Linija s izlazima za dva para zvučnika?

poruka: 18
|
čitano: 8.906
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Postoji li igdje neka mini/micro/macro/turbo ili najobičnija linija s izlazima za dva para stereo zvučnika? Naravno, takva da daje solidan zvuk.

Jednostavno ne mogu pronaći ovu informaciju na netu, a volio bi si malo isfiltrirati informacije prije odlaska u neki konkretan dućan. Pretpostavljam da sve te linijice imaju samo jedan par zvučnika, i to fiksno spojen, a to mi ne paše.

Znači, trebam baš nešto s dva para terminala za spajanje zvučnika i da, baš mora biti stereo, ne zanimaju me one x.1 gluposti.

Naravno, ako ne postoji tako nešto, uvijek je opcija pojačalo/risiver, a u oba slučaja me interesira gdje bi mogao potražiti konkretan uređaj - neki specijalizirani HI-FI dućan, ili su OK i Elipso, Emezetta, Tehnoovoono?

Na kraju, koji zvučnici bi bili prikladni za takav setup (ideja je dva para zvučnika u odvojenim sobama, jedan izvor zvuka)?

Gledam te!

0 0 hvala 0
14 godina

sve ovisi o tome koliko bi ti novaca potrošio na to...za sve ostalo je lako... {#}

[img]http://www.danasoft.com/sig/jw1109044.jpg[/img]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Linija s izlazima za dva para zvučnika?

ima mini linija s 4 zvucnika, 2 veca i 2 manja

kod njih su obicno odvojivi zvucnici

po meni, a zavisno o lovi koju imas, najbolja opcija receiver + zvucnici

a zasto nebi uzeo dva para aktivnih zvucnika?

za oko 900kn sasvim solidni m-audio

http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=2091

Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
17 godina

OK, naravno da je bitna cijena, javim čim saznam konkretnu cifru (nije za mene).

Inače, sve opcije su otvorene, ovo s aktivnim zvučnicima mi se čini dosta simpatično, fleksibilno i povoljno rješenje. No kako se onda spaja jedan izvor zvuka na njih oba - Y kablom? Koliko dugačak takav kabel smije biti? I što napraviti ako se želi jednostavno i brzo mijenjati izvor (CD - TV - komp - ipod - štogod)?

Gledam te!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da obicni splitter.
a i ti zvucnici imaju na sebi line in tako da mozes spojiti drugi izvor zvuka na svaki par zasebno.
duzina kabela je manje bitna, mozda ce bit malo kasnjenja s 10 metara

3.5mm splitter 3.5mm splitter
Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.11.2012 11:17 (apoteka).
17 godina

Evo, dobio sam info za cijenu - ciljana cifra je nekih 3000 kunića, moguće je protegnuti se do 4000 ako je baš nužno. Hm. {#}

Iskreno, nadao sam se nešto većem budžetu (ovih 4k mi je nekako taman za zvučnike), ali što je, tu je.

Sad gledam i kako ovi M-Audio aktivni monitori imaju regulaciju glasnoće na sebi, o čemu u startu nisam razmišljao. U prvi mah mi se to činilo kao mana, ali zapravo je super - možeš regulirati glasnoću zasebno, bez potrebe za odlaskom do nekog centralnog uređaja, a gdje onda još poremetiš glasnoću u 'onoj drugoj sobi'.

Također, cijena je vrlo povoljna, no ostaje pitanje hoće li tih 20W biti dovoljno za po jednu relativno veliku sobu (pretpostavljam da i ovo moram saznati ili je doovljno reći da je to nekih 30+ m2 po sobi)? Ili, ima li neki par jačih aktivnih zvučnika, cijenom do (pretpostavljam) 1500 kn? Ovo bi na kraju ostavilo oko 1000 kn za liniju koja je u mogućnosti slati signal na dva para aktivnih zvučnika istovremeno - je li to dovoljno, ili tražim previše?

Gledam te!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim da hoće brate, ako se ne varam pizzerija Kariola u Vlaškoj ti ima M-Audio AV30 unutra za ozvučenje, ja sam zinuo kako ugodan i snažan zvuk imaju unatoč nazivno slabom RMS-u.

Rekao bih da će AV40 obaviti posao. Nisu za skladište, ali za sobe reda dnevne 25-35 m2, hoće. Još uz solidniju zvučnu karticu za poštenim analognim outputom u smislu što višeg SNR-a i kvalitetnijeg DAC-a, nema greške.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

ako su aktivni zvucnici, ne treba im linija

imaju ugradeno pojacalo i na njih mozes spojit sto hoces

aktivne mozes nac i rabljene, to je isto opcija

hoce li 20w bit dosta za 30+m2, zavisi o primjene

ako zelis rusit zidove, nece. ako je za umjereno slusanje glazbe, hoce

ovi su vrlo jaki npr

http://www.audiopro.hr/index.asp?pageid=A253&title=Behringer%20Eurolive%20B208D&rid=A276&id=04042380

ako nije bitna kvaliteta zvuka, a do 1500kn za aktivne i neces dobit bogzna sto

plus ovo su razglasni zvucnici, pa su i robustniji od monitora ili hifi zvucnika

pretpostavljam da treba za kafic ili nesto?

ako je za kvalitetno slusanje onda

http://www.audiopro.hr/index.asp?pageid=A253&title=M-Audio%20BX5%20D2%20%28Par%29&rid=A243&id=35242115

17 godina
thedream kaže...
Rekao bih da će AV40 obaviti posao. Nisu za skladište, ali za sobe reda dnevne 25-35 m2, hoće. Još uz solidniju zvučnu karticu za poštenim analognim outputom u smislu što višeg SNR-a i kvalitetnijeg DAC-a, nema greške.

Izlaz zvuka bi bio neki CD player, iako bi idealna bila mikro linija. Naravno, CD i tuner su standardni, kao i vanjski ulaz (s laptopa). Ako još ima one USB/iphone/ipod gluposti s kojih može svirati, tim bolje.

apoteka kaže...
hoce li 20w bit dosta za 30+m2, zavisi o primjene

ako zelis rusit zidove, nece. ako je za umjereno slusanje glazbe, hoce

OK, ako su AV30 dovoljni za piceriju, ovi će biti za stan, nema nikakve potrebe za rušenjem zidova.

Znači li to da komotno uzmem neku solidnu mikrolinijicu, njene vlastite zvučnike spremim u škatulu u garažu, a na audio izlaz spliterom ova dva para zvučnika i fajrunt? To mi zvuči OK. Može neka preporuka za konkretan model, proizvođača, ili bar trgovinu? {#}

Gledam te!
15 godina
neaktivan

Mikro-linija ima pasivne zvučnike, a ovi M-Audio su aktivni, da ne bude zabune kasnije. Najbolji izvor zvuka u smislu neke potrebne kvalitete i cijene bi ti ipak bio picek sa nekim prosječnim Xonarom DG ili Audigyem 2 primjerice, do 150kn nešto. Tako bi ja napravio, uzmeš produžni stereo kabel i doviđenja, ovaj splitter ako ćeš dva para zvučnika uzimati, i to je to.

Sad jedino problem odakle ti picek {#}.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.11.2012 16:23 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

zasto bi spremio zvucnike od mini linije?

nece bit losiji od av40/30

primjer

a mislim da ako spojis vanjske zvucnike na line out

da nece prestati svirati zvucnici od linije

kao sto bi se desilo ako bi ustekao slusalice

15 godina
neaktivan

Ovisi, neke linije imaju tragikomične zvučnike. Ja sam dugo imao upogonjenu također Sony mikroliniju. Receiver.

Sateliti su isto 2x50W RMS, trosistemci, MDF izrade.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.11.2012 17:05 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Hvala dečki, super ste mi i puno ste mi pomogli.

Sada ću još biti bezobrazan i pitati zna li netko još neki konkretniji model, seriju, proizvođača, puno bi mi značilo. Ne mislim na tehničke detalje, tu ću se snaći (konektori i to), nego neka općenita situacija, tipa Sony je smeće, Denon je super ili obratno. Gledam po netu i ima svakakvih modela, od Philipsa, Yamahe, do Marantza i Harman Kardona. Ili mi je skroz svejedno u toj klasi i svi zvučnici u bundleu otprilike jednako sviraju?

Možda netko ima nešto doma, ili zna nekoga tko ima nešto doma, ili zna nekoga tko zna nekoga tko ima nešto doma, s čime je jako zadovoljan? Hm? Ha? Je li?

Gledam te!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mene je sonyeva linija sluzila 15ak godina
e sad kakva je kvaliteta danas neznam, ali bi opet uzeo sony.

sto ces uopce uzimat
15 godina
neaktivan

A gle koliko para toliko muzike, ali za 1 000kn +/- parsto kuna se da naći vrlo solidna micro-linija.

Ovaj Sony primjerice.

Sad što se skuplje penješ to je vjerojatno isplativije uzeti polovni receiver i cd player, i neki stereo bookshelf. Sve polovno naravno. Za početak to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jok, ovaj Sony nema ono minimalno što trebam - 3,5 mm audio-in i 3,5 mm audio-out (a da nije za slušalice, pretpostavljam da je taj pojačan). Drugi par zvučnika će biti oni aktivni M-Audio.

Dakle, što uopće tražim? Kao prvo, cijena - do max. 2000 kn, iako nije zgorega uštediti koju kunu.

Minimalno: CD, solidni zvučnici u paketu, 3,5 mm audio-in i 3,5 mm audio-out, pri čemu linija mora moći dati signal na audio-out paralelno sa signalom na zvučnicima.

Pretpostavljam da nije problem uz to još dobiti i USB konektor, pa da se mogu spajati i svirati razni stickovi, plejeri, ajŠit uređaji...

Idealno bi uz sve gore navedeno bilo kada bi postojao još i DVD uređaj, s izlazom na HDMI, ali da i dalje budu stereo, ne 5.1 zvučnici u paketu, ipak je primarno slušanje glazbe, no opet ne baš hi-fi. Također još i ajŠit dock, da se žensko ne mora patiti s kablom, nego samo onako fino damski se ostavi ajFon u utor i stisne, štajaznam, plej :)

Ajde, tako smo blizu, još samo malo i ispasti ću jako pametan pred jako pametnom i jako zgodnom ženskom!

Npr. ova Pijonirka X-HM-30V-S mi se čini kao skoro pun zgoditak, osim što nema faking 3,5 mm audio izlaz, odnosno ima, ali za sluške. Gledam stražnju stranu M-Audio Studiophile AV40 i vidim da ga voli primati u obliku L/R Line i TRS (što god to bilo, kažu neka prosumer klasa) ulaza. Pionirka s linka nema line-out, a kamoli TRS. Nagradno pitanje glasi: mogu li na ovu Pijonirku spojiti neki kabel za audio izlaz, a koji može ući u AV40 (slika stražnje strane X-HM-30V-S)?

Ukratko: Emezzeta, Elipso, Tehnomax i Europatrade su bezveze. Ronis mi zasada nudi najširi izbor i Pioneer X-HM-30V-S, a Brodomerkur mi nudi Philips DCD7010, koji pak ima sve što mi pali maštu (slika stražnje strane), ali za 2300 kn. A Brodomerkur je u Splitu. Philipsa isto imaju i u Ronisu, samo tamo košta 2800 kn, a i to s popustom.

Mala digresija (@dream): da uzimam nešto za sebe, sastavio bi si ITX konfu, s OpenELEC-om, diskovima, USB tunerom i M-audio Audiophile 2496 i pičio s nje muziku k'o veliki. Nažalost, ne radim ovo za sebe.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 1:09 (Veliki Brat).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a bas pise da taj sony ima audio in s prilozenim kabelom{#}

ali nema izlaz

line out neces nigdje naci kao 3.5mm, nego kao rca

za to ti je dosta kabel

ali evo prevrtio sam cijelu ponudu pioneer mikro linija i nema nijedna

sony nudi optiku

jedino sto sam nasa a da je jeftino je

http://www.technomarket.hr/products/09045617/philips-mcm-770-12

kaze da ima line out 2xrca

a ova ima ugradeni dock

http://www.tehnopolis.hr/product.asp?code=691233

ronis je skup

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 1:42 (apoteka).
17 godina
apoteka kaže...
jedino sto sam nasa a da je jeftino je

http://www.technomarket.hr/products/09045617/philips-mcm-770-12

kaze da ima line out 2xrca

Da, to je problem i glupost na koju sam se upecao, jer gledam ove s DVD-om i dockom i onda zabrazdim. Fala na vraćanju korijenima :)

Oukej škvadro, to bi bilo to, sada odluka više nije na meni, ali je vrijeme za ubiranje plodova teškog rada... Biti će jedan od ova dva Philipsa, osim ako baš ne upadne nešto sa strane, na što još nisam naletio. Tko bi rekao da će toliki problem biti ubosti mikro liniju s line-out izlazom. Pih!

Gledam te!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice