičnoj bi ti pomogao da imaš isti takav ulaz na kućnom kinu (barem po slici ne vidim takvo što).

Znači, jedino ti ostaje neki simulirani surround (Dolby Prologic) ako taj model kućnog kina to ima.

KaeR
12 godina
neaktivan

Što se tiče matične i zvučne kartice možeš ali nemaš 5.1  ulaz na kućnom kinu, imaš samo stereo ulaz sa 2 činča

16 godina
LostViking kaže...

Nikako, nemaš ni digitalni ni analogni 5.1 ulaz, jedino ako imaš opciju ili neki mod na reciveru da ti stereo raširi na svih 5 zvučnika

-na reciveru imaš samo stereo ulaz. (koliko se na slici može vidjeti).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Je li mozda moguce da zvucnike direkt spojim na racunalo bez recievera? meni bi ta opcija bila cak i bolja ako drugacije nije moguce. Bilo kako da se spoji, makar da neki novi kabel kupim ili nešto samo da radi 5.1

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne, za zvučnike treba neko pojačalo, zato služi reciver :)

14 godina
neaktivan

A je li onda moguce da ovaj ulaz na receiveru pomocu nekog adaptera pretvorim u 5.1 da nije stereo vise?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne, neznam jel postoji šta što ti može pomoć osim kupnje drugog recivera koji ima 5.1 ulaz

13 godina

Neki jeftinjak 5.1 receiver preko Njuškala.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U uputama pise da je moguc samo stereo ako spajam preko 3.5 audio jacka. Mislio sam mozda da ce raditi svih 5 ako idem ovako. 
Imam onda drugo pitanje. Je li moguce spojiti kucno kino i posebne zvucnike koje sam imao prije toga na pc preko onog splittera koji pretvara jedan zeleni muski jack u 2 zenska zelena jacka pa da spojim i te zvucnike i kucno kino?
Bila bi to 4 zvucnika i subwoofer onda

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
xXxBartmanxXx kaže...

U uputama pise da je moguc samo stereo ako spajam preko 3.5 audio jacka. Mislio sam mozda da ce raditi svih 5 ako idem ovako. 
Imam onda drugo pitanje. Je li moguce spojiti kucno kino i posebne zvucnike koje sam imao prije toga na pc preko onog splittera koji pretvara jedan zeleni muski jack u 2 zenska zelena jacka pa da spojim i te zvucnike i kucno kino?

Preko 3,5mm -> chinch spojiš receiver i zeleni konektor.

A u crni spojiš normalne PC zvučnike.

(ili obrnuto ako ti receiver više pase za stražnje zvučnike)

I ovisno o softveru koji koristiš, možeš probati uštekati u sivi umjesto u crni, možda će se bolje ponašati :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
xXxBartmanxXx kaže...

Preko 3,5mm -> chinch spojiš receiver i zeleni konektor.

A u crni spojiš normalne PC zvučnike.

(ili obrnuto ako ti receiver više pase za stražnje zvučnike)

I ovisno o softveru koji koristiš, možeš probati uštekati u sivi umjesto u crni, možda će se bolje ponašati :)

Spojim tako i radi samo ovaj u zelenom. Može malo detaljnije upute?

13 godina
xXxBartmanxXx kaže...

Spojim tako i radi samo ovaj u zelenom. Može malo detaljnije upute?

Mozda ovo pomogne?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice