-trebaš DVD-authoring software, npr. Ulead DVDworkshop.
Za konvertiranje filmova u DVD i stavljanje tilova imate ovaj program: ConvertXtoDvd 3 isprobao sam ga spržio si 6 filmova i predobro izgledaju!
Veliki, očito komplicirani program za čiji trial se treba registrirati....!
Daj malo objasni točan redoslijed kak to ide, sam program vrijedi mi ko i kad nekom velim "daj mi napravi sig za forum", a ovaj mi odgovori "imaš fotošop"!
Za konvertiranje filmova u DVD i stavljanje tilova imate ovaj program: ConvertXtoDvd 3 isprobao sam ga spržio si 6 filmova i predobro izgledaju!
Jesam - izgubil 45min, a možda i jedan od rijetkih preostalih praznih dvd-a.
Naime, prije mi je 30 min "procesiral" titlove u film, pa me isforsiral da pržim isti na dvd, a to neću ali ipak jesam - da bi na kraju van izbacil prazni disk!
Velim, ja nisam pro u tome, treba mi neki vodič/uputsvo s programom kojeg preporučite.
Danas sam tako pol dana izgubil na taj film i titlove koje u njega pokušavam ubaciti - bezuspješno.
Veliki, očito komplicirani program za čiji trial se treba registrirati....!
Daj malo objasni točan redoslijed kak to ide, sam program vrijedi mi ko i kad nekom velim "daj mi napravi sig za forum", a ovaj mi odgovori "imaš fotošop"!
-da, ali u toj kategoriji/namijeni, neznam za neki manji ili free.. btw. izgleda da je workshop nesto, ostaje samo Movie Factory..
(ovaj dio nisam napisao, pogooglaj malo dvd movie factory, na torrentima.. ima i free, ;-). )
- otvoriš viodeo folder s VOBovima, a titlovi su dovoljno jednostavni za unos ili učitavanje iz txt fila. Jednostavnije nemože (osim spomenutog convertXtoDVD-a...)
- otvoriš viodeo folder s VOBovima, a titlovi su dovoljno jednostavni za unos ili učitavanje iz txt fila. Jednostavnije nemože (osim spomenutog convertXtoDVD-a...)
Ok, budem onda potražil DVD Factory ali ak je moguće, bolje bi bilo da se naučim kak to napraviti s ConvertXtoDVD 3-om.
Pošto njega već imam (trial) i mali je program, a tvrdite da je moguće, nek mi netko objasni na koji način da to napravim.
Svejedno, meni se čini da taj program nekaj "miksa" po filmu, tj. da on "misli" kako slabiju kvalitetu videa ili video općenito pretvara u DVD!
Gumb "Konventiraj" po doslovno potvrđuje svojom usamljenošću - nema nikakvih drugih opcija poput "Uredi", "Dodaj" i slično.
Čak i kad idem na "Podnaslov/Dodaj podnaslov", opet mi na kraju ostaje samo gumb "Konvertiraj" i to jako dugo traje.
Kao što sam navel prije, moj film već je DVD i ne treba nikakva konvertiranja u neki drugi format.
Pronašel sam i isključil prženje filma na dvd tak da je to jedino riješeno, zanima me ostatak :)
Samo da ne gubi kvalitetu.
Gle moraš napraviti jedan folder u taj folder staviš film naziva American Pie i isto tako se mora zvati i i subtitle znači American Pie.srt i kad otvoriš film u ConvertXtoDVD on ti odmah i prepozna subtitle i stisneš konvertiraj on ti konvertira i onda prži na dvd! Vrlo je lagano! Možeš si praviti i menu kak će ti izgledati,ima jako puno opcija!
Gle moraš napraviti jedan folder u taj folder staviš film naziva American Pie i isto tako se mora zvati i i subtitle znači American Pie.srt i kad otvoriš film u ConvertXtoDVD on ti odmah i prepozna subtitle i stisneš konvertiraj on ti konvertira i onda prži na dvd! Vrlo je lagano! Možeš si praviti i menu kak će ti izgledati,ima jako puno opcija!
Hvala.
Naglasil sam da ja imam punokrvni DVD film, u koji su uključeni menii i sve ostalo.
Samo trebam taj prijevod.
Za prženje sam sredil (valjda) da mi ne prži na dvd, nego da ostane film na hardu.
Jedino me još muči kaj ne znam dal budu ti podnaslovi točni, a nemrem nikak isprobati prije...
EDIT: Ne prepoznaje sam titlove - kad pogledam na "Podnaslov", tu su još uvijek 2 zapisa, ko i prije.
Pojavio mi se problem s DVD Labom i neznam kako ga riješiti. Cijela konverzija se obavi bez problema, ali po završetku konverzije u odredišnoj mapi nema Video_ts i audio_ts foldera koji bi trebali biti, odnosno nema filma uopće. U odredišnoj mapi se nalazi samo txt datoteka naziva verify. Jel zna netko u čemu je problem, jel sam možda nešto pokvario u postavkama, jel još netko imao takav problem?
Neka mi neko kaze 1, ali samo 1 program, koji nema veze s ovima do sad jer san ih sve probala i to nekoliko puta... 1 ali samo 1 program jednostavni kako cu ubaciti titlove u film bez da mi na kraju przi ili da mu fali neki dll ili neki plugin....
Ubaci rukom ko svaki normalan covjek.
Molio bih vas za pomoc... Imam skinut film s neta u Originalnom DVD formatu (u onim folderima AUDIO_TS i VIDEO_TS) i zeleo bih ubaciti prevod unutar tog dvd-a.
Koji bi fajl trebo da ispravim u folderu "VIDEO_TS" i da u njega postavim prevod koji sam ja napravio (mislim pomocu kog programa to mogu da uradim i KAKO).
Prevod bi sredio pomocu "BS.Player PRO subtitle editor" jer mi je jako jednostavno preko njega raditi, ali neznam kako da ga premestim u drugi format (ako je to uopste potrebno... jer se on zavrsava sa extenzijom .SRT)
Koliko su mi bitni ti frejmovi kod videa i prevoda... dali moraju biti isti.
I za kraj zeleo bih napomenuti da zelim da mi DVD ostane u istom formatu, znaci da ima "MENI" i sve ono kako je sada u originalu namesten.
P.S. Hvala svima koji se odazovu i napisu pravi odgovor koji mi zaista moze pomoci...
Znali neko da mi odgovori na moje pitanje.... (znam da pisem dvi poruke zaredom.. ali samo tako cu privuci paznju...XD)
Imam film u avi formati i odgovarajuči titl u srt formatu za taj film, a želim snimiti DVD. Procedura oko snimanja filma mi je jasna samo ako neko zna kako da dodan titl da ga naknadno mogu učitati prilikom gledanja DVD-a u playeru hvala.