Xiaomi Redmi 3

poruka: 2.089
|
čitano: 372.046
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Stigao je redmi 3/pro sa V8.0.2.0.LAIMIDG (MIUI8) ima li neko dojam o njemu trenutno sam na developer verziji i mnogo kasne poruke na WhatsApp sve sam pokusavao pa cak i sa  autostart ali isto ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Isuse uspio sam preko edl metode! Već sam se u se usro da sam briko mob!

pero_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Re: Xiaomi Redmi 3

ja sam ga stavio. imao sam prije 6.9.1.

prije mi je sve bilo ok koliko znam. sada kada dobijem sms ili poziv notifikacija ne blinka nego samo svijetli. dok kod whatsapp poruke npr. blinka :S

također u 6.9.1 sve notifikacije su mi odmah dolazile, a ovdje whatsapp moram zaključati da bi mi stizale dok je mob zaključan.

11 godina
Zero Cool ZG kaže...
Tocno, u biti je stigao za 5 dana. Narucen je u cetvrtak kasno navecer, stigao u utorak u podne.
Dostava je bila DHL-om.

Inace uspio sam srediti problem sa flashanjem. Posto trenutno nisam uz komp javim kako sam ga rijesio u utorak :-).

Malo kasnim ali neka se nađe, na ovaj sam način uspio flashati mob:

http://en.miui.com/thread-331329-1-1.html

When I was flashing new ROM for my phone with MIFlash i unplugged device by an accident. I try to make another flash but there was an error: "Critical Partition is not allowed". I couldn't get into recovery so there was also problem with download mode. After 2 hours of reading websites i found a solution:
1. First of all we need MiFlash and ROM to install with that program.
2. Plug your device and get into Fastboot mode (hold volume - button and power button)
3. Find MiFlash folder. For me it is C:\Program Files\Xiaomi\MiPhone
4. Then get into - Google - Android.
5. In this folder you need to hold shift and click right button on your mouse. Choose "Open command window here" (or similar).
6. Type "fastboot oem edl"
7. Now screen in your Xiaomi should get black and in MiFlash Redmi 3s should be seen as "COM..."
8. That is the time when you can flash your ROM with MiFlash. I won't write how to do this, because there are thousands of tutorials.

After all I needed to make few hard resets before phone started. So if you'll get stuck in bootloop don't panic and try restart your device for few times.

Remember, all what you do, you do on your own responsibilty. I am not responsible for any bricked phone. It worked for me, but it doesn't mean that it will work for you.

I can also make some screenshots if it's needed.
If i made any vocabular or grammar mistake, please correct it. I'm not native speaker and I make mistakes.

15 godina
neaktivan
Re: Redmi 3 PROMiflash/"Ping target failed"greška
Pahec kaže...

Pozdrav ljudi,

imam Redmi 3 pro telefon i bezuspješno pokušavam na njemu zamjeniti lošu ROM verziju 7.9.2.0 s kojom je došao, i stalno mi se javlja greška opisana niže.

Znano je da se na spomenutoj verziji ne može otključati bootloader redovitim putem (ne da se otključati preko MiUnlock aplikacije iako sam dobio odobrenje).

Po informacijama sa neta išao sam se okušati sa zamjenom ROMa:

1. uključio debbuging na telefonu
  2. instalirao ADBna laptop,
  3. instalirao zadnju verziju Miflash (2016.08.30.0) aplikacije uz potrebne Qualcom/SD drivere (uz isključenu verfikaciju drivera u Win10)
  4. stavio telefon u boot mode EDL iz command linea komandom "adb reboot edl" (probao sam i sa pritisanjem power + vol tipki) - doduše kod mene ne blinka nikakva crvena lampica u EDL modu
  5. Raspakirao nekoliko verzija fastboot verzija ROMa koje sam prethodno skinuo sa neta (gdje su komentari bili OK):

ido_xhdpi_global_images_V7.5.2.0.LAIMIDE_20160629.0000.25_5.1_global,

ido_xhdpi_images_V7.2.7.0.LHPCNDB_20160129.0000.14_5.1_cn,

ManhIT_ido_xhdpi_SpaceX_images_6.7.7_20160708.0000.25_5.1_locked

1. Telefon se lijepo vidi u Miflash aplikaciji na COM portu 20 (vidi se i u device manageru na istom portu kako treba)
  2. Odaberem folder u kojem se nalazi ROM i pokrenem Flash (uz "clean all" opciju uključenu u Miflash, ali isto je koju god opciju da odaberem)
  3. pokrene se flešanje i onda svaki, al svaki put bez obzira koji ROM da odaberem stvar puca neposredno na početku i MiFlash ispisuje se "Ping target failed"greška (kojoj prethodi "ping target via firehose" komanda u MiFlashu)

Ne znam u čemu je ovdje porblem, gotovo nigdje nisam našao objašnjenje u čemu je problem tj. gdje griješim.

Molim ako mi netko možda može pomoći i objasniti što krivo radim.  

Inače na uređaj bih želio staviti službenu stabilnu verziju Globalne verzije ROMa da kasnije mogu nadograditi na MIUI8, ili barem na neku normalnu verziju bez kineskih aplikacija i iritirajućih bugova koje sada imam.

Ako netko zna gdje ju naći naći a da ju mogu instalirati na svoj telefon, bio bih zahvalan.

Hvala hvala

Thnx

Vjerojatno ne ide jer možda imaš MiFlash iz 2016. Probaj sa vezijom iz 2015. Ja sam je odavde skinuo http://en.miui.com/thread-254606-1-1.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 18:42 (the_dammed).
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Evo stigao moj Redmi 3s od TopOne..došao 8 dana od kupnje,tražio sam Official global ROM i dobio Glodal Developer ROM 6.8.18

Preko OTA odmah je ponudio update na 6.8.25,ima i HR jezik u njemu,kao i sve standardne google aplikacije

Zasad oduševljen :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

pratim ovu temu već duže vrijeme, spremao kupiti sa TopOne-a, ali vidim da ne prihvaćaju Paypal. Jel samo preko Vise sigurno i na koji način funkcionira u slučaju nedolaska/povrata proizvoda?

0 0 hvala 0
13 godina
oreskec kaže...

pratim ovu temu već duže vrijeme, spremao kupiti sa TopOne-a, ali vidim da ne prihvaćaju Paypal. Jel samo preko Vise sigurno i na koji način funkcionira u slučaju nedolaska/povrata proizvoda?

Da, AliExpress ne prihvaća PayPal.

Ja sam uzimao stvari s Visom electron, RBA. Sve uredno.

I jednom sam imao reklamaciju i AliExpress to rješava ko PayPal.Razgovor s prodavačem. Ak nejde ravno AliExpresu.

Slijedeći dan su naredili prodavaču nek vrati lovu.

Nek drugi napišu svoje komentare, al mislim da nemaš razloga za brigu.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
8 godina
protjeran
Nakon update na miui8 China stable ogroman pad sot-a

Od 90 do 18 % samo 3ipo sata

Zna li itko u čemu je problem,jeli to neki bug update-a

0 0 hvala 0
13 godina
Tvpronlem kaže...
Nakon update na miui8 China stable ogroman pad sot-a

Od 90 do 18 % samo 3ipo sata

Zna li itko u čemu je problem,jeli to neki bug update-a

Imaš li official ROM ?

Jesi probao napraviti clean install, nemoguće da imaš samo 3h SoT... 

Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI General Moderator
8 godina
protjeran
službeni China
Dobio OTA update
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Koliko imate u "internal storage" mjesta? 

Meni je total 10.5 GB, a avalable 7. I tih 3,5 su uzele aplikacije. 

E sad, baš 3,5GB aplikacija sumnjam da imam, a i zar OS uzima skoro 6GB?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi 3

Ovakvo je stanje kod mene:

Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI General Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
Re: Redmi 3 PROMiflash/"Ping target failed"greška
Probao i radi. Hvala
8 godina
neaktivan

Meni i zakljucavanjem aplikacije nece, jednostavno samo kao da se ugasi aplikacija viber, messenger rade odlicno bez zakljucavanja, poruke na WhatsApp kasne i do 20 min nez sta da radim..??

8 godina

jesi napravio sve one fore sa permission, autostart...

8 godina
neaktivan
ivrabec985 kaže...

jesi napravio sve one fore sa permission, autostart...

Jesam nista ne pomaze nekih 20-min kada tel miruje poruke nece da stizu...

8 godina
ne znam onda. meni je to zakljucavanje pomoglo (uz sve one cake sa permissions, autostart...)

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Meni ocito nece neznam do cega je..Znali neko...?
15 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Ovakvo je stanje kod mene:

Tako nekako je i meni. Ali čudno da nam OS uzima 6 GB.

15 godina
neaktivan
dajan2 kaže...
Meni ocito nece neznam do cega je..Znali neko...?

1) Settings - Notifications - Manage notification - Select app - Priority ON
2) Security - Permissions - Autostart  - Select app ON
3) Security - Data - Restrict data usage - Select app - Data/WLAN on
4) Security - Data - Data saver OFF or Deselect apps
5) Settings - Additional settings - Battery & Performance - Manage apps battery usage OFF or Deselect apps
6) Menu (left button) on home, hold app icon & pull down to "lock" app 
7) Reboot phone daily, and manually start those apps to ensure they are being locked running in background

14 godina
Vidim da polako izumire u ponudama onaj legendarni bestseller Redmi 3, jer izlaze novije njegove inačice. Redmi 3S je izgleda po cijeni najbliži tom prvom modelu. Zanima me kakva poboljšanja je donio ?

Inače ja vec skoro 4 mjeseca imam Redmi 3 PRO sa orginalnim kineskim stable romom, 7.2.5.0., s kojim mi je i došao. Zadovoljan sam, oko 10 sati SOT-a kroz dva puna dana korištenja. Kamerom zadovoljan, ali radije bih da je malo lakši, manji, ili bar unibody kao Mi4C, tada nebi ni malo škriputali taj gornji i donji dio pod pritiskom.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ne, i dalje nece poruke stvarno neznam do cega je.. isto je bilo i sa kuhanim romom 7.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Xiaomi Redmi 3

kakav je redminote 3 pro ??? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Imaš posebnu temu o RN3pro pa čitaj.
8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Jel još nekome zvuk zvona u slušalicama nenormalno glasan? Znači kad vas netko nazove dok su slušalice uštekane u mobitel, kod mene glasno da glava eksplodira.

Pregledao sam sve postavke, probao sve one opcije za slušalice, ali ništa nije pomoglo. Za sada sam riješio pomoću Smart Connect-a, kad uštekam slušalice da automatski stiša tj. vrati kako je bilo kad ih iskopčam, ali može li se to negdje u postavkama riješiti?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonyericsson.extras.liveware&hl=en

0 0 hvala 0
8 godina
Xiaomi Redmi 3

javljam da mi notifikacije normalno/odmah stižu, i to za sve, whatsapp, mailove... također lampica od notifikacija mi je ok, blinka.

prvo mi je bilo sve ok, a onda sam stavio 8.0.2.0 i to mi se poremetilo. whatsapp mi je stizao samo kad sam ga "zaključao", a lampica notifikacije nije blinkala, nego neprekidno svijetlila.

onda sam se opet vratio na 6.9.1., digao backup i opet isto. onda sam opet stavio 8.0.2.0, backup i opet isto. dok nisam pročitao negdje na xiaomi forumu da probam bez restore backupa i tako sam napravio. stavio opet 8.0.2.0., sve aplikacije (kojih imam možda 10ak) stavio opet što mi nije problem i evo sad je sve ok. lampica blinka, a notifikacije sve uredno dolaze.

a ovaj zvuk u slušalicama kod poziva mi je normalan.

jedini problem koji imam je kada se mob puni u donjem dijelu ekrana (gdje se i puni) touch ne radi normalno, nego nekad reagira dobro, nekad ne. malo mu je osjetljivost čudna, ali o tome sam čitao i na forumu da imaju ljudi problema, iako mene to iskreno niti ne dira. i ovak se puni preko noći. 

sve ostalo radi super. ako skužim nešto novo javim.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
ivrabec985 kaže...

javljam da mi notifikacije normalno/odmah stižu, i to za sve, whatsapp, mailove... također lampica od notifikacija mi je ok, blinka.

prvo mi je bilo sve ok, a onda sam stavio 8.0.2.0 i to mi se poremetilo. whatsapp mi je stizao samo kad sam ga "zaključao", a lampica notifikacije nije blinkala, nego neprekidno svijetlila.

onda sam se opet vratio na 6.9.1., digao backup i opet isto. onda sam opet stavio 8.0.2.0, backup i opet isto. dok nisam pročitao negdje na xiaomi forumu da probam bez restore backupa i tako sam napravio. stavio opet 8.0.2.0., sve aplikacije (kojih imam možda 10ak) stavio opet što mi nije problem i evo sad je sve ok. lampica blinka, a notifikacije sve uredno dolaze.

a ovaj zvuk u slušalicama kod poziva mi je normalan.

jedini problem koji imam je kada se mob puni u donjem dijelu ekrana (gdje se i puni) touch ne radi normalno, nego nekad reagira dobro, nekad ne. malo mu je osjetljivost čudna, ali o tome sam čitao i na forumu da imaju ljudi problema, iako mene to iskreno niti ne dira. i ovak se puni preko noći. 

sve ostalo radi super. ako skužim nešto novo javim.

Mislis da je i kod mene to ?

8 godina

a nemam pojma. probaj. nije neki problem, a i nemaš što izgubiti osim malo vremena.

9 godina
Kako funkcionise backup i restore aplikacija? Je li pouzdano vrati podatke? Na primjer, vrati li sve poruke (sms, viber, whatsapp...), rade li aplikacije za e-banking nakon restorea (mojoj malo treba da moram ici na ponovnu aktivaciju u banku)?

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice