Koji video player za Win7x64

poruka: 82
|
čitano: 16.359
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koji video player za Win7x64 (.avi, .mkv, divx...)

Hej ekipa, moze preporuka za player koji ce citat kako treba .avi, divx, mkv (ovo posebno)......na Win7 x64.

Isto tako link do codeca koji su potrebni da isti player vrti sve video formate. K-lite koji koristim mi se cini ipak malo natrpan...a i nisam bas ljubitelj velikih codec packova.

Trazim preporuku posto sam prije godinama koristio BSPlayer...nakon toga KMPlayer i sada GOM koji nesto zeza sa mkv + titlovi se ne mogu namjestat u njemu kako treba (bar ih ja ne mogu namjestit).

Znaci koji player, a da cita sve formate + da ima opciju sa kojom uistinu mogu kako treba namjestit titlove (ne trajno, vec samo za recimo jedno gledanje posto ne gledam jedan te isti film 20 dana za redom).

VLC, MPC....koji?

Hvala unaprijed!

P.S.

Player za glazbu imam tj. free Winamp koji radi odlicno svoj posao....makar slabo glazbu slusam na kompu.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
RE: Koji video player za Win7x64 (.avi, .mkv, divx

VLC

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
15 godina
R4zOR229 kaže...

VLC

Dali ima sve potrebne codece u sebi, cita kako treba .mkv i mogu se ok sredit titlovi na njemu?

Ne znam kakav je sada posto sam ga davno koristio dok jos nije ni dosao do verzije 1.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
win32 kaže...
R4zOR229 kaže...

VLC

Dali ima sve potrebne codece u sebi, cita kako treba .mkv i mogu se ok sredit titlovi na njemu?

Ne znam kakav je sada posto sam ga davno koristio dok jos nije ni dosao do verzije 1.

meni VLC stvara probleme sa č i ć znakovima...

kada stavim k-lite mega codec i media player classic onda nemam tih problema.

da, imam win 7, 64bit

17 godina
neaktivan

Od codeca CoreAvc

A player po zelji sa coreavcom mozes komotno i na wmp ostat.

od ostalih osobno mi media player classic cist dovoljan glede mogucnosti a i dizajn je minimalisticki sto mi odgovara.

Za kic htpc koristim XBMC (sa svojim kodecima)

Edit

a titlovi si uredis ak koristis k-lite u ffdshowu 

Edit 2

Sa vidjeh da sam povrsno procito da te ne zanima pozicija velicina fonta itd vec  sync titla za to imas subtitledit program ili subtitle workshop (koji nije btw najstabilniji na sedmici)

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 13:28 (Tcherot).

0 0 hvala 3
17 godina

Znam da tražiš drugu kombinaciju, ali kod mene na Win7 64 bit GOM Player u kombinaciji sa codecima iz K-Lite super rade. Dosada nisam zamjetio niti jedan problem.

Što se tiče subtitlova, ako nisu sinkronizirani uvijek ih u GOM-u mogu namjestiti.

Radio, ne radio, svira radio!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
sasa kaže.

meni VLC stvara probleme sa č i ć znakovima...

kada stavim k-lite mega codec i media player classic onda nemam tih problema.

da, imam win 7, 64bit

Samo u postavkama vlc-a stavi kao na slici i više nećeš imati problema sa ć i č.

16 godina
neaktivan
win32 kaže...

Hej ekipa, moze preporuka za player koji ce citat kako treba .avi, divx, mkv (ovo posebno)......na Win7 x64.

VLC, MPC....koji?

http://mpc-hc.sourceforge.net/download-media-player-classic-hc.html

ima codece , za sve ostalo pitaj ramboxa ili logica(vidim da je on svojedobno pisao o  postavkama)

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 14:02 (seneka).
15 godina

Hvala svima ekipa. Ma stvar je u tome sto recimo se "najezim" kada vidim K-lite i koliko codeca bezveze instalira...radi toga bih uzeo neki ok i jednostavni player na kojemu mogu sredit titlove za jedno gledanje (ne trajno) te da mi ispravno pokazuje .mkv posto imam dosta filmova u -mkv-u, a bogme mi se ne konvertiraju u neki dr. format. E sada je stvar u tome sto su vec titlovi "zakeljeni" na .mkv, a GOM ih nije uopce ucitavao. Film ide normalno no nema titlova, a imao sam uz to i K-lite Standard instaliran. Nakon toga sam probao MPC i vidi cuda...dosli titlovi i sve sljaka ok....znaci na zalost GOM ide u "smece" makar mi je ok player i dugo sam ga koristio tj. nikada o nijednom drugom nisam ni razmisljao jer kod playera mi je vazno samo da radi kako treba, a GOM je radio te nisam htio komplicirat sve do "najezde" .mkv-a i sa nakeljenim titlovima. Stovise, cak ni K-lite prije nisam morao instalirat te je sve radilo ok.

Znaci sada ostaju dva playera u igri...ili staviti MPC ili VLC.....uz to bilo bi ok da sam player vec ima codece koji mi trebaju i da eventualno instaliram dodatno par codeca koji mu nedostaju, a ne cijeli codec pack.

Ako instaliram jedan od ta dva, dali cu trebati jos dodatno instalirat i neki codec? Znam da je GOM nasao ako je neki nedostajao...dali je to slucaj i kod ovih?

Isss.....ovakvih "problema" nikada nisam imao...a i to sa titlovima mi mozda uleti 2-3 filma u mj. dana i to mi onda krv popije pa gledam najcesce film bez titlova posto nemam volje jos instalirat program sa kojim bih sredio titlove.

Prije sam to radio na BSPlayeru no vise ga ne koristim, a Pro verzija je imala mogucnost sredivanja titlova.

Toliko sam ovih dana kemijo sa playerima da cu cim nadem sada ok player po vasoj preporuci napraviti svjezu instalaciju Win....

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 14:50 (win32).
16 godina

instaliraj si splayer, njemu je jezgra mpchc, koja je dosta nadograđena, što izgledom, što mogućnostima, a ima i svoj decoder, tako da dodatni codeci gotovo i netrebaju, splayer zna koristiti gpu za dekodiranje. Ako vec naletis na neki ludi format da ga splayer nemoze citati onda preporucam coreavc codece

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 14:52 (mind_challenge).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ja imam isti os i imam goom player, i preporučujem ga svakome jer sve pokreče :D

Pc snova: Ekstremna EVGA x2 i7 975 eed 12x corsair 2 gb 1866mhz 7x 5870 1gb 8x 2tb hdd
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina

VLC će pokriti 99% potreba korisnika.... u zadnju dvije godine ga koristim kao default player za video i glazbu i niti jednom nije zakazao.

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Nisu svi titlovi u MKV-u isti, mogu biti od čistog teksta do bitmapa s blu-raya. Zapravo - bila je diskusija prije koji tjedan na jednom od stranih foruma - izgleda da nijedan player još ne podržava MKV u potpunosti.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
RE: Koji video player za Win7x64
the mir kaže...

Ja imam isti os i imam goom player, i preporučujem ga svakome jer sve pokreče :D

Je, istu stvar bih i ja rekao prija cca dva tjedna, ali onda sam dobio vecu kolicinu filmova (posto sam "filmofil") koji su u .mkv-u te su na .mkv bili zakeljeni titlovi sto GOM nije prepoznao tk. film je radio normalno, ali nije bilo titlova.

Instaliranjem K-lite packa nisam bas nista postigao. Nakon toga sam kontaktirao neke ljude i isto tako su mi preporucili MPC ili VLC te da sa njima probam posto njima u navedenim playerima cita sasvim normalno titlove.

MPC mi je bio pri ruci i cim sam ga instalirao pojavili se i titlovi na filmu.

Tako da trazim neki najjednostavniji program koji radi ok i koji vec sam po sebi ima bar veliku vecinu potrebnih codeca te da obavezno cita .mkv sa svojim titlovima (znaci ne radi se o .srt, .sub i sl.) vec o cistom formatu sa titlovima na sebi.

16 godina
win32 kaže...
the mir kaže...

Je, istu stvar bih i ja rekao prija cca dva tjedna, ali onda sam dobio vecu kolicinu filmova (posto sam "filmofil") koji su u .mkv-u te su na .mkv bili zakeljeni titlovi sto GOM nije prepoznao tk. film je radio normalno, ali nije bilo titlova.

Instaliranjem K-lite packa nisam bas nista postigao. Nakon toga sam kontaktirao neke ljude i isto tako su mi preporucili MPC ili VLC te da sa njima probam posto njima u navedenim playerima cita sasvim normalno titlove.

MPC mi je bio pri ruci i cim sam ga instalirao pojavili se i titlovi na filmu.

Tako da trazim neki najjednostavniji program koji radi ok i koji vec sam po sebi ima bar veliku vecinu potrebnih codeca te da obavezno cita .mkv sa svojim titlovima (znaci ne radi se o .srt, .sub i sl.) vec o cistom formatu sa titlovima na sebi.

napisao sam ti vec, splayer, meni odlicno radi sa mkv filmovima, kao i sa svime ostalim, a nemoras imati dodatne codece za 99% formata

17 godina
neaktivan

Ovako, posto sam prozvan ovdje red je da se javim. mediaplayerclassic home cinema ti rjesava 99% problema. Nikakvi dodatni codeci ti ne trebaju, titlove uredi sa subtitleedit i tu ti niti jedan player ne moze biti bolji od toga. A vidim da ekipa preporucuje raznoraznecodece. Ovako ja to rjesavam. Ako mi neki video MPC ne zeli prikazati (a to se desilo samo jednom sa nekom snimkom sa video nadzora) imas jedan fantastican program koji se zove gspot. Ucitas film u njega i on ti kaze koji codec ti treba i samo nejega skiens sa neta. Blesavo je i kontraproduktivno skidati codec pack radi jednog codeca koji ce ti trebati motzda samo jednom. Tako ne zagadjujes sistem i nece ti doci do konflikta medju codecima. Sto se tice GPU akceleracije MPCHC ti to rjesava vrlo jednostavno. tools - options - playback - outpoot i desno pod direct shows video oznaci evr , a pod subttles- default style desno pod font i ispod izbora fonta imas padajuci menu i tu izaber east europian (238). Time su svi tvoji problemi rijeseni. Titlovi rade, GPU akceleracija radi ne trebaju ti dodatni codeci. Jos da se osvrnem na podesavanje titlova u samim plaxerima. Velika vecina njih rejesava samo probleme kad je titl pomaknut za odredjeni period ili eventualno ako framrate ne pase. Ali ako imas film koji je ajd da ga tako nazovem nestandardan tipa directors cut koji ima neke scene kojih nema u normalnoj verziji a ti imas titlo normalne verzije tu ti nijedan player nece pomoci. Zato se navikni da to rjesavas sa subtitleeditom. Jako je jednostavno i ne traje nista duze nego da to rijesis sa playerom a rjesavas problem trajno.

:)
15 godina
neaktivan

Znači, ako sam dobro shvatila, bolje je skinuti i instalirati svaki codec posebno s neta nego staviti codec pack? Pitam jer sam odlučila pokušati s nekim drugim playerom (trenutno koristim VLC) koji će bolje optimizirati sliku i iskoristiti prostor (titlovi ispod slike).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U mediaplayerclassicu sve to mozes podesavati a ovo za skidanje codeca cu ti docarati time da sam u godinu dana to uradio jednom i to radi navedenog snimka sa video nadzora i to ne na svoj komp vec u lokalnoj policiji kojoj je to zatrebalo a ni lik koji je instalirao taj video nadzor im nije mogao (znao) pomoci. Znaci stavi mpchc i uzivaj. A za navedeni splayer cu ti reci da sam recimo gledajuci avatara imao problem da mi je velicina titlova varilala. jedan titl jedne velicine drugi ide skoro duplo veci i sl. Drzi se mediaplayer classica home cinema i uzivaj. On ti je portable verzija sto znaci nema instalacije. Skines pokrenes i uzivas.  Daj mu sansnu. Nista te ne kosta.

16 godina
logic kaže...

U mediaplayerclassicu sve to mozes podesavati a ovo za skidanje codeca cu ti docarati time da sam u godinu dana to uradio jednom i to radi navedenog snimka sa video nadzora i to ne na svoj komp vec u lokalnoj policiji kojoj je to zatrebalo a ni lik koji je instalirao taj video nadzor im nije mogao (znao) pomoci. Znaci stavi mpchc i uzivaj. A za navedeni splayer cu ti reci da sam recimo gledajuci avatara imao problem da mi je velicina titlova varilala. jedan titl jedne velicine drugi ide skoro duplo veci i sl. Drzi se mediaplayer classica home cinema i uzivaj. On ti je portable verzija sto znaci nema instalacije. Skines pokrenes i uzivas.  Daj mu sansnu. Nista te ne kosta.

ovaj issue sa titlovima se lako rjesava, samo treba podesiti fontsize ratio na 1,00

15 godina
neaktivan

Hvala na savjetu Osmijeh.

Koliko bi se isplatilo staviti PowerDVD + codeci? Sad malo čitam na netu i čini mi se kao da bi one sve opcije za poboljšanje kvalitete prikaza slike bile korisne kad se spoji računalo na plazmu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Znači, ako sam dobro shvatila, bolje je skinuti i instalirati svaki codec posebno s neta nego staviti codec pack? Pitam jer sam odlučila pokušati s nekim drugim playerom (trenutno koristim VLC) koji će bolje optimizirati sliku i iskoristiti prostor (titlovi ispod slike).

Sve što ti treba:
- MPC-HOMECINEMA
- Haali Media Splitter
za NVIDIA g.k.(CUDA)
CoreCodec

To bi bila sva mudrost

KMPlayer+mkv  (vodič)

MPC-HOMECINEMA + mkv (vodič)

Peace and Love _ Frankenstein Build
17 godina

sve su ti objasnili. mpc.

posto skidas torrente i stalno tamo visis, vlc ti jedino moze posluzit za pokretanje videa koji je tek dosao do 15 ili 20% skidanja.

onako isprekidano vrti,ali vrti.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
1 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
torrente kaže...

sve su ti objasnili. mpc.

posto skidas torrente i stalno tamo visis, vlc ti jedino moze posluzit za pokretanje videa koji je tek dosao do 15 ili 20% skidanja.

onako isprekidano vrti,ali vrti.

Pa i ne baš... (ako se odnosilo na mene)

17 godina
GigaGirl kaže...

oprosti molim te,ja sam kriv.

mislim na juzera @win32

pogledaj ga Smijeh na topicu razmjena torrent pozivnica.

teško vrijeme za matore
15 godina
neaktivan
torrente kaže...
GigaGirl kaže...

oprosti molim te,ja sam kriv.

mislim na juzera @win32

pogledaj ga Smijeh na topicu razmjena torrent pozivnica.

Osmijeh Nesporazum. NP Namigiva

17 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Koliko bi se isplatilo staviti PowerDVD + codeci? Sad malo čitam na netu i čini mi se kao da bi one sve opcije za poboljšanje kvalitete prikaza slike bile korisne kad se spoji računalo na plazmu.

ovako izgleda kod mene (DXVA)

Peace and Love _ Frankenstein Build
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 16:05 (Verbatim).
17 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Pa ti rece neces codece a i power dvd je tesko smece. Barem je bio. Poslusaj nas. Stavi mpchc. Nemas instalacije. ako ti se ne svidi obrisi folder i zaboravi ga.

15 godina
neaktivan

Zapravo sam mislila na svaki codec posebno a ne codec pack. Što se tiče playera bilo mi je bitnije da slika izgleda kvalitetnije kad se gleda na TV-u (plazmi). VLC, iako odličan player, nije mi odgovarao jer se titlovi nalaze na videu i ako je riječ o nekom 16:9 ratio-u slika se dodatno suzi (čak i na plazmi) pa dobijem puno crnog prostora. Sad sam malo na netu čitala o nekim proizvodima i usput pogledala i PowerDVD (mislila sam pošto je skup da je nešto bolji od besplatnih rješenja, ali sam ipak odustala).

Hvala svima na savjetima i preporukama, pokušat ću sa Media Player Classic HC.

17 godina
neaktivan

Titlvoi ce ti biti preko slike al to lako rijesisi sa podesavanjima u options subtitles pa se poigraj opcijama desno override placment.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Titlvoi ce ti biti preko slike al to lako rijesisi sa podesavanjima u options subtitles pa se poigraj opcijama desno override placment.

Evo upravo sam ga instalirala i na laptopu izgleda OK. Namjestila sam i titlove da budu ispod videa. Još jednom hvala Osmijeh.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice