Uređivanje videa - s kamere na DVD

poruka: 17
|
čitano: 4.901
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Uređivanje videa

Na kraju 7. razreda smo bili na maturalcu pa smo snimali sa kamerom za uspomenu.Sad taj video ima 25gb kako i sa kojim programom da ja smanjim taj video na 4.5 gb da mi stane na DVD a da je relativno ista kvaliteta videa ?

Može preporuka za neki program ?-sa kojim bi mogao i izrezati najbolje trenutke

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Uređivanje videa

Nisam neki stucnjak ali tu ti mogu pomoci DVDFab Platinum i Sony Vegas.Mislim.

WHAZAAAAAAAAAAAP!!!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 11:35 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
moderator
RE: Uređivanje videa
Tinča14 kaže...

Na kraju 7. razreda smo bili na maturalcu pa smo snimali sa kamerom za uspomenu.Sad taj video ima 25gb kako i sa kojim programom da ja smanjim taj video na 4.5 gb da mi stane na DVD a da je relativno ista kvaliteta videa ?

Može preporuka za neki program ?-sa kojim bi mogao i izrezati najbolje trenutke

Kakva kamera je u pitanju? Koliko je to materijala vremenski? Dva sata?  To ne bi trebao biti problem ubaciti na DVD - uz spomenute programe, ako samo sve hoces nabaciti na DVD, mozes to s besplatnim DVD Flickom.

15 godina
neaktivan
Uređivanje videa

Probaj smanjiti sa Any Video Converter,koristim već duže vrijeme...jako dobar program za smanjivanje MB i GB :)

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ja sam imala prilike raditi na tome,pa ti mogu preporuciti UVS 11 znam da je skup,ali se isplati 100%.nprm ja sam ga dobila sa kamerom {#}.

Ova nova 11-ica se razlikuje po tome sto ima foru konvertiranja,tj automatskog podesavanja kvalitete slike i zvuka na 4.5 GB ili na onaj(DualLayer DvD)

Zaista je jednostavan i brz.

Imas i Pinnacle Studio koji neki vele naj softver za to.I zaista je,jer pruza bezbroj caka koje ovaj gore ne moze!

Meni se ne svida jer abnormalno puno GB zauzima prilikom konvertiranja.

Sve to ako ne uspijes "smanjiti" na zeljenih 4.5 GB,imas bezbroj convertera u ponudi,no po mome iskustvu,naj je TVC

...eh da mozda ne znas,ali bez ovoga nemoj nista pokusavati,nemoj ni misliti da ces ovime nesta kvalitetno napraviti!

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 13:09 (MandaTDI).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Za tebe bi bilo najbolje DVD Flick, odličan besplatni DVD authoiring software.

Od komercijalnih je meni nabolji TMPGENC authoring works

ConvertXtoDVD najjednostavniji

Naravno nisam spomenuo Adobe Encore koje je ipak profesionalni alat i dosta je skup.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Hvala vam svima puno ,imao sam prilike vidjeti pinacle pa ču onda njega nabaviti inače taj video traje 3 sata snimano je kamerom koja ide na onaj film(vrpcu).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

na koju vrpcu?

dv?

to je onda neki long play bio ukljucen.

dv 60min standard nakon captura na hard iznosi 11gb.

Say cis again. Say cis again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say cis one more goddamn time!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
RE: Uređivanje videa - s kamere na DVD
torrente kaže...

na koju vrpcu?

dv?

to je onda neki long play bio ukljucen.

dv 60min standard nakon captura na hard iznosi 11gb.

Da takva je bila

17 godina

oni alati sto su ti ih preporucili,ala ulead video studio ili taj pinacle...cim ustekas firewire kabelom kameru na pc..alat nudi automatski capturing,skidanje sadrzaja na hard.  sve one funkcije play i stop imas u tim alatima.  60min treba da bude cca 11 ili 12 giga.

odmah nakon skidanja ides na editiranje, rezes, spahas i ostalo...trebat ce ti malo vremena da se upoznas sa njima, premda su naklonjeni  sirokoj publici i nisu pro editori koji zahtjevaju poznavanje materije.

