HDCP adapter

poruka: 8
|
čitano: 1.618
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
HDCP adapter

Ovak imam problem tv mi ne podrzava hdcp a ps3 ne radi bez njega tak da kad spojim preko hdmi-a imam crnu sliku,i sad sam vidio na netu hdmi to dvi hdcp pa me zanima dali postoji neki adapter u koji spojim hdmi kabel on doda taj hdcp koji mi tv nema onda drugim hdmiom iz njega u TV?????

Nothing is true, everything is permitted
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: HDCP adapter

Nisam čuo za takvo nešto. Možda bi ti bilo jednostavnije da spojiš TV sa komponentnim kablovima na PS3. Ako ti TV ima komponentne ulaze a vjerojatno ima, i trebat će ti ovo: http://www.consoleuniverse.com.hr/Proizvodi/Sony-Playstation-1-i-2/Kablovi-i-adapteri/PS2-PS3-HD-komponentni-kabel.aspx

17 godina

a nis izgleda da cu s tim ipak na kraju nisam htio jel sam procito da preko tog nemrem gledat blueray filmove(s diska)

15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

a nis izgleda da cu s tim ipak na kraju nisam htio jel sam procito da preko tog nemrem gledat blueray filmove(s diska)

Znam da ima ograničenje za Blu-Ray diskove, nećeš ih moći gledati u 1080p nego u 1080i no to nije neka strašna stvar, ako mene pitaš. Za filmove s diska ne znam, ali ne vjerujem da ih ne možeš uopće gledati, to mi nema smisla, čak bih rekao da nema tih ograničenja kao za Blu-Ray ali nisam siguran. Nažalost, dok sam ja imao PS3 nisam nigdje uspio naći taj kabel za manje od 150 kn a toliko mi se nije isplatilo davat samo da testiram kako radi.

Pogledaj ovdje: http://www.avforums.com/forums/ps3-media-streaming/435296-ps3s-blu-ray-playback-via-component.html Kažu da ako ti je maksimalna rezolucija za komponentni namještena na 1080i da ti u toj rezoluciji reproducira Blu-Rayeve; ako je 720p onda će ih reproducirat u 480p (zapravo pretpostavljam 576p kod nas).

Nadam se da sam ti pomogao sa svojim brbljanjem :)

Btw, ako kupiš taj kabel napiši tu u temu preko koje rezolucije ti na kraju rade filmovi itd., ako ti se da, jer me zanima a i da znam ako će još netko imat takav problem.

17 godina

dali ali me zanima dali je to do kabla ili ps3 jel mi u manualu pise da mi tv preko komponentnog moze prikazivati 1080p na 60Hz,a prek HDMI-a 1080p na 24Hz,i jos nes znam da nema bas veze s temom ali me zanima kak moj tv koji je HDready moze playat 1080p??

15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

dali ali me zanima dali je to do kabla ili ps3 jel mi u manualu pise da mi tv preko komponentnog moze prikazivati 1080p na 60Hz,a prek HDMI-a 1080p na 24Hz,i jos nes znam da nema bas veze s temom ali me zanima kak moj tv koji je HDready moze playat 1080p??

Ono ograničenje na 1080i je do PS3, tj. do Blu-Ray konzorcija koji ne želi da preko analognih konekcija (a takva je komponentna) ide film sa Blu-Raya u punoj rezoluciji (tj. u ovom je slučaju samo stvar do progressive vs interlaced signala) da se ne bi mogao tako jednostavno kopirat u punoj kvaliteti, isto zbog čega su i HDCP napravili i zagorčali nam svima živote.

I morao bi ti moći prikazivati i 1080p na 60Hz preko HDMI-a, no nije bitno.

I moj je TV HDReady pa prikazuje 1080p. Jednostavno ga downscalira i prikazuje. Ista stvar kao kad uzmeš u nekom programu na kompu sliku dimenzija 1920x1080 i smanjiš ju na 1280x720.

17 godina

znam da sam dosadan ali jos nes kad vec imam otvorenu temu ovak zanima me dali je tak kabel koji meni treba (komponentni,AV)moguce kupit i normalnom ducanu ko HDMI kabel ili takav multi AV izlaz koriste samo sonyeve konzole,playeri itd??

15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

znam da sam dosadan ali jos nes kad vec imam otvorenu temu ovak zanima me dali je tak kabel koji meni treba (komponentni,AV)moguce kupit i normalnom ducanu ko HDMI kabel ili takav multi AV izlaz koriste samo sonyeve konzole,playeri itd??

Taj ti je izlaz samo na Sonyjevim PS2 i PS3 konzolama. Inače su ti 3 cincha (RCA portova) s obje strane komponentnog kabla, ali Sonyju se valjda ne da raditi odvojene izlaze za to pa zato to imaju na istom izlazu gdje je i kompozitni, S-video, itd...

Znači moraš baš kupit taj kabel za Play Station. Koliko mi je poznato je isti za PS2 i PS3 ali ako možeš još provjeri to u dućanu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice