Kupio sam nedavno (polovno) Kustom bas pojacalo, tocan model neznam budem pogledao jos.. i jedno vrijeme je radilo dobro, i onda mi se najednom dok sviram pocne palit SIG lampica kod dubljih tonova.. do cega bi to mogla bit stvar?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Se to događa samo kad glasno svira? Kod svih ili samo nekih pjesama? Šta ti je izvor zvuka?
Se to događa samo kad glasno svira? Kod svih ili samo nekih pjesama? Šta ti je izvor zvuka?
Ne to se dogada ubiti kad sviram bas, a znam i pustat mjuzu s moba neki put i onda se ne dogada.. zanima me kaj znaci ta lampica, na sto ona upozorava?
Po ovome što si naveo rekao bih da lapica signalizira da pojačalo ulazi u clip.
Evo tu si pogledaj pod clip: http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-playeri-recorderi/osnove-osnova-audio-tehnike/30083.aspx
imam na pojacalu i lampicu clip, al ona se ne pali, samo ova SIG.
evo linka pojacala, ako moze pomoci. LINK
i jos me zanima. koji potenciometar treba biti pojacan jace.. Gain ili Master?
ja sam dosada uvijek imao Gain ispod Mastera...
Stvarno zanimljivo, ne znam, probaj smanjiti prvo baš sve na najmanje pa pomalo pojačavaj i vidi kad ti se pojavi problem.
Dali može svijetliti i zeleno ili samo crveno?
Inače, nisam ekspert ali pretpostavljam da Gain kontrolira jačinu ulaznog/ne modificiranog signala (sa strane pojačala jel...) dok Master kontrolira jačinu izlaznog signala. Mislim da gain i master postavljaš po svom ukusu ali unutar granica pojačala - zato postoje indikatori. Nemam iskustva sa bass ampovima jer sviram električnu gitaru ali nemam niti sa tim pojačalima dovoljno iskustva da bih bio ziher...
Po zdravoj logici, ako SIG svijetli crveno, upućuje na izobličenje signala. E sad, što ga uzrokuje... ne znam, možda gain...
Hvala svima na pomoci, evo nasao sam owner's manual (upute), i tamo sve pise.. SIG inace signalizira kad je dobar signal koji ide u predpojacalo.. lampica je zelene boje, a CLIP je crvene boje.. Gain je za kontrolu predpojacala, a Master za kontrolu izlaznog signala..
Jos jednom hvala svima na pomoci.. :)