Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 601.573
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
15 godina
Re: Windows 8 - Problemi
ihush kaže...
oo7 kaže...

Ovako upravo sam krenuo instalirat windows 8, ali mi javi da sa x86 nemogu prijec na x64 kako da ja sada instaliram x64 windowse?

-32-64 isključivo clean install (za sve win xp-seven-osam..)

Po meni je to bezveze imam 4gb rama i puno stvari instaliranih na kompu koje nemam zivaca brisat i i sada nemogu imat iskoristen sav ram. {#}

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
16 godina
underdog kaže...

Baš me bode to u oči.

A ništa, pričekat ću možda naiđe netko s rješenjem kakvim

Rješenje!!!

oo7 kaže...

Po meni je to bezveze imam 4gb rama i puno stvari instaliranih na kompu koje nemam zivaca brisat i i sada nemogu imat iskoristen sav ram. {#}

Ni na jednom OS-u ne možeš napraviti upgrade sa 32 na 64 bita , pa tak ni na Windowsima ,pomiri se s tim ili ostani na starom OS-u.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 19:55 (kizo2703).
16 godina
oo7 kaže...
ihush kaže...
oo7 kaže...

Ovako upravo sam krenuo instalirat windows 8, ali mi javi da sa x86 nemogu prijec na x64 kako da ja sada instaliram x64 windowse?

-možeš (potraži temu 4GB). ...

-može se 'ručno' backup usera, install, vraćanje usera. Vidi pod migration tools.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...

-može se 'ručno' backup usera, install, vraćanje usera. Vidi pod migration tools.

4GB patch je prastara verzija kernela koja meni na svakom bootu javlja grešku i upozorenje.

Jednostavno ,neisplativo ,a pitanje je radi li uopće sa Osmicom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 20:03 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
ihush kaže...

4GB patch je prastara verzija kernela koja meni na svakom bootu javlja grešku i upozorenje.

Jednostavno ,neisplativo.

TU,

-točno (isplativost??). To je patch kojim se 'samo' koristi RAM. btw, server kernel je identičan, koristi do 192GB bez 'grešaka ili upozorenja' u bootu. Ograničenje je umjetno kao i svako drugo s bitovima na Starter-Home-Pro-Server verziji.

-uzrok je vjerojatno chipset.

16 godina
oo7 kaže...
ihush kaže...
oo7 kaže...

Pa ako ti je bitno svih 4GB rama što već do sada nisi imao instaliranu 64 bita verziju? Sada je odjednom facepalm a do sada nije bio jel?

bug caruje, um klade valja
15 godina
Windows 8 - Problemi

Bok ljudi imam jedan čudan problem,jučer mi se komp restarta sam od sebe i priliko podizanja sustava mi ne prepoznaje HDD i odem u bios vidim stvarno nema HDD,bilo je kasno i ugasim komp i odlucim to popravit sad ujutro.

palim komp ujutro i dolazi mi poruka da overklokanje nije uspjelo i da stsnem F2 za default postavke,pritisnem to i komp se upali,normalno radi,hard normalno vidi i sve.

moje pitanje je dal se to o nekom bugu radilo ili sta,nikad nisam nista overkoloko niti cackao po biosu osim mjenjanja boot device.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 - Problemi

meni se svega nekoliko puta to dogodilo unutar 2god kako sam imao staru gigabajticu za maticnu.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
@crack

Moze bit da ti je baterija od maticne slaba pa ti se nesto zblesavilo.
To nema veze s OS-om.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
15 godina
djigibao kaže...
@crack

Moze bit da ti je baterija od maticne slaba pa ti se nesto zblesavilo.
To nema veze s OS-om.

ok,hvala 

konfa je pod moj pc i nista nije starije od otprilike 2 god,nije bilo nikakvih znakova da crkava hard tako da nadam se da se nesto zbugalo.

13 godina
neaktivan

meni se to desilo nedavno u par navrata, iskljcio sam coolnguit u biosu i sad radi noramlno..

16 godina
Windows 8 - Problemi

Pozdrav ljudovi,

Počeo mi se win 8 smrzavati.

Prije par dana je bilo nevrime u Zadru i komp mi je ostao uključen. Kad sam ga iša upaliti očitava mi je diskove sve po redu.

E sad, to očitavanje je prošlo ali mi u radu nekad blokira na cca 30sek. To mi se desi dnevno 2x.

Sad dali je to neki disk šteka ili se osmica zbelsirala?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
amater_2 kaže...

Pozdrav ljudovi,

Prije par dana je bilo nevrime u Zadru i komp mi je ostao uključen. Kad sam ga iša upaliti očitava mi je diskove sve po redu.

E sad, to očitavanje je prošlo ali mi u radu nekad blokira na cca 30sek. To mi se desi dnevno 2x.

Skini si Hirens boot CD, snimi ga na CD, bootaj računalo sa njega, kod odabira odaberi MiniXP i pokreni ga, možeš u njemu pokrenut HD tune u pokrenut full scan na bad sectore na svim HDD, pogledaj i tab Helath za svaki disk, pokreni memtest86+ za skeniranje memorije, ako sve prođe dobro a MiniXP se nije smrzavao onda nešto ne valja sa instalacijom Win 8, možda neki nekompatibilni driver ili program.

Valentin
17 godina
amater_2 kaže...

Pozdrav ljudovi,

Mozes probat stavit Advanced SystemCare 6 i napravi scan s njim (ili samo Disk scan), mozda ti rijesi probleme.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
15 godina
Oldy kaže...
oo7 kaže...
ihush kaže...
oo7 kaže...

Pa ako ti je bitno svih 4GB rama što već do sada nisi imao instaliranu 64 bita verziju? Sada je odjednom facepalm a do sada nije bio jel?

Nisam imao zato sto mi je komp bio slab i imao je 2gb rama.Pokvarila se graficka,procesor i maticna pa sam to kupio i dodao jos 2gb rama, sada mi je komp puno bilji vrti sve igre bez ikakvog problema i nema potrijebe da imam 32bita verziju.Iako sam sada stavio 64bita verziju.

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
16 godina
Valentin17 kaže...
amater_2 kaže...

Pozdrav ljudovi,

Skini si Hirens boot CD, snimi ga na CD, bootaj računalo sa njega, kod odabira odaberi MiniXP i pokreni ga, možeš u njemu pokrenut HD tune u pokrenut full scan na bad sectore na svim HDD, pogledaj i tab Helath za svaki disk, pokreni memtest86+ za skeniranje memorije, ako sve prođe dobro a MiniXP se nije smrzavao onda nešto ne valja sa instalacijom Win 8, možda neki nekompatibilni driver ili program.

Probati ću ovo danas popodne. 

Ali mi se događa nešto čudno kad se zamrzne. Imam osjećaj kao da cili komp stane. 

A kad se odmrzne čujem vent od hladnjaka i grafe da počme raditi. A zvuk je kao da će poletiti.

Nije isti zvuk kao kad ga palim.

16 godina
Windows 8 - Problemi

mozda je do napajanja, iako ti napajanje radi, ako je oslabilo zna komp da smrzne. Meni zna nekad da HDD iskljuci pa ponovno samo ukljuci, jer sam testirao HDD i nema gresaka, pa znam da je do napajanja.

jer je napajanje dosta staro i cekam prvu priliku sa novcima da kupim novo napajanje.

0 0 hvala 1
15 godina
mikymaus kaže...

meni se to desilo nedavno u par navrata, iskljcio sam coolnguit u biosu i sad radi noramlno..

dali je to cool n quiet? koliko vidim ni google nezna sta je cool n guit :)

15 godina
Windows 8 - Problemi

evo oped ja,znaci na win 7 sve najnormalnije radi.

na win 8 komp se nakon nekog vremena nekorištenja vjerovatno zamrzne i restarta se,te prilikom paljenja ne prepoznaje nijedan bootabilni device. nakon toga ga ja restartam na gumb i sve normalno nađe i upali win 8.

netko mi je savjetovao da ugasim cool n quiet u biosu,napravio sam to,nije pomoglo.

hardverski nije greška nema šanse jer na win 7 se ništa čudno ne događa. PC imate pod moj pc.

radi se o orginalnoj verziji win 8.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
crack kaže...

evo oped ja,znaci na win 7 sve najnormalnije radi.

na win 8 komp se nakon nekog vremena nekorištenja vjerovatno zamrzne i restarta se,te prilikom paljenja ne prepoznaje nijedan bootabilni device. nakon toga ga ja restartam na gumb i sve normalno nađe i upali win 8.

netko mi je savjetovao da ugasim cool n quiet u biosu,napravio sam to,nije pomoglo.

hardverski nije greška nema šanse jer na win 7 se ništa čudno ne događa. PC imate pod moj pc.

radi se o orginalnoj verziji win 8.

-prvo (kraj), original znači normalan key i aktivacija?

-podesi power opcije (isključi sleep, hybernate, ..), updateaj drivere i BIOS. Uzrok je neki driver (i hardware, pogotovo ne-intel) koji ne 'sluša' powermanagera. Čak ubij hybernaciju (isključen UAC, u CMD powercfg -h off). Podesi gašenje, tj da se stvarno ugasi. To prepoznaš po brzom bootanju tj preskočen BIOS, nema bootanja s CDa..

12 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

na sedmici sve lijepo radi, no kad sam instalirao osmicu...

svakih 5-10 minuta nestane mi slike s ekrana na oko 5 sekundi i prestane radit ventilator na grafičkoj... pretty anyojing

instalirao sam sve najnovije drivere... opet isto, ako se to desi pri instalaciji drivera za GPU, onda faila instalacija i javi grešku.

imam HD6750

vratim se na sedmicu i sve i dalje lijepo uredno radi

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

pozdrav.... od 1.1 pokazuje mi da nisu windowsi orginalni odnosno da nisu aktivirani.... prilikom aktivacije koristio sam onaj kod kojega su davali na microsoftovoj stranici..... e sada jel to neki bug pa se neda aktivirati ili nesto sasvim 10 . molim odgovor

ja,ja i samo ja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mali_mata kaže...

pozdrav.... od 1.1 pokazuje mi da nisu windowsi orginalni odnosno da nisu aktivirani.... prilikom aktivacije koristio sam onaj kod kojega su davali na microsoftovoj stranici..... e sada jel to neki bug pa se neda aktivirati ili nesto sasvim 10 . molim odgovor

Nikakav bug ,to je fičer!

Po X-ti put: od 11. 12. i zadnjih updatea ,Microsoft je ''začepio rupu'' i onemogućio aktivaciju sa free WMC ključevima ,koji sada mogu biti upotrebljeni samo za upgrade na već aktiviranim Windowsima 8 Pro!!

Međutim ,upgrade je moguć samo na Retail sistemima ,ne i na KMS aktiviranima.

16 godina
Windows 8 - Problemi

Je, je bug.....  {#}

Bug je bio dok su svakome puštali permanentnu aktivaciju sa free wmc ključem to je bio bug.... ;)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 13:20 (Oldy).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

znaci popusio sam :D !!!! :D

ja,ja i samo ja
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 - Problemi

Postao sam ovo u temu Windows 8, ali je više nema? Uglavnom, imam problem sa prikazivanjem simbola povećala i sl.... Prikazuje mi ove pravokutnike na slici. Zna li netko u čemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
david7 kaže...

Postao sam ovo u temu Windows 8, ali je više nema? Uglavnom, imam problem sa prikazivanjem simbola povećala i sl.... Prikazuje mi ove pravokutnike na slici. Zna li netko u čemu je problem?

Neki 3rd-party softver ti je instalirao stari Seoge UI font sa Windows-a 7 koji nema Metro ikone embeddane u sebi. Skini i instaliraj font Segoe UI Symbol koji rješava problem. [LINK]

Više o tome na : [AskVG]

17 godina
Windows 8 - Problemi

Pozdrav, winsi su novi, jučer instalirani (x64) gledam u task manager/details, vrti se msiexec.exe, o čem se radi? I konstanto tak stoji, prisilno ga ( usage 3.7mb) ugasim, al se opet pojavi nakon nekog vremena... Restarta/ugasim komp, nakon kratkog vremena opet je vidljiv u tasku... Lijek za to? Znam da ak se nekaj instalira onda se on pokreće, al ovo mi je malo bezveze sad..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zvonac kaže...

Pozdrav, winsi su novi, jučer instalirani (x64) gledam u task manager/details, vrti se msiexec.exe, o čem se radi? I konstanto tak stoji, prisilno ga ( usage 3.7mb) ugasim, al se opet pojavi nakon nekog vremena... Restarta/ugasim komp, nakon kratkog vremena opet je vidljiv u tasku... Lijek za to? Znam da ak se nekaj instalira onda se on pokreće, al ovo mi je malo bezveze sad..

To je dio windowsa, to mu treba, pusti neka radi.

Valentin
17 godina
Valentin17 kaže...
zvonac kaže...

To je dio windowsa, to mu treba, pusti neka radi.

Ne znam baš da je to sad neki novi feature na win 8.. Kolko sam upoznat s tim, on se pokreće samo ak se koji program instalira/deinstalira i posle se gasi, a kod mene je konstantno upaljen...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice