Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 670.919
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
odjavljen
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori

Ti si pricao o varijabilnom framerateu (koji ne postoji jer nema smisla) i kad ripas ako napravis kako treba dobijes jedan file i nema odvojenog audia i nema potrebe ubacivati bilo gdje drugo, u bilo koji editor poslije toga. Davno sam to radio al se ne sjecam da sam ista editovao poslije....

15 godina
Torent kaže...

Ti si pricao o varijabilnom framerateu (koji ne postoji jer nema smisla) i kad ripas ako napravis kako treba dobijes jedan file i nema odvojenog audia i nema potrebe ubacivati bilo gdje drugo, u bilo koji editor poslije toga. Davno sam to radio al se ne sjecam da sam ista editovao poslije....

1. VFR wiki link

2.Bebaču se nekaj zmrdalo (nekoliko možebitnih razloga) kada je zripao DVD na PC i dobio je on jedan video fajl ali zvuk iz tog jednog videa nije bio usklađen sa slikom, kak ne kužiš problem?

To se jednom il dva put davno i meni dogodilo i trebao sam u editoru odvajati audio od videa da bi pomicanjem audia na timelineu uspio nekako uskladiti sliku i zvuk.

Sad znam da postoji nekoliko uzročnika tog problema a koji je točno @bebačov, ne znam ali prvo i najednostavnije kaj može probat uraditi je ponoviti Rip DVD-a sa ispravnim postavkama a jedna od njih je upotreba Constant umjesto Variable frame rate.

Imaš u onom mom linku na TUT od Handbrake kak to napraviti.

Some people are so poor... all they have is money!
9 godina
odjavljen
andi.cro kaže...
Torent kaže...

1. VFR wiki link

2.Bebaču se nekaj zmrdalo (nekoliko možebitnih razloga) kada je zripao DVD na PC i dobio je on jedan video fajl ali zvuk iz tog jednog videa nije bio usklađen sa slikom, kak ne kužiš problem?

To se jednom il dva put davno i meni dogodilo i trebao sam u editoru odvajati audio od videa da bi pomicanjem audia na timelineu uspio nekako uskladiti sliku i zvuk.

Sad znam da postoji nekoliko uzročnika tog problema a koji je točno @bebačov, ne znam ali prvo i najednostavnije kaj može probat uraditi je ponoviti Rip DVD-a sa ispravnim postavkama a jedna od njih je upotreba Constant umjesto Variable frame rate.

Imaš u onom mom linku na TUT od Handbrake kak to napraviti.

VFR se ne koristi. Koristi se varijabilni bitrate... Frame rate za nase podrucje je 25fps i zadnje sto treba dirati tj uopste ne dirati jeste upravo framerate. Zaboravi da to uopste postoji pogotovo sto to podrzavaju samo neki kontejner i ogroman je mogucnost da ti pojedini playeri uopste ne podrzavaju...

15 godina
Software za video obradu - pitanja&odgovori

To sam spomenuo samo kao jedan možebitni razlog njegovog problema i napomenuo da se to nikako ne treba upotrebljavati te mu rekao da uvijek treba biti Constant! Također, preporucio sam da proba promjeniti fps (+/-) jer mu DVD možda nije točno 25fps.

Ko zna kaj je on ili program sa kojim je ripao, sprčkao. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Torent kaže...

Ovo ti nije jasno a jasnot i je zasto od PAL "pravi" HD video....

Moram priznati da ne razumijem tvoje pitanje,ali ok!

Imam podosta iskustva sa Soniyem(svatovi i ostale gluposti),ali nisam bas strucan da govorim o bitrate ili nesta slicno...ali zar PAL i NTSC nemaju veze sa HD-om?Zar to nije vezano sa EU/US standardom videa ili "po šokački" sa dve debele margine u videu?

Googlanjem i ja sada vidim da ljudi preporucuju "ručnu" u slucaju da Sony Vegas ne moze otvoriti video,ja osobno nikada nisam imao takvih problema.

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
15 godina

PAL i NTSC nemaju veze sa HD-om.

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
odjavljen
Milka30 kaže...
Torent kaže...

Imam podosta iskustva sa Soniyem(svatovi i ostale gluposti),ali nisam bas strucan da govorim o bitrate ili nesta slicno...ali zar PAL i NTSC nemaju veze sa HD-om?Zar to nije vezano sa EU/US standardom videa ili "po šokački" sa dve debele margine u videu?

Googlanjem i ja sada vidim da ljudi preporucuju "ručnu" u slucaju da Sony Vegas ne moze otvoriti video,ja osobno nikada nisam imao takvih problema.

Iskreno strah me i pitati kakve svatove si radio a nemas pojma o bitrate i rezolucijama ;)

Uvijek sam se divio ljudima koji otovre soft i nabadaju po  njemu o nadaju se da ce to valjda ispasti dobro ;)

Ja isto radim nekakve montaze za neku lovu ali sam potrosio bukvalno desetine i vjerovatno i stotine sati na ucenje po youtube i lynda kursevima a nisam pocetnik i totalni laik u svemu tome...

13 godina
Torent kaže...

Iskreno strah me i pitati kakve svatove si radio a nemas pojma o bitrate i rezolucijama ;)

Uvijek sam se divio ljudima koji otovre soft i nabadaju po  njemu o nadaju se da ce to valjda ispasti dobro ;)

Ja isto radim nekakve montaze za neku lovu ali sam potrosio bukvalno desetine i vjerovatno i stotine sati na ucenje po youtube i lynda kursevima a nisam pocetnik i totalni laik u svemu tome...

Htio sam ti linkati par mojih uradaka,ali sada baš necu!.

Gledaj,uvjek iste postavke rendanja koristim,a procedura editiranja je standardna i to je to,nema puno filozofije.Koji ce mi kuhac znanje o bitratima-bitno je da file nije prevelik,da je slika/zvuk kristalan,720p ili 1020p,te da se ne vide margine!Šta bi se zamarao glupostima?

12 godina
neaktivan

Ne znam zašto se tu neki toliko "pjene".

Prije sam ripao u Freemakeu:

DVD videje od oko 10 min 16:9 i 1.78:1 na 1280x720, MP4 h264 sa auto bitrate i MP3, Stereo, 48000 Hz, 320 Kbps - sve 5

DVD videje od oko 12 do 30 min 4:3 na [ (X/720)=(4/3), X=960 ] 960x720, MP4 h264 sa auto bitrate i MP3, Stereo, 48000 Hz, 320 Kbps - sve 5

zadnje DVD video od 65 min anamorfni 16:9 na 1280x720, MP4 h264 sa auto bitrate i MP3, Stereo, 48000 Hz, 320 Kbps - bježi zvuk, pa sam pitao za pomoć. Pretpostavio da bježi jer je video duži.

Andi, onaj tut za Handbrake, napravio sam gotovo sve isto kak i on, jedino nisam učitao video sa diska nego sam učitao sa DVD jer vidim da postoji ta mogućnost i stavio 25 fps (kak piše na boxu). Nigdje nije bilo +/- audio. 

Mišem je pomicao audio, u backgroundu, u nekom drugom programu. Pretpostavljam da je to Woowave DreamSync, skinuti ću ga da probam.

Torent, tamo tip pokazuje da se stavi constant framerate, baš zbog problema kada je audio pomaknut.

Milka30, potražiti ću na tražilici teme Vegas DVD (i na netu). Baš skinuo zadnji K-Lite i opet u Vegasu ne pokazuje DVD video, samo slike.

EDIT:

Milka30, a možeš mi i dati link na post ako imaš, jer izbacuje deset strana postova na temi

EDIT2:

Ovo je smiješno da se ne može preko Opena ovoriti

Priroda nije mjesto za povremeno posjetiti. To je naš dom.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2017 21:54 (veliki bebač).

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Milka30 kaže...
Torent kaže...

Naravno da ne razumiješ kad nemaš blage veze o videu generalno. Ako znas napraviti rez i zamijenuti dva klipa ne znači da imaš blagog pojma o montaži što pokkazuješ iz posta u post. Divim se hrabrosti ljudi koji kažau da nemaju pojam al uredno dijele savjete.

Milka30 kaže...
Torent kaže...

Htio sam ti linkati par mojih uradaka,ali sada baš necu!.

Gledaj,uvjek iste postavke rendanja koristim,a procedura editiranja je standardna i to je to,nema puno filozofije.Koji ce mi kuhac znanje o bitratima-bitno je da file nije prevelik,da je slika/zvuk kristalan,720p ili 1020p,te da se ne vide margine!Šta bi se zamarao glupostima?

Bolje nemoj. Procedura editiranja nije standardna nego si sebe izdresirao na jedan način rada ako se može nazvati radom. Ne znaš rezoluciju pal videa al uredno naplatiš montažu... Bože....

veliki bebač kaže...

Prije sam ripao u Freemakeu:

DVD videje od oko 10 min 16:9 i 1.78:1 na 1280x720, MP4 h264 sa auto bitrate i MP3, Stereo, 48000 Hz, 320 Kbps - sve 5

DVD videje od oko 12 do 30 min 4:3 na [ (X/720)=(4/3), X=960 ] 960x720MP4 h264 sa auto bitrate i MP3, Stereo, 48000 Hz, 320 Kbps - sve 5

zadnje DVD video od 65 min anamorfni 16:9 na 1280x720, MP4 h264 sa auto bitrate i MP3, Stereo, 48000 Hz, 320 Kbps - bježi zvuk, pa sam pitao za pomoć. Pretpostavio da bježi jer je video duži.

Andi, onaj tut za Handbrake, napravio sam gotovo sve isto kak i on, jedino nisam učitao video sa diska nego sam učitao sa DVD jer vidim da postoji ta mogućnost i stavio 25 fps (kak piše na boxu). Nigdje nije bilo +/- audio. 

Mišem je pomicao audio, u backgroundu, u nekom drugom programu. Pretpostavljam da je to Woowave DreamSync, skinuti ću ga da probam.

Torent, tamo tip pokazuje da se stavi constant framerate, baš zbog problema kada je audio pomaknut.

Milka30, potražiti ću na tražilici teme Vegas DVD (i na netu). Baš skinuo zadnji K-Lite i opet u Vegasu ne pokazuje DVD video, samo slike.

EDIT:

Milka30, a možeš mi i dati link na post ako imaš, jer izbacuje deset strana postova na temi

EDIT2:

Ajmo malo učenja. DVD video ako je u PAL formatu ima rezoluciju 720x576 i ovo vaše trkeljanje o pravljenju HD videa od toga je budalaština.

Dečki neke stvari se ne mogu raditi nabadajući napamet i ako se želite time baviti knjigu u ruke....

https://en.wikipedia.org/wiki/DVD-Video

13 godina
veliki bebač kaže...

EDIT:

EDIT2:

Ovo ti je post o najboljim postavkama (za mene) rendanja.

Ali ti imas problem u samome otvaranju videa,tako da ti to za sada nece pomoci.

Zaista ne znam di je zapelo,jer nisam nikada imao problema sa time,tako da ti ne mogu pomoci u svezi sa time

Torent kaže...

Naravno da ne razumiješ kad nemaš blage veze o videu generalno. Ako znas napraviti rez i zamijenuti dva klipa ne znači da imaš blagog pojma o montaži što pokkazuješ iz posta u post. Divim se hrabrosti ljudi koji kažau da nemaju pojam al uredno dijele savjete Iskreno strah me i pitati kakve svatove si radio a nemas pojma o bitrate i rezolucijama ;)Uvijek sam se divio ljudima koji otovre soft i nabadaju po  njemu o nadaju se da ce to valjda ispasti dobro ;)Ja isto radim nekakve montaze za neku lovu ali sam potrosio bukvalno desetine i vjerovatno i stotine sati na ucenje po youtube i lynda kursevima a nisam pocetnik i totalni laik u svemu tome...  Bolje nemoj. Procedura editiranja nije standardna nego si sebe izdresirao na jedan način rada ako se može nazvati radom. Ne znaš rezoluciju pal videa al uredno naplatiš montažu... Bože.... Ajmo malo učenja. DVD video ako je u PAL formatu ima rezoluciju 720x576 i ovo vaše trkeljanje o pravljenju HD videa od toga je budalaština.Dečki neke stvari se ne mogu raditi nabadajući napamet i ako se želite time baviti knjigu u ruke....https://en.wikipedia.org/wiki/DVD-Video

Sta ti brijes covjece?

Ok razumijemo da si ti pro,ok bio si glavni na montazi najnovijega King Konga,imas u malome prstu video editiranje i oni koji su radili Gospodar prstenova goli kuhac spram tebe.

Sto davis covjeka sa glupostima o bitratima?Sada i on zna da PAL nema veze sa HD-om,nema potrebe nekome soliti pamet!

Ako imas konkretno rjesenje,napisi i to je to!

Kada editiras preko 100 svatova/maturalnih/zabava,onda ti je procedura editiranja standardna.Meni je zao sto si ti svoje iskustvo stekao gledajuci Youtube i citajuci Wikipediju.

Recimo naprimjer usporavanje-ubrzavanje klipa,ja koristim Ctrl tipku,ti imas drugaciji pristup toj radnji?Ti mozda drugacije sjeces video,drugacije koristis chroma key...?Super ako to radis,ja koristim standardnu proceduru i uopce me ne zanimaju gluposti koje tebe zanima.Ja kada budem radio kao ti na filmu King Kong,onda cu uciti o bitratima,a dok obicnome puku,kojemu je bitno da svoj video moze pogledati u 1020p kvaliteti,naplatiti cu i razumnu cijenu!Uostalom,ne bih imao iza sebe toliko uradaka da sam los u tome.

Bebač ima problem da ne moze otvoriti Vegasom video i to je trenutno problem,o tome trebamo ovdje pisati,a se prepirati!

9 godina
odjavljen
Milka30 kaže...
.....

Sta ti brijes covjece?

Ok razumijemo da si ti pro,ok bio si glavni na montazi najnovijega King Konga,imas u malome prstu video editiranje i oni koji su radili Gospodar prstenova goli kuhac spram tebe.

Sto davis covjeka sa glupostima o bitratima?Sada i on zna da PAL nema veze sa HD-om,nema potrebe nekome soliti pamet!

Ako imas konkretno rjesenje,napisi i to je to!

Kada editiras preko 100 svatova/maturalnih/zabava,onda ti je procedura editiranja standardna.Meni je zao sto si ti svoje iskustvo stekao gledajuci Youtube i citajuci Wikipediju.

Recimo naprimjer usporavanje-ubrzavanje klipa,ja koristim Ctrl tipku,ti imas drugaciji pristup toj radnji?Ti mozda drugacije sjeces video,drugacije koristis chroma key...?Super ako to radis,ja koristim standardnu proceduru i uopce me ne zanimaju gluposti koje tebe zanima.Ja kada budem radio kao ti na filmu King Kong,onda cu uciti o bitratima,a dok obicnome puku,kojemu je bitno da svoj video moze pogledati u 1020p kvaliteti,naplatiti cu i razumnu cijenu!Uostalom,ne bih imao iza sebe toliko uradaka da sam los u tome.

Bebač ima problem da ne moze otvoriti Vegasom video i to je trenutno problem,o tome trebamo ovdje pisati,a se prepirati!

Evo citam tvoje postavke i da sis e zamarao "glupostima" zao bi zasto ove tvoje postavke nemaju veze sa mozgom ;)

Render as:

-Odaberite Main concept AVC/AAC(mp4,avc)

-Odaberite Internet HD 720p,klik na Customize template!

-Preimenujte u ime koje želite

-Klik na two pass

-Maximum bps promjenite u 14.000.000

-Average bps promjenite u  14.000.000

-Encode mode promjenite u Render using CPU only

Da si se zamarao znao bi da si stavio 2 pass i ond ogranicio na constant bit rate ;) A ovo si stavio jer nemas pojma sta je bitrate i u cemu je razlika CBR i VBR i sta se dobija i gubi sa jednim ili drugim....

Al hej ti se ne zamaras glupostima...

Druga glupost je ne koristiti gpu. Kupuju se skupe kartice da ubrzaju rendanje a ti to iskljucis.

treca glupost je koristiti 720p rezoluciju jer cisto sumnjam da je izvorni materijal 720p. Ili se ide na pal ili full hd...Koja je poenta renderovati u 720p????????????? Za sta se renda u toj rezi???? Jer najbrze renda a izgleda ok?????

A izgleda ok samo na HD ready televizorima.... A ko to danas kupuje?

Al hej ti se ne zamaras glupsotima ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2017 8:45 (Torent).
15 godina

Ne znam kak se danas snimaju svadbe ili maturalci ali zar nije krajnji rezultat DVD koji će se podijeliti ljudima?

Ili se danas ljudima dijele USB stikovi?

Također čisto sumljam da se ljudima dijele BR ili HD-DVD diskovi...ne znam!

Ako je krajnji rezultat obični DVD kojeg će ljudi gledati na svojim telkama, čemu onda uopće rasprave o HD-u???

Eventualno uraditi jedan HD master za USB a kopije za podijeliti ljudima na obican DVD.

Ufff...sad me podsjetilo...pa moja svadba je još na VHS-u 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2017 11:26 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Torent kaže...

Da si se zamarao znao bi da si stavio 2 pass i ond ogranicio na constant bit rate ;) A ovo si stavio jer nemas pojma sta je bitrate i u cemu je razlika CBR i VBR i sta se dobija i gubi sa jednim ili drugim....

Al hej ti se ne zamaras glupostima...

Druga glupost je ne koristiti gpu. Kupuju se skupe kartice da ubrzaju rendanje a ti to iskljucis.

treca glupost je koristiti 720p rezoluciju jer cisto sumnjam da je izvorni materijal 720p. Ili se ide na pal ili full hd...Koja je poenta renderovati u 720p????????????? Za sta se renda u toj rezi???? Jer najbrze renda a izgleda ok?????

A izgleda ok samo na HD ready televizorima.... A ko to danas kupuje?

Al hej ti se ne zamaras glupsotima ;)

Ti si stvaro izgorio!

Ako ja ovdje pišem i kliknem na slovo A,ono se ispiše na ekranu...Ma boli me kuhac koja je procedura racunalu potrebna da se to slovo A ispise na ekranu!Ja stisnem slovo A i ono se pojavi-ti stisnes slovo A i ono se pojavi,razlika je samo to sto ti "znas" sta je sve potrebno da se to slovo pojavi,a ja ne znam,niti me zanima-Efekt je isti u obojice!

Jasnije sada?

Meni je sada jasno da ti u biti nikada nisi radio sa Sony Vegasom,jer da si radio kao ja,onda bi znao da GPU akceleracija zna dosta stekati prilikom rendanja i pravi probleme u konacnome produktu.Taj se problem "vuce" jos od 10-tke.

Isto tako napominjem,a i ponavljam,da se vec duze vrijeme ne bavim time,tako da ne znam jeli se sta promjenilo u svezi sa time.

Dalje u linkanome opisu postavki,stoji opis za 1020p ono je samo primjer.

No,ok-u pravu si,sjedi 5!

9 godina
odjavljen

Ajd ne budali. Srtaviti vbr i onda staviti i target i max isti bitrate je budalastina na kvadrati i samo pokazuje neznanje.

Nisam ja izgorio nego ti nemas elementarno znanje ali  uredno se sprdas sa drugima. I dijelis savjete okolo. Ako sony vegas ima problema sa GPU akceleracijom jednostavno prijedjes na soft koji nema problema. Vegas nije jedini a i definitivno nije najbolji video editor. Naravno da bi presao moras znati neke stvari i razumijem da je tebi problem jer ne znas. Znas redoslijed dugmica i ako ti to neko promijeni ti tiltujes....

RAdi kako radis al nemoj dijeliti savjete okolo.....

I 1020p ne postoji ;) Al nebitno jer se ti ne opterecujes glupostima ;)

I efekt nije isti. Nemoj se zavaravati da je isti........

9 godina
odjavljen
andi.cro kaže...

Ne znam kak se danas snimaju svadbe ili maturalci ali zar nije krajnji rezultat DVD koji će se podijeliti ljudima?

Ili se danas ljudima dijele USB stikovi?

Također čisto sumljam da se ljudima dijele BR ili HD-DVD diskovi...ne znam!

Ako je krajnji rezultat obični DVD kojeg će ljudi gledati na svojim telkama, čemu onda uopće rasprave o HD-u???

Eventualno uraditi jedan HD master za USB a kopije za podijeliti ljudima na obican DVD.

Ufff...sad me podsjetilo...pa moja svadba je još na VHS-u 

Hehehhe pa manje vise svi imaju FHD kamere i ja recimo uvijek radim montazu u FHD i tako isporucim plus isporucim i DVD pa neka biraju sta ce dijeliti i prodavati. O FHD lako napraviti dvd ali obratno je malkice teze ;)

JA radim za snimateljima a ne sa krajnjim korisnicima.

Prvo glupa je prica za ripanjem DVD-a u bilo sta drugo osim PAL reze a od toga je krenulo i ovaj gore "znalac"  ripuje u dvije druge reze koje nisu pal iz meni potpuno nepoznatih razloga a drugi znalac ga savjetuje kako da to uradi.....Elementarne stvari.....

P.S. Ja svoju davno prebacio na DVD-ove sa VHS-a... JEbote jesmo stari ;)

8 godina

Kakva je sada situacija , tj kaj bi preporučili za neki jednostavni osnovni besplatni video editing

a da  stabilno i kvalitetno radi pod win 10 64 bit CU  ?

Onaj win movie maker je bio meni dostatan ali nema ga više, ugašen....

.................

0 0 hvala 0
11 godina
bunker kaže...

Kakva je sada situacija , tj kaj bi preporučili za neki jednostavni osnovni besplatni video editing

a da  stabilno i kvalitetno radi pod win 10 64 bit CU  ?

Onaj win movie maker je bio meni dostatan ali nema ga više, ugašen....

.................

Ima,evo.

bf4: [G] hrka11
8 godina
hrka11

Ima,evo.

Nema .  Na službenim microsoft stranicama piše :

Napomena

Podrška za paket Windows Essentials 2012 obustavljena je 10. siječnja 2017. Više nije dostupan za preuzimanje. 

https://support.microsoft.com/hr-hr/help/13785/essentials-2012-release-notes

Maker o kome ja pričam je bio dio essentials paketa i službeno je ta priča gotova.

Moguće da se netko dočepao sourca i nastavio to dalje kemijati , no to više nije onaj program, niti više iza toga stoji ms, 

a koliko vidim i izgled programa više nije identičan onome od ms-a. A i EULA tog novog distributera je zanimljiva...

http://www.windows-movie-maker.org/eula.html

..............

15 godina

Meni se dopada OpenShot

LINK

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Torent kaže...

Ajd ne budali. Srtaviti vbr i onda staviti i target i max isti bitrate je budalastina na kvadrati i samo pokazuje neznanje.

Nisam ja izgorio nego ti nemas elementarno znanje ali  uredno se sprdas sa drugima. I dijelis savjete okolo. Ako sony vegas ima problema sa GPU akceleracijom jednostavno prijedjes na soft koji nema problema. Vegas nije jedini a i definitivno nije najbolji video editor. Naravno da bi presao moras znati neke stvari i razumijem da je tebi problem jer ne znas. Znas redoslijed dugmica i ako ti to neko promijeni ti tiltujes....

RAdi kako radis al nemoj dijeliti savjete okolo.....

I 1020p ne postoji ;) Al nebitno jer se ti ne opterecujes glupostima ;)

I efekt nije isti. Nemoj se zavaravati da je isti........

Ja se ne sprdam sa drugima nego sam se sprdao tobom,ali tek nakon toga sto si mi par puta nekulturno spustio!

Bebac je naveo problem i ja sam mu preporucio codec da bi rjesio problem sa samim ocitavanjem videa u Sony Vegasu,nakon toga moj predlog nije upalio.Ti si taj koji ga je odmah poceo vređati,jer se je on u biti,lose izrazio,a i ne zna!Otisao si u lagani offtopic soleci mu pamet o definicijama video editiranja.

Ne mozes ti samo tako prelaziti sa softwarea na software jer se oni placaju,a besplatni su lošiji od placenih!Osim ako imas para za bacanje ili koristis pirata!

Vegas je definitivno naj koristeniji program za editiranje,nije najbolji,ali visoko je na vrhu,jer ima jednostavno sve sto treba jednome korisniku-uostalom kada radis takve stvare za nekakav foto/video studio,onda znas da SVI koriste Vegas,plus rijetki koji koriste APE(cisto za ubacivanje 3D objekata)...Pa ako ga koriste svi,valjda onda nesta valja!?

Ja Bebacu ne djelim savjet(rekao sam mu da ne znam),nego se trenutno prepucavam sa tobom!

Raji nije bitno to sto ne postoji 1020p-bitnije mu je da ima tu opciju na YT da se moze hvaliti drugima(govorim iz iskustva)

U pravu si,efekt nije isti-moj nacin je bolji i daje ljepsi i kvalitetniji produkt!

9 godina
odjavljen
Blago tebi. Nemaš pojma koliko ne znaš. Vegas je super osim što gpu ne radi i ponekad se sriši. Baš profi alatka.
Toliko neznanja i samouvjerenosti u jednom postu se ne vidja cesto.
Narod ima divnu izreku. Kad si mrtav to znaju svi osim tebe. Isto je i kad si glup.

P.s. sta je ape?
15 godina

Aj,aj dečki...pa ovo više nema smisla!

Budu vas modovi kaznili!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator

Tija san već reagirat, ali ono... Ak se ne znaju lijepo družiti, nek se pokolju, baš me briga. 

13 godina
andi.cro kaže...

Aj,aj dečki...pa ovo više nema smisla!

Budu vas modovi kaznili!

Pa iako on konstantno vređa,a ja pokusavam biti kulturan,modovi su suzdrzani jer su istoga uvjerenja,vezano za temu koja nema veze sa ovom temom-inace da moj nick stoji iza njegovih postova odmah bih pokupio karton!Recimo to ovako: Ćika torent je na Bug forumu nesta poput Dinama u HNL-u.

Ja se za razliku od spomenute sporne teme,necu povuci iz ove teme,jer smatram da mogu svojim velikim iskustvom nekome pomoci po pitanju video editiranja u Sony Vegasu ili Pinnacle-u.

A gospodinu torrentu posvecujem adekvatnu pjesmu!

9 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Tija san već reagirat, ali ono... Ak se ne znaju lijepo družiti, nek se pokolju, baš me briga. 

Ajd budi iskren pa priznaj da si se lijepo nasmijao na gosn montazera koji se ne zamara glupostima i dize SD na hd ;)

Ja nemam pojma al barem sam svjestan da nemam pojma al ovo je tragikomicno ;)

17 godina
moderator
Torent kaže...
mbaksa kaže...

Ajd budi iskren pa priznaj da si se lijepo nasmijao na gosn montazera koji se ne zamara glupostima i dize SD na hd ;)

Ja nemam pojma al barem sam svjestan da nemam pojma al ovo je tragikomicno ;)

Ne bih ulazio u njegove razloge dizanja - nek se sam opravdava.

No općenito gledano dizanje SD slike na HD može imati smisla iz barem dva razloga:

1. kompatibilnost - 720p HD je vrlo česta i neproblematična rezolucija (drugo je sad ovo njegovo izmišljaje 4:3 HD rezolucije) i recimo kad uploadaš na YouTube, znaš da je to to, a ne da će ti spustiti rezoluciju na 480p. Recimo upravo zbog toga sam stare epizode BugTV-a, kad smo prelazili na YouTube, skalirao na 720p
  2. kod SD slike pikseli su pravokutni, a ne kvadratičasti i za očekivati je da će skaliranje biti malčice bolje ako se skalira na višu rezoluciju, nego recimo s 720 na 768 stupaca ako je 4:3 sadržaj (kod 16:9 je to manje problematično).
13 godina
Torent kaže...

mbaksa kaže...

Ne bih ulazio u njegove razloge dizanja - nek se sam opravdava.

No općenito gledano dizanje SD slike na HD može imati smisla iz barem dva razloga:

1. kompatibilnost - 720p HD je vrlo česta i neproblematična rezolucija (drugo je sad ovo njegovo izmišljaje 4:3 HD rezolucije) i recimo kad uploadaš na YouTube, znaš da je to to, a ne da će ti spustiti rezoluciju na 480p. Recimo upravo zbog toga sam stare epizode BugTV-a, kad smo prelazili na YouTube, skalirao na 720p
  2. kod SD slike pikseli su pravokutni, a ne kvadratičasti i za očekivati je da će skaliranje biti malčice bolje ako se skalira na višu rezoluciju, nego recimo s 720 na 768 stupaca ako je 4:3 sadržaj (kod 16:9 je to manje problematično).

Decki da ponovim ono sta sam napisao:

-Rekao sam da se ne razumijem u same postavke-niti me zanimaju!Kada radis za nekakav studio,onda kada napravis nekakvu montazu,prije rendanja biras opciju koja je unapred vec nastimana od strane nekoga tko zna vise od mene(doslovno napisano:Youtube 720p,za svatove,maturalna,SaDvdNaYT...).

-Ja sam samo linkao stari post sa prepisanim postavkama koje trenutno njemu najbolje pašu!

-Covjek ima problem sa ucitavanjem videa i to sam mu htio pomoci,on sam me je pitao za postavke.

-Kvaka je u tome sto torent "od sume ne vidi drveca" i ne cita bolje malo postove,jer da cita,shvatio bi sve ovo gore napisano i ne bi bilo ovoga offtopica!

I mbaksa postoji treci razlog zasto je dizanje sa SD na HD ima smisla:

-Da bi se raja pohvalila da imaju 1020p na YT

No i to sam napisao.

15 godina

Koja raja se to može pohvaliti da ima 1020p 

Znam neke koji se hvale sa 1080p ali ne znam nikoga koji ima 1020p 

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Milka30 kaže...
...

Decki da ponovim ono sta sam napisao:

-Rekao sam da se ne razumijem u same postavke-niti me zanimaju!Kada radis za nekakav studio,onda kada napravis nekakvu montazu,prije rendanja biras opciju koja je unapred vec nastimana od strane nekoga tko zna vise od mene(doslovno napisano:Youtube 720p,za svatove,maturalna,SaDvdNaYT...).

-Ja sam samo linkao stari post sa prepisanim postavkama koje trenutno njemu najbolje pašu!

-Covjek ima problem sa ucitavanjem videa i to sam mu htio pomoci,on sam me je pitao za postavke.

-Kvaka je u tome sto torent "od sume ne vidi drveca" i ne cita bolje malo postove,jer da cita,shvatio bi sve ovo gore napisano i ne bi bilo ovoga offtopica!

I mbaksa postoji treci razlog zasto je dizanje sa SD na HD ima smisla:

-Da bi se raja pohvalila da imaju 1020p na YT

No i to sam napisao.

@Mbaksa molio bih komentar na ovo ;)

andi.cro kaže...

Koja raja se to može pohvaliti da ima 1020p 

Znam neke koji se hvale sa 1080p ali ne znam nikoga koji ima 1020p 

Daj nemoj zezati. Pa covjek ima visegodisnje iskusvo u biranju preseta za pojedine situacije. Ko je nama kriv sto koristimo soft u kojem nema preset na kojem pise za svadbe i sahrane pa se moramo zajebavati sa namjestanjem opcija ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice