Xiaomi Mi 5s

poruka: 305
|
čitano: 86.291
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Xiaomi Mi 5s
Najvise zaseru s softwerom, badava dobar senzor kad nikako da ga optimiziraju da automatski radi kako spada, da se rucno podesavati pa dobijes dobre slike, isti klinac kao i svi do sada, dobar senzor banana softwer i eto ti prosjecne slike.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina

Pa roknes AOSP rom i imas CameraAPI2

Dakle fotke moraju biti iste kao i s Pixelom ako je hardver identičan, ali nije jer Pixel ima dodatni CPU i još neke mehanizme ugrađene uz blendu za brži fokus

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 18:59 (Mitch).
9 godina
protjeran
ljudi napravili recenziju za plus verziju
http://mob.hr/testiramo-xiaomi-mi-5s-plus/

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Xiaomi Mi 5s

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stigao mi5s.... Na prvu izgledom niti blizu mi5pro kojeg sada koristim. Sutra ga malo izgnjavim pa napravim usporedbu sa mi5pro.
Ali kazem,na prvu, mi5pro je premium naspram 5s....subjektivno misljenje naravno
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
13 godina

ja se baš dvoumim koji uzet jer mi5 pro mi je puno i ljepši model

nabaci par rečenica

13 godina
neaktivan
batizg kaže...

ja se baš dvoumim koji uzet jer mi5 pro mi je puno i ljepši model

nabaci par rečenica

Stigao mi je u ponedjeljak ali od posla nisam stigao previse "procackati".Sve sto cu ti napisati je moje subjektivno misljenje i dojam ali mislim da si toga i svijestan.

Sto se samog izgleda tice,Mi5 PRO je premium za 5S.Osobno mi se zadnja strana na 5S ne svida ,bez obzira na one linije antene.S druge strane ipak mu je to prednost u koristenju ispred MI5 PRO jer je njega gotovo nemoguce koristiti bez dodatne zastite.Iako je PRO laksi,rekao bih da 5s nekako bolje "sjedi" u ruci.Takoder s prednje strane nista posebno,osim eventualnog plusa za ultrasonicni citac otiska prsta.Nisam ga jos testirao ali na mojem PRO ,citac otiska prsta radi savrseno i ekstremno brzo.Za onoga tko nevoli fizicku tipku,5s je bolje rijesenje u tom slucaju.Zakljucak je da su dizajn i sama pojava prednost kod modela MI5PRO,dok je samo koristenje telefona kod Mi5s,rekao bih malo manje "opasno"

Sto se ekrana tice,tesko mi je reci jer na Pro modelu mi je vec neko duze vrijeme temperirano staklo,ali na 5s ekran izgleda zbilja fantasticno.Kazem,nisam puno drobio po njemu pa mi je kompletnu funkcionalnost ova dva telefona tesko i raditi.Ono kratko sto sam i proveo,gotovo nikakvu razliku u brzini nisam primjetio,iako vjerovatno i postoji ali opet je toliko mala razlika da ju je u svakodnevnoj upotrebi tesko i primjetiti.Sto se kamera tice,takoder nisam testirao ali od onog sto sam procitao,mi5 je bolji izbor jer ima 4-OIS stabilizaciju dok 5s nema.Sa fotkama na svom PRO sam prezadovoljan,ali i tu sam recimo "neobjektivan" jer nisam neki fotograf :-)

Moja preporuka je u svakom slucaju mi5PRO.Telefon je stvarno insanely fast,bez ikakvih lagova ili problema.Gore mi je global beta i mislio sam ga unlockati i staviti eu rom ali mislim da nema potrebe.

Vec sam ostavio u mi5 temi da imam jedan PRO "viska",potpuno nov pa ako te zanima,javi se.

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
11 godina
Xiaomi Mi 5s

Djabe to sve sto si napisao kao prednost za Mi5 PRO kada je mob drek sto se tice cvrstoce...na onom bend testu je pukao kao čačkalica za zube.

Nakon te katastrofe cisto sumnjam da su opet napravili takav drek od mobitela, ali tek treba pricekati test...

Druga bitna stvar u 5S je senzor kamere kakav je i u Google Pixelu, a ono sto sam ja vidio izgleda odlicno.

Ok, nema OIS, ali za video ima neku sw stabilizaciju koja radi dobro i sam video izgleda znatno bolje nego na Mi5 PRO.

Treca bitna stvar je jos noviji procesor i vjerojatno duza podrska za update...dizajn je subjektivan i meni je lijep i taj 5S.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2016 17:49 (ocean77).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ma kakvi crni bend testovi!?
Onima kojima je to NAJBITNIJA stvar imaju Cat telefone i druge rugged telefone pa nek si uzimaju,a ne xiaomi
Srecom pa su takvi kao ti,kojima je bend test presudan,su u manjini pa su oni,za tvoju informaciju,izbacili jos dva slicna uredaja koja su jednaki,kako ti kazes, "drek".
Mi note 2 i Mix koji je kompletan od keramike.Tako da ipak mislim da vjerovatno poznaju trziste malo bolje od tebe.
Zanimljivo je da otkad koristim smartphone,nikad niti jedan ekran razbio nisam,kada god sam mobitel prodavao uvijek je bio u top stanju a mislim da to ipak govori nesto o meni kao vlasniku a ne o cbrstoci telefona.Oni kojima je bend test jako bitna stvar bi se trebali zapitati koliko je zapravo problem u njima a koliko u cvrstoci telefona...jer cisto sumnjam da bi bilo koji prosao npr test pada sa 17 kata ili gazenje automobilom.
Da nije mozda veci problem u tebi nego u cvrstoci telefona?Jesi razmisljao o tome?....Pa probaj
11 godina
Xiaomi Mi 5s

Koristim mobitel na najnormalniji moguci nacin i bend test mi naravno nije presudan, ali kada vidim koliko je krhk Mi5 odmah se ohladim od tako neceg...opcenito ne volim krhke stvari iako unaprijed znam da ih necu lomiti.

OP3 koji imam je kao tenk za Mi5.

Upravo sam pogledao usporedbu Mix-a i Note 2 i Mix bi bio jako interesantan da nisu usrali video...pa ono je ocaj zivi kako taj mob snima video i zvuk.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2016 18:43 (ocean77).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Mi 5s

A sta mu dodje taj 3d touch grip?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo da ne pisem na dugo i na siroko
13 godina
neaktivan
Xiaomi Mi 5s

http://mob.hr/xiaomi-mi-5s-recenzija/ - jedna domaća recenzija.

Toliko je mob dobar da nema j... Gorila Glass zaštitu.   Čitać otiska prsta gori nego onaj na S5. Klasićan Kineski poluproizvod...

0 0 hvala 0
17 godina
Nema gorilla glasa ni dragontraill, ali ima neku zaštitu protiv grebanja. Inače uvijek je dobro staviti tempered glasa bez obzira jer ima zaštitu ili ne, bolje dati 10$ max za tempered glasa nego mijenjati cijeli ekran kad ti mob padne jer ga ni gorilla glass neće zaštititi od pada.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
Zato bitno da ajfon ima "safirno staklo" dok mi5s nema nikakvu zastitu, a po testovima se grebu na istoj brojci(6 po mohovoj ljestvici)

Taj kineski "poluproizvod" se bar ne reklamira ko da je nes drugo i ne vara ljude...

1 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi 5s

Nije mi jasna jedna stvar, zakaj se Xiaomi proziva da je poluproizvod i sl. zbog čeg je npr jedan OP3 superiorniji spram MI5s?

Ne kužim di je problem, zakaj se tak Xiaomi diskreditira...

Za 2400-500kn dobiš top performanse koje stoje uz bok razvikanima, G5, HTC 10 i S7, a koji su skuplji kolko ono, preko 1000kn..

Dal je stvarno MI5s lošiji od njih 1000kn, da oni mogu opravdat veću cijenu od 1000kn?

Ah da, zaboravio, to su zvučna imena, pardon; idem maknut naljepnicu Xiaomi i stavit ime Samsung, nabit cijenu 1000kn, prodam ga u roku, odmah

Jedinu manu koju nalazim na Mi5s, a koja ima potencijal za daleko više je kamera, istovjetna onoj u google pixel/xl..

Baš gledal fotke, usudio bih se reći i više nego dobre, sve dok ne padne mrak, tu se vidi traljav rad Xiaomija i njihovom softveru za kameru, za koje baš ne mare tolko il ih nije briga, bitno da mogu reć da imaju IMX378  f2.0 1.55...

Neiskorišten potencijal na najjače...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Nije mi jasna jedna stvar, zakaj se Xiaomi proziva da je poluproizvod i sl. zbog čeg je npr jedan OP3 superiorniji spram MI5s?

Ne kužim di je problem, zakaj se tak Xiaomi diskreditira...

Za 2400-500kn dobiš top performanse koje stoje uz bok razvikanima, G5, HTC 10 i S7, a koji su skuplji kolko ono, preko 1000kn..

Dal je stvarno MI5s lošiji od njih 1000kn, da oni mogu opravdat veću cijenu od 1000kn?

Ah da, zaboravio, to su zvučna imena, pardon; idem maknut naljepnicu Xiaomi i stavit ime Samsung, nabit cijenu 1000kn, prodam ga u roku, odmah

Jedinu manu koju nalazim na Mi5s, a koja ima potencijal za daleko više je kamera, istovjetna onoj u google pixel/xl..

Baš gledal fotke, usudio bih se reći i više nego dobre, sve dok ne padne mrak, tu se vidi traljav rad Xiaomija i njihovom softveru za kameru, za koje baš ne mare tolko il ih nije briga, bitno da mogu reć da imaju IMX378  f2.0 1.55...

OP3 ništa bitno nedostaje (mana vrlo klizavo kučište) a Mi5s ima dovoljno nedostataka : 

1.Čitač otisaka prstiju je spor i neprecizan - nahvali tu Qualcommovu Sense ID tehonologiji a ono gori otisak prsta nego na S5.

2.U nekim segmentima je lošiji od prethodnika

3.Staklo nema zaštitu

4.Kamera u noćnim uvjetima...

OP ima svake godine 1 model., Xiaomi svake godine 7 modela. Ni jedan Xiaomi nije kompletan mob za one koji znaju što žele., i uvijek negdje zaseru. Najčešće je to kamera koja im je na svim modelima ista. Stavio ti ultra modetnu kameru slika je uvijek ista jer im je software za k...Zašto dat 3000 kuna za Xiaomi kad možeš za 3000kn dobit G5 ili M10.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2016 18:43 (R36).
9 godina
Ovo da nema zastitu ti nije nikakav argument jer se ogrebe na istoj razini ko ajfon sa safirnom zastitom... Kaj tu ne kuzis?

Citac nemrem komentirat jer uvelike ovisi o romu

Kamera... Low light fotke su lose, wow kupi si fotic onda kad ti tolko treba.
U cem je to losiji od prethodnika, osim kaj nema ois?
1+ ima jedan model? Cek kad je ono izaso 1+3? A kad izlazi 1+3t? I jel istina da je 1+3 zaustavljena prodaja da bi malo skuplji 1+3t se bolje prodaval??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Ovo da nema zastitu ti nije nikakav argument jer se ogrebe na istoj razini ko ajfon sa safirnom zastitom... Kaj tu ne kuzis?

Citac nemrem komentirat jer uvelike ovisi o romu

Kamera... Low light fotke su lose, wow kupi si fotic onda kad ti tolko treba.
U cem je to losiji od prethodnika, osim kaj nema ois?
1+ ima jedan model? Cek kad je ono izaso 1+3? A kad izlazi 1+3t? I jel istina da je 1+3 zaustavljena prodaja da bi malo skuplji 1+3t se bolje prodaval??

Ja ne želim poluproizvod. Ja želim da radi otisak prsta kao na S7, Iphoneu ili M10. Ja želim da kamera u svim uvijetima bude odlična. Ja želim da bude bolji od prethodnika a ne lošiji. Ako ima ois prethodnik zašto novi model nema. To kao da S7 ima kameru f1.9 a S7 f2.2. Jebeno nema smisla. Ti ako si zadovoljan s takvim mobitelom ja koji imam S7e nisam. Razumijem da je tebi Mi5s dobar, kad imaš lošiji model od toga.

Zbog toga je OP3 bolji model od Mi5s. Daš 3000kn ali sve radi kako spada.

I jel istina da je 1+3 zaustavljena prodaja da bi malo skuplji 1+3t se bolje prodaval?? - to bi i ja napravio. Pametni ljudi. 

1+ ima jedan model? - U 2014 je bio jedan model., u 2015 OP2., i u 2016 OP3. Dok Xiaomi ima u svakoj godini 5-10 modela. I svaki novi model ili je lošiji od prethodnika kao Mi5s što je potpuno suludo ili nema nekog bitnog poboljšanja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2016 19:19 (R36).
13 godina
Xiaomi Mi 5s

ima tko kakav info o mi5s 4gb ram i 32 gb?

na xiaomi stranicama ga ima u ponudi

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
zvonac kaže...

Ne radi se o 5S, ali evo primjer kako se na sobnoj rasvjeti snalazi Xiaomi Redmi Note 4 koji je cjenovno nize pozicioniran i sa losijom kamerom i manjim senzorom.

Iskreno ocekivao sam totalni shit od kamere obzirom na cijenu moba, ali iskreno nisam razocaran.

Ovo je fotkano sa full automatici pa je ISO 900 i zapravo fotka nije uopce lose ispala.

Ima relativno malo šuma i sasvim je upotrebljiva.

Nekada uzimam sa rezervom recenzije jer cesto oni koji ih rade nemaju blage veze o fotografiji i ne znaju izvuci maksimum iz kamere.

Vjerujem da ni 5S nije los u low light ako ovaj jeftini Note 4 nije los.

Evo i fotke pa vidite:

https://flic.kr/p/PvoiNg

https://flic.kr/p/NX6UGf

Jos malo o citacu otiska prsta...totalno mi nije jasno da ga zeznu na ponajboljem mobu u svojoj ponudi, a naprave korektno na ovom jeftinijem.

Note 4 ima citac otiska prsta jednako brz kao i OP3...jedino sto je iza.

Uglavnom mob me kostao oko 1400 Kn i to potpuno nov i uzeo sam ga kao nekakvu rezervu jer cesto prodam primarni mob pa sam u problemu...za te novce mob je super, ima veliki FHD 5.5 ekran, 4000 mah bateriju koja traje i traje...solidnu kameru, ali nikako ne mogu prozvakati taj Xiaomi dizajn i dosadu dizajna.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 22:56 (ocean77).
13 godina
Xiaomi Mi 5s

uzeo u Kini 4/32 gb model, idući tjedan mi stiže(sestra se vraća) pa nakon par dana napišem dojmove

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Vi koji se zalite na kameru na xiaomi mobitelima probajte skinuti s play store apk. open camera. Slike su puno bolje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi Mi 5s

Pardon tek sad vidim da ima i posebni topic za 5s

ugl kupio preko honorbuy

Ne radi mu zvuk i kamera, vidim da na MIUI forumu hrpetina ljudi ima iste probleme

Ne stignu ni odgovarat na sve upite.

Upravo radim update MIUI-a pa da vidim hoće li to pomoći.

http://www.facebook.com/FoosCroatia?ref=hl

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi Mi 5s

Evo nanjušio sam u čemu bi mogao bit problem.

Naišao sam na forumu lika koji je kupio isto preko honorbuya i ima isti problem - izgleda da su u honorbuyu stavili ROM za 5S Plus umjesto za 5S :

0 0 hvala 0
9 godina
Nazalost to necemo znati jer nisi stavio nijedan ss od about phone da vidimo jel mozda vendor rom :)
17 godina
neaktivan
A
Budem cim stignem sorry
17 godina
neaktivan
Xiaomi Mi 5s

eto

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 23:12 (melkajk).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Mi 5s

Vidi stvarno, gore piše Mi 5s plus...

Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice