Kao grafika do bola...

poruka: 3
|
čitano: 1.054
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kao grafika do bola...

Malo gledam recenziju RD:Grid-a u gameplayu, negdje su spominjali frazu "grafika do bola" ili "izgled će vas očarati", a kad bolje pogledam ništa od grafike nije realno. Možda samo reflekcija na autima. Neznam dali je ovo pravo mjesto za ovakvu temu, ali želim napomenuti kako mi je strašno bitna grafika u igrama. Malo sam gledao kako se radio prvi Matrix i vidio sam; recimo krov gdje Trinity shoota agenta in da head: to mjesto je totalno kompjuterki dizajnirano i stvoreno. I čovjek kada gleda film, misli da su oni stvarno bili tamo na krovu i snimali scene. Ali ne, taj world je bio kmpjuterski napravljen.

Želim napomenut da su još u 1999. g. radili onakvu grafiku a dan danas u igre stavljaju amatersku grafiku za razliku od one tamo. To mi je baš fascinantno i istovremeno me i živcira. Šta vi mislite?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Kažu da škola nije ztvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kao grafika do bola...

Scene iz filmova se ne mogu uspoređivati sa grafikom u igrama. Scene iz filmova koje traju par minuta se satima iscrtavaju na računalu (Rendering) sličica po sličica i na kraju se sve te sličice spoje u jednu video animaciju. Da bi igra bila igriva potrebno je u realnom vremenu praviti barem 24 sličice u sekundi (a idealno bi bilo npr 30-60 fps). Igra u kojoj trebaš čekati 1 sat da izmjeni jednu sličicu ne bi imala smisla. Metoda kojom se dobivaju foto-realistične scene je Raj tracing (kompjuter izračunava kretanje zraka svjetlosti). Današnji kompjuteri su još prespori za ray tracing u realnom vremenu. Današnje igre koriste različite trikove da bi grafika što bolje izgledala a da rade glatko. Mislim da će proći još nekoliko godina rasterizacijskih igara (OpenGL/DirectX) prije prelaska na ray tracing.

17 godina
protjeran
Kao grafika do bola...

Bez panike. Vrijeme real-time renderiranja grafike u igrama je pred nama. Još samo par godina, prema predviđanju nVIDIJE. Core i7 pa njegovi nasljednici, hardware se razvija udarničkim tempom po Moorevom zakonu. Za holodek igre neznam kada će se razviti, tu je VR za nestrpljive. Smijeh

Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove. Votka i džin to je sada in dobra lova, brza kola, ribe oko stola
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2008 21:12 (the_tux).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice