Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.520.753
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Windows 8 i 8.1

Zato što je to malo promijenjeno u odnosu na Windows 8 pa ti sad povlačenje appova ka dolje ne zatvara aplikacije već ih šalje u background. Ako je hoćeš zatvorit nakon što mišem povučeš ka dolje sačekaj da se app "okrene" i pusti, tek tad si je zatvorio.

0 0 hvala 3
17 godina
Re: Windows 8 i 8.1
abyssis kaže...

Moze li mi neko reći zašto mi  metro aplikacije ostanu  aktivne u pozadini kada ih prevučem nadole?. Otvorim Store,Viber,Skype,neki metro photo editor,povučem ih nadolw,kad za par sati slučajno vidim da su i dalje aktivni i zauzimaju poveću sumu memorije,oko 500MB.Radi se o windowsu 8.1, na windowsu 8 nisam imao tih problema

escobar_ kaže...

Zato što je to malo promijenjeno u odnosu na Windows 8 pa ti sad povlačenje appova ka dolje ne zatvara aplikacije već ih šalje u background. Ako je hoćeš zatvorit nakon što mišem povučeš ka dolje sačekaj da se app "okrene" i pusti, tek tad si je zatvorio.

...ili ALT+F4 {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 0:53 (djigibao).
15 godina
neaktivan
Nije više ALT+F4? Damn. Baš su usporili što se toga tiče.
Optimizam je nedostatak iskustva.
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Uradi ovo što je escobar rekao, a zatim provjeri u Task manageru, desni klik na donji meni u desktop modu, klik na task manager (oliti Upravitelj zadataka ako imaš hr jezične postavke), zatim klik na Processes i ako je još što aktivno desni klik na to i end task (završi zadatak).

http://diyaudio.com.hr/

0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8 i 8.1

Hvala escobar.Povucem nadole,sacekam sekundu da se okrene i tako se i ugasi procesa ako ga hocu ostaviti aktivnog samo povucem dole

http://www.avast.com/get/2udv4zIj

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 i 8.1

Windows 8.1 Update 1 Build 9600.16606 Screenshots Leaked

Microsoft continues work on a new Windows 8.1 Update 1 build, so today new screenshots showing the upcoming release in action have reached the web. 

Courtesy of famous Windows leaker WZor, these screenshots confirm that Windows 8.1 Update 1 Build 9600.16606 has been compiled, while also disclosing some pretty interesting features about Microsoft’s first update for Windows 8.1. 

As you can see for yourself in the photo gallery below, this build has already renamed SkyDrive to OneDrive, as Microsoft has recently decided to change the name of its cloud-based storage service in order to settle a legal dispute in the United Kingdom. 

At the same time, Windows 8.1 Update 1 is now configured to boot directly to desktop and skip the Start screen by default, which means that Microsoft is trying to make the operating system a bit more familiar for desktop users. 

Metro apps appear to be running in their own windows, so Redmond is working to make this change as soon as possible and the company might now wait until Windows 9 to do it.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
Moj PC  
6 0 hvala 4
17 godina
neaktivan

Jel netko može preporučiti zamjenu za Computer (bivši Win explorer)?

Ovaj postojeći u Win8 mi se ne sviđa.

Ima li nešto da mogu koristiti tabove jer na žalost ne mogu instalirati QTTabBar koji je odlično radio u WinXP.

Također mi se ne sviđa Folder size koji je loše integriran, da li možda netko koristi neko drugo rješenje?

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 9:05 (Erda).
17 godina
Erda kaže...

Ima li nešto da mogu koristiti tabove jer na žalost ne mogu instalirati QTTabBar koji je odlično radio u WinXP.

Također ne Folder size je loše integriran, d ali možda netko koristi neko drugo rješenje?

Mozda ovo - KLIK

17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Mozda ovo - KLIK

E to te pitam, hvala!

13 godina
neaktivan
abyssis kaže...

Hvala escobar.Povucem nadole,sacekam sekundu da se okrene i tako se i ugasi procesa ako ga hocu ostaviti aktivnog samo povucem dole

A mozes kad ih imas vise u pozadini na onoj lijevoj traci, desni klik i close app.

14 godina
djigibao kaže...
Erda kaže...

Također ne Folder size je loše integriran, d ali možda netko koristi neko drugo rješenje?

Mozda ovo - KLIK

Ovo je prava stvar, hvala! :)

17 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Najbolji file manager je Directory Opus, daleko najbolji.Šije sve ostale uzduž i poprijeko, u svemu.Jedino je iznimno skup (oko 80 dolara).No može se naći i yogurt verzija, iako je u zadnjoj 10.x.x.x verziji gotovo nemoguće ubiti licence manager funkciju, tj moguće je ali je veoma komplicirano za većinu.Tako da sam našao samo jednu verziju 10.5.x u yogurt izvedbi koja ima trial reset, što je najbezbolnije rješenje.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 i 8.1

Bok dečki , jel ima netko problema sa internetom na w 8.1, tj sa Ipv6 protokolom. Navodno oni imaju automatski uključen taj protokol no zbog toga se neke stranice ne učitavaju, tako je bilo i kod mene. Dakle nebitno koja stranica ili čak windows store, učitaju se svaki drugi put ili jednostavno ostane visjet, nebitno koji browser u svakom je isto, isprobao sam firefox, chrome i operu, i ugrađeni int. explorer. Isključio sam iPv6 prema raznim tutorialima, i provjerio i stvarno je isključen ali nema promjene. Linux i w8 rade normalno, brzo i sve je ok , tako da sam siguran da je problem u samima w 8.1 ali ne znam kako ga rješit, ako imate kakve ideje.

http://d-u-d.deviantart.com

0 0 hvala 0
16 godina
Dud kaže...

..Navodno oni imaju automatski uključen taj protokol ...

-ipv6 ne može biti uzrok, .. router-ISP. -pa ni rješenje problema. Traži dalje....

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
djigibao kaže...

Mozda ovo - KLIK

Dali se moze preci sjednog taba na drugi kad zelim prebaciti file?

zviznemte
14 godina
zviznemte kaže...
djigibao kaže...

Mozda ovo - KLIK

Dali se moze preci sjednog taba na drugi kad zelim prebaciti file?

Moze se, upravo probao.

12 godina
dinos3 kaže...

Moze se, upravo probao.

Tnx :D

zviznemte
16 godina
Windows 8 i 8.1

evo i ja sam instalirao windows 8.1 i na prvu moram se navici na metro, ali me interesuje jel nema vise gadgets sa strane? nisam mogao nigdje da nadjem i takodje kod mene asus p5ql pro maticna na asus-ovoj stranici nema drivera za win 8 dal se gdje mogu naci driveri? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nisu integirani u Windowsu 8, ali imas software koji je portan.
Nesto ti ne radi pa trebas drivere? Vecina Win 7 drivera radi na Win 8. BTW odma su instalirani.

16 godina
dinos3 kaže...

Nesto ti ne radi pa trebas drivere? Vecina Win 7 drivera radi na Win 8. BTW odma su instalirani.

hvala za gadgets! a nisam znao da driveri od 7 mogu i na 8 :) jel moguce da 8 zauzima manje rama od 7 :S i zadnje pitanja jel svaki software treba posebno traziti za 8 ili mogu i od win 7??

13 godina
neaktivan

Pokusaj pronac negdje modifikovane drivere.Obicno ljudi provale kako uklonit one provjere pa taj dio izbrisu,ja sam recimo pronasao upute za moje drivere za graficku...

Sadmir K
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 17:51 (Sadmir01).
11 godina
Windows 8 i 8.1

Pozdrav. Imam jedno pitanje vezano za sustav. Imao sam jedan laptop sa Windows 7 64 bit Home Premium kupljen prije godinu i pol. Prosle godine u prvom mj sam kupio za taj laptop Windows 8 64-bit Pro with Media Center. Taj laptop sam prodao i kupio novi sa obicnim 8.1 64bit. Zanima me dali mogu ikako iskoristiti onu prijasnju licencu ili je licenca osmice vezana za maticnu plocu. Hvala.

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 i 8.1

Kakvu si licencu kupio? Ako je retail, može na novi komp. Zapravo, mislim da tehnični može svaka, dokle god imaš broj licence.

Koji Start meni koriste kul i privlačni ljudi? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

ja sam instalirao win 8 na racunar ne na laptop! koje verzije koristite vi? enterprise ili pro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Ivan(4) kaže...

Kakvu si licencu kupio? Ako je retail, može na novi komp. Zapravo, mislim da tehnični može svaka, dokle god imaš broj licence.

Koji Start meni koriste kul i privlačni ljudi? {#}

Broj licence imam, ali javlja mi da je neispravna. Nadogradio sam Win 7 preko interneta, kupivsi licencu za osmicu. Platio sam sa karticom, na mail su mi poslali broj licence za utipkati i tako sam obavio nadogradnju. Prije nego sam se rijesio starog laptopa, preko Speccy programa sam prepisao broj licence posto sam e-mail koja je sadrzala isti izbrisao.

Drugo pitanje ne znam jel se na mene odnosilo hahah

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 18:11 (MatijaZG).
14 godina
DangerousB kaže...
dinos3 kaže...

hvala za gadgets! a nisam znao da driveri od 7 mogu i na 8 :) 1.jel moguce da 8 zauzima manje rama od 7 :S i zadnje pitanja 2. jel svaki software treba posebno traziti za 8 ili mogu i od win 7??

1. Istina je, ali skoro pa identicno.
2. Naravno da mozes i za Win 7.

__
I za pitanje dole, ja koristim Pro verziju. Enterprise je verzija za tvrtke.

15 godina
Windows 8 i 8.1

pojavljuje mi se u pozadini svremena na vrijeme program MpCmdRun.exe i skida mb... zanima me sta je to i kako ga ukloniti ili bar namjesitit da mi ne skida mb jer sam ogranicen s internetom

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Windows 8 i 8.1

POzz ekipa. Trebam pomoc.  Imam windows 8.1 vec duze vrijeme i u zadnja 2 tjedna mi se javljaju problemi . Naime racunalo radi oko sat-dva i radim li ja na njemu sta ili ono samo stoji upaljeno smrzne se i nemogu nista napraviti osim restartat ga.  Recimo malo prije svira mi muzika i citam novine i samo se smrzne i ugasi se glazba i sve zasteka i jedino ga mogu restartat. Probao sam ga ostaviti da radi sat i pol i nista.  Svi savjeti su dobrodosli !  Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Si siguran da je do Windowsa? Provjeri memoriju MemTestom i hard HD Tuneom.

HTC 8X :)
17 godina
MatijaZG kaže...

Broj licence imam, ali javlja mi da je neispravna. Nadogradio sam Win 7 preko interneta, kupivsi licencu za osmicu. Platio sam sa karticom, na mail su mi poslali broj licence za utipkati i tako sam obavio nadogradnju. Prije nego sam se rijesio starog laptopa, preko Speccy programa sam prepisao broj licence posto sam e-mail koja je sadrzala isti izbrisao.

Drugo pitanje ne znam jel se na mene odnosilo hahah

Licenca ti ne prolazi pri instalaciji ili pri aktivaciji? Ako je aktivacija, probaj telefonom. Ako je instalacija, ima dosta ljudi koji se žale, a malo rešenja. Jedan korisnik je sebi pomogao tako što je bolje proverio scan serijskog broja koji je imao i tačo identifikovao šta je 8, a šta B i šta je 6, a šta G. Voleo bih da imam nešto pametnije da predložim. {#} (Mada, koliko god glupo zvučalo, i sam sam jednom napravio istu grešku.)

Drugo pitanje sam pitao sve jer mene zanima. {#} 

Dakle, pitanje za sve:

Koji Start meni koristite i preporučujete? Start8, StartW8, StartIsBack?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 23:05 (Ivan(4)).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice