Program za rezanje slika za izradu

poruka: 11
|
čitano: 6.330
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav svima 

Dake ovako ..imam  mobitel koji sliakje slike u formatu 16:9 i sada kada stavim slike na usb memoriju i dam u studio izraditi uvjek mi izrade slike s bijelim rubom s gornje i donje strane ako sliku stavimo vodoravno ..pa me zanima da li postoji koji program s kojim bih mogao to ja unapriejd izrezati tak oda mi sliak koju vidim na monitoru bude ista kao ona sto ce mi  u studiju izraditi??

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Re: Program za rezanje slika za izradu

A da jednostavno nađeš bolji studio koji je sposoban napraviti slike kako treba?

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica.
16 godina
XXX-Man kaže...

A da jednostavno nađeš bolji studio koji je sposoban napraviti slike kako treba?

Tako je, svaki normalan studio bi ti te slike izradio kako spada, bez ikakvih crta sa strane i sličnih kerefeka.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
14 godina

Naravno momci moji u pravu ste ..mogu i oni to meni srezat ...ali za to u vec par studija(provjereno) trazu nadoplatu a bilo bi mi glupo da im ja placam za nesto sto bih mozda mogao sam napraviti ...uostalom to je u ovom u koje sam nakraju  morao dati razviti sliek je najkvalitetnji studio u splitu ...

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
15 godina
moderator

Ne srezat slike, nego isprintat u 16:9 formatu! Ili ne čitaš ili ne razumiješ što govorim...

A ako je to kvalitetan studio koji slike izrađuje sa bijelim crtama {#}

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 19:34 (XXX-Man).
14 godina

Da ali ja zelim u formatu 15x 10 ..tj standardni format za slike jer vec imam takvih nekoliko albuma ... i da radi se o velikoj količini slika ..tako da ovaj sandardni format je jeftinji od njih ostalih tako da format mora biti 15x10

Izrađuje ih s bjelim crtama što sam ja i zbog cijene i zbog albuam isključivo tražio format 15x10 ...  

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 19:37 (ante5656).
13 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

Da ali ja zelim u formatu 15x 10 ..tj standardni format za slike jer vec imam takvih nekoliko albuma ... i da radi se o velikoj količini slika ..tako da ovaj sandardni format je jeftinji od njih ostalih tako da format mora biti 15x10

Izrađuje ih s bjelim crtama što sam ja i zbog cijene i zbog albuam isključivo tražio format 15x10 ...  

Format 15x10? nije format nego veličina fotografije (dimenzije fotografije u cm)! Standardni "full frame" format na 35mm filmu je 3x2 (36x24mm), u vrijeme pojave (pojeftinjenja) digitalaca monitori PC-a imali su format 4x3 ili danas 16x9, tako da su takovi PC-screen formati (razmjeri) zaživjeli u digitalcima, dakako da svaki ozbiljniji fotić pa i mnogi jeftinjaci podržavaju 3x2 format, a fotografiju tog formata izradi u veličini koju želiš (9x13, 15x10...).

Ukoliko uređaj (fotić, kameru, mobitel...) postaviš u 4x3, 16x9 format od foto-sudija zatraži izradu fotografija željenog formata bez rubova ili nekim free softverom (PAINT.net...) prije odnošenja u studio kropaj svoje 16x9 fotke u 3x2 format kakve u  standardnoj veličini 15x10cm imaš u svojih nekoliko foto-albuma (ukoliko te zanima više o temi evo link).

FOTO 4x3 FOTO 4x3
FOTO 3x2 FOTO 3x2
FOTO 16x9 FOTO 16x9
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 4:03 (Hardwhelper!!!).
14 godina

Hvala brate vidin da si se potrudija ovo sve napisati i je nesto sam naucio o tome ..ali ja samo trazim nekakav program koji ce mi to napraviti u formatu 3x2 ..koliko sam shvatio iz ovog

14 godina

Itko?

17 godina

Irfanview - funkcija Batch convert

Imaš mogućnost promjene veličine i rezanja (crop); možda nije najspretnije rješenje ali radi; prvo sve slike svedi na istu rezoluciju, pa onda podesi (u advanced) rezanje (crop).

Naravno, pazi da odabereš da izrezane slike idu u drugi folder, da slučajno originale ne izrezuckaš...

EDIT: Brzinski sam našao i ovaj program: link. Možda je spretnije rješenje; nisam isprobao.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 16:18 (KaeR).
14 godina
neaktivan

zasto na mobitelu ne slikas u 4:3

a za ostalo irfan view ili slicno

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice