Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 670.922
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
odjavljen
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori
Milka30 kaže...
....

Decki da ponovim ono sta sam napisao:

-Rekao sam da se ne razumijem u same postavke-niti me zanimaju!Kada radis za nekakav studio,onda kada napravis nekakvu montazu,prije rendanja biras opciju koja je unapred vec nastimana od strane nekoga tko zna vise od mene(doslovno napisano:Youtube 720p,za svatove,maturalna,SaDvdNaYT...).

-Ja sam samo linkao stari post sa prepisanim postavkama koje trenutno njemu najbolje pašu!

-Covjek ima problem sa ucitavanjem videa i to sam mu htio pomoci,on sam me je pitao za postavke.

-Kvaka je u tome sto torent "od sume ne vidi drveca" i ne cita bolje malo postove,jer da cita,shvatio bi sve ovo gore napisano i ne bi bilo ovoga offtopica!

I mbaksa postoji treci razlog zasto je dizanje sa SD na HD ima smisla:

-Da bi se raja pohvalila da imaju 1020p na YT

No i to sam napisao.

Kvaka je u tome da ti imas imalo pojma o cemu pises shvatio bi koliko izvalis gluposti u jednom postu. Jednostavno nemaš pojma o čemu pričaš al uredno dijelis savjete i govoriš kako drugi nemaju pojma.... Mene bi bilo sramota naplatiti nekome rad a napisati ovo:"Kada radis za nekakav studio,onda kada napravis nekakvu montazu,prije rendanja biras opciju koja je unapred vec nastimana od strane nekoga tko zna vise od mene(doslovno napisano:Youtube 720p,za svatove,maturalna,SaDvdNaYT...)."

Jadan studio koji angažuje takve ko ti......

13 godina
Torent kaže...

Jadan studio koji angažuje takve ko ti......

Gle,meni je jasno da si ti 16 godišnji klinac koji ima vjerovatno 150 kila,svakodnevno cita Wikipediju i nabrijan si teorijom.Meni je jasno da ti u praksi nemaš iskustva i da svoje "iskustvo" steces na raznoraznim forumima "soleci pamet" neukima,jer se time osjecas superioran.Meni je sve to jasno!

Istina je da obicne ljude zanima samo to da slika bude ljepa,montaza ugodna oku i da se tu i tamo mogu pohvaliti da imaju video iz svojih svatova.

Tebe to ne treba puno sekirati jer se ti ionako neces nikada zeniti,tako da ne sekiram se puno.

Snimanja raznih svecanosti rade vecinom obicni ljudi,jer su profesionalci skupi,zato je i cijena razumna!

Ja se time vec dugo ne bavim,jer je to naporan posao koji trazi puno vremena.

Trazeci gramaticke pogreske,te se sprdati istima,nikako ne pomazes nikome-osim vjerovatno sebi,jer te to vjerovatno pali.

Zahvaljujem se modu na toleriranju ovoga offtopica i bilo bi zaista dobro da se postovi izbrisu,jer ovo nema smisla!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
9 godina
odjavljen
Wow to boli 😀
16 godina
Software za video obradu - pitanja&odgovori

nađite sobu (pokoljite se..), uradak zatim uplojdajte na 1020p-uhturbo-x u sirovom formatu. (čisto da potraje, koje stoljeće).

btw, Pinnacle je ono što je većina koristila (sve u jednom u doba DVDa, za svadbe i sl.), nakon čerupanja firme od trojca velikih, nestao (sony, corel ..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 0
8 godina
andi.cro kaže...

Meni se dopada OpenShot

Jesi možda isprobao koju apk iz win trgovine na win 10 ?

@milka30

Kompa, neiscrpljuj  se bespotrebno .....   

...................

15 godina
bunker kaže...
andi.cro kaže...

Meni se dopada OpenShot

Jesi možda isprobao koju apk iz win trgovine na win 10?

Edge mi je ponudio AdGuard i uBlock Origin ali je onda izbacivao neku grešku pa ih nisam mogao instalirat.

Nisam ništa drugo isprobavao a i neću kroz "store".

Nisam imao vremena za inst.programa, samo sam se bavio postavkama u winsima.

Jesi ti probao OpenShot?

Some people are so poor... all they have is money!
17 godina
moderator
Milka30 kaže...
I mbaksa postoji treci razlog zasto je dizanje sa SD na HD ima smisla:

-Da bi se raja pohvalila da imaju 1020p na YT

No i to sam napisao.

Dosad si već trebao naučiti da ne postoji 1020p, nego da postoji 1080p (Full HD) i 720p (HD).

A to što netko diže na višu rezoluciju da se može pohvaliti (lažnom) višom rezolucijom... Ono... To su isti oni koji će kupovati fejk Beats slušalice. Nezreli klinci.

8 godina

@andy

Nisam jos probao openshot.
Mislio sam da li si slucajno neki video editor iz win trgovine probao ?

Ja koristim par aplikacija iz storea ( hashme i sl ) i dobre su mi jer se nadogradjuju kroz win update pa nemoram ja voditi brigu o njihovoj azurnosti.
15 godina
bunker kaže...

@andy

Nisam jos probao openshot. 

Niti nemoj...nevalja na 10-tci ( ili jer je još u beti x64 ili ne znam kaj al šteka i često smrzava )

Uglavnom zaboravi OpenShot i evo odavde si skini svoj omiljeni Windows Movie Maker...LINK

Jedino kaj buš trebao dodatno instalirati na 10-tku je ovo:

...ali sam instalater od Movie Makera ti to ponudi pa nema dodatnih kompliciranja.

Btw: ako želiš najbolji free video editor onda ti preporučam HitFilm Express ili DaVinci Resolve 12.5

, nedostatak im je jedino šta zahtjevaju tvoje vrijeme i volju za učenjem jer nisu baš jednostavni za ljude koji se ne bave naprednijim editingom!

Ali ako imaš volje, postoje brojni tutorijali pa...

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.4.2017 21:09 (andi.cro).
8 godina

Ma netreba mi nista komplicirano. Za tu i tam par fotki i filmića spojiti u jedan film i staviti textualni uvod i zavrsetak....to mi je plafon potreba.

Za taj wmm koji si mi linkao, vidi kaj sam napisao na prethodnoj stranici, da se neponavljam.

😊
15 godina

Ne da mi se čitati EULA i tisuću riječi koje prethode, nije me briga za to...instaliram,probam pa ak mi odgovara zadržim a ako ne deinstaliram i bok 

btw: Samo radi tebe sam isprobao taj Movie Maker da ti slučajno ne preporučim nekaj kaj ne valja kao ranije OpenShot. Sve uredno funkcionira...ubacio sam video,editirao ga, exportirao i sve je 5 

EDIT: jesi čuo za VSDC Video Editor ?

To ti je nešto kao Movie Maker na steroidima 

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.4.2017 21:54 (andi.cro).
Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
andi.cro kaže...

Samo radi tebe sam isprobao taj Movie Maker da ti slučajno ne preporučim nekaj kaj ne valja kao ranije OpenShot. Sve uredno funkcionira...

Pa kompa, da bi riječ rekel   

.........................

15 godina

Ja pokušavam pohvatat HitFilm Express...ufff kolko tu ima mogučnosti i opcija za uraditi skoro pa sve kaj ti padne na pamet.

Buljim u tutorijale,pijem kavu al kava ne djeluje...očni kapci postaju sve teži a glava ko balon prije pucanja  

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Imas neki poseban razlog zasto koristis ovaj soft? Ako je free ne znaci da je jednistavan....

15 godina
Torent kaže...

Imas neki poseban razlog zasto koristis ovaj soft? Ako je free ne znaci da je jednistavan....

Mislim da je ovo jedan od tri najbolja free programa ovoga tipa i želim se naučiti koristiti njime.Ostala dva su Lightworks i DaVinci Resolve ali HitFilm mi se nekak čini kao najbolji allrounder izm.ova tri.

Izdvojio bih još jedan izuzetno lagan free program ko stvoren za manje zahtjevne korisnike a to je Video Pad, često ga znam preporučiti ljudima kojima treba jednostavniji editor a opet puno jači od Movie Makera.

17 godina
moderator
andi.cro kaže...
Mislim da je ovo jedan od tri najbolja free programa ovoga tipa i želim se naučiti koristiti njime.Ostala dva su Lightworks

Molim lijepo, Lightworks nije program za videomontažu, nego za iskušavanje mazohizma.  Njime se testiraš koliko puno mučenja možeš izdržati prije nego li pop*zdiš i pošalješ i program i njegove autore u rodno mjesto.  Moram priznati da nisam baš dugo izdržao.

9 godina
odjavljen
andi.cro kaže...
Torent kaže...

Mislim da je ovo jedan od tri najbolja free programa ovoga tipa i želim se naučiti koristiti njime.Ostala dva su Lightworks i DaVinci Resolve ali HitFilm mi se nekak čini kao najbolji allrounder izm.ova tri.

Izdvojio bih još jedan izuzetno lagan free program ko stvoren za manje zahtjevne korisnike a to je Video Pad, često ga znam preporučiti ljudima kojima treba jednostavniji editor a opet puno jači od Movie Makera.

mbaksa kaže...
andi.cro kaže...
Mislim da je ovo jedan od tri najbolja free programa ovoga tipa i želim se naučiti koristiti njime.Ostala dva su Lightworks

Molim lijepo, Lightworks nije program za videomontažu, nego za iskušavanje mazohizma.  Njime se testiraš koliko puno mučenja možeš izdržati prije nego li pop*zdiš i pošalješ i program i njegove autore u rodno mjesto.  Moram priznati da nisam baš dugo izdržao.

Pogotovo resolve ;) Mislim da ce sa njim jos krace izdrzati ;) Pogotovo pocetnik.....

15 godina
mbaksa kaže...
andi.cro kaže...

Ja sam izdržao 15min 

Tko zna sa njime, svaka mu čast!

Al tko zna, može skoro sve sa njime...barem tako kažu 

@torent 

Pa rekoh da su ona tri za profiće a VideoPad za neprofiće 

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.4.2017 20:53 (andi.cro).
17 godina
moderator
andi.cro kaže...
mbaksa kaže...

Ja sam izdržao 15min 

Tko zna sa njime, svaka mu čast!

Al tko zna, može skoro sve sa njime...barem tako kažu 

Jasno. No baš to i jest problem, što je ultra-neintuitivan i hrpa stvari se radi na drugačiji način nego u bilo kojem drugom programu. Ono, moraš proći tečaj da bi uopće mogao iskoristiti osnovnu funkcionalnost!

17 godina

Može preporuka nekog besplatnog ili opet source programa za video obradu koji ima i neke naprednije mogućnosti? Pretpostavljam da neću naći ništa slično Premier Pro ali htio bih nešto što nije samo osnovno tipa windows movie makera gdje ne mogu napravit ni video u videu...

Recimo GIMP je vrlo moćan alat dostojan zamijeniti Photoshop u puno toga, postoji li neki takav besplatni supstitut za Premiere Pro?

edit...

Vidim da gore malo više ima preporuka par programa... Koji od njih konkretno koristiti?

Nisam se nikad bavio videoobradom, a plan mi je u skoroj budućnosti nabaviti dron, pa ću imati materijala za slagati/montirati/uređivati...

Vidim da Lightworks slovi kao jedan od boljih, ali vrlo težak za korištenje...

Htio bih već ako naučim korisiti jedan moći korisitit i ostale uz neka manja učenja i prilagodbe...

U biti ono što bih htio je naučiti videoobradu, pa gledam koji mi je najbolji alat za to... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.6.2017 11:17 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Preptostavljam da u svakom programu u kojem ces raditi trebas znati i nesto teorije o samom video jer nabadajuci po bilo kojem programu za editing neces dogurati daleko....

17 godina
Torent kaže...

Preptostavljam da u svakom programu u kojem ces raditi trebas znati i nesto teorije o samom video jer nabadajuci po bilo kojem programu za editing neces dogurati daleko....

Ne znam na što točno misliš...

Što se tiče formata, kodiranja, rezolucija, i nekih takvih osnovnih stvari tu sam upućen... 

Sad ne znam na što si točno mislio.

9 godina
odjavljen

Na to sam mislio.... Sto se tice softa ne znam koji da ti preporucim jer nisam radio u njima....

15 godina

Kao što sam već i rekao prije, Hit Film ako se želiš potruditi i učiti te ostati poslije na njemu jer je jako močan a Video Pad ako ti treba jednostavnost koja če ti biti i više nego dovoljna za ne tako zahtjevne uratke 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Oni koji su voljni uložiti vrijeme i trud u učenje programa trebali bi se posvetiti DaVinci Resolveu, koji polako izrasta u sve bolji, punokrvni program za videomontažu (iako je počeo kao samo program za korekciju boja i koloriranje). Oni koji nisu, trebali bi odabrati nešto jednostavnije. Osobno sam probao, reda radi, i nekoliko drugih besplatnih programa, ali mi ni jedan nije sjeo.

0 0 hvala 1
9 godina
odjavljen

Da ali resolve tek treba izrasti u editing soft. Koliko sam vidio ali nisam porbao jeste da je neka lite verzija free ali studio se placa....Ispravi me ako grijesim....

15 godina
neaktivan
Torent kaže...

Da ali resolve tek treba izrasti u editing soft. Koliko sam vidio ali nisam porbao jeste da je neka lite verzija free ali studio se placa....Ispravi me ako grijesim....

Resolve je odavno izrastao u edit.soft. od CC-a, montaže, ispucavanja na betacam uključujući i ovo, itd. naravno uz pripadajući hardware koji nije nužan za korištenje.

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.6.2017 15:18 (Flying Dutchman).
9 godina
odjavljen

Koristis ga? Pogledao sam ga letimicno i prezentaciju 14 letimicno i neke recenzije i otuda ovo da treba izrasti u editing soft... Kakav je u poredjenju sa premiere e cc2017? perfomanse mogucnosti?

17 godina
moderator
Torent kaže...

Probaj! Obična verzija je posve besplatna i posve je funkcionalni, punokrvni program za videomontažu (skini zadnju betu koja sad konačno omogućava malo ozbiljnije baratanje zvukom). Studio verzija ima neke ekstra mogućnosti (recimo denoise), no većina korisnika, uključujući zapravo i dobar dio onih koji bi profesionalno nešto montirali, bit će zadovoljna i besplatnom verzijom.

15 godina
neaktivan
Torent kaže...

Koristis ga? Pogledao sam ga letimicno i prezentaciju 14 letimicno i neke recenzije i otuda ovo da treba izrasti u editing soft... Kakav je u poredjenju sa premiere e cc2017? perfomanse mogucnosti?

Od verzije 8, na trenutnoj verziji 12.5. Budući da se bavim digitalnom restauracijom od potrebitih programa su jedino tu Nuke, PFclean, (Natron free), Resolve 12.5 i easyDCP. Pošto radimo isključivo sa DPX formatom i quicktimeom, ne koristim Premiere osim za izradu Blueraya.

Možda si Resolve pobrkao sa Fusion Studiom isto od Blackmagica koji se plaća

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.6.2017 15:36 (Flying Dutchman).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice