Logitech x530 PREOBLEM

poruka: 19
|
čitano: 6.580
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Logitech x530 PROBLEM

Imam gore navedene zvućnike, i imam matičnu GIGABYTE GA-965P-DQ6 (zvučna Realtek) i sad je problem ja poštekam sve ali mi ne sviraju svi zvučnici

sviraju mi samo 2 i buffer a centar i 2 bočna ne sviraju. U čemu je problem molim vas za pomoč ! Hitno mi treba !

I ako je moguče da mi stavite slike da se bolje snađem

Unaprijed hvala !

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Logitech x530 PREOBLEM
Imam ih i ja

probaj utakat kabele na zvucnu u druge portove(meni isto nije proradilo pa sam u sve proba i onda je proradili)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Logitech x530 PREOBLEM

Daj mi reci gdje ti je šta poštekano !

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Logitech x530 PREOBLEM
Trenutacno mi je komp rastavljen pa ti nemogu rec.imam zvucno sa 6 izlaza,provaj to sto ti neradi ubos negdje drugo na zvucnoj,ako nece sve istekaj pa opet pogadaj.tako je meni proradili

vidi sta je s drajverima
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Logitech x530 PREOBLEM

Kao prvo zašto nisi malo tražio na forumu već ima 10 tema o x-530 i baš o tom "problemu", bezveze si otvarao novu.

Kao drugo nepiše se "PREOBLEM" nego "PROBLEM"

Kao treće evo rješenja da muku nemučite :

imaju 3 mogućnosti :

1. krivo si spojio pa neradi  (zeleno - front, crno - rear , narančasto - bas i centar)

2. nisi podesio u control panelu na 5.1 zvučnike

3. imaš windows vistu ili windows 7 ( rješenje - u control panelu uključit speaker fill,ali to je čisto shranje, najbolje rješenje za muziku ti je foobar player + addon tako pušta stereo pjesme na sve zvučnike -> upute, 2. post u temi, također preporučujem da modaš tog realteka, daje nešto bolji zvuk također piše u toj temi postupak i gdje se nalazi za skinut)

Problem u visti i sedmici ti je da se stereo zvuk (99.99% pjesama) pušta samo na prednje zvučnike pa u biti nemaš kvar, u igrama i filmovima koje imaju 5.1 zvuk normalno će ti radit na svih 5 zvučnika.

Ja koristim foobar + addon i modane realtekove drivere i zvuk je strava, a za filmove mpc-hc nema boljeg.

Ak neznaš gdje je tu ti je speaker fill:

Može sada jedan hvala pisao za pisanje teksta, traženje linka i slike i rješenje problema, tu ti je gumbić ispod. Danke

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 15:53 (Hyperion).
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
RE: Logitech x530 PREOBLEM
Toni93 kaže...
Trenutacno mi je komp rastavljen pa ti nemogu rec.imam zvucno sa 6 izlaza,provaj to sto ti neradi ubos negdje drugo na zvucnoj,ako nece sve istekaj pa opet pogadaj.tako je meni proradili

vidi sta je s drajverima

ROFL!

Prvo pogledaš upute pa onda štekaš, a ne kud pogodi...

17 godina
neaktivan

Mala napomena, Uz X-530 mislim da dodje adapter koji dize stereo na 5.1. Uz X-510 je dolazio a uz X540 nije jer tu funkciju ima na daljinskom. Na taj nacin dobije isto al nezavisno od ploce i drivera.

17 godina
logic kaže...

Mala napomena, Uz X-530 mislim da dodje adapter koji dize stereo na 5.1. Uz X-510 je dolazio a uz X540 nije jer tu funkciju ima na daljinskom. Na taj nacin dobije isto al nezavisno od ploce i drivera.

To ti je za dvd i blu ray playere ako misliš spajat x-530 na njih.

Normalno spojiš zvučnike na adapter, a ona 2 komponentna izlaza crveni i bijeli spojiš na recimo dvd player pod zvuk -> left i right

ADAPTER

ULAZ dvd playera

(vidite ovo audio L-R? E to su se spaja, nisam ni ja odmah skužio čem onaj adapter točno služi)

Naravno ima i ovo:

Kada sa adaptera dobijete 2 izlaza bijeli i crveni, to spojite na još jedan adapter kojeg nedobijete i spojite ga na matičnu kao obične stereo šroteks zvučnike,ali čuo sam da se onda nedobije 5.1 nego 2.1/2.0 zvuk, ali neuzimajte me za riječ.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 16:16 (Hyperion).
17 godina
neaktivan

Sa tim adapterom dobijes da ti rade svi zvucnici bez obzira na sta ih ti prikopcao. Slobodno mozes i na komp kao stereo izlaz i dobices da ti rade svi zvucnici. Naravno uz odgovarajuce adaptere. Koristio sam X-510 godinama dok nisam presao na Z-5500.

17 godina
Logitech x530 PREOBLEM
Jučer sam malo preuređivao i čistio „radni” prostor i micao sam sub i odjednom kada sam ga pomakao prestao je zujati hmm pomanem ga malo drukčije i onda opet zuji. Sada sam ga stavio u neku poziciju u kojoj nezuji a nadam se da više neće hvatat i radijske valove koji me ubijaju u pojam jednostavno mi dođe da ih čekićem od 10 kila smrvim u kašu. Zasad je pomagalo pomicanje potenciometra na zvučniku prema desno no onda moram snižavat softwareski zvuk da kompenziram.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Cudno. Citao sam da su se ljudi zalili na to a ja nikad to nisam iskusio sa X-510.

17 godina
Hyperion kaže...
Jučer sam malo preuređivao i čistio „radni” prostor i micao sam sub i odjednom kada sam ga pomakao prestao je zujati hmm pomanem ga malo drukčije i onda opet zuji. Sada sam ga stavio u neku poziciju u kojoj nezuji a nadam se da više neće hvatat i radijske valove koji me ubijaju u pojam jednostavno mi dođe da ih čekićem od 10 kila smrvim u kašu. Zasad je pomagalo pomicanje potenciometra na zvučniku prema desno no onda moram snižavat softwareski zvuk da kompenziram.

Da... to je i kod mene problem... za sada je relativno tiho... ako bude opet gnjavilo budem i ja cekicario :)

I'm going woo woo
17 godina
logic kaže...

Cudno. Citao sam da su se ljudi zalili na to a ja nikad to nisam iskusio sa X-510.

Ja isto slusam te probleme sa hvatanjem valova i lijevo i desno.

Ja na x530 - nikad.

- Psiho246
15 godina
Logitech x530 PREOBLEM

Imam jedan problem, čuje mi se čudno pucketanje u zvučnicima šta je sad to ???

Molim za pomoč !

0 0 hvala 0
17 godina
Logitech x530 PREOBLEM

To se meni u pocetku dogadjalo, sada ne. Negdje sam citao da je to jer mi komp nije uzemljen pa se nekakve fluktuacije u struji odrazavaju na zvucnike.

I'm going woo woo

0 0 hvala 1
15 godina
tnakir kaže...

To se meni u pocetku dogadjalo, sada ne. Negdje sam citao da je to jer mi komp nije uzemljen pa se nekakve fluktuacije u struji odrazavaju na zvucnike.

A dali če to s vremenom otiči ? I dali to može oštetiti zvučnike ???

17 godina
Logitech x530 PREOBLEM

Kazem ti da je meni to nestalo, tek u pocetku je pucketalo.

Zvucnici i dan danas rade (stari su 2 godine) i nema nikakvih ostecenja radi tih peakova.

I'm going woo woo

0 0 hvala 1
15 godina
Hyperion kaže...

Kao prvo zašto nisi malo tražio na forumu već ima 10 tema o x-530 i baš o tom "problemu", bezveze si otvarao novu.

Kao drugo nepiše se "PREOBLEM" nego "PROBLEM"

Kao treće evo rješenja da muku nemučite :

imaju 3 mogućnosti :

1. krivo si spojio pa neradi  (zeleno - front, crno - rear , narančasto - bas i centar)

2. nisi podesio u control panelu na 5.1 zvučnike

3. imaš windows vistu ili windows 7 ( rješenje - u control panelu uključit speaker fill,ali to je čisto shranje, najbolje rješenje za muziku ti je foobar player + addon tako pušta stereo pjesme na sve zvučnike -> upute, 2. post u temi, također preporučujem da modaš tog realteka, daje nešto bolji zvuk također piše u toj temi postupak i gdje se nalazi za skinut)

Problem u visti i sedmici ti je da se stereo zvuk (99.99% pjesama) pušta samo na prednje zvučnike pa u biti nemaš kvar, u igrama i filmovima koje imaju 5.1 zvuk normalno će ti radit na svih 5 zvučnika.

Ja koristim foobar + addon i modane realtekove drivere i zvuk je strava, a za filmove mpc-hc nema boljeg.

Ak neznaš gdje je tu ti je speaker fill:

Može sada jedan hvala pisao za pisanje teksta, traženje linka i slike i rješenje problema, tu ti je gumbić ispod. Danke

Dali ima tko slike kako namjestiti foobara na onome linku slike više ne rade.

15 godina
neaktivan
Logitech x530 PREOBLEM

stara je tema al ev da se pohvalim imam ih i ja i je*eno me izluđuju pucketanjem a prvi put kad sam cuo ono hvatanje signala sam upo sa stolice od straha,jbt onak 3 ujutro odjedamput neke ko vjesti il sta vise....ugl da se pohvalim upravo sam spojio mhc-rg 222 zvucnike na logitech x-530 umjesto rear left i right,rade bez problema i rokaju ko sretni...UKUPNA SNAGA=4*7.4W sateliti centralni je 15,5W a subwoofer je 25W, sveukupno 70W,kad oduzmes 2 satelita koje sam zamjenio i dodas jacinu ovi sony-evih sve skupa 320W :))

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice