Audio kabel izolacija

poruka: 2
|
čitano: 1.087
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Audio kabel izolacija

Produzni kabel za slusalice mi je ukljucen otraga u TV i imam problema sa interferencijom izmedju tog audio i HDMI kabela koji je odmah pored. Tocnije, cujem zujanje koje je konstantno sa onime sto radi HDMI uredjaj (nvidia shield). Znam da nije do TVa jer cak i kada iskopcam audio kabel iz TVa i stavim ga blizu HDMI kabla na shieldu, opet mogu cuti identicno zujanje u slusalicama samo nesto tise. Ukratko, produzni kabel se ponasa kao antena i hvata HDMI "smetnje".

Pokusao sam mijenjati i HDMI kablove i to jest imalo nesto utjecaja jer su nesto deblji i bolje oklopljeni. Uzeo sam i novi produzni za slusalice i to je takodjer nesto pomoglo ali nedovoljno da u potpunosti rijesi problem.

Moje pitanje je, gdje kupiti audio kabel koji ce imati zapravo dobru izolaciju? Ovo sve sto gledam i sto imam se cini tanko i ne ulijeva neko povjerenje i nije mi cudno da se dogadja to sto se dogadja. Otvoren sam i za bilo kakva DIY rjesenja ako nema za kupiti gotovo.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Audio kabel izolacija

Najbolje bi bilo koristiti neki kabel kojemu su žice upletene kao kod mrežnih kabela.

I da imaju metalni omotač.

E sad, najlakše budeš takve našao negdje na ebayu itd.

Ne znam koji bi bio keyword za pretragu.

Ili jednostavno uzmeš tanki STP kabel koji lijepo izgleda i zalemiš ga na konektore i to je to.

Edit: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m4084.l1313&_nkw=shielded+twisted+stereo+cable

Tak nekaj, gledaj koji ima dobre reviewove.

I dobro bi ti došao audioizolacijski transformator.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.2.2018 14:28 (fer-de-lance).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice