Program za konvertiranje 2d u 3d

poruka: 7
|
čitano: 8.664
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Dakle na netu sam vidio dosta takvih programa,sto mislite o njima da li je to samo troll ili zaozbiljno od normalnog 2d videa naprave 3d tj dodaju treču dimenziju

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Program za konvertiranje 2d u 3d

Nije fake, možeš napraviti 3D stereo film bez problema. Samo je problem što ćeš dobiti Fake 3D, znači 2D sliku "gurnutu" u dubinu (dubinu možeš regulirati prije enkodiranja). Za neku naznaku da liči na pravi 3D potrebni su zahvati na jednom od videa (za lijevo ili desno oko).

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 22:46 (Ord Mantel).
13 godina

Eto i jedan program za pretvaranje slika u 3D, isprobao sam ga i savršeno radi

Nema tog pitanja na kojeg ja imam pametan odgovor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, ali kolega je mislio na video.

14 godina
Ord Mantel kaže...

Nije fake, možeš napraviti 3D stereo film bez problema. Samo je problem što ćeš dobiti Fake 3D, znači 2D sliku "gurnutu" u dubinu (dubinu možeš regulirati prije enkodiranja). Za neku naznaku da liči na pravi 3D potrebni su zahvati na jednom od videa (za lijevo ili desno oko).

Aha a da li cu ja kada budem gledao imati isti osjecaj kao i kada gledan normalni 3d film ? mislin kao koliko je to kvalitetno??

15 godina
ante5656 kaže...

Aha a da li cu ja kada budem gledao imati isti osjecaj kao i kada gledan normalni 3d film ? mislin kao koliko je to kvalitetno??

Evo link da post forumasa @Berko koji je u jednoj temi dao vrlo kvalitetan odgovor na to pitanje:

http://www.bug.hr/forum/topic/graficki-programi/3d-modeling-iskustva-programi-problemi-dr/60304.aspx?page=33&jumpto=2788626&sort=asc&view=flat

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
15 godina
neaktivan
ante5656 kaže...
Ord Mantel kaže...

Ako je convert korektno odrađen (mislim na ovaj drugi, sa zahvatima) možeš imati osjećaj pravog 3D-a, ali za njega treba dosta vremena i živaca. Kao što u koleginom linku piše, to uglavnom rade firme specijalizirane za to, amateri mogu to čačkati samo na manjim video fileovima ili trailerima i sl. Zbilja je pipkavo, posebno kad dođu dijelovi koje treba obraditi "image by image" metodom.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice