Zasto uopce zakljucavaju uredjaje sa toliko problema
We'll never know

Za flash preko fastboota treba unlock bootloadera, ak mislis china stable stavit onda mozes preko edl, ak ides na xiaomi.eu onda treba unlock

Jel ima netko Mi 5s plus? Kako ste zadovoljni s njim? Kamera mu i nije baš nešto, ali ostalo je sve vrh... valjda/navodno.
Gledam malo na GSMareni, ovdje usporedba kamera, i kamera se na čini loša, pogotovo sa ovim stereo modom.
Što vi mislite?
Ovih dana sam dosta naucio o mobovima, bar nesto od sve te gungule.
Redovito idem na MIUI forum ( ne reddit), tamo je cijela poplava slicnih postova.
Iako jednu stvar jos nikako da prokljuvim: ROM i MIUI, znam sto je sto ali brkam te brojeve verzija
Pise mi na tel miui 8.0.1.0 global stable ali sta nije global stable ono sto uvijek pise uz verziju ROM-a?
Vidim jutros izasla isto tako najnovija verzija MIUI i pocinje sa 6.1...i nesto
Ne kuzim kad je zadnja 8.0 i nesto...
To me generalno buni

Saljem fon vendorima kontaktirali su nas sve i priznali da je njihova greska
Bolje tak nego da ga zbrikam
Kad je totalno autistican
Javim rezultate

Nadam se da je sad jasnije.
I nadam se da si ih naje*o da vrate i troskove slanja
Necu ja platit 100 i kusur kn 😉
Inace zanimljivost je da to saljem u Novu goricu u Sloveniju

Bok,
pomoć
dobio sam mob iz kine i htio bi stavit global rom, gdje imaju najbolje upute(može link) i da li je potrebno raditi unlock??
Ne mislim se igrati sa developer romovima nego samo stavljati službene verzije i updatove.
po forumima kažu da je bolje ostaviti china i samo instalirati google apps na njega
verzija je sa 4 GB ram i 32 GB storage
Mogu li se instalirati Google apps na China rom?
Mogu li se instalirati Google apps na China rom?
Može se instalirati na bilo koji ROM.
Ako se ne varam ovo je tema za mi5s, a ja mislim da ti imas mi5 jer mi5s dolazi iskljucivo u verzijam sa 64 i 126 gb prostora.
Ovakva je situacija, ako imas mi5s onda nema sluzbenog global roma od strane xiaomia(jos, prica se po forumima da ce doc uskoro) i onda ti je najbolja fora staviti china rom i staviti gapps.
A ako imas mi5 onda imas global rom i evo uputa , ako imas locked bootloader imat ces fun fun sa izradom kabla za deep flash hahhah
mi5s dolazi iskljucivo u verzijam sa 64 i 126 gb prostora.
netočno, mi5s ima i 32 GB verzija i taj model imam ja
za sada ga ima kupiti samo u Kini

Ja sam jucer prijatelju popravljal redmi 3s i trebo nam je kabel za ulazak edl mod kojeg nemam.
Ugl 15min gledanja videa i 15min rezanja normalnog usb kabla i sve radi :) nije tolko tesko samo treba spojiti zelenu i crnu zicu kojih 6-10 sekundi i mob ude u edl i onda se da flashat sve :)
Moze se i bez rezanja kabla sa spajalicom ali je malo teze jer treba spojiti dva pina na usbu kablu dok je ukopcan u komp i onda ih prekinut nakon 6-10s, navodno se jako lagano napravi sa spajalicom ali nisam imao zivaca za to
EDIT:
Evo i slikice deep flash kablica :D

Mob sam narucio u u nedilju a stigao je vec u srijedu popodne.
Verzija 3/64 - cca 2800 kn s postarinom
Za sad sam oduševljen mobitelom, cak i senzor otiska prsta koji su gadili po review-ima na netu, radi izvanredno!
zanima me od kud je najbolje naručiti mi5s plus, ja sam svoj mi4 naručio iz honorbuya i zadovoljan sam s njima al sam čuo još za grossoshop pa vas pitam gdje je najjeftiniji a da šalju iz eu skladišta pa da ne moram plaćati poreze i carine?
Nazalost je doso sa vendor romom pa ce biti zezancije sa stavljanjem china stabel ili miui.eu roma
Prvi dojmovi su super :)
Baterija je cudo naspram starog moba, brzina roma je odlicna doslovno sve leti.
Malo se jos prilagodavam na miui ali je jako lijep :)
Full hd ekrancek je odlican, na suncu radi super sve se vidi, fingerprint je cudo, 1 od 50ak puna ne ocita samo je bitno dobro prst prvi put instalirat i to je to :)
A sto se kamere tice, posto je ovo vendor rom mislim da nije u svom punom kapacitetu kao i brzina posto su rezultati malo nizi od ocekivanih ali dok ne dodem na org rom necemo previse o tome.
Evo i par fotkica sa mobom :)

Prosolo je par dana od kad mi je doso mi5s pa samo radim update :D
Ovako, dan nakon sto je doso sam odlucio otkljucati bootloader, mi unlock -> tup tap -> 10 minuta kasnije twrp je na mobu sve radi :D
Stavio sam eu rom dec 6.12.8, instaliro i za 5-6 min mob se digo sve se slozilo i peglaj, bugova nema ( bar nisam primjetio), mob je fluidan i antutu kaze da je brz.
Rom sam mjenjo jer mi je doso sa vendor 8.0.10.0 koji je bio ok ali mi nije ugodno korisiti te modificirane romove od koje kakvih ducana + imo je neke glupe aplikacije natrpane (tipa swift keyboard) koje se nisu micale hahahah.
Malo sam i kameru "testiro" ili ti okinuo par fotki po gradu u vecernjim satima jer sam procito da mu je los low light i ugodno se iznenadio kad sam vidio slikice (stavljam ih par), manualni mod je cudo, moze se cuda skombat od fokusa do ekspozicije :D
Inace uskoro navodno dolazi 7.0/7.1 android za mi5s (vec je u beti za mi5) i tomu se jako veselim, posto sam osjetio razliku 6.x/7.x na starom samsugu s5 i to je doslovno cudo, tako da cu prec na betu prvom prilikom.
P.S evo i slikice SOT-a na eu romu ako nekog zanima, i manje antutu rezultat je na vendor romu tek tolko da se zna :D
valjda je bolje podesit da propušta samo pozive od odabranih ljudi iz imenika, koje si prethodno odredio i kojima jedino dozvoljavaš da te "disturb"
bar sam ja tako podesio....neki nepoznat broj ili greškom pozivalac će te zvati sigurno dva puta i "ometat" pa se onda gubi sam smisao ove apk odnosno postavke u MIU
Malo sam i kameru "testiro" ili ti okinuo par fotki po gradu u vecernjim satima jer sam procito da mu je los low light i ugodno se iznenadio kad sam vidio slikice (stavljam ih par), manualni mod je cudo, moze se cuda skombat od fokusa do ekspozicije :D
kamera je bolna tačka svih kineza, pa i Xioamija, naročito u uslovima smanjene vidljivosti, gdje se na toj "muci i poznaju junaci"
i tu su svi redom zakazali
ovaj mob ima sve predispozicije da bude dobar po vrijednostima "na papiru":
veličinu sensora 1/2,3 "
blendu od F 2.0 i
veličlinu pixela 1,55 nm
na papiru apsolutno sve isto kao prvak na top listi najreferentnijeg sata za testiranje kamera DxOMark, a to je Google Pixel !! sa rezultatom 89/100
pogledati top listu ovdje
i prava je šteta što MI5s nisu oni(još) testirali,
MI5 je loše prošo, tek 79/100 i loše mjesto na top listi, ali gornje bitne elemente kamere ima dosta lošije, pa bi se moglo reći da je i rezultat i mjesto sasvim u skladu s tim
Ovisi do osobe kak oce, meni bolje ovak, par puta se "opeko" kad sam neke osobe dodao da ne podlegnu dnd modu, nisu me jos probudile jer nisam ni spaval kad se upalil mod, al opet niie bilo ni hitno kaj nebi moglo do jutra cekat, bila je situacija kaj je lik slucajno nazval a imal ga u filteru
"Problem" s kamerom odnosno softwerom kod kineza je upravo to što sam Google ne omogućuje Camera 2 API 3rd party developerima.
izašao je official global rom
meni je mobitel bio zaključan i gore official chinese rom
nisam uspio staviti global bez otključavanja i twrp-a
Sto trebam napraviti za update sa 8.0.10.0 na 8.0.3.0 ?
Lp