Say cis again. Say cis again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say cis one more goddamn time!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
torrente kaže...

oni alati sto su ti ih preporucili,ala ulead video studio ili taj pinacle...cim ustekas firewire kabelom kameru na pc..alat nudi automatski capturing,skidanje sadrzaja na hard.  sve one funkcije play i stop imas u tim alatima.  60min treba da bude cca 11 ili 12 giga.

odmah nakon skidanja ides na editiranje, rezes, spahas i ostalo...trebat ce ti malo vremena da se upoznas sa njima, premda su naklonjeni  sirokoj publici i nisu pro editori koji zahtjevaju poznavanje materije.

Učitelj je meni to stavio na hard disk pa sam ja to sebi kopirao na kompjutor.Ja ču si nabaviti pinacle(i učitelj mi ga je preporučao) pa me zanima dali ču ja to moči stisnuti na 4.5 gb ?

To ovak izgleda To ovak izgleda
17 godina

hoces uz kompresiju u mpg2 format (dvd-video).

pita te sto ce biti na finishu...upload na youtube, fejs, bla,bla, ili ces sve editirat i vratit na dv traku ili dvd-video 4.7 ,ono sto tebe zanima.

znaci moze biti na pocetku editiranja kroz neke opcije nakon onog podesenja,hoces 4:3 ekran ili 16:9..tu negdje.. posto ja ne poznam pinacle, nemogu precizirat.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
torrente kaže...

hoces uz kompresiju u mpg2 format (dvd-video).

pita te sto ce biti na finishu...upload na youtube, fejs, bla,bla, ili ces sve editirat i vratit na dv traku ili dvd-video 4.7 ,ono sto tebe zanima.

znaci moze biti na pocetku editiranja kroz neke opcije nakon onog podesenja,hoces 4:3 ekran ili 16:9..tu negdje.. posto ja ne poznam pinacle, nemogu precizirat.

Ok hvala

14 godina
neaktivan

Nisam uspio složiti pinnacle....

Pogledajte sliku-na DVD-u piše 120 min, mogu li ovo spržiti na DVD i iskoristiti tih 120 min (na slici su dvije snimke) jedna snimka traje oko 60 min ali zauzima 15 gb .

To ovak izgleda To ovak izgleda
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 17:22 (Tinča14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bez obzira što snimke toliko zauzimaju, uz standardnu MPEG-2 kompresiju mogu normalno obje stati na DVD; bit će nešto niži bitrate ali kod materijala koji traje 2 sata ne bi trebalo biti uočljivog pada kvalitete.

KaeR
14 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Bez obzira što snimke toliko zauzimaju, uz standardnu MPEG-2 kompresiju mogu normalno obje stati na DVD; bit će nešto niži bitrate ali kod materijala koji traje 2 sata ne bi trebalo biti uočljivog pada kvalitete.

Spržio sam sa Ashampoo burning studio 10 jednu snimku koja ima 12gb i traje 1h i jako se ružno vidi

Spržio sam na običan DVD http://www.agfaphoto.com/appc/content_manager/page.php?ID=196952&dbc=94191e415b3a125da335e1225f1da3bb

i kad ubacim u DVD player uopče ga neželi učitati piše "no disc" ,a kad stavim u komp normalno radi ali sa jako slabom kvalitetom

16 godina
Tinča14 kaže...
KaeR kaže...

Spržio sam sa Ashampoo burning studio 10 jednu snimku koja ima 12gb i traje 1h i jako se ružno vidi

Spržio sam na običan DVD http://www.agfaphoto.com/appc/content_manager/page.php?ID=196952&dbc=94191e415b3a125da335e1225f1da3bb

i kad ubacim u DVD player uopče ga neželi učitati piše "no disc" ,a kad stavim u komp normalno radi ali sa jako slabom kvalitetom

Ti nisi precizirao u kojem ti je formatu taj video. Ako je on ostao u .avi formatu,kodiran DV codecom,normalno je da ti ga DVD player neće čitati a na compu izgleda ružno. Daj upogoni neki program za obradu videa koji su ti korisnici naveli gore,napravi capture s trake na HDD,uredi malo video i na kraju spremi u DVD MPEG2 format a audio u AC3. Bitrate videa nek ti bude oko 6000kbit/s a za audio 224. Dobit ćeš file s nastavkom .mpeg,normalne veličine za spremanje na običan DVD disk. Kompilirati DVD iz toga možeš s raznim programima...Ja koristim DVD Lab Pro koji ima opcije izrade menija,dodavanja chaptera itd.... To ti je onda čitljivo na svakom linijskom playeru.

www.hrphotocontest.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice