Predstavljanje novog Xiaomia je sve bliže, a glasine sve glasnije. Ipak ovaj najnoviji leak je poseban jer je ovo prvi put da vidimo kako će Mi 5S uopće izgledati. Svi smo znali da će biti isti kao Mi 5 i da neće imati home tipku ali nedavno smo vidjeli jednu sliku koja je izgledala čudno sa okruglom kapacitivnom home tipkom. Tada smo je proglasili kao vjerovatni fake ali strah je ostao. Poznati kineski leaker Kjuma je tu da nam umiri strahove sa najnovijom fotografijom uživo koja potvrđuje nedostatak home tipke koja je zamijenjena sa tri neoznačene kapacitivne tipke. Ovo daje dodatnu težinu onoj glasini da će Mi 5S biti prvi telefon koji će imati skener otiska prsta ispod zaslona ali nećemo odmah skakati na zaključke.
Možemo očekivati dvije varijante. Prva je sa 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije te sa cijenom od 299$ (oko 268 EUR) dok druga ima istu količinu RAM-a ali čak 256 GB interne memorije. Ta druga trebala bi se zvati Xiaomi Mi 5S Plus, a cijena je 449$ (oko 400 EUR). Obje cijene su fantastične, što je sasvim normalno za Xiaomi i jedan od glavnih razloga zašto ih svi toliko volimo Dakle imamo vrhunski flagship telefon sa (vjerovatno) niskom cijenom koji će biti predstavljen za 4 dana (27.09.). Što više tražiti?