Xiaomi Mi4

poruka: 250
|
čitano: 70.047
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Xiaomi Mi4

Zašto bi to uopće radio?

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
14 godina
neaktivan

kupio sam mi4 prije par dana sa honorbuy. čim je došao imao je na sebi multi 5.12.11 koji je na android kitkat-u. odmah sam instalirao marshmallow slijedeći upute sa xiaomi.eu i radio je jedan dan i onda se počeo gasit. i onda neće reagirat cijeli dan pa se opet da upalit pa se odma ugasi. uspio sam ponovo instalirat noviju verziju ali mi se opet ugasio par minuta nakon što se upalio. dakle, očito je greška u hardware u želim ga poslat na rekalmaciju. na honorbuy piše da se ne smiju radit nikakve modifikacije pa da ne izgubim garanciju vratio bi ga na verziju koja je bila na njemu. 

17 godina
Xiaomi Mi4

ne znam odakle ti takvi problemi  al na ženinom mi4 nema toga

ja sam sa fastbootom + mi flash flešao i spojio particije, flešao TWRP i onda multi

ima shema i za vraćanje na kitkat sa miflash

probaj još flešati

https://www.androidfilehost.com/?fid=24391638059057424

da vidiš dal će se riješiti problemi

ovdje imaš i kitkat fastboot ROM + ostali xiaomi uređaji

https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=38609

MIUI HR TRANSLATOR
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2016 22:31 (MASVA).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Ja sam flešao 5.1.17 (onaj koji je potrebno flesati 2 puta da se particije spoje) pa 6.2.25 ( koji instalira TWRP. I radio je jedan dan bez problema. Nakon toga se ugasio dok je korištena fejs aplikacija. I od onda sami problemi. Primijetio sam u TWRP temperatura brzo skoči sa 30 na 60 stupnjeva. Nešto očito nije uredu hardverski meni se čini. Na svom oppo find 5 sam Mijenjao software sto puta (čak trenutno imam MIUI 7) i nikad problema. I najcudnije mi je sto se satima neće upalit niti daje ikakve znakove života i onda se opet da upalit...
14 godina
neaktivan
Ispričavam se ali možeš mi li mi ukratko objasniti kako se fleša fastboot metodom? To nikako ne mogu naći jasne upute na Internetu...
9 godina
neaktivan
Kako da vidim da li su mi particije spojene ili ne??

0 1 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi4

skini Diskinfo sa trgovine play pa provjeri particije

MIUI HR TRANSLATOR

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Skinuo. Evo sto mi pokaže

0 0 hvala 0
15 godina

Spojene su ti.

15 godina
Rodach kaže...
Ispričavam se ali možeš mi li mi ukratko objasniti kako se fleša fastboot metodom? To nikako ne mogu naći jasne upute na Internetu...

Imaš sve na službenim stranicama. Bitno da si se spojio na internet, hoću net generacija, ne?

http://en.miui.com/a-234.html

14 godina
neaktivan

Ne, uopće pa nisam našao taj postupak u tri klika   zanima me jel na taj način moguće instalirati kitkat rom ako je na mobitelu već marshmallow radi same činjenice da su sada particije spojene? i da li igra ulogu ako je instaliran multi sa xiaomi.eu? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 14:19 (Rodach).
16 godina
Xiaomi Mi4

koja je razlika između romova sa xiaomi.eu i sa službenog foruma tj. global romova?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ROM-ovi sa xiaomi.eu su isti kao global ROM-ovi samo što su očišćeni od kineskih aplikacija, dodani su google services sa osnovnim google aplikacijama, te su dodani i drugi jezici (službeni global imaju samo engleski i kineski jezik).
15 godina
Rodach kaže...

Ne, uopće pa nisam našao taj postupak u tri klika   zanima me jel na taj način moguće instalirati kitkat rom ako je na mobitelu već marshmallow radi same činjenice da su sada particije spojene? i da li igra ulogu ako je instaliran multi sa xiaomi.eu? 

Preko fastboota vratiš nazad na KK.

Sve imaš na njihovom forumu. 

http://en.miui.com/thread-257682-1-1.html

9 godina
neaktivan
Jučer sam instalirao zadnji eu ROM 6.4.14 android 6.0. Za sada sve ok. Djeluje mi da je brzi nego na 4.4 i primjetio sam da se puno manje grije.

0 0 hvala 0
9 godina
Xiaomi Mi4

Pozz,

gdje kupiti Xiaomi Mi4 LTE, 3GB RAM, 64 GB, po mogućnosti novo (ako je to još moguće)? 
Ako nema te verzije od 64GB (jer koliko sam ja tražio nema je baš), onda verzija sa 16 GB.

I jel stavljao itko na njega windows 10 mobile?

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Mi4

Ovo je najmanja cijena što sam u zadnjih par tjedana vidio: LINK

Znači u Merimobilesu 136 dolara + oko 25 dolara na odabrano euroline slanje, da se time izbjegnu dodatni troškovi (PDV), što ispadne ukupno jedva preko 160 dolara. Naravno u pitanju je 16 GB verzija, bijele boje, 4G.

Meni je malo pao u očima Mi4:

1. Malo zbog toga što je crni model dosta skuplji

2. Zatim, iako je željezan okvir taj je mobitel jako osjetljiv na padove, metal prenosi vibracije i pucaju stakleni dijelovi. 

3. Dosta ljudi prijavljuje probleme sa šumom prilikom snimanja videa

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Crni model treba izbjegavati jer se boja po metalnom rubu guli. Crni je povučen iz prodaje ali ga ipak jos uvijek neke trgovine prodaju. Što se tiče suma kamere i pucanja stakla ne bi znao.
15 godina
Xiaomi Mi4

Je, čuo sam to za guljenje boje, ali se nadam da su to možda noviji modeli kojima su riješili tu boju, zbog toga su i svugdje gdje ga prodaju dosta skuplji.

No eto, vjerovatno i to ne bih htio riskirati, možda prvo priupitati prodavača. Ali ove druge dvije stavke definitivno jesu problem.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može pomoć stiže mob u ponedjeljak, ovaj dev rom sa xiaomi eu je miui msrshmallow to sto pricate tu ili morsm staviti stable sa xiaomi eu da imam mm?

Ok stavljeni najnoviji stable 7.3 sa xiaomi eu

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 23:33 (ToNi185).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
U biti čudan problem imam. Mob je mi4 lte 2gb stavio sam 7.1.3 i sve radi ok. Ali neće mi 7.3.1 nikako. Mob mi bio zapeo tijekom instalacije oar puta i nikako neće tu verziju. Ima li tko isti problem?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Inače mob je super, sa redmi note 2 sam prešao na ovog i predobar je! Samo taj 7.3.1 rom mi neće

0 0 hvala 0
15 godina
ToNi185 kaže...
U biti čudan problem imam. Mob je mi4 lte 2gb stavio sam 7.1.3 i sve radi ok. Ali neće mi 7.3.1 nikako. Mob mi bio zapeo tijekom instalacije oar puta i nikako neće tu verziju. Ima li tko isti problem?

Razlog je drugačije particioniranje interne memorije tj. određene particije nisu alocirane na odgovarajućim memrijskim adresama odnosno na KK ROM-ovima je particija na koju ide sam OS podijeljena na dva dijela, 2x600 i nešto sitno Mb, a OS koji ti želiš instalirati ima potrebu da te dvije particije budu spojene u jednu veliku, dakle jedna od otprilike 1.2 Gb. Može se riješiti na više načina. Gogle ti je prijatelj. Portaži "xiaomi mi4 partition merge". Eto...

15 godina
neaktivan

Hvala odlicno si objasnio. U biti kako sam rijesio je da sam u fastbootu flashao najnoviji stable fastboot rom i onda samo dodao sa xioami eu novi stable koji je marshmallow, tako da rijeseno  

15 godina
Xiaomi Mi4

Pozdrav svima!

Dakle, ima li tko WiFi problema za zadnjim ROM-om na Xiaomi Mi4 LTE-CU 3Gb/16Gb. Naime, kao što znate, zadnji ROM (xiaomi.eu_multi_cancro_V7.3.2.0.MXDCNDD_v7-6.0) je baziran na Marhmallow-u. Gore je zadnji TWRP recovery (3.0.2.0). U mom slučaju je veza očajno spora i često mi izbaci notifikaciju da je spojen na WiFi ali da dotični nije spojen na internet ! Da, probao sam mijenjati parametre unutar WCNSS_qcom_cfg.ini datoteke ali bez nekog uspjeha! Možda netko zna bolje, više (MASVA )?  Hvala unaprijed svima koji nešto pametno odgovore!

0 0 hvala 0
15 godina

Probaj s ovim rješenjem ako pomogne. Ako imaš ovaj isti ruter spominjan u postu, moguće da te ovo zeza.

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/oneplus-one/205583.aspx?page=31&jumpto=5021661&sort=asc&view=flat

9 godina
neaktivan
Ja imam multi eu ROM 6.4.14 i nemam nikakvih problema

0 0 hvala 0
15 godina
dalja46 kaže...

Probaj s ovim rješenjem ako pomogne. Ako imaš ovaj isti ruter spominjan u postu, moguće da te ovo zeza.

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/oneplus-one/205583.aspx?page=31&jumpto=5021661&sort=asc&view=flat

Evo probao i bolje je!

Inače, to mi i je default no to je prokletstvo ADSL-a i ujedno biti pod "milosti", kako se to popularno kaže "davatelja internet usluge", a on ti kada mu to odgovara resetira postavke modema bez da bi te ikako obavijestio , a ti onda gledaj (lokalni NAS, printeri (pogotovo ovi bežični), HTPC, laptopi,) kako sve izgubi željene IP adrese.... Ma pljuc, fuj! Je da, rješenje je imati vlastiti ADSL modem, samo nit volje nit vremena...

Hvala Ti u svakom slučaju! Inače, eto, kako i uvijek, u 98% ovakovih "problema" čovjek utvrdi da je u pitanju neka banalna glupost, ali eto...

Hvala još jednom!

12 godina
Xiaomi Mi4

mi4 je na akciji na xfs za 139eura

3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Mi4

Bok, novi sam ovdje, zanima me, kako što jednostavnije naručiti Xiaomi mi4 ili Redmi 3 PRO koliko sam shvatio to su najbolji modeli za te novce. 

Sad ako mi netko može dati "instrukcije" za kupnju s obzirom da imam averziju prema naručivanju s interneta i nisam sklon tome.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice