Titlovi - molim pomoć: č i ć u c, ž u z, i š u s!

poruka: 26
|
čitano: 41.471
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Titlovi!!! Molim HITNU pomoć!

Pozdrav kolege!

Uglavnom, da ne duljim, imam titlove koji imaju č, ć, đ, š i ž te me zanima ima li program koji ih automatski vraća recimo č i ć u c, ž u z, i š u s?

Stvarno mi je potrebno, nemam vremena sam sad to raditi!

Pretrazio sam na Divx Titlovima i nema nigdje te vrste bez slova s kvačicama!

POMAGAJTE MOLIM VAS!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Gdje gori?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Titlovi!!! Molim HITNU pomoć!
Sea Sparrow kaže...

Gdje gori?

Ma, ovako:

Želim gledati film preko USBa na DVB resiveru, ali titl ima u sebi znakove kao š,č,ć... A uređaj ne prepoznaje te znakove nego stavi neke druge, a ja pitam postoji li i može li se titl na računalu pokrenuti u editoru nekom i sve te znakove zamjeniti sa s,c,z...

17 godina
neaktivan

probaj u meniju pogledati dali podržava druge subtitle osim central europe, imao sam sličan problem, prebacio u east europe format i sve radi 5.

14 godina
neaktivan

pa jedino da ih u notepadu starom metodom find and replace mjenjaš... sigurno ima i brži naćin, ali eto ako ne nađeš ništa ovo će ti uštediti neko vrijeme

Da te volim dusa zna,draga moja BiH

1 0 hvala 1
15 godina

u, u, ovo je jos bolje. pokusaj potencijano rizicnu operaciju mijenjanja firmwarea na dvd receiveru koja bi ti mogla lako brickat uredjaj, samo da znas da si pokusao sve da vidis titlove sa hrvatskim slovima. bokte... dvd reciver... cudo je i da vidis titlove, a ti gundjas na kvacice. tj nedostatak kvacica.

17 godina
neaktivan
4ucker kaže...
Sea Sparrow kaže...

Gdje gori?

Ma, ovako:

Želim gledati film preko USBa na DVB resiveru, ali titl ima u sebi znakove kao š,č,ć... A uređaj ne prepoznaje te znakove nego stavi neke druge, a ja pitam postoji li i može li se titl na računalu pokrenuti u editoru nekom i sve te znakove zamjeniti sa s,c,z...

Shvatili smo! Imas zaguljen player koji ne zna citati nase znakove!

Skini Sybresync i prilikom otvaranja titlova odaberi u CHARSET > Eastern Europe

Nakon sto se otvori ne menjaj nista nego samo Save As i pazi da je postavljena kvacica na MBCS <> Unicode [dakle, tebi treba Unicode]

Prilikom otvoranja pazi na FPS (moze biti 25 ali i 23,976)

Krivi odabir znaci da ce titl kasniti ili "pozurivati".

Paznja!

Nakon instalacije dobijas izbornik na Edit With SubResync. Charset je zasivljen i da bi bio klikabilan oznaci file.

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
15 godina
4ucker kaže...
Sea Sparrow kaže...

Gdje gori?

Ma, ovako:

kad vec gledas preko resivera pa napravi si hardcore sub sa formatfactory http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/lijepljenje-podnaslova-divixxvid-uputstvo-/93846.aspx

Ili nezz koji imas resiver upgrade firmware na nekima se tako moglo rijesiti Ć Š Ž.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 23:35 (Hrca24).
16 godina
neaktivan

Pozdrav.

Ja na isti način gledam filmove ponekada kao ti i imao isti problem ali pronašao sam riješenje, odnosno način kako da imam č,ć,š,ž,đ...

Dakle sljedi ovaj tutor

ali nakon što ovaj .srt pretvoriš u .ssa otvori ga pomoću notepad-a i jednu 0 promjeni u 1 pa idi na save

Glavno je ne lažite samog sebe. Onaj ko laže samog sebe i svoju laž sluša, dolazi dotle da već nikakvu istinu ni u sebi ni oko sebe ne primećuje, i prema tome, ne poštuje ni sebe ni druge.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Pozdrav kolege!

Uglavnom, da ne duljim, imam titlove koji imaju č, ć, đ, š i ž te me zanima ima li program koji ih automatski vraća recimo č i ć u c, ž u z, i š u s?

Stvarno mi je potrebno, nemam vremena sam sad to raditi!

Pretrazio sam na Divx Titlovima i nema nigdje te vrste bez slova s kvačicama!

POMAGAJTE MOLIM VAS!

Ja to radim sa MS office (2007)

Otvorim .srt u wordu pod home -> replace -> pod "find" upišeš npr. slovo č, a pod "replace with" upišeš slovo c i odabereš "Replace all" i tako za ž staviš z itd.

http://av-gurus.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 2:18 (brixy).
14 godina
neaktivan

Pozz. Imam jedan problem . Kada stavim titlove u mapu od filma i pokrenem film  u vlcu media playeru sve uredno radi (titlovi se prikazuju),  međutim kada film pokrenem na LCD-u , film radi, ali bez titlova (WTFFF). Moze li mi netko pomoci oko toga :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Titlovi - molim pomoć: č i ć u c, ž u z, i š u
i7 extreme kaže...

Pozz. Imam jedan problem . Kada stavim titlove u mapu od filma i pokrenem film  u vlcu media playeru sve uredno radi (titlovi se prikazuju),  međutim kada film pokrenem na LCD-u , film radi, ali bez titlova (WTFFF). Moze li mi netko pomoci oko toga :)

Hmmm..

Ja sam taj problem rješavao tako što ime filma kakvo mi je bilo na računalu kopiram i stavim isto i za titl fajl. Onda on automatski prepozna i "ujedini" ih, te omogući prikazivanje. Probaj, nemaš što izgubiti.

14 godina
neaktivan
4ucker kaže...
i7 extreme kaže...

Hmmm..

Ja sam taj problem rješavao tako što ime filma kakvo mi je bilo na računalu kopiram i stavim isto i za titl fajl. Onda on automatski prepozna i "ujedini" ih, te omogući prikazivanje. Probaj, nemaš što izgubiti.

Jel ti ostavis kad kopiras ime filma nesto kao npr fast five.srt ? Ili bez toga na kraju ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 22:18 (i7 extreme).
13 godina
neaktivan
i7 extreme kaže...

I ja imam isti takav problem stavio sam isto ime titla i filma, ali svejedno mi ne ucitava titlove :S..

15 godina
neaktivan

Za ovakva pitanja prvo navedite marku TV-a/playera ili receivera, pa da se ne savjetuje naširoko, a možda postoji jednostavnije rješenje.

13 godina
neaktivan

Imam receiver strong srt 5303 koji podrzava mpeg ...converto sam film u mpeg i ubacio titlove..stavio sam isto ime titla i filma no on mi ne ucitava titlove...pokusao sam ukodirat titlove, ali da bi to napravio mora bit .avi kolko ja znam, a moj reciver ne podrzava .avi...ima ko kakav savjet?

14 godina

Kolko "buke" u svezi jednog jednostavnog problema.

Download ovo i to je to,

u prvom prozoru odrediš film

u drugom titl i to je to

ako ti šta treba javi se u box

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zipfer kaže...

Imam receiver strong srt 5303 koji podrzava mpeg ...converto sam film u mpeg i ubacio titlove..stavio sam isto ime titla i filma no on mi ne ucitava titlove...pokusao sam ukodirat titlove, ali da bi to napravio mora bit .avi kolko ja znam, a moj reciver ne podrzava .avi...ima ko kakav savjet?

Pa reenkodiraj ga u .mpg, npr. u Format Factory-ju.

Gale92 kaže...

Kolko "buke" u svezi jednog jednostavnog problema.

Download ovo i to je to,

u prvom prozoru odrediš film

u drugom titl i to je to

ako ti šta treba javi se u box

To će raditi na DVD playerima, koji nemaju podršku za .srt ili .sub titlove, ali na receiverima i TV-ima uglavnom ne radi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 21:04 (Ord Mantel).
13 godina
neaktivan

Ja sam svoj problem rijesio..uzeo sam reciver koji podrzava dvix i .aiv format..sad radi bez problema :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tako je najpametnije i izbjeći gubljenje vremena sa svim zezancijama oko reenkodiranja, codeca, lijepljenja i sl... {#}

13 godina

imam isto jedan problemcic oko titlova al nije vezan uz slova pa da ne otvaram novu temu zanima me postoji li mogucnost da se poveca font odnosno velicina slova titlova jel imam 23" monitor a titlovi su mi nekako sitni..:O

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
tomislavivic kaže...

imam isto jedan problemcic oko titlova al nije vezan uz slova pa da ne otvaram novu temu zanima me postoji li mogucnost da se poveca font odnosno velicina slova titlova jel imam 23" monitor a titlovi su mi nekako sitni..:O

S ovim programom možeš i određivati veličinu titlova, ma možeš raditi svašta s njima

15 godina
neaktivan

Dali taj program može promjeniti boju titla ali da može raditi preko USB-a na LCD-TV, default je bijela a ne paše mi baš.

Ako šta znači LCD je LG 32LK430

Fu**ing posers
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne, to je program uglavnom za DVD playere koji nemaju podršku za .srt/.sub titlove ili nemaju podršku za "naša" slova ili se nekome ne sviđaju .srt titlovi playera. Titlove obrađene s ovim programom LCD TV-i uglavnom ne podržavaju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 22:52 (Ord Mantel).
15 godina
neaktivan

Dali onda postoji način da promjenim boju a da LCD TV očita te titlove?

Fu**ing posers
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne, jedini način je upržavanjem titlova u sliku, ali to zahtjeva reenkodiranje filma, gubljenje kvalitete slike kao i vremena...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice